M-am saturat de niste parinti fara bani!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Am revenit dupa cele 3 zile de huzur,mult mai optimista,mintea limpede,dar inca sfasiata de plansetele fiica-mii la plecarea mea de acasa...
Cu 10 zile in urma,eu si sotul,am hotarat sa o aducem pe soacra-mea la noi(dupa ce aprox 3 ani am avut babysitter),usurandu-mi situatia,cu toate ca,relatia eu-soacra...cam spre zero;-)Dar na,un rau necesar si soacra,trebuie sa recunosc;-).Am lasat armele jos,dupa 9 ani de barfe,scandaluri,reprosuri,trebuie sa recunosc,ca este foarte de mult ajutor,atat noua,cat si fiicei nostre.
Conchita,Porumbita,Crina,Freedelia,Lorelaim(sper sa nu fi uitat vreo surata)va multumesc foarte mult ptr raspunsuri,au insemnat atat de mult ptr mine,sa ma simt mai putin vinovata,si ca de fiecare data invat mult mai mult de la voi,cand inchid Dc-ul,intotdeauna "plec"cu ceva in plus...
Am luptat enorm sa ajung la acest nivel,imi amintesc,si nu cu placere,cum invatam pe metrourile New yorkeze,ca era 10 am,ca era 11 pm,stiam ca vreau sa ajung cineva,ca pot mai mult,ca am lasat familia departe,ca ei sa fie mandri de mine,ca eu sa fiu mandra de mine...Si la randul meu,astept ziua cand voi fi atat de mandra de fiica mea,ma voi sacrifica nelimitat,atat de mult cat mi se v-a cere...
Din pacate,trebuie sa ma intorc la hartoagele mele.Va sarut,o zi/seara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Da, Freedelia a pus punctul pe i. Intr-adevar, orice varianta am alege, daca nu vom avea linistea interioara care sa ne confirme ca am ales bine. Ce e bine si normal pentru unii, e anormal pentru altii.
Pe mine ma intereseaza ce e bine pentru mine si copilul meu, chiar daca 90% din populatie ar alege alt normal.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Cu felul in care a reformulat Crinuta sunt de acord.Din postarea Freedeliei insa a cam inteles insa ca cine munceste isi strica relatia cu copiii.Dar tatii?Ei de ce nu stau acasa?Sau au toti relatii 'stricate' cu copiii?

Oricum revenind la ce a spus Crinuta, cel mai important este ce functioneaza pt voi si familia voastra.
Nu le judec pe mamele casnice , dar eu nu as putea niciodata.Imi iubesc cariera si am muncit si invata mult pt asta.Nu stiu daca neparat ne-ar scadea nivelul de trai daca nu as munci eu dar in orice caz mi-ar scadea mult self esteem-ul.
Si un copil are nevoie de o mama fericita si implinita,nu de cineva care regreta anii petrecuti in scoli si se considera inferioara.
Avem timp suficient sa petrecem cu copilul(terminam serviciul la 15.15), facem vacante cu ea la max 3 luni, ne jucam mult impreuna,mergem la innot aproape zilnic, chiar nu cred ca sufera ca sunt eu la serviciu.In timpul asta merge la play-groups, mai tarziu va merge la scoala.Si mama mea a avut serviciu, si mi s-a parut ceva normal.Adultii merg la serviciu, copii la scoala sau gradi.
Eu nu vreau ca fiica mea sa creasca gandind ca e ok ca femeia(mama) sa se sacrifice.Nu ma refer aici numai la stat acasa ci si la treburi casnice/ responsabilitati etc.Noi tot ce facem facem impreuna.Nu o sa ne vada niciodata pe unul dintre noi facand mai mult decar celalalt.Si atunci de ce sa stau EU acasa?
Si in nici un caz nu as vrea sa creasca cu ideea ca odata ce te casatoresti si ai copii , adio cariera.
Asta e punctul meu de vedere, nu inseamna ca se aplica la toata lumea

Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Mda, cineva clar are musca pe caiula daca din postarea mea a putut intelege ca muncind iti strici relatia cu copiii. Nu am pomenit absolut nimic despre relatia cu copiii, am vorbit strict despre sentimentele mamei in cazul acela (adica cum m-am simtit eu de-a lungul diferitelor etape -- muncind, nemuncind, etc).

