Condica salajencelor(105) de sarbatori
Raspunsuri - Pagina 3
Bimilit spune:
'neata natiune!!!!!!!!!!!
mihaela, suna fain reteta.mai io-s o ciudata si mananc tot felu de combinatii.deci zau ca ma tenteaza retetele tale.acu am o singura problema,nu am file de curcan,oi lua dupa sarbatori si oi testa reteta.
bafta cu acceptul.poate ai noroc si te ajuta profa de romana a fetelor.ar fi pacat sa ratezi inscrierea.
ma apuc de bucatareala.prestez asa:
ciorba de verisoare
friptura de craciun,aia cu carne de porc si carnati afumati
sarmalute
salata de vinete
salata beoufe
chiftelute
snitele
prajitura o rezolvai asa:luai 4 batoane de salam de biscuiti,un chec cu nuca si cacao,primesc un tort si gataaaaaaaaaaa.
maine mergem la o inmormanatere.luni a murit un prieten bun de-al nostru,un omdeosebit.dintr-o prostie ,zau.a avut pneumonie si a tratat-o cu indiferenta.a ajuns la urgente saptamana trecuta si cu smurdu l-au dus la cluj, unde doar aparatele l-au mai tinut in viata.a lasat in urma lui multa durere,o sotie si 2 baieti.vai si nu avea nici 40 de ani.dureros.
las ptr toata gasca.spor la bucatareala.
mihaela_s spune:
Bia multzam de cafea! Pe noi ne trezeste Morgan in fiecare dimineata . Saracul e obisnuit sa primeasca mancare la 6.30 cand ma trezesc eu, dar acum daca e vacanta miauna pe la usi.... Eu as dormi pana la 11 cred...
Dar creveti gasesti? Cealalta reteta e un aperitiv cu creveti, amestecati cu ceva sos si asezat frumos pe paine neagra.
Uite reteta, poate o faci o data si o data:
Curcan umplut cu gorgonzola
Ai nevoie pentru 4 portii de:
600 g file din piept de curcan
100 g gorgonzola
4 curmale
8 felii bacon
sare, piper
1 lingura unt sau margarina
pentru sos:
2 dl frisca lichida
2 dl lichid(sosul de la friptura de mai sus+apa)
2 linguri fond de pui(asta se face din concentrat)
50 g gorgonzola
1 lingura amidon
Se serveste cu "prajitura" de cartofi, mazare dulce(e un soi de mazare pastai la noi) si felii de portocala
Cuptorul la 175 grade celsius.
Fa asa:
1. Taie o adancitura in file(fileul de la nou e asa rotunjor, nu plat)
de-a lungul si umple-o cu gorgonzola si curmale taiate marunt. infasoara file-ul in bacon si condimenteaza cu sare si piper.
2. Prajeste fileele roata in unt si apoi pune-le in cuptor intr-o tava pentru 25 de minute. Verifica sa nu se arda zeama lasata de carne. Scoate din cuptor si lasa-le de o parte pana prepari sosul. Ia de pe carne zeama lasata.
3. Sosul: fierbe frisca, zeama de la carne+apa(cei 2 dl) si fondul. Lasa branza sa se topeasca in sos si adauga amidonul. Fierbe 3 minute si condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
4. Taie carnea in felii se serveste cu garnitura, salata verde, mazarea dulce si felii de portocala.
Garnitura(prajitura de cartofi):
Pentru 4 portii:
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
6 cartofi
sare, piper
2 linguri unt
2 oua
1 dl smantana lichida
1/2 dl lapte
cuptorul la 225 grade celsius
Fa asa:
1. Curata si taie ceapa. Curata morcovii, pastarnacul si cartofii si da-i pe razatoarea cu gauri mari. Amesteca cu ceapa, sare si piper.
2. Topeste untul intr-o tigaie care rezista in cuptor(fara coada). Pune amestecul in tigaie si aranjeaza-l cu o lingura. Prajeste pana prinde o culoare frumoasa.
3. Bate ouale, smantana lichida si laptele si adauga peste cartofi. Pune in cuptor 20 de minute pana oul s-a coaguat si legumele s-au inmuiat.
Eu fac asa:
aperitiv cu creveti
curcan umplut cu gorgonzola sos si cartofii de mai sus
salata de boeuf
sarmale
sunca de craciun la cuptor
fursecuri cu porcusori(fursecuri am cumparat, porcusorii ii modelam din martipan roz)
cozonac(asta il fac eu, tineti-mi pumnii sa iasa!)
tiramisu
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
SARBATORI FERICITE!
Un Mos Craciun cu tolba plina, bucurie si veselie alaturi de cei dragi in zilele astea pline de magie!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
piticutz spune:
Am intrat sa va colind si sa va urez Craciun fericit!
Sanatate multa si numai bucurii, voua si familiilor voastre, cu ocazia sarbatorilor!
Eu imediat plec la munca, mai inainte am terminat de mincat.
Aseara m-am culcat cam tirziu, ca pina am terminat prin casa si pe la bucatarie a zburat timpul pe nesimtite.Colegul a efectuat 188 de sarmale, eu am facut pateuri cu brinza, am fiert cartofi si am facut salata, avem honey baked ham, pulpa de caprioara la dezghetat, palinca, vinuri, unicum, deocamdata atita ca azi mai lucreaza colegu pe la bucatarie pina vin eu de la lucru dupa amiaza.
Ii cam frig pe-afara, incep sa ma satur deja.
A, si acu de-o saptamina avem si afumatoare, nu s-a putut fara!Cirnatii sint aliniati acolo ca la raport.
Adriana, m-am gindit sa o urez pe Paula de ziua ei dar de scris nu am mai apucat sa scriu.Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa multi, multi ani fericiti!
In ultima vreme intru mai des pe Facebook, am acolo o ferma cu de toate si am de lucru: de cules, de sapat, de plantat, de ingrijit animalele, etc.
Rudy si el ii la fel de cuminte ca-ntotdeauna, alaltaieri a rontait capacul de la telecomanda de la tv si a scos bateriile afara.Rontaite, si alea.Nu ma mir ca e asa de energic, acuma stiu de unde i se trage
Dar e asa un dragut, altfel, si il iubesc la nebunie, pe el cu picioarele lui cracanate si urechile care flutura in vint ca steagul.
V-am pupat, ca tre sa ies.
silvana_salajan spune:
Sarbatori Fericite si pline de lumina! Craciun Fericit si o felie de tort . Dulciuri
Bimilit spune:
La multi ani,Otilia!!!
fata iti doresc santatae,fericire ,bucurii si un laborator de cofetarie bengos.
silvana_salajan spune:
Fata, multam de urari. Laborator inca nu visez, da cine stie Poate cand oi creste mare... Deci de ziua mea dau cafei fara numar, fara numar, tzigari, suc, capucino, si nelipsitul tort Merry Cristmas!Dulciuri
Bimilit spune:
buna dimineata lui craciun!
oti,multam de tratatie.
fata,visez io la un laborator al tau,ca sa pot comanda multe tortane.