Obicei de adormit

Obicei de adormit | Autor: carena

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, trebuie sa invatam bebelusul nostru de 7 luni sa adoarma singur. El a fost alaptat exclusiv pana la 6 luni si pana acum toata viata lui a adormit fie la san, fie in masina in scoica, sau in carut. Seara mai adoarme singur, dupa ce termina de supt, dar ziua deloc. Eu o sa incep lucrul in curand si o sa stea acasa cu tati ceva vreme, apoi la cresa. Va intreb daca avem vreo sansa sa il invatam pe bebe sa adoarma singur, fara sa suga nimic(nu accepta nici suzeta nici biberon), sau sa incercam sa il invatam sa adoarma sugand din biberon lapte praf(nu il accepta deocamdata dar poate in timp?)?
Mamici cu experienta, ajutor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Baietelul meu pana la un an si 4 luni cand l-am intarcat nu adormea decat sugand. Dupa aceea il culcam in pat langa mine cu nasucul infipt in gatul meu si vorbeam si vorbeam pana ma durea gura, ii povesteam in detaliu ce am facut in ziua respectiva, ii recitam toate poeziile pe care le stiam, ii spuneam povesti si asa adormea. Acum are doi ani si la fel adormim, imbratisati si vorbind.

Iti doresc sa iasa asa cum vrei!

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea

zicolorata
Valul pictat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carena spune:

Multumesc Angelique, mi-as fi dorit din toata inima sa continui cu adormitul la san, si fara indoiala o sa contiunui cu acest obicei seara, pana cand nu voi mai avea laptic sau atata timp cat va binevoi el sa suga. Dar ziua trebuie sa gasim alt ritual de somn, pentru ca eu nu voi mai fi langa el din pacate. As putea sa vin la pranz acasa, dar nu cred ca o sa pot in fiecare zi.
Ar putea sa adoarma un bebelus asa de mic ziua fara confortul pe care i-l da suptul la san? Pana acum am incercat fara succes cu vorbit/cantat/povestit, plimbat in brate. Leganat pe picioare nu ii place deloc, si chiar si in brate nu ii place tinut la orizontala, numai vertical...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui AngeliquedeS

Baietelul meu pana la un an si 4 luni cand l-am intarcat nu adormea decat sugand. Dupa aceea il culcam in pat langa mine cu nasucul infipt in gatul meu si vorbeam si vorbeam pana ma durea gura, ii povesteam in detaliu ce am facut in ziua respectiva, ii recitam toate poeziile pe care le stiam, ii spuneam povesti si asa adormea. Acum are doi ani si la fel adormim, imbratisati si vorbind.

Iti doresc sa iasa asa cum vrei!

Femeia va incepe lucrul curind, copilul se va duce la cresa, deci cum il va putea adormi la sin, spunindu-i povesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Delicata problema ...

Eu pot sa-ti spun cum a functionat la noi, desi situatia nu era chiar similara: am folosit un leagan - un fel de balansoar cu rotite, pe care o leganam pana adormea. Asta ca sa o desprinzi de tine.

Pe urma adormea pe umarul unuia din noi (asta nu te ajuta prea mult).

La fel, adormea cand se uita la desene animate - pe UPC exista un post special pt copii foarte mici - BEBE TV. Daca dai o cautare pe Youtube o sa gasesti multe desenute de-acolo. Sunt simplute si au un efect hipnotic, a mea si acum, la 3 ani, inainte de culcare ma pune sa-i dau 5 minute la "ratusca".

Pe urma trebuie sa incerci sa-i plasezi in patut o jucarie favorita, o paturica etc., pe care s-o asocieze cu tine si cu imaginea ta.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

si eu m-am confruntat cu acceasi problema. la baiatul meu a functionat adormitul cu scarpinat pe spate.

acum si cu fetita incerc acelasi lucru, ca si ea tot cu tzitzi in gura adoarme. cand suge la san o mangai pe cap si o scarpin pe spate, ca in timp sa asocieze mangaiatul cu somnul.

la capitolul lapte praf, am avut ceva de munca cu fetita, pana a reusit sa-l accepte. bea lapte numai din bibe nuk, cu tetina de latex. am incercat numai nan2 si dupa cateva incercari l-a acceptat. seara dupa tzitzi bea si 60-90ml de lapte praf si apoi se culca.

pt invatat cu bibe si lapte praf pune-l pe sot sa-i dea. s-ar putea ca pe tine sa te asocieze cu tzitzi si de asta sa refuze.

nu te chinui sa-l mai inveti cu suzeta.

Mergi la inceput

Va multumesc pentru raspunsuri.
Monique, cate lunite avea Andrei cand ai reusit sa il adormi fara san?
Despre lapte praf, nu stiu sincer ce sa fac. Am intrebat pediatrul asa intr-o doara, daca e nevoie sa ii dau supliment, si el a zis ok sa incerc NAN2. Acum nu stiu daca e nevoie, pentru ca am inceput dversificarea, o sa pape san seara si dimineata si in rest solide. Chiar daca se trezeste peste noapte uneori, nu ma deranjeaza sa ma trezesc sa ii dau san, sunt la dispozitia lui. Dar ma inteb daca in timp o sa mai scada laptele meu, nu ar trebui de pe acum sa il invat cu supliment? Asta e si cu intors. Daca ii dau supliment acum, nu o sa ajunga in timp sa refuze sanul? Si uite asa ma gandesc in toate partile dar deocamdata nu actionez in nici un fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Si peste zi nu-i mai dai nici o masa de lapte (fie tzitzi sau formula)?
Mi se pare cam devreme sa renunti la mesele princilpale de lapte, chiar daca ai inceput diversificarea, nu cred ca o zi intreaga el se satura numai din ce-i dai solide.
Spun din experienta mea, am un baietel de 7 luni jum, am inceput si noi diversificarea, dar mai bea lapte si peste zi, nu numai dim si seara.
La capitolul CUM SA-L INVATAM SA ADOARMA SINGUR, nu pot sa-mi dau cu parerea, al meu adormea singur pana pe la 5 luni, iar atunci a avut o perioada mai agitata si nu a mai vrut sa adoarma decat leganat si asa s-a obisnuit.
Sunt si eu curioasa ce metode au mai abordat mamicile de pe aici, poate il dezobisnuiesc si eu.

Sanatate multa.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Acum inca ii mai dau peste zi san, dar incerc sa le raresc, ca pana in ianuarie sa ramanem la 2, maxim 3 mese pe zi de san (plus noaptea supt de 2-3 ori). Pentru un bebe de 7 luni, este putin 3 mese de lapte pe zi? Ca sa nu mai spun ca mi se pare ca am din ce in ce mai putin lapte, deci sunt foarte tentata sa ii dau supliment de formula...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Buna,

Suntem fix in aceeasi situatie si experimentam aceleasi dileme :))))
Fata mea are 5 luni iar in ianuarie cand incep serviciul v-a merge la cresa full.
Acuma e alaptata si adoarme numai cu tata in gura sau la plimbare in masina sau carut. Nu stiu ce o sa fac cand o sa mearga la cresa
Primul pas pe care deja l-am facut este sa-i dau un biberon, 150ml lapte praf/zi, masa de la 11 ziua. Deci momentan e invatata cu lapte praf in biberon desi nu-l iubeste prea tare si nici nu vrea sa adoarma cu el in gura :))
De saptamana viitoare o sa-i introduc si o masa de solide.
Ideea mea e sa alaptez dimineata, la cresa sa ia lapte praf si solide iar cand vine acasa sa suga iar. Nu stiu cat o sa reusesc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Hop si eu .
A mea printesa este insa mai mare - 11 luni. Tot in ianuarie incep si eu munca. Tot la san adoarme si a mea.

Eu imi zic asa: fata se va adapta. Problema e sa ma adaptez eu. Sunt sigura ca eu sunt cea care imi fac mii si mii de probleme...Iar ea se va descurca ca o fetita mare!

Ce zic eu:
- incearca sa faci probe inainte de cresa! O prietena, mama, tati... cineva sa stea cu ea cateva ore pe zi, treptat, asa incat puiul sa vada si alta fatza decat a ta, si sa se invete si cu alt stil de culcat.

Deja - la cresa voi faceti adaptare? Ptr ca aici se fac 2 saptamani intregi in care copilul e lasat de la o juma de ora, o ora.. timpul de masa, timpul de somn... crescendo - pana cand copilul e capabil sa se desprinda 10 ore fara sa se streseze.

Problema care o vad eu in cazul vostru e ca in inauarie bebelusul va avea 8 luni. Varsta critica zic eu (din experienta cu 2 shupete), ptr ca se prinde ca e corp aparte de al tau, si va face crize cnd il vei lasa pe alte maini. Deci - nu ezita sa il inveti si cu alte fetze, sa stea si cu altii...
A mea fata nu statea nici cu taica-su!

Apoi - roaga cum spuneam, pe altcineva sa ii dea sa manance la pranz de ex, si apoi sa incerce sa il adoarma. Ai sa vezi ca puiul se va invata. La inceput - prima data cnd ii va da sa pape cealalta persoana, stai langa ei. Si spune-i puiului ca esti acolo, si ca e super ca papa. Apoi te faci ca ai treaba in bucatarie, dispari 2 minute, revii... si tot asa.
Ai sa vezi ca daca il inveti cu alte maini, cu altcineva - totul se va petrece de minune cu bebe.

Ramane de rezolvat problema suptului ptr tine! Eu acolo incerc sa lucrez.
Ca si tine, vreau sa ii las masa de dimineata si de seara (ca sa nu mai spun de alea din timpul noptii).

Mergi la inceput