Cat despre faptul ca te simti inferioara, regreti anii de scoala, etc -- asta este teatru pur. Parca numai printr-un job la birou poti aduce o contributie serioasa societatii... in fine... Eu nu consider ca m-am sacrificat stad acasa. Singurul sacrificiu ar fi fost cel financiar, dar dupa cum am spus, s-a intamplat sa ajungem la un salariu cat cele doua dinainte, asa ca nu mai exista. Despre ce alt sacrificiu ar putea fi vorba???? Ma simt excelent stand acasa cu copiii...

Iar tatii au ALTA relatie cu copiii decat mamele, ca doar de aia nu raman ei insarcinati, nu alapteaza ei copiii, etc

Am vrut doar sa ii raspund Larei, pentru ca m-am simtit atacata, scuze de off topic.

34+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Mda, cineva clar are musca pe caiula daca din postarea mea a putut intelege ca muncind iti strici relatia cu copiii. Nu am pomenit absolut nimic despre relatia cu copiii, am vorbit strict despre sentimentele mamei in cazul acela (adica cum m-am simtit eu de-a lungul diferitelor etape -- muncind, nemuncind, etc).

Cat despre faptul ca te simti inferioara, regreti anii de scoala, etc -- asta este teatru pur. Parca numai printr-un job la birou poti aduce o contributie serioasa societatii... in fine... Eu nu consider ca m-am sacrificat stad acasa. Singurul sacrificiu ar fi fost cel financiar, dar dupa cum am spus, s-a intamplat sa ajungem la un salariu cat cele doua dinainte, asa ca nu mai exista. Despre ce alt sacrificiu ar putea fi vorba???? Ma simt excelent stand acasa cu copiii...

Iar tatii au ALTA relatie cu copiii decat mamele, ca doar de aia nu raman ei insarcinati, nu alapteaza ei copiii, etc

Am vrut doar sa ii raspund Larei, pentru ca m-am simtit atacata, scuze de off topic.

POZE

Ai spus ca relatia s-a stricat aici:

'La primul copil, ne-am intors in China la 5 luni si am inceput sa lucrez, insa am avut noroc de un job flexibil (predam la o universitate si locuiam in campus, la fix 3 minute de clasa in care imi tineam orele, nu lucram mai mult de 4-5 ore pe zi, etc). De asemenea, credeam ca mama are grija de copilul meu mai bine decat mine (nu stiu cum am putut sa fiu atat de batuta in cap sa cred ca poate ingriji cineva un copil mai bine decat mama lui) asa ca nu imi faceam griji ca nu petrec destul timp cu el. Evident, relatia noastra a suferit si de cativa ani ma chinui sa o repar.

Nu stiu cat (ce) ai studiat tu dar citeste postarea pana la capat am spus ca asta MI SE APLICA MIE!!!!
Si da ,consider ca aduc un aport foarte important societatii.Cel putin societatii tarii pe care o reprezint aici in Bangladesh.Si la fiecare 3 ani in alta tara.
Imi pare rau ca tu nu te simti utila societatii, stiu teatru ..

Deci cred ca tu te simti cu musa pe caciula.

Iar la noi in familie TATA are ACEEASI relatie cu copilul NOSTRU.

Sper ca de data asta ai inteles : LA NOI IN FAMILIE.

Nu, nu raman tatii insarcinati si nici nu alapteaza , dar nici femeile care adopteaza nu fac chestiile astea.Sa inteleg ca si ele au O ALTFEL DE RELATIE????Wow ce conceptie...
Chiar sunt curioasa.Poate ne explica vreo mamica care nu a ramas insarcinata si nici nu a alaptat.

Te simti atacata degeaba caci eu am declarat foarte clar ca asta functioneaza pt NOI si nu e neaparat sa fie regula si in alte familii.Fiecare face ce crede ca e bine pt el/ea si pt copiii lor.

