PRIETENE FARA TITLU (57)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

CRIS - si-al meu cand a vazut asta toamna cand mergeam la gradi dimineata... CEATA, i-am tot explicat in masina ce si cum si cand a ajuns la gradi i-a spus educatoarei ca era FUM.
Acum o "invatat " si cand e ceata.. imi atrage atentia "mami, vezi ca e niste ceatza".

MONI - abia astept sa imi zici cand l-a bagat Diana pe PREVENTIV intr-un context corect.. ai zis ca tot ai folosit cuvantul aseara. E interesant cum interpreteaza ei anumite cuvinte. De exemplu Nicolas l-a facut acum 2 seri pe taica-su NESIMTIT... pe motiv ca nu a lipit bine placuta cu numele lui pe usa de la camera si i-a cazut de-acolo. Deci in loc de NEATENT... pe care il stia mai bine si il folosea destul de des... i s-a parut intersant sa-l faca NESIMTIT... c-asa il facem noi pe el cand greseste ceva .

LILIANA 35+ si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

LILI deci asa s-a ales husbandu' tau cu un apelativ pe cinste Si noi ii mai scapam Dianei asemenea apelativ de obicei cand face/zice intentionat si repetat ce/cand exact cand o tot rugam sa nu faca/zica.
Confuzii si Diana mai face uneori,de obicei la cuvinte ce incep cu aceeasi litera ca Nicolas.Plus ca nu stie ce inseamna o multime de cuvinte inca,asta cu toate ca ii citesc seara de seara.Dar nici eu nu stiu ce inseamna toate cuvintele din DEX deci are o scuza Glumeam,dar chiar cred ca cititul le dezvolta vocabularul si stimuleaza imaginatia,deci pentru mine e important sa ii cultiv gustul asta.
De cand cu cartea aia cu povestile din lume ,in fiecare seara e cu nasul in harta lumii aflata pe copertile interioare.Si printre altele isi arata si explica singura ca acolo e Oradea si Timisoara ... deci trebuie musai sa iau harta Romaniei sa invete un pic si geografia locala ,pe urma a Europei si atunci ne-om putea apuca in viitor si de puzzle alea cu harti.Deocamdata i-am aratat si eu asa pe harta lumii unde sta Emma ,unde Mark,unde Clara,unde Alessia (Italia),unde Vanessa (Germania) etc. Si tare mult ii place chestia asta
S-a trezit Tudor: merg sa vad daca ii place supa si piureurile alea,dupa care ne echipam si o tulim la prietena-mea ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ingrid- testul de metale lui Alex il fac, ca sa vedem dc faza cu vorbitul e din cauza vaccinului de la 18 luni,nu Emmei-ea sigur nu are - mie mi-a descoperit naturopata pe baza metalelelor cauza tiroidei, si de aia cred in acest test(mi l-a recomandat mai mutla lume oricum, si din cei ce au copii cu probleme).
Afirmatia legata de studiile facute intre baieti si fetite- e adevarata si are la baza o groaza de argumente, dar nu e cazul aici sa intram in detalii, putem vb in privat, din pacate de la munci de unde scriu eu, nu mai am acces la YM si eu de acasa scriu odata pe luna ca nu am timp.Mersi de complimenteam mai pus poze si sper sa apuc si duminica cand mergem la prima lectie de ski cu profesor(sper sa ne faca tati ca eu iau cu E lectie).
Lili-motal fii-tu, eu nu il condam, asta ii explic eu la husband, ca dc el nu se controelaza,astia mari:) culeg si inregsitreaza tot si apoi le folosesc chiar destul de corect in context.

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Phuai de mine Ingrid, in viata mea nu m-a laudat cineva cum ai facut-o tu, m-am facut nu rosie, ci stacojie .
Multumesc, si multumesc si ca intelegi.
Pai sigur ca prezint realizarile cu mare emfaza, ca merita puiul, e straduinta lui pana la urma .

Liliana, cada am inaugurat-o cand mataluta zaceai cu dureri de spate , adica intre Craciun si Revelion, imediat ce-am montat-o. dar aseara a fost prima baie "mama cu puiul" , fff placuta de altfel, pacat ca tonight nu pot repeta figura pe motiv de rusi .

