Doarme noaptea dar adoarme tarziu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Un bebelus de 3 luni este mult prea mic pt a-i face program de somn. Somnul si-l va regla singurel, dar peste cateva luni. Toate mamele am trecut prin nopti nedormite fiindca bebelul nostru nu avea somn la 12 noaptea.
Stai linistita. O sa treaca.
Sa-ti traiasca copilasul si sa fie sanatos si norocos.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Al meu baiat de mic a dormit la ore mici, acum la 1 an si 6 luni ora lui de somn e 3-4 dimineata.
Am intrebat medici, asistente, mamici, am aplicat toate sfaturile posibile si el tot la 3 dimineata adoarme.
Cand am fost in tara, pe la 9-10 seara abia il mai puteam tine treaz, adormea bustean pe unde apuca, ne-am intors in Japonia si-a reluat obiceiul de a se culca la 3 dimineata.
Macar de l-as fi nascut in Romania, parca e setat pe ora Romaniei sa doarma.
Tot ce au putut medicii sa-mi zica e ca, se va regla programul lui de somn odata ce va merge la gradinita, pana atunci stam pe metereze.
E inca micuta sa-si faca un program, da incearca dupa ce incepe sa stea in fundulet singurica, ori incepe sa se tarasca, sa ii faci un program, poate are sa dea roade la voi, al meu e o cauza pierduta.
Sanatate maxima!

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

8p]h,ggggggggggggggg]]

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Si aerul ii ajuta sa doarma mai bine. Trebuie scosi mereu afara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tessh spune:

Fetelor, eu va contrazic total. La 3 luni e perioada tocmai buna sa ii faci program de masa copilului. Pana atunci nici eu nu am fost de accord cu ideea sa aiba program de masa ca era prea mica dar deja la 3 luni are 6,5kg si functioneaza dupa alte reguli, parerea mea. Are stomacelul mai ok si in afara de asta isi regleaza mai usor si tranzitul intestinal si somnul. De cand i-am facut program de masa fetitei, cu 2 zile inainte sa deschid subiectul asta, a inceput sa mearga totul spre bine. Adica acum face cacuta de 2 ori pe zi la aproximativ aceeasi ora si mai nou adoarme la 23:30 - 23:45 in loc de ora 3, dar am fost foarte atenta la semnele pe care le dadea cand era somnoroasa si nu o las sa ii treaca punctul de somn. Iar de mancare ii dau exact cat vrea ea sa manance, 180-210ml laptic la 4 ore si nu imi plange deloc de foame. Singura masa care e la distanta de 3 ore in loc de 4 si e si mai multa cantitativ este ultima de la ora 23.

Cred ca pana la urma raspunsul topicului e mai simplu decat credeam... pur si simplu se regleaza bebe singurel, dar in functie de varsta trebuie putin ajutat. La noi faza cu programul a dat numai rezultate bune. Mi-am facut chiar si un tabel in excel cu ora de trezire/culcare, orele de masa si cantitatile mancate si cu cat doarme peste zi. Asa am putut sa ii observ mai usor evolutia si am devenit increzatoare cand am vazut ca programul ei functioneaza in directia in care imi doream eu.

Va urez succes tuturor mamicilor cu bebei zambareti la ore tarzii in noapte si aveti rabdare cu ei, se vor regla singurei

--------------------------------------------
mami de bumbi mic Francesca-Maria

Ce e mai bun abia urmeaza! Ne bucuram de fluturasul mic asteptat cu multa nerabdare!

Mergi la inceput