Errie's mummy and w6+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

foarte interesante discutiile de aici.

fiul meu are jucarii sa-si puna si in cap si tot ar mai vrea. de Craciun a primit ce si-a dorit pe la toti brazii din familie, zilele trecute iar i-au luat ai mei o jucarie destul de scumpa, ei fiind pensionari. le-am explicat ca nu e ok sa-si cheltuie pensia pe mofturi. acum vreo doua zile am ajuns cu el prin car4 si ma bazaia sa-i iau o jucarie, dar ce scandal vroia sa faca, l-am luat de manecuta si i-am spus sa nu inceapa sa planga pentru ca nu are motiv si ca abia a trecut Craciunul, iar mamaie abia i-a cumparat jucarie si cu banii trebuie sa mai luam si altceva decat jucarii. vreau sa spun ca a tacut imediat ca nici mie nu mi-a venit sa cred.

de obicei este un copil intelegator si ma roaga doar sa-l las sa se uite, dar cand se vede acolo uita

cand era mai micut si incepea sa planga, plecam si-l lasam acolo, dar acum incerc sa-i explic omeneste ca mi se zburleste parul in cap cand aud de jucarii, iar eu nu ma indur sa imi iau o bluza de 20-30 lei ca sa avem bani de la luna la alta.

eu nu ma simt vinovata pentru ca am un job. si daca stau acasa ce rezolv decat sa-i suflu in coarne copilului? ok, stau cu ei acasa cat e nevoie, apoi viata merge inainte si noi cu ea. exista gradinite, semi internat, daca nu avem ajutor din partea nimanui se gaseste o solutie, iar la sfarsit de saptamana as incerca sa nu am de spalat, de gatit ca sa pot iesi cu ei in parc, la plimbare, orice le-ar placea sa facem impreuna

-------------------------------------------------------------
a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg

multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Da, absolut, nu mi-ai pomenit numele in postarea ta, cred ca am visat.

Vad ca nu ai rabdare sa citesti pana intelegi, da nu-i nimic, io stau bine si cu timpul si cu rabdarea, asa ca repet, incerc sa reformulez pana pricepi.

Deci -- am zis ca nu NUMAI muncind aduci o contributie societatii -- adicatelea ca si stand acasa poti contribui (parerea mea, mult mai bine, dar asta e doar parerea mea). Eu ma simt foarte utila societatii, in primul rand crescandu-mi copiii ca sa fie niste OAMENI adevarati (mi se pare o mare contributie). Si ca sa nu intelegi iar gresit, nu am zis ca TU sau altcineva nu isi creste copiii bine, am zis doar ca EU aduca aceasta contributie societatii. Si altele, cum ar fi implicarea in activitati caritabile, formarea unor copii pe bancile scolii, etc -- dar toate astea mi se par minore pe langa cea dintai.

Imi pare foarte rau ca la voi copilul nu are o relatie speciala cu mama si alta (la fel de speciala) cu tatal. Pacat, cred ca e o mare pierdere.

Si mi se pare o lovitura ieftina sa zici ca as fi afirmat eu ca mamele care nu alapteaza sau nasc sunt inferioare sau mai putin mame. Am zis doar ca un tata nu poate avea niciodata aceeasi relatie cu copilul pe care o are mama. Putem elabora dar nu cred ca are rost...

O zi buna si plina de contributii marete la societate iti doresc.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

in romania e cam greu sa ai cariera si sa cresti si cel putin un copil. nu este imposibil, dar sacrifici copiii pentru cariera. e cam greu sa gasesti job cu program de 8 ore si de multe ori cand angajatorul aude ca atatea obligatii (2 copii de expl) te evita din start, nu-ti acorda sansa macar pentru a-i dovedii ce stii sa faci. eu ma gandesc cu groaza la momentul cand ma voi intoarce in campul muncii (acum stau cu fetita de 1,5 ani acasa) si cand va trebui sa conving zeci de angajatori ca in 8 ore sunt mult mai eficienta decat unul care sta 10 ore si o lalaie. vom trai si vom vedea si intre timp incercam sa facem ceva pe cont propriu ca sa nu mai fie nevoie sa muncesc pentru altii.

eu sunt mai multumita daca am timp sa le ofer copiilor o educatie buna decat sa ajung director de nush ce pe la o firma de renume, care sigur mi-ar manca tot timpul si copiii mei n-ar fi fericiti sa aiba bani multi si jucarii multe pentru ca nu m-ar avea pe mine langa ei.

a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg

multumim si pupacim de zapacim!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Imi pare foarte rau ca la voi copilul nu are o relatie speciala cu mama si alta (la fel de speciala) cu tatal. Pacat, cred ca e o mare pierdere.

POZE

Mi se pare culmea culmilor sa ii spui unei femei...stii imi pare rau ca fiica ta are o relatie la fel de speciala cu tatal ei cum o are si cu tine.!!!!!!!!!!!
Pai normal ca are daca si tatal ei se dedica in aceeasi masura!
Mie imi pare rau ca sotul tau nu are o astfel de relatie cu copiii lui.PACAT.
Este din cauza ca nu se implica sau nu ii dai tu voie deoarece ai preconceptia ca o relatie speciala nu poti sa ai decat cu mama?

Oricum daca asta e relatia speciala cu tine:

'Evident, relatia noastra a suferit si de cativa ani ma chinui sa o repar.'

Nici nu vreau sa stiu cum e relatia mai putin speciala cu tatal!!!!

Si nu o mai da la intors ca la Ploiesti cu la 'fel de speciala' caci in postul de mai sus ai spus clar ca un tata nu poate avea NICIODATA realtie la fel de speciala ca mama......
Daca considerai ca e la fel de speciala nu ma mai contraziceai atata si nu iti exprimai atatea regrete.Sau te contrazici singura????
Pot sa iti mai dau citate daca ai nevoie de dovezi...

Si nu ti-am dat nicio o lovitura cu mamele adoptive TU ai conditionat relatia speciala de alaptat si sarcina.Alt argument nu imi amintesc sa fi adus.
Hai sa iti mai dau ceva de gandit apropos de ralatia mult mai speciala pe care tatal NICIODATA nu o poate avea si de conceptii limitate: oare tatii singuri ce or avea de spus?Mai ales aia cu mamici atat de speciale de au plecat si i-au lasat cu puii.......
Dragostea nu e asa obtuza cum o vezi tu.

Nasol e ca subiectul asta e despre altceva , deci slabe sanse de raspunsuri care sa te edifice.
Poate ar fi mai bine sa deschizi subiect in alta parte....sau daca cu mine e buba scrie-mi pe privat.

Errie's mummy and w6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Si tatal Sophiei face cam tot ce fac eu, mai putin alaptatul (dar si pe ala l-ar fi facut daca era posibil), in masura timpului disponibil. O schimba cine prinde, ii da de mancare cel care e la masa cand cere copilul sa manance, o plimba cine vrea. Cu toate astea relatia lui cu Sophia e distinta de a mea cu Sophia.

Jocurile sunt distincte, manifestarile sunt distincte, pozitionarea e distincta. Sincer, fiecare copil are nevoie de o mama si un tata, nu de doi mama-tata. Cat e mic copilul, da, rolurile se intrepatrund, mai ales daca este hranit copilul cu biberonul, dar cand creste puiul, fiecare relatie se diferentiaza si aduce ceva diferit copilului. Mama este cu alinarea, continatoarea, sursa de comfort, tatal este distractia, in unele cazuri regulile,el este tertul care ajuta copilul sa se rupa din simbioza cu mama.

Pot ca indatoririle sa fie facute la jumate masurat la milimetru, dar nevoia primara a copilului este de mama.

Nu intru in discutia stat acasa-munca, am avut cariera si nu i-as fi putut inchipui viata fara profesie, acum stau acasa si nici o implinire nu mi se pare mai mare decat cea de mama. Eu vorbesc de nevoia unui copil mic de mama, nu la fel se pune problema cand ai un copil de 10 ani, fireste.

Fiecare trebuie sa faca cum considera de cuviinta, cum dicteaza necesitatea si ideal ar fi, asa cum spune Freedelia, sa faca pace cu alegerea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

pt. cele care aleg sa stea acasa mai mult de cativa ani (2-3, sa spunem), am o intrebare.

va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, si nici sa nu radeti de mine, ca reflecta o teama profunda de-a mea.

nu va e teama ca v-ati desparti vreodata de sot, si atunci nu ati mai avea cum sa va intretineti ( si pe copii eventual, daca nu sunt adulti ).

Mergi la inceput