Denisa vrea sa zica (cred) ca baietii sunt de cateva ori (nu stiu exact in procente, asta-i specialitatea ei ) mai expusi la problemele gen Razvan.
Partea buna este ca baietii pot recupera aproape in totalitate, pe cand fetele... NU , nu se stie de ce, desi ele sunt mai rar "atinse".
Luni mergem la Bucuresti, vrei ceva de acolo sa-ti cumpar, de la farmacie, ma refer la ceva homeopate?

Sa vedeti o chestie.
Dupa ce-am vazut cd-ul cu serbarea si m-am umflat de (de emotii), am simtit eu nevoia sa le sun pe educatoare (pe ambele) si sa le multumesc . Si ce-mi spune una dintre ele??? "Doamna, stiti, eu cred, simt asa..., nu stiu de ce..., ca Razvan va ajunge depaaaaarte". Am ramas muta. Deci, ori a vrut sa ma flateze nejustificat, ori... nu stiu, nu pricep.

Moni, mai chiar m-am mirat ca n-ai vizionat filme , dar stiu ca lucrezi mult, asa ca... aveai scuze. Deci ti-au scapat , nu-i nimic, ai recuperat, multumim de comentariile frumoase.

Cat despre a creste fata vs baiat sau invers, parerea mea nu poate fi obiectiva, din motive subiective . Hai, ca asta chiar mi-a iesit.

Revin, am uitat de restul.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Cris(Astery)-multumim, ai PM
Da asta am vrut sa spun, faza cu fetitele nu o stiam, ca nu prea au scos astia carti,dar exsita si cazuri "rezolvate"-unul din ele il stii si tu din cartea cu pricina.
Oricum, let's change the subject ca sa nu plictisim pe aici,va doresc un weekend minunat, eu maine sper sa am o zi faina la shopping in state cu 2 prietene si duminica fun dimi pe partie si gatit,calcat,etc dupa amiaza.Fug la sedinta.

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Ole am "parcat" abia acum pe net.Am fost cum v-am zis la prietena-mea ca azi fu ziua ei.Frate-su din USA-Atlanta a sunat-o azi si i-a zis "bun venit in club" ... ce club? Clubul celor cu prefixul incepand cu 4 Ca el intrase in club cu doi ani mai devreme.Io mai am juma' de an pana ii insotesc . Apropo de el, recent s-a angajat la firma GOOGLE,ceva cu tehnica p-acolo,ca-i inginer.
Dar sa revenim.Tudor a tras un plans cu suspine potolit doar la cand s-a trezit bot in bot cu sotul prietenei mele,care-i barbos .Si barba e neagra bine ... intr-un final s-a acomodat cu look-ul lui,dar a mai izbucnit odata in culmea dupa ce ii rasese inainte de numa',dar nu asa tare ca prima oara.Iar mi-a amintit de Diana ca si ea doar la vederea barbosilor si la inca doi-trei tipi plangea.Diana s-a distrat cu fetele,fetele erau calare pe Tudor si el incantat.
Ei sa mai citesc ce-ati scris si poate mai revin,desi-s cam lesinata de somn.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Ieri am fost la socrella pana seara doar, nu si peste noapte. A fost fain, distractiv cu copiii. Alaptam cu Razvan cu tot pe genunchi. Macar de ash fi avut si eu picioare lungi.
Liliana, te-au speriat rezultate alea. Si eu stiam ca Astery, ca stafilocolul ala e peste tot, acum nu stiu daca e ok sa fie si in col. O fi fost proba respectiva contaminata? Da, din ce vad eu, Nicolas e un baietel destul de cuminte. Si scoate niste perle . Cat despre soacra mea, desi mai spun eu una alta despre ea, e o femeie super detreaba (fata de socrul tau) si ma inteleg foarte bine cu ea.
Ali, deci Iarina e vedeta cu fite si Ianis catarator neastamparat. Mai povesteste.
Denisa, cand ai zis de mame super relaxate, m-am simtit cu musca pe caciula! Paaace! Fara rosii! A mea nu stie litere, nu stie cifre. N-o intereseaza momentan. O sa le faca sigur pana la scoala, ca asa e acum programa chiar si la gradinite. EU stiam fiindca ma interesau. EI si? Nu e lene, nu e dezinteres din partea noastra, e doar un mod de a privi lucrurile si viata. Poate nu e bine ca mine, dar eu incerc. Tot ce vreau e sa fac din copiii mei niste adultii mai fericiti decat mine. Cata scoala vor vrea sa faca, depinde si de ei. Evident ca o sa iau masuri sa invete ce e musai, dar mai incolo, mai de la 7 ani in sus.
Moni, am vazut ce mi-ai zis legat de Tudor. Tuseste uratel. Nu stiu daca de la lapte. In inecat cu lapte al meu e expert, dar nu face asa. Nu stiu ce sa zic. Moaaama ce vioi e. Incep sa ma ingrijorez. Al meu e muuult mai moale. Cat despre alimentatie. Nu cumpara inca nimic congelat. EU asa zic. E cam devreme. Ramai la fructele pe care i le dai deja. POti sa treci si la legume, dar cate unul odata. Chiar si separat cum spui tu sa-i simta gustul. EU i-am dat azi morcov. Hamesit cum il stiu! Adica nu lasa nimic la nimeni? O lingurita, cum se face la introducerea unui aliment nou? Dar ce, pot cu al meu? Haplea e numele lui. Maine fac pauza de morcov si-i dau cereale.Iar duminica iar morcov cu albitura de data asta. Saptamana viitoare ii bag si cartoful cred. Fructe mai incolo. A gustat mar si e fff incantat.
Ingrid, sper sa fii ok cu biopsia la alunite. Da si eu am o predispozitie spre asa ceva. Mai ales de la soare.
Astery, balaceala deci. Cada noastra ma incape lejer cu cei doi mai mari. Si acum m-am bagat si cu cel mic. E fff incantat. Si cei mari vor si cu el....Am inteles ce-ai vrut scris. Greu drum ai inainte, te inteleg. Dar pentru tine e loc de o multime de surprize placute cand vei vedea cum evolueaza Razvan!
Azi a venit fii-mea de la socrii- a ramas ieri seara acolo. Si a venit cu figuri cu tot. Ma vede ca mancam si vine cu hartie de calc la mine sa-i desenez ceva- sa-i copiez un desen, pe care ea apoi il coloreaza! Si numai asa vrea sa cloreze, de parca nu-i trebuie carti de colorat. I-am spus ca nu pot fiindca mananc, s-a dus la taica-sau care ear cu cel mic. Apoi a inceput sa arunce cu creioane.......Si sa vb urat cu noi. Ma exaspereaza ca nu vrea sa faca nimic singura: te sacaie pana-ti pierzi mintile: deseneaza, ajuta-ma, facem puzzele, citim, construim, ne jucam de-a lupul, ascunselea, baba-oarba! Absolut nimic SINGURA. Cand e ea acasa nici 5 minute de liniste nu sunt! Azi a fost doar Razvi, fara ea si nici nu i-am auzit gura: construieste, face puzzele singur dar cu noi pe langa el. El nu suporta sa fie parasit! E cam anxios il vad eu. Noaptea se tot plimba prin casa de sus-jos, de jos-sus. SI doarme foarte putin! ZIlnic se scoala intre 5.30-6.
Cam asta e la noi.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Asa m-am reintors un pic.Am uitat sa va povestesc cum fu cu legumele.Intai i-am dat cateva lingurite de supa,nu parea super incantat dar le-a consumat.Apoi am trecut la cele trei piureuri de morcov,cartofi si telina.Cand din una cand din cealalta.Precizez ca io nu m-am luat nici la Diana nici acum dupa aia cu fara sare/zahar la bebei,deci am sarat supa cat de cat,ca fara gust clar ar refuza tot.Si a tras bietul Tudor niste mutreee ,ca el desi fremata de nerabdare la vederea farfurioarei si linguritei se astepta la ceva dulce - acrisor Asa ca a mai si impins afara cu limbuta de cateva ori papica,dar dupa ce s-a obisnuit cu gustul a consumat din fiecare.Erau si cam solide ca doar le zdrobisem cu furculita,daca le blenduiam si le subtiam cu supa probabil mergea mai usor.De maine cred ca i le cam amestec.Dintre astea trei, cartoful se pare ca ii place mai mult.Si mie
CRISTINA eu cred ca educatoarea o fi remarcat ce memorie excelenta are Razvan deci nu cred ca voia doar sa te flateze!
BRANDUSA am uitat sa te intreb,tu ai fost la eco de sold cu Tavi? Ca eu nu cu Tudor ,n-a mai zis nimic pediatra si eu am uitat.Nu e prea tarziu acum? Cica la baieti s-ar face mai devreme ...
DENISA de ce sa plictisesti mie mi se pare un subiect interesant,asa ca toarna tot ce aflasi!

Va mai ziceam azi cu geografia.Ei bine acum seara atat mi-a mancat nervii Diana in timp ce stateam cu Tudor atipit la ,cu intrebari ca unde-i Timisoara si unde suntem noi ... asta pe harta lumii din cartea aia pana am scos alea doua puzzle cu hartile Europei si ale Romaniei si i-am explicat cum devine chestiunea - am ajuns de i-am aratat si drumul facut din Arad pana la Constanta,sau pe unde fusaram la Brasov sau Oradea,sau Beius , numai sa taca Dar parca vad ca maine seara iar ma intreaba,ca nu mai stie care unde e Ma intreb daca dupa explicatiile astea,chiar a priceput cat de mare e lumea ... cred ca zilele ce urmeaza o sa ii arat si o harta a orasului Arad,ca sa inteleaga mai bine,ca vazand asa numai un punct pe harta e ceva mai greu.Deocamdata vreau sa ii intre in cap bine simbolurile: verde=campii,maro deschi=dealuri,maro inchis = munti ,ca albastrul stie ca e apa.De-astea i-am mai zis eu si alta data in treacat,dar nu stiu de a retinut bine tot.
Gata am plecat la nani,noapte buna la toata lumea!

Mergi la inceput

Buna fetele!
LA MULTI ANI ILINCA!
IRINEL nu ne mai zici nimic de voi?

Noi am avut azi zi plina ca au fost Ingrid et comp. pe la noi Fetele au mancat binisor (chiar si Diana mea ) , s-au jucat de-a fantomele si de-a cautatul comorilor,s-au zbenguit si au tzipat intr-o veselie. Cheful a continuat la locul de joaca unde i-am tinut anul trecut ziua Dianei.Distractie din plin si-acolo evident.Doar ca singurul care nu s-a smiorcait azi a fost Tudor.Diana de Ingrid s-a smiorcait la un moment dat ramasa fiind singura prin labirintuuri , ca a mea fuge precum "sageata verde" si cine s-o ajunga? Ea a venit in fuga si ne-a anuntat ca Diana de la Timisoara plange ca "s-a ratacit" N-a trecut mult si au apucat-o pe ea smiorcaiala pe un motiv aiurea ca doar era ora 16 si ea nu dormise - ea daca nu-si face somnul de la 13/14 la 16/18 nu te mai intelegi cu ea.Atunci pe loc s-a potolit,dar la despartire a iesit cu lacrimi de crocodil ,ca ea nu vrea sa plece Diana,ca "numai ce-au venit" ,ca ea vrea sa se joace cu Diana. Si mai tarziu, in pat fiind, ca ea vrea sa se uite la desene cu Diana de la Timisoara .Si plangeeaa de se rupea camesa pe ea vorba aia Cu chiu cu vai a atipit de vreo doua ori cate 15 minute ... pe urma i-am pus desene cu Cartea Junglei sa o mai impac si sa rada oleaca . Cum va ziceam Tudor n-a avut taine,cu muzica data tare,cu larma facuta de copii, ba chiar l-am si tzatzalt in zona asa de sete ...
Acum seara i-am montat lui Tudor o salteluta din aia de joaca primita de la prietena-mea,la care am agatat casuta aia cu ursuleti care canta daca tragi de ea.Initial a stat cumintel pe spate si cum nu ajungea cu mainile la jucarioarele agatate,isi ridica picioarele si le misca cu ele in loc de maini.Pe urma l-am mutat intr-o pozitie mai comoda si a inceput sa se agate de casuta aia ... gresealaaa,ca a inceput a meu sa zgaltaie de ea,de credeam ca demonteaza toata instalatia L-am si filmat daca aveti chef sa il vedeti.
Diana a fost ocupata cu jocul primit de la musafiri (a mai primit si o bluza roz cu fluturasi ,iar Tudor una cu un robot si niste ginsi draguti foooc !!!) INGRID Nu va mai zic ce bine arata dumneaei ca o puteti vedea in drop singure sa va convingeti.Si le-a crescut parul tare luung si fain si ei si Dianei - care tot o bucalata si jumatate e Mi s-a parut ceva mai dezghetata ca altadata,cred ca e influenta gradinitei ... sau poate fiindca a crescut? Totusi gradinita cred ca e cauza.
Ce sa va mai zic,Diana s-a culcat la 22,30 ma mir ca a rezistat si atat ,in schimb Tudor inca nu doarme,d-aia mai bantui ca altfel trageam la aghioase si eu la ce somn am in mine.
BRANDUSA ce m-am distrat la poanta cu picioarele lungi pe care nu le ai Deci Ana s-a apucat de aruncat cu creioane in voi Mai niciun moment de respiro la subiectul nostru,o lasa pe Diana de Ingrid ,o apuca pe Ana ta Si tot asa
Cu tusea ma cam ingrijorasi,o sa chem pediatra acasa probabil marti sa il vada (ca luni am de mers la dentist) Dar si azi a continuat la fel: tuse urata rau dimineata la trezire si in rest ... parca odata cand l-am pus pe burta a mai tusit slabut.(Tu INGRID cat ati stat pe la noi l-ai auzit tusind??)
Legat de cat de vioi e Tudor fata de Tavi nu cred ca e motiv de ingrijorare,nu il lua tu pe-al meu drept etalon ,ca el e neam de vitezoman si salaret ca mine si Diana Intreab-o pe Ingrid care l-a vazut azi live si mi-a pronosticat lupte dure intre Diana si el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Moni, eu nu l-am auzit deloc pe Tudor tusind si, cu exceptia cat au mancat fetele in bucatarie, am tot stat langa el. Sigur e pe vindecate.
Ne-am simtit foarte bine, Diana a si dormit pe drum, m-a anuntat: vezi ca ma culc, si pana am ajuns la Timisoara nu s-a trezit. Mai greu cu culcatul apoi, dar pe la 22 am biruit-o.
A povestit la toata lumea ca a fost la Arad, vai, ce mandrie pe ea, si la locul de joaca si ca a mancat la Moni, din astea. Acum va asteptam noi. A fost simpatica Diana ta cu: de-abia ati venit! Nu era chiar asa, dar pentru copii timpul trece mai repede cand se joaca. Mersi de cadouri, ratza aia a facut-o Diana seara si azi-dimineata. E foarte incantata.
Bine ca au mancat impreuna, asa a gustat si fiica-mea din salata. De cate ori i-am pregatit salata verde, stramba din nas. Carevasazica, in noi nu are incredere....nu suntem copii, bag seama.
Azi am fost in parc cu ea o ora jumatate, ca sa recuperam zilele trecute, in care venea de la gradinita si nu puteai s-o scoti afara. Ca ei ii place in casa. Ei...si eu vreau multe, dar ghinion!
Bee, nu cumva Ana iti cauta atentia? Fiind trei copii si unul mic, pe care il tii mai mult in brate, oare nu e enervant pentru ea sa nu mai ocupe locul intai? Diana mea a facut asa pana la 3 ani. Apoi a inceput sa se joace singura, ca Razvan al tau. Adica, avea siguranta ca sunt aici, ca pot s-o ajut cand ma roaga si a descoperit ca e mai fun sa trancaneasca singura, sa aranjeze jucarii etc. Eu chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau, eventual s-o implici atat de mult in treburi langa tine, incat sa doreasca ea sa respire.
Denisa, am inteles cu testul. Cauti o posibila cauza la o posibila problema. Dar de unde nene metale grele? Pestanii aia care ii pescuia Dragos sa fie de vina? Mai, cabana aia a vostra e un colt de rai, nu-mi vine a crede sa fie asa ceva.
Am inteles cum sta treaba cu studiul ala. Spor la cumparaturi si distractie la schi.
Astery, esti ca mireasa imbujorata, ai? Lasa mai, nu te mai rusina, ce-i drept, e drept. Zici ca ti-a placut baita cu Razvan? Eu n-am mai facut baie cu Diana de un an, desi e cada mare. Dar ea se invarte ca un pestisor, sare..
Lili, nu stiu ce antbiotic sau ce ovule am primit. Ma duc la un consult la sfarsitul saptamanii viitoare, sa-mi amintesc sa o intreb.
Ma duc nitel in pat cu Diana, cica o doare burta ca a mancat prea mult. Cred si eu ca a mancat.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput