Cum sa o conving sa manance din nou?

Cum sa o conving sa manance din nou? | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

Buna seara la toata lumea!

De data aceasta, revin cu o problema legata de alimentatie.

Daria mea are deja un anisor, implinit pe 18 decembrie. De circa trei saptamani, nu mai mananca nimic in afara de:
- fructe
- borcanele de fructe de la Nestle sau Humana
- paine
- lapte (NAN)

Mentionez ca, inainte, manca bine si foarte bine, aveam gustari, formate din fructe sau amestecuri de fructe, sau chiar cereale gen "Buna dimineata", sau iaurturi cu fructe, si mese solide, formate din branza cu fructe, supa de legume, supa de galuste, supa de zdrente, supa cu taitei, avocado cu ou, peste cu orez - numai peste i-am dat, dar asta e alta poveste.

Nu a avut niciodata mai mult de o masa solida pe zi, asa era programul nostru, insa era o masa zdravana, ca sa zic asa, un bol de vreo 400 de ml de supa si ce am mai spus. Peste zi, se adaugau gustarile si laptele.

Ei, acum refuza orice fel de mancare prefera anterior. Nici branza cu fructe, nici supa, nici ou, nici peste, nici avocado, nimic, nimic. Am incercat in fel si chip sa o conving, am lasat-o sa guste si din mancarea noastra, ca oricum nu pun sare cu pumnul, degeaba, mai mult de o lingurita, nu ia, daca incerc mai departe, se suceste in toate partile, se stramba, tine gura "punga", imi impinge lingurita, imi da peste lingurita, incearca sa imi rastoarne vasul si, intr-un final, se pune pe urlat. I-am lasat bucatele de hrana pe masuta, le ia, le duce la gura, le gusta, dupa care le scoate, le farama in degetele si le arunca pe jos, de curat dupa ea ca dupa un purcel...

Urmeaza sa ii fac analizele in ianuarie - sange, urocultura, coprocultura, de pe la inceputul lui noiembrie nu a mai luat nimic in greutate, ba chiar a slabit 100 de grame...

Mentionez si ca este foarte activa si vioaie, vesela, n-are treaba...

Citisem chiar azi in revista "Ioana copiilor" despre o mamica ce avea aceeasi problema cu fetita ei de 10 luni, i s-a recomandat sa incerce timp de 20 de minute sa convinga copilul sa manance, dupa care sa-i ia mancarea din fata si sa-i dea de inteles ca altceva nu primeste pana la masa urmatoare, aia e si alta nu... Insa Daria mea se pune pe urlat, daca vrea mancare si nu-i dau doar ce prefera in ultimul timp... Si nu cinci, zece minute, ci continuu, si o jumatate de ora, daca e... Cu asta cum sa ma descurc? Ca nu se recomanda sa lasi copilul sa devina fiert de plans...

Pana la analize, poate s-a confruntat cineva cu asa ceva, sa ma lamureasca si pe mine, e doar o faza, sa stau linistita si sa-i dau pace, sau ce sa incerc...

Multumesc si Sarbatori Fericite!

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

http://lb2f.lilypie.com/WukKp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

http://citadelaalbastra.wblog.ro/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

da-i mancare bucatele, legume fierte bine de tot pe tavita de la scaunul ei. poate i se pare mai chic asa si o pacalesti.

daca mananca mar pune mar in piureurile de legume, initial sa fie gustul predominant, apoi scade treptat cantitatea. belgienii mananca friptura cu cartofi si "appelmoes", deci e omologat

insista cu mancarea pe care vrei tu sa i-o dai, daca tipa o iei la joaca sa o linistesti si apoi o pui iara la masa peste 10 minute, cu aceeasi mancare. altfel ajungi sa elimine si din mancarurile pe care le accepta acuma daca tot timpul schimbi si ii imediat dai ce crezi tu ca ar accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Dar ce s-a intamplat de nu mai accepta mancarea? Poate de la dintisori? Ca ma gandesc ca daca descoperi cauza, poti remedia problema mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

da-i mancare bucatele, legume fierte bine de tot pe tavita de la scaunul ei. poate i se pare mai chic asa si o pacalesti.

daca mananca mar pune mar in piureurile de legume, initial sa fie gustul predominant, apoi scade treptat cantitatea. belgienii mananca friptura cu cartofi si "appelmoes", deci e omologat

insista cu mancarea pe care vrei tu sa i-o dai, daca tipa o iei la joaca sa o linistesti si apoi o pui iara la masa peste 10 minute, cu aceeasi mancare. altfel ajungi sa elimine si din mancarurile pe care le accepta acuma daca tot timpul schimbi si ii imediat dai ce crezi tu ca ar accepta.

Vacanta cu Laura in Romania

alra, poate nu ai citit tot ce am scris... I-am dat, dar le culeg de pe jos, storcite, crede-ma ca nu intotdeauna am energie sa spal pe jos in bucatarie de doua ori pe zi... Am zis ca le ia intre degetute si le face zob, dupa care mi le arunca pe jos... Doua zile mi-a putit bucataria a peste din cauza asta...

Tisina, nu, n-are a face cu dintii... Nu vad nici macar gingia inflamata... Ea are deja 8 dinti...

Daria Nandini

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

- pune-i in mancare borcanele de fructe care zici ca-i plac, nestle sau humana, sau cum zicea alra, amesteca mancarea cu fructul preferat. efect garantat (daca esti generoasa cu portia de "preferat" vs. "bleah")!
- mai mult ca sigur e doar o faza, dar si in faza asta trebuie sa manance ca sa se evite carentele.
- premolarii si caninii pot da dureri si simptome odioase cu mai bine de o luna inainte sa iasa, vorbesc din experienta din pacate. deci as paria pe dinti...
- incearca sa pastrezi orele de masa, nu intinde negocierea de la o masa la alta.
- incearca ceva total nou: porumb, dovleac, cartof dulce, salata verde (sigur nu-s alimente noi, dar poate n-ai incercat dovleac copt cu borcanel de pere williams de ex )
- ai incercat sa-i pui lapte in mancare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

sa nu aiba ceva afte in gurita.
poate accepta doar ce nu o ustura cand papa.
a vazut-o vreun medic? ca poate tu nu iti dai seama. mi s-a intamplat mie, sa merg la medic pt altceva si sa imi zica ca are toat gurita inflamata...gingii, cerul gurii...

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb ralukutza

sa nu aiba ceva afte in gurita.
poate accepta doar ce nu o ustura cand papa.
a vazut-o vreun medic? ca poate tu nu iti dai seama. mi s-a intamplat mie, sa merg la medic pt altceva si sa imi zica ca are toat gurita inflamata...gingii, cerul gurii...

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Sigur ca a vazut-o. Medicul nostru de familie e cumnata noastra, matusa Dariei, deci, care sta in apartamentul vecin, zilnic o vede.

karula, o sa incerc maine faza.

Daria Nandini

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ai mei au fost extrem de mofturosi in jurul varstei de un an.
EU as zice sa o lasi in pace o perioada. Da-i sa manance ce vrea, cand vrea. Pregateste-i si ce ai tu de gand sa-i dai la pranz si poate la un moment dat va reveni la sentimente mai bune in ceea ce priveste alimentatia. Ai mei la un an nu voiau nici fructe! Se hraneau cu lapte la fiecare masa. SI treptat i-am mai convins sa manance pranzul, dar fructe, branza....nu!
Un doctor la care am fost mi-a spus asa: carentele alimentare nu apar atat de repede, deci nu e cazul sa te ingrijorezi. Iar cu greutatea, la varsta asta copiii nu iau prea mult in greutate, poate sa stagneze acum (sau sa scada cum ai spus tu) si sa creasca in greutate o data brusc. Cresterea nu e niciodata liniara. Fetita mea avea la un an 10 kg, pana pe la un an si 3-4 luni a pus brusc inca 2 kg, dupa care a stagnat pana la 2 ani.
Sanatate!

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Si eu am avut exact aceeasi problema cu puiul meu care acum are 1 an si 3 lunite. Pe la 11 luni jumate a afcut greva foamei pur si simplu. In afara de lapte si fructe (bucati neaparat) nu vroia NIMIC. Cand ma vedea cu farfurioara inclesta gura, imi intorcea spatele si GATA MASA. Nu era fel si chip sa-l fac sa pape. Am mers la pediatru cu el, l-a vazut (analizele erau OK ca le facusem inainte cu vreo o luna pe toate) si mi-a spus ca a avut o afta in gat care nu s-a videcat complet (desi eu stiam de ea, dar cica dupa spusele doctorului de familiei era trecuta de tot dupa tratamentul dat). Mi-a spus sa-l las in pace, sa nu-l fortez si sa-i dau lapte si fructe deocamdata- daca astea le mananca si mi-a dat ZINCO sa- administrez 10 zile.
Ei bine, dupa vizita medicala, dupa care eu m-am linistit (si cred ca si asta a contat enorm), nu l-am mai fortat deloc, i-am dat lapte si fructe doua zile (banane, piersici, nectarine- era sezonul lor) si apoi am incercat iarasi cu papica - i-am dat doar putin prima zi- cateva lingurite sa vad efectul si puiul a papat cu placere. Urmatoarea zi i-am dat mai mult si tot asa pana am ajuns din nou la o portie de papa!
Ideea e sa nu o fortezi, isi va reveni treptat. Las-o sa pape ce-i place doua trei zile si apoi incerca iarasi cu supica, ciorbica- cateva lingurite ca si la inceputul diverdificarii.... apoi din ce in ce mai mult. Dar nu o forta, poate o dor si dintii...ca si mie mi-a facut surprize cu dintii cand eu eram ferm convinsa ca nu are ce dinte sa-i mai iasa (avea deja o gramada de dinti- toti caninii si la 1 an i-au iesit masele neanuntate)
Deci, rabdare, isi va reveni, nu te enerva..stai calma cat poti si nu-i arata ca esti stresata ca nu mananca- te va simti si eefctul va fii horror

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Si eu zic sa nu mai incerci sa o convingi in niciun fel. Va trebui sa respiri si sa astepti cu muuuulta rabdare sa-si revina singurica. Nu trebuie sa simta deloc presiune, iar cumnata, chiar daca e medic, nu trebuie sa o consulte in fiecare zi.

Eu cred ca doar asa vei rezolva ceva, si ai mei au avut perioade de greva foamei si niciodata nu s-a rezolvat altfel decat prin liniste si rabdare ( desi uneori a fost foaaarte greu sa avem rabdare).

Sanatate!

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Exact asa a fost si la noi: in jurul varstei de un an, dupa un rosu in gat, a inceput sa refuze cu desavarsire mancarea... Culmea e ca a mancat borcanelul de la Nestle.
In concluzie, de 2 luni papa mancarea gatita de mine din borcan, tinand capacul in mana...

Mergi la inceput