Cum sa deschid ochii unui "copil cu copil"?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Cunosc cazul unei fete care a ramas insarcinata sperand sa-l "pacaleasca" pe baiat sa o ia de nevasta.
A ascuns sarcina pana a nascut. Dupa ce a nascut, baiatului nici prin cap nu i-a dat sa recunoasca copilul ca fiind al lui.
Parintii ei si-au asumat cresterea nepoatei. Dar n-am vazut in viata mea un copilas mai nefericit decat acea fetita. Mama ei o ignora total, preocupata fiind de imbracamintea proprie, machiaj, mers la distractii, in cautarea unui barbat. Despre acel copilas, un apropiat al familiei respective spunea ca "parca nici nu ar avea mama".
Toate aceste nasteri facute fara simtul responsabilitatii sunt in mare masura din cauza educatiei deficitare. Mamele nu vorbesc deschis cu fiicele lor despre ceea ce implica relatiile sexuale; le este rusine. Si uite cum se trezesc bunici fara veste si isi plang de mila, intrebandu-se unde au gresit.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Mamele nu vorbesc deschis cu fiicele lor despre ceea ce implica relatiile sexuale; le este rusine. Si uite cum se trezesc bunici fara veste si isi plang de mila, intrebandu-se unde au gresit.

Hmmmm...totusi...relatiile sexuale nu implica automat copii. Nu vreau sa starnesc nici o controversa, dar nu vad legatura intre a avea relatii sexuale si a ajunge parinte. Sa nu radeti de mine, ca stiu si eu cum se fac copiii, dar nu despre asta e vorba...probabil in cazul altor specii asa o fi...'te trezesti' parinte...dar la un om as avea alte asteptari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai ai alte asteptari daca acel om stie cu ce "se mananca" sexul vorba ceea Daca mama ei nu i-a povestit despre contraceptie stie si ea ca barza nu e decat un mit, dar cand topaie hormonul uita si de barza si de tot, daca nu este instruita si pisalogita

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Citind opiniile fiecareia dintre voi, mi-am dat seama cat de multa dreptate aveti fiecare, intr-o oarecare masura... pentru ca situatia Dianei poate fi privita si analizata din nenumarate unghiuri, fiecare cu o paret de adevar.
As vrea sa raspund tuturor pe surt, pentru ca am ramas in urma cu discutia pe parcursul weekendului...

Baby boom, tie in primul rand vreau sa-ti cer scuze daca remarca mea vis-a-vis de conditia de "artist" te-a deranjat... am un mare respect pentru aceasta meserie, pentru munca unui actor, stiu cate sute de ore de munca stau in spatele fiecarui spectacol si stiu exact ce presupune studiul acestei facultati. N-am vrut sa insinuez nimic general referitor la actori, subliniasem doar faptul ca iubitul Dianei este un actor de mana a doua (nu e o jignire, o stie si o spune chiar el mereu), nu a facut cariera din asta si nu pare sa vrea sa lupte pentru a-si depasi conditia, pentru a renunta la traiul la limita subzistentei din oraselul lui, luand-o de la zero intr-un pras mai mare, cu noi provocari.

Lara, tipul si foasta sotie impart un apartament ANL, pe care cred ca nu au avut bani sa-l cumpere, deci la divort nu l-au putut imparti... sau asa ceva. Au ramas, din lipsa de alte resurse financiare, colocatari in acel spatiu, pentru care platesc ANL-ului o chirie modica, mult sub pretul unei chirii private, pe care niciunul nu si-o permite. Fosta sotie, in timpul saptamanii locuieste la prietenul ei, in oras, venind "acasa" la copil doar in weekend, impreuna cu prietenul ei. Restul timpului, copilul ramane acolo in grija tatalui, care se ocupa de el in afara programului sau.

Cat despre Diana, ea va termina facultatea in vara, moment in care spera sa nu mai lipseasca de acasa zi-lumina, sa-si gaseasca un job care sa-i permita sa castige o oarecare independenta financiara si sa se poata ocupa singura de copil, ajutata de un program de gradinita... Insa e putin probabil sa poata face asta din prima. Chiriile in orasul ei (Timisoara) sunt ridicate, joburi in domeniul actoriei nu sunt chiar la indemana oricarui debutant, salariile sunt foarte mici si, din punctul asta de vedere, o simt mereu frustrata de gandul ca va trebui sa renunte la pasiunea si pregatirea ei, actoria, pentru a se angaja - stiu eu - ca si chelnerita, sau secretara la o firma... sau ceva complet strain de visul ei.

Mami_alexia, cred ca aici este marea dilema a Dianei si a tuturor: se vede alaturi de acest om pe viitor? O intreb mereu lucrul asta si mereu raspunde punand inainte binele coplilului si relatia tata-fiu... ceea ce e bine teoretic pentru copil, dar nu ascunde indoielile ei vis-a-vis de relatia ei cu el. N-a stiut niciodata sa raspunda daca il iubeste cu adevarat ca oam sau doar se simte "datoare" sa-l iubeasca, pentru copil...

Principe, pasajul cu "moartea" era oarecum plastic, sunt convinsa ca nimeni nu doreste moartea fizica a nimanui, dar parintii ar fi mult mai fericiti ca taticul sa dispara pentru totdeauna din peisaj...

Adina Iulia, e foarte greu sa lucrezi, student fiind la actorie... cursurile, fiind interactive, iti solicita prezenta permanenta... apoi sunt zilnic ore intregi de repetitii.. programul e mult mai incarcat ca la o facultate "normala".

Mihaela, cum spuneam, eu nu caut scuze parintilor, dar Dumnezeu stie daca eu sau tu, ca mame, puse in situatia de a constientiza cat rau i s-ar fi putut intampla copilului nostru din cauza partenerului, am mai avea vreodata puterea sa nu-l vorbim de rau. Mai mult decat sa se ocupe cu toata dragostea de nepot, nu au acum cu ce sa o ajute fizic. Iar psihic, probabil nu pot trece de "necazul lor", ca sa o sustina moral.

Accept 92, problema e ca nici macar in acele ore in baruri, cei doi nu se iubesc deloc. Mereu se cearta, sunt tensionati, se acuza de vini imaginare, isi paseaza pisica unul altuia etc... Macar de s-ar iubi.

Andacos, relatia dintre mama si copil lasa probabil mult loc de mai bine, in prezent... in timpul zilei sunt mai mereu separati, seara petrece cu el cat timp mai poate inainte de culcare, insa e greu sa-i faca "educatie moderna", peste educatia ce o primeste in cursul zilei de la bunici, sa relationeze cu el ca adevarata mama. Iar viitorul nu are nicio forma pentru ea, nu stie ce va face, ce va fi, de unde sa se apuce de viata, la vara...

Cris_stef, am recitit randurile tare de mai multe ori... si m-ai bagat in ceata cu totul! Chiar nu stiu sa spun, obiectiv, in care dintre cele doua situatii se poate Diana incadra; totusi varianta a doua nu se potriveste prea bine situatiei ei.

Androix, nu e cazul Dianei sa nu fi auzit cum si de ce vine barza... Insa, la 20 de ani, cred ca suntem mult mai imprudente, imature, teribiliste sau neatente cu contraceptia... Stii vorba aia: "azi nu mi se poate intampla" sau varianta ""n-o sa mi se intample fix mie, acum"...

Scuze ca iar m-am intins atat de mult, am vrut sa raspund tuturor si sper ca nu am omis pe nimeni... Va multumesc mult pentru pareri. E bine sa am cu cine sta de vorba despre toata povestea asta, Diana mi-e ca o sora si as vrea enorm s-o stiu linistita si lamurita cu viata ei, iar in familia noastra toata lumea e subiectiva...

Carla 19+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Oare numai mie mi se pare anormala atitudinea bunicilor, reprosurile interminabila, faza ca mama si tata sunt ei, nu parintii naturali, lipsa banilor de buzunar (orice femeie vrea un ruj, o crema, o bluza), teroarea pe care i-o induc zilnic? Lipsa de respect si consideratie fata de fiica lor, faptul ca o fac sa se simta zilnic o epava umana care nu e buna de nimic, si care ar trebui sa le pupe mainile de recunostinta ca ii dau o lingura de mancare si un pat?
Nu stiu cat de imatur si iresponsabil e barbatul. Pana la copilul Dianei se descurca in locuinta respectiva. Ft bine ca a pastrat o relatie de amicitie cu fosta, si-a asumat raspunderea pt copilul ei pe care il creste, iar chestia cu vechiturile mi se pare rautate gratuita din partea unora. Copilul meu primeste lunar "vechituri" de la prieteni cu copii mai mari si se joaca fericit cu ele, el nu stie daca sunt noi sau second hand, se bucura cand le vede.
Cat despre dragostea lor, e normal sa fie zdruncinata in conditiile astea, aici nu ma pot pronunta ca nu am suficiente informatii.
Nu am inteles care era pericolul pt Diana de care au salvat-o parintii. Inteleg ca tipul nu este violent cu femeile si se batea cu fratele lui. Ea a incercat sa intervina si a fost lovita din greseala sau cum?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
Mamele nu vorbesc deschis cu fiicele lor despre ceea ce implica relatiile sexuale; le este rusine. Si uite cum se trezesc bunici fara veste si isi plang de mila, intrebandu-se unde au gresit.

Hmmmm...totusi...relatiile sexuale nu implica automat copii. Nu vreau sa starnesc nici o controversa, dar nu vad legatura intre a avea relatii sexuale si a ajunge parinte. Sa nu radeti de mine, ca stiu si eu cum se fac copiii, dar nu despre asta e vorba...probabil in cazul altor specii asa o fi...'te trezesti' parinte...dar la un om as avea alte asteptari.

Cand o tanara abia iesita din adolescenta isi inchipuie ca e minunat sa dea nastere unui copil fara a avea niciun venit nici ea nici viitorul tata, este clar vorba despre o greseala de educatie, dar si de percepere a realitatii.
Parintii acestei fete isi continua comportamentul abuziv.
Singura solutie pt ca atat ea, cat si copilul ei sa respire aer curat, sanatos, ar fi ca ea sa plece de langa parintii ei, luandu-si si copilasul.
Ar putea cere ajutorul unei fundatii care se ocupa de mamele singure si fara venituri.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Petrica_do spune:

Citat:
citat din mesajul lui popescudora
[
Nu stiu cat de imatur si iresponsabil e barbatul. Pana la copilul Dianei se descurca in locuinta respectiva. Ft bine ca a pastrat o relatie de amicitie cu fosta, si-a asumat raspunderea pt copilul ei pe care il creste, iar chestia cu vechiturile mi se pare rautate gratuita din partea unora. Copilul meu primeste lunar "vechituri" de la prieteni cu copii mai mari si se joaca fericit cu ele, el nu stie daca sunt noi sau second hand, se bucura cand le vede.
C

Deci e ok sa cresti copilul din prima casatorie si pe al doilea sa il vezi prin carciumi?Numai pt el trbuia sa isi asume raspunderea.
Daca era invers sareau vreo 3 dudui sa ne explice cat de traumatizat e copilul din prima casatorie si cum nu isi va mai reveni toata viata...Banuiesc ca toate sunteti foste neveste.Normal ca il ridicati in slavi ca are grija de copilul din prima casat , are inca casa cu fost, se inteleg (auzi, traiesc toti 3 el fosta si iubitul fostei-in aceeasi casa, si asta e ceva model...)pt ca in secret sperati ca orice copil va mai avea fostul vostru sot vi tratat mai putin favorabil decat copilul vostru.Realitatea de obicei e exact inversa.Nu ma uzit pe una sa spuna ...tata denaturat cum poate sa intalneasca copilul prin carciumi, sa nu i ajute financiar, sa nu locuiasca cu el in casa???????Din contra, popescu nu crede ca e iresponsabil tatl asta.E un tata model.
Daca primul copil statea cu fosta la parintii ei, era vazut prin baruri si pe strazi si nu ii dadaea bani decat de scutece barbatul ala era un montstru!!!!!Mai ales daca cumpara jucarii noi si frumoase la copiii din actuala casnicie
Nu am vazut nicio o mamica deranjata ca e treaumatizat copilul de baruri si drumuri intre parinti .Sau copiii din a doua relatie nu se traumatizeaza....?
Daca copilui din prima casatorie i s-ar da 'vechiturile' de care vorbesti popescu ar sari toat ex nevestele in cap.
Si omul a spus Dianei asa: de Paste am cumparat cadouri noi primului copil, copilului nostru i-am adus jucariile vechi pt ca e mai economic asa.Mie mi se pare asta diferenta intre copii pe fata.Dar fiindca e vb de copilul din a doua casnicie, e ok, el se poate juca fericit ca oricum nu stie daca sunt noi sau nu.Daca era primul copil era din nou traumatizat , marginalizat, facut sa se Simta neiubit, parasit.
Ba mai spui si ca pana la copilul Dianei se descurca.Sa inteleg ca e vina copilului ????
CATA IPOCRIZIE!!!!!

Edit ca sa intreb daca tatal merge in vacante doar cu copilul din a doua casnicie (ca nu sta cu el in casa) ca sa nu se traumatizeze?????
Mie asa mi s-a recomandat aici pe forum si pt ca nu am considerat o idee buna am fost facut cu ou si cu otet.....doar ca era vb de copii din prima casnicie cu care va identificati voi/copiii vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

Cand o tanara abia iesita din adolescenta isi inchipuie ca e minunat sa dea nastere unui copil fara a avea niciun venit nici ea nici viitorul tata, este clar vorba despre o greseala de educatie, dar si de percepere a realitatii.
Singura solutie pt ca atat ea, cat si copilul ei sa respire aer curat, sanatos, ar fi ca ea sa plece de langa parintii ei, luandu-si si copilasul.
Ar putea cere ajutorul unei fundatii care se ocupa de mamele singure si fara venituri.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Eu nu cred ca e o lipsa de educatie. E putin din perceperea ireala a realitatii dar in cea mai mare masura e dragostea.(care o fi fost atunci si acum nu mai e in cazul Dianei). Si poate ii judecam prea dur pe bietii parinti. Gresesc foarte mult prin faptul ca isi considera nepotul propriul copil si ca Diana nu are drepturi insa si realitatea lor a fost zdruncinata mult. Si inca mai cred cel mai mare bine pe care i l-ar fi putut face Dianei ar fi fost sa o lase sa descurce singura. Cu ajutor financiar,dar singura.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

O greseala este undeva dar fie ea si de educatie, nu este vorba de educatie sexuala. In ziua de azi a face sau nu un copil este o chestiune de decizie, nu de a te trezi parinte in urma unui act sexual. Era bine poate daca fata asta se sfatuia cu cineva mai trecut prin viata, insa din pacate nu a avut incredere in parinti (la care ar fi trebuit sa apeleze in primul rand) si nici in alte persoane din familie. Aici este vina parintilor, ca in 20 de ani nu au reusit sa cladeasca o relatie frumoasa cu copila lor, si aceasta gravida fiind a luat o decizie bazandu-se pe vise si si-a ascuns sarcina 4 luni.

Citat:

Aici iti dau dreptate intrutotul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix
Pai ai alte asteptari daca acel om stie cu ce "se mananca" sexul vorba ceea Daca mama ei nu i-a povestit despre contraceptie stie si ea ca barza nu e decat un mit, dar cand topaie hormonul uita si de barza si de tot, daca nu este instruita si pisalogita

La genul asta de educatie am facut referire : vorbit si explicat fetei inca din copilarie ce e bine si ce e rau in viata, iar de la pubertate discutat despre relatiile sexuale si consecintele acestora. Este pregatita o tanara necasatorita sa faca fata cresterii unui bebelus plangacios si total dependent de mama ? Baietii care le promit cate in luna si in stele vor fi alaturi de ele, dupa ce vor naste ?

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput