Doarme noaptea dar adoarme tarziu
Buna fetelor,
Dupa cum am scris si in titlu, fetita mea de 3 luni doarme noaptea dar adoarme foarte tarziu... cam pe la 3 dimineata... si doarme apoi dusa pana pe la 12 pranz... se trezeste, mananca bine si dupa aprox 1-2 ore adoarme iar cam 5 ore... si apoi pe seara ma chiauneste...
Am incercat sa ii fac baita mai devreme sa o pun in pat mai repede... ori se zvarcoleste pana transpira si o apuca nervii ca nu o iau de acolo, ori adoarme maxim o ora in cazul in care am obosit-o bine inainte... pe zi, daca o trezesc din somn o ia plansul si devine nervoasa pana cand o las in pace in patut sau in cos si adoarme cu viteza gandului... in fiecare noapte ma uit la ea cum da din picioare ca un gandacel pe care l-am pus pe spate si se agita toata, are o enrgie debordanta cand eu abia imi mai tin ochii deschisi... Aveti vreo idee cum sa ii schimb programul de somn?...
Raspunsuri
madau spune:
A mea se culca de cand s-a nascut numai pe la 12 noaptea, am incercat toate variantele posibile, trezit mai devreme, baita mai devreme, n-am mai lasat-o sa doarma la pranz...degeaba. O puneam in pat la 8-8.30, ii citeam, o leganam, dar nici un rezultat. Statea cuminte, se uita pe pereti, imi vorbea...si tot la 12 adormea. Asa ca am lasat-o in boii ei, si acum tot asa se culca, doarme pana pe la 9 dimineata, in we chiar si pana la 10 daca nu e galagie in casa (acum de ex inca doarme cu tasu ). Ora 3 dimineata insa nu-i deloc o ora buna pt adormit, poate reuesti incet, incet s-o mai scazi....azi 20 min, maine alte 15-20...pana ajungeti la o ora cat de cat rezonabila...
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
Tessh spune:
ma oftic ca se obisnuise la un moment dat sa adoarma la 12:30... habar n-am ce a dereglat-o asa dintr-o data... ieri am scos-o in parc si a adormit la 1:30... i-am multumit lui Dumnezeu!... sa vedem azi ce face... ca tot ca fetita ta face si a mea daca incerc sa o culc mai devreme...
diuna spune:
Eu cred ca e mult prea devreme sa iti faci griji pentru asta.Este mica pentru un program stabil, la varsta asta nu au nici ritmul noapte/zi macar...Te stresezi inutil incercand sa-i faci program. Si o stresezi si pe ea.
Parerea mea e ca, deocamdata, e suficient sa-i respecti o ora cat de cat fixa de baie si plimbare, eventual de masa, depinde ce atitudine ai adoptat vis-a-vis de asta, dar cu somnicul...bucura-te si tu de odihna cat doarme ea, fie zi, fie noapte.
Toate bune!
mirela.d spune:
Eu as incerca ca dimineata sa o trezesc la o anumita ora rezonabila (sa zicem un 8). Dar nu cu forta. Pur si simplu ii faci galagie in camera (dai drumul la un radio, vorbesti, canti, iti vezi de treaba ta fara sa faci niciun pic de liniste).
Seara cand vrei sa o culci, stingi lumina ca sa constentizeze ca noaptea se doarme si faci liniste. Daca se agita, ori o lasi in pace, ori, daca nu se poate, o linistesti cu voce soptita si eventual mangaiata dar fara sa o ridici si cu lumina stinsa.
Atentie, nu se va rezolva in 3 nopti. Iti trebuie rabdare si perseverenta.
A, si ai grija ca somnul de pranz sa fie de pranz, sa nu fie prea tarziu pentru ca altfel, ea va fi odihnita si nu va adormi repede. Plus ai putea, seara, sa o obosesti putin (o pui pe burtica, ii fluturi jucariile prin fata ochilor sau i le pui in manute, ii faci masaj, vorbesti cu ea, etc).
Bafta multa si sanatate!
suzana_guja spune:
bebelu are 5 luni jumate si dimineta la 7.30 se trezeste papa se joaca o ora si la 8.30-9 face somnik inca o ora iar pe restul zilei eu il tin treaz cam 2,5-3 ore iar apoi cate vreo ora de nani deci cam asta e programul lui mihne ,,,aa,,si seara la 8 facem baita papam iar in jur de ora 9 nanita in schimb se trezeste peste noapte de doua ori sa pape laptic in rest e un ingeras,,,pupiki
T_Andreea spune:
Si noi avem probleme cu somnul, adormim tarziu 12, 1, si ne trezim tarziu 10, 10:30. Daca il trezesc mai devreme este nervos toata ziua. in ultima perioada am inceput sa inchid becul, face liniste si adoarme pe la 11, dar nu e o regula, cateodata avem chef de vorba... si uita de somn
kitzy spune:
Trebuie treptat sa incerci sa-i schimbi programul de somn, e tare rau pentru amandoua sa va culcati la 3 dimineata. Insa iti trebuie muulta rabdare, oboseste-o bine peste zi, cu timpul isi va schimba programul, inca e micuta, abia de acuma incolo isi regleaza somnul, neaparat lumina stinsa in camera si nu vorbesti cu ea, eventual in soapta, ii poti canta ceva incetisor, o mangai pe spate, ii suficient sa te simta aproape. Eu pe fetita mea de mica o culcam pe la 9, program pe care-l respectam si in ziua de azi, dar pana la varsta de 1 an se trezea cam de 8-10 ori pe noapte, renuntasem sa mai sper la o noapte intreaga dormita, acuma din fericire se trezeste mult mai rar noaptea.
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de Diana (24.04.2008)
Tessh spune:
Fetelor, vin cu vesti bune... am reusit sa reducem ora 3 la ora 12:30-1... o imbunatatire :)
Ideea este ca o obosesc destul de mult pe zi, mai ales ca acum gangureste intr-o veselie toata ziua si vorbim, ne jucam, ne plimbam prin casa, stam in fundulet si cate si mai cate ca uneori nu am eu energie sa tin pasul cu sfarleaza asta mica
Partea buna este ca macar nu se trezeste noaptea dupa mancare... de bine de rau apuc sa dorm si eu 9 ore continuu. Dimineata insa, ne trezim in acelasi timp. Avand in vedere orele la care ajung si eu in pat, ca dupa ce o culc pe ea mai am de pus la punct biberoanele, vasele, sa imi fac si eu un dus si eventual sa ma mulg pt a 2-a zi... mai trece ceva vreme si dimineata nu sunt capabila sub nici o forma sa fac ochi sub 9-10 dim... asa ca varianta cu trezitul fetei la 8 pica din start ca eu personal n-am putere sa ma ridic la ora aia din pat. Cat despre somnul ei de peste zi, doarme ca la cartea mama si copilul, 5h in 3 fragmente. Am reusit sa ii fac totusi program de masa cam din 4h-4h cu o marja de juma de ora +/-. De cand are program de masa parca face cacuta mai des. Inainte facea o data pe zi,acum face cam de 2-3 ori. Pana acum i-am dat la cerere dar deja e prea obositor sa ii mai dau asa ca e puturoasa si mananca haotic si trebuie sa stau mereu cu laptele praf dupa mine... asa cu program mananca aproximativ aceeasi cantitate de fiecare data.
--------------------------------------------
mami de bumbi mic Francesca-Maria
Ce e mai bun abia urmeaza! Ne bucuram de fluturasul mic asteptat cu multa nerabdare!
flloryy spune:
Buna fetelor,
Am si eu aceeasi problema ca tessh....baietelul meu nu adoarme inainte de ora 3.....Are 7 saptamani, am incercat sa il tin treaz mai mult ziua dar degeaba.....cred ca este inca prea mic sa ii fac program....adica sa ii schimb programul....de la 3 dimineata doarme pana la 12-13 cu o pauza de o jumatate de ora, o ora- cat mananca... Au fost zile in care de la ora 16-17 nu a mai inchis ochisorii pana la 3 noaptea....are chef de povesti si de admirat peretii....si eu pic de oboseala....
Cred ca trebuie sa ma obisnuiesc, nu?
khrisu spune:
La 3 luni da-i sa pape la cerere. E total gresit sa-i faci program de masa la varsta asta. Apropos...sa nu-mi zici a plange de foame si tu nu-i dai sa manance ca inca nu-i vrenea mesei...
Sfaturi despre somn n-am sa-ti dau. Fecioru meu de 3 ani are program de somn absolut haotic...a avut perioade cand adormea si la 3 dimineata...cam un an de zile. Nici acum nu adoarme mai repede de 12. Fata, in schimb, este foarte ordonata(un an si 3 luni)..seara pe la 9, stinge singura lumina..inchide usa de la dormitor,se urca in pat si striga dupa mine sa-i servesc tzatza de seara..