E normal sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

din pct meu de vedere nu e normal.
asa cum nu e normal orice comportament care il deranjeza puternic pe partener.
cum ar fi daca ti-a gasi si tu o relaxare, ca de ex sa dispari 2 zile pe luna fara sa dai nici un semn de viata ca sa te relaxezi.
sau nu stiu - altceva ce l-ar supara pe el profund.

aproape ca nu mai conteaza cit e alcoolism si cit nu, atita vreme cit pe tine te afecteaza atit de tare.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Asa a inceput socrul meu: un pahar de bere, api o sticla de 2l, apoi a trecut la sticla de vin de 2l(pentru ca berea contine coloranti)pana a dat gata un bidon de 5 litri. Bineinteles ca si comportamentul fata de sotia sa a fost progresiv: intai lasa-ma in pace ca nu ma imbat de la un pahar, apoi a inceput sa ii vorbeasca urat si in final a lovit-o.
Si el, la fel, bea doar cand merge la tara. Chipurile munca ii face pofta de un pahar.
Cred ca trebuie ca sotul tau sa accepte ca are o problema si sa primeasca ajutor specializat. Stiu ca suna ca din carte, dar nu cred ca va reusi altfel.
Va doresc multa intelepciune si sa reusiti, pana la urma, sa va cresteti impreuna copilasul intr-un mediu sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
[ cu parere de rau daca lucrul asta arhicunoscut socheaza, dar alcoolici sunt si cei care beau regulat orice cantitate de alcool, chiar si un pahar, fara sa se imbete. imbatatul iarasi nu este obligatoriu pentru clasificare. dar daca e regulat, e clar alcoolism. da, este semnul egal intre un pahar de bere sau vin zilnic sau duminica. daca are loc zilnic sau in fiecare duminica, avem de-a face cu alcoolism.

nimic

Dupa teoria asta, inseamna ca toti francezii de exemplu, care beau un pahar de vin la masa sunt alcoolici iremediabili. Ciudat e ca sunt medici care recomanda un pahar de vin pe zi ca si medicament si sunt studii intregi privind beneficiile paharului ala de vin asupra sanatatii. Hmm ...

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Laura25, nu te opreste nimeni sa expui tu teoria ta despre alcoolism sau din sursele pe care le ai. ce e alcoolismul, dupa tine?

da, dupa definitia alcoolismului, daca francezii beau la fiecare masa un pahar de ceva sunt alcoolici. asta nu inseamna ca-s infractori, sa ne intelegem. eu nu stiu ce medici recomanda bautura cu regularitate. adica, sunt medici sau sunt vraci care scriu la Formula As?

stai ca am vazut si linkul dat de Xio - prima oara cand aud ca dependenta psihica dispare dupa 2 ani. ca feromonii, nu alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Asa incep toti. Cate un paharel si apoi nu se mai abtin. Daca nu trece o zi fara sa nu bea eu consider ca e alcoolic.
Apropo de ce zicea Laura despre recomandarea doctorilor cu un pahar de vin pe zi ca tratament , un pahar poate e Ok da el bea 2l de bere pe zi. Doza normala de bere vara nu cred ca ar trebui sa depaseasca 1/2 l.
Ar trebui sa m-ai rareasca si scurteze iesirile cu colegii.
Si sotul meu iese cateodata cu colegii dar nu vine beat iar vara are tot timpul bere in frigider- dar nu bea in fiecare zi.
Trebuie sa ai o discutie cu el si sa-l convingi sa renunte la bautura. Daca anturajul il "obliga" la iesiri deastea cred ca ar trebui sa-si gaseasca alti prieteni. Nu vad de ce trebuie sa participe la toate iesirile cu colegii.
Ai zis ca e un sot si un tata bun vorbeste cu el pana nu e prea tarziu. Te asigur ca situatia nu se va imbunatati de la sine deoarece el nu constientizeaza ca este pe cale sa devina un alcoolic incurabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
[ cu parere de rau daca lucrul asta arhicunoscut socheaza, dar alcoolici sunt si cei care beau regulat orice cantitate de alcool, chiar si un pahar, fara sa se imbete. imbatatul iarasi nu este obligatoriu pentru clasificare. dar daca e regulat, e clar alcoolism. da, este semnul egal intre un pahar de bere sau vin zilnic sau duminica. daca are loc zilnic sau in fiecare duminica, avem de-a face cu alcoolism.

nimic

Dupa teoria asta, inseamna ca toti francezii de exemplu, care beau un pahar de vin la masa sunt alcoolici iremediabili. Ciudat e ca sunt medici care recomanda un pahar de vin pe zi ca si medicament si sunt studii intregi privind beneficiile paharului ala de vin asupra sanatatii. Hmm ...

Incorect spus! S-a demonstrat ca vinul rosu (anumite soiuri din Franta) are efect benefic asupra inimii si a vaselor de sange! Insa reprezinta un dezastru pentru ficat, sistemul nervos. Da, da, chiar si paharul ala zilnic de vin (care se presupune ca este slab alcoolizat). Medicii considera mai ok o betie ca lumea odata pe an decat consumul regulat de cantitati mici.

Si legat de subiect: ai un betiv pe langa tine! Suze, insa asta cu relaxarea in bautura dupa munca, nu suna deloc bine! Preferabil sa urmeze un tratament psihiatric al dependentei de buna voie, daca nu... va ajunge din rau in mai rau si va va trage si pe voi in mizeria lui! Stiu ce vorbesc, am crescut langa un astfel de tata. Curand, nu se va mai controla nici in prezenta copilului, va vorbi urat, va jigni, va lovi.

Trezeste-te macar tu, daca el nu poate din betie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui scafarulivia

Tind sa nu cred ca e alcoolic, dar e posibil sa devina in viitor daca continua asa.

Orice este posibil. Eu totusi nu vad un pericol iminent, cred ca este departe de a deveni alcoolic. Ma bazez pe faptul ca este bine dispus si agreabil atunci cand nu bea, deci nu are nici macar o dependenta psihologica de alcool.

Citat:

Anul acesta noi doi nu am iesit niciodata.[...]Copilul chiar nu a vazut acest aspect al tatalui sau. E un copil fericit, echilibrat, care petrece foarte mult timp impreuna cu tatal sau cand acesta e, bineinteles, acasa. Sotul meu s-a implicat foarte mult in cresterea lui, nu a fost genul de tata care nu schimba scutece, nu-l hraneste, nu stie unde e gradinita, nu stie sa ingrijeasca un copil bolnav.[...]Doar eu sunt afectata de obiceiul sau prost.

Eu cred ca exista o legatura intre faptul ca nu ati iesit niciodata anul asta si masura in care te afecteaza obiceiul sau prost. Aveti nevoie sa ajungeti la o medie, el sa se socialiezeze un pic mai putin si tu sa te socializezi mult mai mult. Stand in casa si avand grija doar de copil si gospodarie, orice problema cat de mica tinde sa ia proportii apasatoare pe fondul depresiei inevitabile.

Citat:

Parintii sai sunt in oras, cu noi, dar au o legatura mai "speciala" cu copii lor. Ei dicteaza si copiii se supun. Nu sunt preocupati de ceea ce simt, de visurile lor. Dupa atatia ani de cand ii cunosc nu cred ca am vreo sansa sa-i fac sa vada ca exista o problema la fiul lor si sa aiba tact in a ma ajuta s-o rezolv. Semnale de alarma au primit, in timp, si nu au reactionat.

Eu zic sa fi multumita ca parintii lui nu se baga in viata voastra. Asa si trebuie, el e baiat mare, a aiurea sa astepti sa-l certe parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu nu cred ca e normal!
Nu stiu in ce masura un om care consuma alcool devine un alcoolic, dar stiu ca cu varsta omul nu mai tine la bautura, o cearta se transforma in scandal si poate chiar in bataie, putini sunt cei care cand beau se duc direct si se culca! Sotul meu bea aproape zilnic, o bere un pahar de vin, poate un pic mai mult la evenimente...dar nu s-a intamplat niciodata sa se clatine pe picioare!
Acuma, eu primul lucru care l-as face ar fi sa aflu daca are vreun motiv sa fie nefericit...ca sincera sa fiu, si eu m-am imbatat odata in studentie fiindca ma parasise prietenul, mi-a fost atat de rau urmatoarea zi ca am hotarat ca nu se merita! In general cei pe care ii stiu eu ca beau de uita de ei ( nu tot timpul, dar destul de des) au probleme, ori materiale, ori familiale, ... trebuie sa fie ceva sa il faca sa evadeze in alcool!
O inrebare, daca bea uneori pana vomita, probabil ca dupa ce doarme nu se trezeste chiar pe roze...ce-i spune copilului, ca-l doare capul de la atata munca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

nimic

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

O vecina de-a noastra de la tara amurit de ciroza, toti se mirau cum asa, o prietena care e medic, a dat explicatia asta, ca nu conteaza cat bei, daca bei regulat ...femeia respectiva, in fiecare seara bea un paharel de tuica la masa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camicreata spune:

Buna Livia.In primul rand vreu sa-ti zic ca-mi pare rau prin ce treci.Din pacate eu cred ca aceasta problema e serioasa,si zic serioasa pentru ca am avut si eu un tata alcoolic.Am trecut prin foarte multe probleme din cauza abuzului pe care il face.Imi povestea mama cand erau tineri nu era dependent de bautura dar dupa ce ne-a facut pe noi el beia din ce in ce mai mult.Am trecut prin certuri,batai lipsa de mancare am fost nevoita la 18 ani sa plec sa trimit bani acasa ca aveam la intretinere peste 50 de milioane si multe altele.Din pacate asa era si tata se lasa influentat de prieteni ,colegi de munca,apoi cand venea acasa incepea scandalul si bataia.In primul rand nu este bine pentru copilas sa creasca cu un tata asa o spun din propria experienta.Eu am ajuns sa il urasc pe tata prin cate ne-a facut sa trecem.Intr-un final ai mei au divortat ,mama a stat langa un om alcoolic si violent mai mult de 25 de ani.Au divortat acum 3 ani a fost greu pentru ea dar am fost langa ea.Eu sper din tot sufletul sa nu ajungeti la asa ceva,dar si tata se jura la biserica ca nu mai bea dar a doua zi era la carciuma.eu nu am vorbit cu el decand au divortat acum in vara cand am fost acasa a murit Dumnezeu sa-l ierte tot din cauza bauturiiiii.Acum regret ca nu vorbeam cu el dar nu mai pot da timpul inapoi.
Scuze daca am plictisit pe cineva dar vreau sa nu mai faca nimeni greseala care a facuto mama sa se chinuie cu un astfel de om pentru copii sau ca ii este frica de singuratate.Inca o data iti doresc sa se rezolve problema dar cred ca daca a devenit dependent de bautura e f.f.f greu sa o lase,poate imposibil.
Multa sanatate va doresc si fericire.

Mergi la inceput