Colinde din gradina cu pitici a senioarelor/(56)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Fetelor ziceti-mi si mie cum e la FIV? Doare ..e rau ..e bine ...cum e?
Si daca dl M nu vrea FIV si nu vrea ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Mayano, despre modul cum trebuie sa-l convingi pe dl pt fiv...ma bazez pe tine.
Despre fiv-ul in sine...nu e parada de moda..sau ring de dans..dar nu e un capat de tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebenov spune:

Fetelor va rog sa ma ajutati!!!!
Sora mea s-a internat martea trecuta cu o sarcina extrauterina oprita din evolutie. I-au facut 4 doze de metotrexat. La internare avea betahcg-ul 1800, sambata era de 1600, iar astazi de 1300. Din cate stiu eu ar fi trebuit sa-i scada mult mai rapid. E posibil sa nu se fi eliminat? Mai cunoasteti cazuri in care pe langa metotrexat a mai fost necersara si operatia (in afara cazului cant s-a rupt trompa)?

Multumesc mult
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Amy, hai sa-mi dau si io cu parerea, ca zau nu-mi place sa te vad trista.
1. Nu inteleg si nu accept treaba cu "supusul" in fata copiilor. Trebuie sa existe reguli/limite iar acestea trebuie impuse de catre el, nu de catre tine. In privinta weekend-urilor cu copii, gandeste-te ca e chestie de cateva ore, dupa care gata, sunteti doar voi doi. N-ai ce face, partenerul tau este si tata a unor copii si nu-l poti indeparta de ei. Dar nu sunt si copiii tai, asadar nu trebuie sa te consumi tu pt felul in care mama lor ii educa(sau nu).
2. Detaseaza-te de problemele dintre el si fosta. In momentul in care el vine nervos dupa o discutie cu fosta, tu nu trebuie sa preiei din nervii lui, ci sa-l ajuti sa se elibereze de energiile negative. Zambeste-i, imbratiseaza-l si fa-l sa uite (macar temporar) de probleme. Fa-l sa se simta bine in compania ta, sa gaseasca refugiul de care, cu sigutanta, are mare nevoie. Problemele dintre ei se vor rezolva pe cale amiabila sau, daca nu e posibil asa, pe cale judecatoreasca. Dar trebuie ca el sa fie FERM.
Nu pot vorbi din experienta proprie dar eu privesc lucrurile asa: in urma unui divort, fostii soti trebuie sa imparta bani, case, terenuri (bunuri materiale) si copii (bunuri "sufletesti"). Niciodata NU trebuie amestecate cele doua aspecte. Daca in privinta "bunurilor sufletesti"(copiii), sentimentele nu trebuie sa se schimbe, in privinta bunurilor materiale nu trebuie sa existe toleranta. PUNCT! Ce-i aia, nu e de acord, s-a razgandit, nu vrea etc. Dar totul trebuie scris si parafat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebenov

Fetelor va rog sa ma ajutati!!!!
Sora mea s-a internat martea trecuta cu o sarcina extrauterina oprita din evolutie. I-au facut 4 doze de metotrexat. La internare avea betahcg-ul 1800, sambata era de 1600, iar astazi de 1300. Din cate stiu eu ar fi trebuit sa-i scada mult mai rapid. E posibil sa nu se fi eliminat? Mai cunoasteti cazuri in care pe langa metotrexat a mai fost necersara si operatia (in afara cazului cant s-a rupt trompa)?

Multumesc mult
Mihaela

Cat de mare era sarcina? Sora ta cum se simte acum? Nu i-au facut eco sa vada ce se intampla acolo dupa administratrea tratamentuli? Dumnezeule mare, s-a dus la dr sau la macelarie?
Si sora mea a avut o extrauterina dar a necesitat operatie URGENTA. Nu-i de joaca, poate face hemoragie interna. Doamne fereste!
Poate te ajuta Cinezee cu detalii. E patita, saracuta.

Uite ce am gasit:

Sarcina extrauterina

Cel mai des (in 90 % cazuri), aceasta are loc in trompele uterine, mai rar in ovare sau cavitatea abdominala. Sarcina extrauterina se intilneste destul de des, aproximativ 2 % din toate sarcinile se pot complica cu implantarea fatului in afara uterului.

Aceasta complicatie apare atunci cand ovulul fecundat nu se poate deplasa prin trompa uterina spre uter pentru a se implanta. Pentru a supravietui, ovulul fecundat (sau blastocitul) se implanteaza in straturile trompei uterine.

Daca aceasta implantare a avut loc atunci fatul incepe sa se dezvolte si creste in cavitatea trompei. Deoarece diametrul trompei uterine nu este suficient pentru dezvoltarea normala a fatului, mai devreme sau mai tirziu se produce tragedia, ruperea trompei uterine.

Aceasta stare este foarte periculoasa pentru femeie pentru ca in urma ruperii vaselor sangvine ale trompei, are loc o hemoragie abundenta care in cazul in care nu este oprita la timp (chirurgical) poate pune in pericol viata femeii.

In cazuri rare, trompa uterina nu se rupe iar fatul se dezvolta pina la sfirsitul graviditatii. Acest copil se va naste cu probleme, cu vicii din cauza ca a crescut intr-un spatiu insuficient pentru dezvoltare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Citat:
Dar nu sunt si copiii tai, asadar nu trebuie sa te consumi tu pt felul in care mama lor ii educa(sau nu).

Draga Nico iertaciune ca ma bag in postul tau dar aici e cu doua taisuri.Nu se poate sa nu o afecteze proasta crestere sau rasfatul excesiv pentru ca trebuie sa ii suporte pe cap chiar si alea cateva ore.
Daca nu i-ar fi calcat pragul si copiii isi vedeau tatal in alte circumstante era altceva , dar fiind impreuna chiar si pt cateva ore e imposibil ca anumite talente sa nu te enerveze.
Aici vorbesc din experienta proprie , pt ca Ana a fost crescuta foarte prost ceea ce ma afecteaza mult.
Si nu numai in relatie dar chiar si pe mine ca persoana.
Nu mai departe , aseara era ora 11 noaptea , am avut niste musafiri care au plecat tarziu si i-am zis donsoarei ca e ora de culcare.
A zis ca mai sta 3 minute.Dupa cele trei minute a inceput sa faca circ , la baie a stat aiurea pe motiv ca se spala pe dinti ( pe naiba ca nici pasta nu avea pe periuta)pana am scos-o fortat din baie.
In camera alt balamuc , a inceput sa se muste de degete , sa-si dea sangele pe nas .
Am mai avut o scena ca asta cu parintii lu M la padure , tot cu sange pe nas , a vrut sa fuga in padure, isi baga gheata si zapada in gura si pe nas.
Mama lui M a zis ca e o forma de schizofrenie care ar trebui controlata din timp.De la ce se trage nici eu nu stiu.De obicei circurile astea se intampla la intervale de timp , dar ultimile doua s-au intamplat prea aproape unul de altul.Sambata cu luni..
Eu stiu ca M intelege situatia in sine , dar cat pot tine si nervii unui om?

Mergi la inceput

Lumy, ma puteti suna oricand. Iar cu Roaming-ul, cred ca-i mai ieftin sa sun eu. Stiam ca, daca ma suna cineva, plateste si acea persoana si eu. Daca sun eu, platesc doar eu. Gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Benevol,
Imi pare rau pentru sora ta.
Stiu ca era aici un subiect despre sarcinile extrauterine. nu l-am gasit ca punem link.
Sper sa te ajute celelalte fete.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Mayan, din cate am inteles io, copiii nu vin propriu-zis in casa la Amy (unde ar trebui sa impuna ea reguli), ci la parintii dumnealui. Asadar, si ei si copiii sunt "in vizita" la bunicii copiilor. Oare e imposibil sa ignore "fitele" nazdravanilor? Pur si simplu, in acel moment sa-si gaseasca altceva de facut, eventual in alta camera. Sau ea sa apara mai tarziu, dupa ce isi termina treburile planificate. Tatal trebuie sa petreaca timp cu ei, nu Amy.

Pe tine te afecteaza comportamentul Anei pt ca ea e copila ta de sange si, cu siguranta, daca ar fi crescut langa tine, ai fi educat-o frumos. Dar nu e timpul pierdut, dulcinico.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
http://lt2f.lilypie.com/cxxkp2.png

Mergi la inceput