Manipularea copilului

Cum e sa te joci cu mintea cruda a unui copil de nici 6 ani? Ai dreptul sa faci asta? Cine te poate controla si cum poti demonstra lucrul asta? Ce anume determina un copil care-si iubeste mama sa zica ca nu mai vrea sa vina la ea si ca vrea sa ramana la tata? Cum e sa-ti lasi copilul la tatal lui sa petreaca impreuna sarbatorile si sa nu mai poti sa-l mai iei de acolo?
Cum dracu se poate juca cineva cu mintea si cu sufletul propriului copil, impingandu-l sa-si respinga mama? Cum poate ea sa demonstreze lucrul asta?
Ce ar trebui sa faca mama sa evite lucrurile astea pe viitor?
Elle

ladyJ spune:
Imi pare rau
Nu stiu cine e tatal, dar este cu siguranta un iresponsabil egoist care distruge relatia naturala mama-copil, lucru care il va afecta pe copil toata viata.
Ce poate face mama? Sincer..nu stiu. In relatia ei cu copilul nu poate face mare lucru, nu cred ca e ok ca pe umerii copilului sa apara acum si presiunea mamei care incearca sa il ´´convinga´´ ca defapt nu e bine ceea ce gandeste el.
Trebuie discutata cu tatal. Care sunt problemele ramase nerezolvate in relatia cu acesta, care il imping la aceste acte necugetate de a pune copilul in opozitie cu mama?

SufletDInger spune:
Cred ca ar trebui sa ai o discutie serioasa cu tatal. Si asta urgent.
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Elle_seb spune:
Am incercat. Si mi-a spus ca-s nebuna.
Ca el i-a castigat copilului dragostea neconditionat, iar eu i-am cumparat-o cu jucarii (in conditiile in care nu i-am mai luat jucarii de nu-stiu-cand, se joaca cu cele vechi de cativa ani, de Mos Craciun i-am luat un set de pompieri cu cateva masinute de plastic si cativa pompieri. Cand m-am dus la el sa-l iau, sa pic jos nu alta. Dormitorul lui ta-su full de jucarii, care mai de care mai scumpe, carti, albume, DVD-uri, etc, de Mos Craciun i-a luat o pista cu masini de curse electrica, cu 2 telecomenzi, jucarie care ocupa la el jumatate de sufragerie!).
Si nu ar fi asta asa o mare problema (desi diferenta e maricica referitoare la jucariile pe care le are acasa si cele pe care le are acolo), problema cea mare e faptul ca nu stiu ce se intampla in casa aia cat sta copilul meu acolo, ca-i iau mereu dat peste cap. La telefon nu vrea sa vb cu mine, ma duc acolo se ascunde, nu vrea sa plece cu mine, nu vrea sa urce in masina, mi-a zis ca el vrea la tati sa se muta si ca nu mai vrea sa mai plece cu mami in Canada si alte lucruri asemeni.
Elle
_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic

ruxij spune:
Elle Seb, imi pare rau. Nu cred ca se poate dovedi, dar ii face rau copilului treaba asta. Nu pune prea mult la suflet ce zice copilul, e mic. In general o asemenea manipulare mai tarziu se intoarce impotriva celui care o face. Discuta cu tatal, dar incearca sa iti stapanesti furia indreptatita, explica-i ca ii face rau copilului sa il intoarca impotriva ta, poate ii pasa. Daca nu, spune-i ca cc copilul il va acuza de asta mai tarziu, poate ii pasa de copil. Ca asa va fi, garantat. Daca nu intelege, nu ai ce face, tu mergi cu valul, e doar o faza, o sa treaca.

ladyJ spune:
Elle, dar tatal locuieste singur?In ce sens e copilul dat peste cap? Si cum reactioneaza cand e la tine?II trece starea?
Iarta-ma ca iti spun, dar e mare magar daca face ce spui tu.EDIT-la tata ma refer.

olympia spune:
Eu am o buna prietena care si-a pierdut asa ambele fete. Desi in urma divortului, ele fusesera incredintate spre crestere mamei, tatal le-a atras prin vacante scumpe, jucarii si haine de firma. Plus ca nu avea nicio exigenta vis-a-vis de performanetele lor scolare. Si uite-asa, pe rand, amebele fete au ales la varsta scolara sa nu mai stie nimic de mama lor cea cu venituri modeste, alaturi de care viata li se parea grea si plictisitoare. Ea a trebuit sa se resemneze, desi legal ambele fete apar ca fiind in grija ei!
Pene colorate... cate putin din toate!

Qamar spune:
Elle, f nasoala situatia...imi pare rau ca treceti prin asta :(
Your heart is my piñata..

andacos spune:
Elle,imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva!
Sper din tot sufletul ca (foarte urit din parte tatalui ca procedeaza asa)situatzia sa se rezolve si atit copilul cit mai ales tatal,sa revina la sentimente mai bune!
Elle,crezi ca tatal ar dori custodia deplina a copiluluzi?
Te intreb pentru ca ei uneori asa se "cocosesc"ca fac totul pentru copil,si de fapt o fac doar pentru atzi aduce tzie -mama copilului,durere,suferibtza...!
Dana

SufletDInger spune:
Nu pricep, vrea sa creasca, la propriu vorbind, el copilul?
Jucariile sa le ia acasa, sunt ale copilului. Pfff....scuza-ma da mi adresa sa-l invit la o partida de
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Elle Seb, imi pare rau. Nu cred ca se poate dovedi, dar ii face rau copilului treaba asta. Nu pune prea mult la suflet ce zice copilul, e mic. In general o asemenea manipulare mai tarziu se intoarce impotriva celui care o face. Discuta cu tatal, dar incearca sa iti stapanesti furia indreptatita, explica-i ca ii face rau copilului sa il intoarca impotriva ta, poate ii pasa. Daca nu, spune-i ca cc copilul il va acuza de asta mai tarziu, poate ii pasa de copil. Ca asa va fi, garantat. Daca nu intelege, nu ai ce face, tu mergi cu valul, e doar o faza, o sa treaca. |
Ruxi, nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Am discutat cu el nu o data, de nenumarate ori. Nu pricepe si pace. Ta-su sta cu mamica si cu taticu' care si ei contribuie viguros la "educatia" lui fi-miu. Ieri a fost cumplit. Am mers sa-l iau si fi-miu era foarte suparat pe mine, botos, ca de ce l-am luat, ca el vroia sa ramana la tati samd. Cat e la mine (marea majoritate a timpului), nu am nici o problema cu el de genul asta, e un copil foarte iubitor, imi zice de 10 ori pe zi ca ma iubeste, ca sunt cea mai buna mamica, ma complimenteaza mereu, e in sufletul meu tot timpul. Cum a ajuns acolo, se intoarce la 180 de grade. Nu mai vb cu mine la telefon, nu mai vrea sa mearga cu mine la cate o plimbare scurta, nu vrea sa plece si pace.
In vara cand a stat la ta-su mi-a spus la un moment dat ca eu nu am sot (desi sunt recasatorita), ca asa i-a zis lui tati. Au fost la mare, cand l-am adus acasa si l-am intrebat cum a fost la mare, cum s-a distrat, cu cine a fost, mi-a zis ca e secret (ca asa i-a spus tati sa zica).
Noi ne pregatim sa ne mutam in Canada si se poate sa aiba legatura si cu asta, insa totusi asa au stat lucrurile de la inceput, inca de cand am divortat. La inceput am zis ca mi se pare mie, ca doar il rasfata, etc, isa cu timpul am obervat ca vizitele acolo il infuenteaza foarte mult negativ. Tatal lui mi-a spus mai demult ca sa i-l dau lui pe copil sa-l creasca (noi ne-am mutat intr-un alt oras), ca in Bucuresti sunt mai multe sanse pentru copil (cica).
Zilele trecute la fel, sa i-l las lui pe copil ca eu mai am o fata, sotul meu mai are si el 2 copii din prima casnicie si si-asa copilul meu ar fi a 5-a roata la caruta (!!??). I-am zis ca si 10 copii de-as avea cu el, unul nu i-as da si ca sa nu-mi faca mie inventarul la copii. Am fost tot timpul foarte categorica cu el si mereu i-am taiat-o scurt si la obiect, insa el persista si-mi invenineaza copilul, oricat de ferma am fost cu el, nesemnificativ.
Copilul meu zilele trecute era in pragul unei depresii, plangea era trist, nu vorbea, imi zicea ca ma iubeste dar tot intunecat era. Acum si-a mai revenit... insa m-a zguduit rau episodul asta, mai mult decat altele.
SufletDInger, da, vrea el copilul si incearca prin toate metodele sa si-l apropie si sa-l departeze de mine. Cat e acolo copilul, aproape ca reuseste. Cand e la mine, e super ok totul.
andacos, cred ca e vorba de amandoua. Vrea si copilul si vrea si sa-mi dea mie o lectie de cine-i mai tare. Am avut nenumarate discutii si probleme mai tot timpul, unele legate si de bani. I-am spus sa mareasca pensia aia alimentara ca cu ce imi da el pe luna, nici gradinita nu o pot plati, si mi-a zis ca daca nu ma descurc sa i-l dau lui si el nu o sa-mi ceara mie nici un ban. I-am zis sa-si pastreze pensia aia de 2 lei si sa nu ma mai deranjeze pentru atata lucru. Avem frecusuri in permanenta, dar in ultima vreme s-au agravat si deja imi afecteaza copilul, in sufletul caruia se da o lupta careia eu nu-i poate face fata iar pe mine suferinta copilului meu ma termina, in plus mi se taie respiratia cand imi spune ca el vrea la tati.
Elle
_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic