E normal sau nu?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Asta s-a intamplat doar la doctorul acela de la psihiatrie care vorbea la fel cu absolut orice persoana , incepand de la pacient , continuand cu noi , studentii , si terminand cu colegi de-ai lui.
Eu m-am dus la el sa il intreb daca pot veni in garzi si l-am intrebat daca putem vedea la spital , la care el m-a intrerupt
"hahahahaha , normal ca la spital se fac garzile ,ce , credeai ca la domiciliu? hahaha" , de parca eram vreo retardata care nu stie unde se fac. M-am uitat plictisita la el si i-am spus ca vroiam sa intreb daca gasim la spital lista cu garzile sau trebuie sa intru pe site.

Ca la urgente vin in fiecare zi alcoolici rupti de beti si zau ca niciodata nu s-a purtat cineva urat cu ei si nu si-a batut joc , cu toate ca unii sunt nesimtiti si injura si urla si fac scandal si sar la bataie. Se purtau toti omeneste si chiar frumos.
Iar cu batranii , majoritatea le spun "buni" sau "bunu", pana acum nu s-a purtat nimeni urat cu ei cat am fost eu pe la spital , dar sigur sunt si nesimtiti.
De multe ori de la urgente ii duc acasa pe batraneii care nu au de ce sa cheme salvarea, si eu am dus o batranica simpatica foc .

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Xio, bineinteles ca un pahar de ceva la sarbatori nu intra in definitia bautului cu regularitate, ci a bautului ocazional. mai ales ca, asa cum am specificat initial, faptul ca nu bei paharul/paharele respective nu te baga in sevraj, creind probleme de comportament. ti-a venit la spital cineva care bea la paste si la craciun cu probleme de alcoolism? presupun ca nu. iti vin doar cei care beau cu regularitate, caci asta e primul indiciu, primul pas spre alcoolism. bei zilnic cate un pahar, ceea ce iti dezvolta toleranta la alcool, apoi incet-incet dependenta, poti mari si cantitatea pe parcurs si tot asa. deci nu-mi spune tu mie ca frecventa bautului nu are nici o legatura cu alcoolismul, ca scrie asta si pe linkul tau, ca citii mai mult.

alinta, unii chiar le stiu pe toate alea despre care se baga sa vorbeasca. in cazul meu, stiu the hard way. altii care se baga doar sa comenteze despre cat stiu altii nu-s parteneri legitimi de dialog, din punctul meu de vedere. idem mianna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Conchita, nici nu ma considera partenera de dialog, legitima sau neligitima.
Nu m-am "bagat" in discutie ca sa comentez cate stii tu, mi-am spus punctul meu de vedere referitor la teoria pe care ai expus-o .
Ca le stii pe toate in discutiile in care te bagi, este parerea ta, in cazul de fata te contrazici singura.

Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

alinta, unii chiar le stiu pe toate alea despre care se baga sa vorbeasca. in cazul meu, stiu the hard way. altii care se baga doar sa comenteze despre cat stiu altii nu-s parteneri legitimi de dialog, din punctul meu de vedere. idem mianna.

sufar, ce sa zic deci in discutia despre o boala, oricine-i partener legitim de dialog, mai putin un medic ce-ar fi sa si trimitem pacientii sa-i trateze jurnalistii?

dar da, "imi iau jucariile si plec" e argumentul forte pentru a nu raspunde intrebarii legate de sevraj la consumul regulat lunar pe care tu singura, cu experienta ta cea hard, l-ai catalogat drept alcoolism (ca-ntre timp vaz ca ti-ai updatat definitia proprie, si-ai bagat si partea cu sevraju' - un progres, felicitari. incet-incet pari sa pricepi). asa partener sa tot ai, ca dialog nu se poate numi (decat daca-i dai tu o definitie originala si astuia )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Am citit subiectul cu mare interes, pentru ca atunci cand l-am cunoscut pe sotul meu, la 24 de ani, el avea obiceiul sa bea cu prietenii aproape zilnic. Pentru mine asta a fost o problema imensa, eu mereu am avut probleme cu alcoolul, desi nu am avut alcoolici in familie. Dar iata ca acum, la 31 de ani, dupa aproape 7 ani de casnicie si aproape 3 copii, cred ca il vad ametit de 2 sau 3 ori pe an. Sotul meu este din New Orleans, unde cultura alcoolului este la loc de cinste. Tin minte prima data cand am mers la New Orleans si am vazut ca TOTI prietenii lui nu faceau altceva decat sa mearga din bar in bar si sa se faca manga, ce disperata eram. Iata totusi ca acum, dupa 7 ani, toti au familii, unii copii, si nu mai beau decat rar -- uneori in weekend o mai fac lata, sau la ocazii speciale.

Ce vreau sa spun este ca nu intotdeauna bautul excesiv inseamna alcoolism -- uneori este o perioada din viata, alteori este un grup de prieteni, o situatie speciala. Chiar acum, saptamana trecuta, a venit si a stat 3 zile la noi un prieten Canadian, pe care nu l-am mai vazut de vreo 2-3 ani. In prima zi cand a venit, a iesit sotul cu el in oras si au baut nene de la 7 seara pana la 4 dimineata. Ciudat, ca cel putin sotul nu era beat sa cada din picioare cand avenit acasa, nu inteleg cum poate cineva bea atatea ore si sa nu borasca. Dar atat -- o zi. In schimb, prietenul nostru, a baut si in seara urmatoare (singur, la noi acasa, in ajunul Craciunului, cat noi am fost la biserica) si in ziua de Craciun a iesit in oras cu alti prieteni si a venit tot la 5 dimineata, banuiesc ca tot beat. Si asta a facut timp de 2 luni cat a calatorit prin China, zi de zi. Si imi povestea cum o data l-a lovit un taxi din spate si soferul i-a dat 250 de dolari, dar el nu si-a reparat masina, ci a mers si a baut de banii aia. Ei -- asta mie mi se pare o problema, cand ai aproape 30 de ani si nu iti iei viata in serios si bei la greu.

Dar sa fim seriosi, cine bea o data pe saptamana, chiar daca se face manga in fiecare zi de vineri, ala nu e alcoolic. Ca poate deveni intr-o zi, da, nu contest, oricine poate deveni, dar un om care 6 zile nu are treaba cu alcoolul si in 7-a bea, pentru ca a terminat o saptamana de munca, ala nu e alcoolic. In mod sigur, ala daca o vineri nu bea, nu intra in sevraj, nu devine violent. Deci nu cred ca a bea in mod regulat e face alcoolic fara a avea importanta cat de des bei. Zilnic, da, tind sa cred ca esti alcoolic si ca poate daca sari paharul ala de vin intr-o zi, iti afecteaza starea de spirit. Dar la o saptamana sau la o luna -- e ridicol sa numesti un astfel de om alcoolic.

Eu nu beau -- nu mi-a placut niciodata, in facultate ma chinuiam sa ma imbat ca era "cool" si ma torturam efectiv, nu suportam gustul alcoolului, nu aveam nici un fel de fun cand beam, nu treceam prin faza de fun, ci direct mi se facea somn iar daca nu ma opream, dupa 2-3 cocktailuri vomitam. Totusi am perseverat, 2-3 ani in facultate cam o data pe luna ieseam si eu sa ma imbat, ca era cool -- nu stiu ce o fi fost in capul meu. Dupa acea perioada am concluzionat ca cine bea are o problema -- mi-a luat multi ani sa imi dau seama ca multi oameni se "matolesc" si se distreaza pe cinste, si doart pentru ca eu nu reusesc sa trec prin acea faza, nu inseamna ca toata lumea trebuie sa renunte la placerea lor de afi matoliti la o petrecere sau la un eveniment special.

In fine -- referitor la sotul Liviei, conteaza foarte mult, zic eu, cat de des bea si mai ales de cand dureaza. Daca e doar o faza din viata lui (prin care se pare ca a mai trecut si altadata, in relatia lor de 10 ani si mai bine), eu cred ca sfaturile cu ia-ti lumea in cap si lasa-l sunt pripite.

Cred ca toti avem o supapa prin care sa eliberam ceva presiune. Eu de exemplu stau prea mult la calculator, iar pe sotul meu il scoate din minti. Am ajuns la un compromis in privinta calculatorului, unde amandoi suntem multumiti, dar facem un efort sa il intelegem pe celalalt. Asa cred ca ar trebui procedat si cu alcoolul -- bine, inteleg ca ai nevoie sau iti face placere sa mergi la o bauta, dar hai sa limitam bautele la... cat de des reusiti voi sa va intelegeti, facem pact ca ma suni inainte sa iesi, chiar daca zici ca bei doar un pahar, iesim impreuna cel putin o data la 2 saptamani, etc, etc. Cred ca a te duce la om si a-i zice esti alcoolic, daca mai pui gura pe alcool o data, te parasesc este o strategie gresita -- il infurie pe omul care se vede acuzat pe nedrept si ii pune si o conditie care poate ii este imposibil de atins.

In fine, asta e parerea mea -- Livia, sper ca totul sa fie bine...

29+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Freedelia, ! Si eu cred ca se pot face mult mai multe cu toleranta si intelegere, numai ca daca acestea sint din ambele parti. Livia poate sa-l inteleaga pe sotul ei si sa-l ajute sa reduca efectele acestui distrugator hobby, dar, in egala masura, si sotul ei trebuie sa o inteleaga ca a intelege asa ceva, mai ales cind ai un copil, merita un efort si din partea lui. Pentru ca eu cred ca o femeie care are un copil de crescut si al carui sot o face lata la fiecare sfirsit de saptamina are dreptul si sa se revolte impotriva acestei situatii.

Dar sint de acord cu tine ca a nu-i impune, a nu-i da ultimaturi, a nu-l obliga, de rusine si de teama ca-si poate pierde familia, sa faca promisiuni pe care el stie ca nu le poate tine... inca, ci a intra amindoi intr-un fel de intelegere conform careia sotia intelege sotul, dar si sotul intelege sotia... hai sa vedem ce putem face in asa fel incit sa ne fie la amindoi bine... poate aduce rezultate spectaculoase si pentru sot si pentru sotie.

La noi in familie nu s-a facut asta cu tatal meu si totul s-a sfirsit cit se poate de tragic... pentru ca exista si dependenti de alcool ff sensibili.

Asa ca, Livia, orice ti-am spune noi aici, numai tu stii care e situatia reala. Tu stii care sint sentimentele tale pentru el si invers, daca merita sa-l intelegi, care este gradul tau de intelegere si toleranta fata de el si numai tu poti sa hotarasti, impreuna cu el sau singura, care este calea cea mai buna.

Eu iti doresc din tot sufletul sa reusesti sa va salvati casnicia si, de ce sa nu spun, sa-l salvezi si pe el, chiar daca sotul tau nu-si da inca seama ca are nevoie de acest lucru si sa gasiti o cale de rezolvare acum, cind inca nu e prea tirziu.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput