Angajatori si angajati in Romania si pe glob
Raspunsuri - Pagina 4
cait spune:
LadyJ si eu am ramas uimita de ceea ce pot spune unii la interviu..Nu stiu cum mai spera ei sa obtina un asemenea post.
Iar despre situatia familiala si pe aici se trece in CV daca esti maritata sau nu, cati copii ai, etc.Oricum eu nu am trecut in CV aceste lucruri dar toti fostii mei angajatori au tinut sa ma intrebe si mai ales intrebarea de final:aveti de gand sa faceti copii in anul urmator?Asa cc ca de la teorie la practica e cale lunga.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
ileana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lara_c
Cat de mici sunt copiii tai Ileana? A mea are 15 luni.Si nu am intampinat problema asta.Nici nu am spus la interviu ca zbor acasa daca daca are nevoie si sunt intr-o tara straina si imi las copilul cu o straina. Stau peste strada de srviciu si nici prin gand nu imi da sa 'dau o fuga' sa vad ce face.Nici sa sun. Daca e urgenta ma suna bona si sunt sigura ca voi primii intelegere la serviciu daca este o problema medicala.Dar in nici un caz nu as spune la interviu ca zbor la camin daca face copilul un tantrum ca nu se poate adapta.Iti spun sincer ca eu incheiam discutia acolo, si sunt femeie si am si eu copil mic, mult mai mic decat al ei. Pentru mine munca e pe primul plan de la 08.00 la 15.15.In rest numai familia.Nici nu intarzii acasa cu orele peste program , nici nu intarzii la serviciu ca am probleme personale.Nici nu sun acasa in timpul programului , nici nu primesc telefoane de la serviciu in timpul dedicat familiei.Numai si numai in cazuri de urgenta. Eu chiar nu inteleg ce e cu intrabarile astea la interviuri?Daca ai sau nu copii???? Cum intrebati ca angajatori sau cum sunteti intrebati ca potentiali angajati atatea intrebari personale? Revenind la exemplu lui Mediajust- din cateva minute petrecute cu fiecare potential angajat deja stie ca x e divortata, y are iubit si z are o bunica in grija. Aceste aspecte nu se didcuta in interviuri. Nici macar in RO nu am fost vreodata intrebata daca am copii/sot/iubit/daca am degand.. Pe tine cum te intreaba, Ileana? Sau spui tu neintrebata ca ai copii mici si vrei intelegere/flexibilitate. Mie nu mi se pare normal ca o femeie cu copil sa primeasca mai mult timp liber ca una fara.Mi se pare normal sa aiba posibilitatea de a lucra part time sau program flexibil si sa fie paltita egal pt munca egala. Si la fel de normal mi se pare ca cele 8 ore la serviciu sa se concentreze acolo ca de aia e platita.Nu sa fuga de la serviciu ....indiferent de motiv.Daca e ceva grav/ medical ORICE ANGAJATOR te va lasa sa mergi la cresa/spital sa vezi ce e cu copilul tau.Nu e necesar sa mentionezi la interviu.Acea persoana a mentionat tocmai pt ca ea are de gand sa fuga pt orice fleac.Si foarte des. Errie's mummy Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali |
Sincer..esti o norocoasa!
Nu am fost la un interviu, in viata mea, sa nu fiu intrebata : COPII AVETI?
...Nu aveam...
...A si aveti de gand sa faceti...
Si pt 99 % din interviuri bag mana in foc ca a fost determinant!!!!!!!!!!
Acum, dupa ani : COPII AVETI!
Da!
Cati?
X
Ce varste au?
2 ani si si...
CADERE DE FATA!
Cate unul mai ingaima: "si cum o sa faceti fata daca obtineti job-ul"
La TOATE interviurile am fost intrebata cu ce se ocupa sotul/ in cedomieniu lucreaza, etc.
Cum o sa ma descurc daca lipsesc si eu mult de acasa...
Nu toata lumea are bafta sa lucreze intr-o multinationala in care este clar un sistem...sau sa lucreze "la stat"cu un program fix...
A...si cu un program redus....cum ai tu...
ileana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Ileana, imi pare rau a ti-am trezit amintiri triste, dar uite ti-a raspuns Buflea foarte bine in locul meu. As mai preciza ca, 30% dintre angajati au copii. Ceilalti sunt efectiv prea tineri :-) Iar situatia dnei descrise de Mediajust , pe mine ma revolta. Defapt nu situatia in sine, ci felul in care a comunicat-o. Nu se face, efectiv. Nu cred ca e vorba de sinceritate ci mai degraba de impus niste reguli la care celalalt(angajatorul) nu are drept de apel. Contractul de munca e un contract. Ambele parti participa la mersul bun al lucrurilor. |
30% din angajatii cu copii mici, de mai sus sunt barbati, nu ...IAR DINTRE CEILALTI, "PREA TINERI"...majoritatea , tot barbati...ca sa nu ramana insarcinate...
Nu mi-ai trezit nici o amintire neplacuta, ca am depasit aspectul...
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ileana
30% din angajatii cu copii mici, de mai sus sunt barbati, nu ...IAR DINTRE CEILALTI, "PREA TINERI"...majoritatea , tot barbati...ca sa nu ramana insarcinate... Nu mi-ai trezit nici o amintire neplacuta, ca am depasit aspectul... ileana |
Nu. Sunt femei. De ce ma judeci ironic? Esti rautacioasa.
lara_c spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ileana
Sincer..esti o norocoasa! Nu am fost la un interviu, in viata mea, sa nu fiu intrebata : COPII AVETI? ...Nu aveam... ...A si aveti de gand sa faceti... Si pt 99 % din interviuri bag mana in foc ca a fost determinant!!!!!!!!!! Acum, dupa ani : COPII AVETI! Da! Cati? X Ce varste au? 2 ani si si... CADERE DE FATA! Cate unul mai ingaima: "si cum o sa faceti fata daca obtineti job-ul" La TOATE interviurile am fost intrebata cu ce se ocupa sotul/ in cedomieniu lucreaza, etc. Cum o sa ma descurc daca lipsesc si eu mult de acasa... Nu toata lumea are bafta sa lucreze intr-o multinationala in care este clar un sistem...sau sa lucreze "la stat"cu un program fix... A...si cu un program redus....cum ai tu... ileana |
Se pare ca am fost norocoasa...dar programul nu e asa redus sa stii,doar ca nu avem pauza de masa.Lucrez 7 ore si 15 min pe zi in loc de 8.In UK lucram 8. Asta e programul pt toti angajatii barbati sau femei cu sau fara copii - este spor de clima.
Chiar nu pot sa cred ca merg pana acolo ca te intreaba ce lucreaza sotul...Ce relevanta are asta frate...
Nu stiu cum as reactiona daca as fi pusa in fata unui asemene 'tir' de intrebari personale...
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
Alizee spune:
Un exemplu de finalitate a unui interviu :
Sunt sunata si ma duc la sediul firmei. Ma intampina un barbat jovial; mi-a fost clar ca el se ocupa cu intervievarea candidatilor.
Ma intreaba despre fosturile locuri de munca, experienta profesionala, daca sunt casatorita, daca am copii, cati si ce varste. Sotul ce meserie are si unde lucreaza.
Cand ti se adreseaza asemenea intrebari, tu cel dornic de a incepe munca chiar din clipa respectiva, raspunzi cu sinceritate, nu poti sa i-o retezi scurt cu "nu e treaba d-voastra".
Credeam ca deja am fost aleasa pt post, spunandu-mi-se ca voi fi sunata pt inca un interviu care va fi decisiv.
Am plecat foarte fericita de acolo.
Din pacate, nu am mai fost sunata.
Acum, sunt constienta ca sunt subiectiva, fiind atat de suparata ca nu imi pot gasi de lucru pe profesie si, probabil ca voi incepe sa imi caut si alte posturi, care desi nu imi plac, imi vor asigura un venit in plus pt familia mea.
allinta
SARBATORI FERICITE !
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lara_c Chiar nu pot sa cred ca merg pana acolo ca te intreaba ce lucreaza sotul...Ce relevanta are asta frate... Nu stiu cum as reactiona daca as fi pusa in fata unui asemene 'tir' de intrebari personale... Errie's mummy Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali |
Chiar uneori are relevanta.
Eu am refuzat politicos, dar sincer o potentiala angajata pentru ca sotul ei lucra fix in firma concurenta cu a mea.
Oricat ar parea de nepotrivit, iti dai seama ca ar fi fost ca si cum mi-as fi pus pe toate gardurile strategia, intentiile, contactele, partenerii, contractele etc, exact ce incercam sa aflam unul despre celalalt atunci cand ne disputam aceleasi segmente.
ane2200 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mediajust
Chiar uneori are relevanta. Eu am refuzat politicos, dar sincer o potentiala angajata pentru ca sotul ei lucra fix in firma concurenta cu a mea. Oricat ar parea de nepotrivit, iti dai seama ca ar fi fost ca si cum mi-as fi pus pe toate gardurile strategia, intentiile, contactele, partenerii, contractele etc, exact ce incercam sa aflam unul despre celalalt atunci cand ne disputam aceleasi segmente. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Da, in exemplul dat de tine chiar are relevanta. Dar poate ca sotul nu lucreaza in acelasi domeniu, ci fratele, cumnatul sau mai stiu eu ce alta ruda. Te intreaba de toti?
Pe mine recent la un interviu m-a intrebat patronul - un neamt - daca vreau sa-mni refac situatia familiala - eu fiind divortata - ca nu ar vrea sa angajeze pe cineva care intr-un an sau doi sa faca copii. Am vrut sa-l intreb foarte politicos daca stie ca incalaca legea punand astfel de intrebari. Sincer, dupa ce asta vara am fost respinsa la cateva interviuri pe motiv ca am copil mic si am stat doi ani acasa cu el - si cica sunt rupta de realitate - am evitat sa mai mentionez copilul in CV sau la interviu.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ane2200 Pe mine recent la un interviu m-a intrebat patronul - un neamt - daca vreau sa-mni refac situatia familiala - eu fiind divortata - ca nu ar vrea sa angajeze pe cineva care intr-un an sau doi sa faca copii. Am vrut sa-l intreb foarte politicos daca stie ca incalaca legea punand astfel de intrebari. Sincer, dupa ce asta vara am fost respinsa la cateva interviuri pe motiv ca am copil mic si am stat doi ani acasa cu el - si cica sunt rupta de realitate - am evitat sa mai mentionez copilul in CV sau la interviu. |
E o idee sa minti prin omisiune in CV-uri pt a reusi sa obtii un post. Sinceritatea si asumarea responsabilitatilor, observ ca nu sunt apreciate de catre eventualii angajatori.
Probabil, ca din cauza acestei lipse a corectitudinii in privinta cerintelor pt angajare, patronii vor primi multe CV-uri in care sunt scrise minciuni frumoase.
Interesant viitor are piata muncii...
allinta
SARBATORI FERICITE !
ladyJ spune:
Ca sa intelegeti putin si pozitia angajatorului, imaginati-va ca aveti o firma cu puternica concurenta. Efectiv lucrati intr-un segment de piata aprig disputat.
De firma respectiva depinde venitul vostru si al altor x persoane.
Acum..aveti nevoie de oameni, deci faceti angajari. Logic, cautati oameni care sa faca performanta, pe care te poti baza, fie secretara fie manager. Din pozitia asta, calculati toate riscurile, pentru ca pana la urma e vorba de firma, de viata profesionala care va pune painea pe masa.
Daca apare o candidata cu copil mic, este clar ca angajatorul cere si alte detalii pentru a intelege si pentru a cantari situatiile de criza care vor aparea, situatii care IMPLICA(se datoreaza) viata(vietii) personala(e) a angajatului.Din acest motiv, ma gandesc, apar intrebari de genul ´´cine sta cu copiii? Sotul munceste? In ce domeniu?(pentru a cantari venitul familiei si necesitatea prezentei mamei in familie) etc si etc.
Plus ca, chiar nu putem compara Romania la capitolul asta cu alte tari.Nu intru in detalii, e vorba de legislatia muncii, de mentalitate,etc.