Cum sa deschid ochii unui "copil cu copil"?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jocurban

Mihaela, spuneam ca sunt oameni simpli tocmai pentru ca nu au viziuni largi, foarte deschise sau foarte moderne... Nu-i aprob, nu le iau apararea, simt si eu ca ei agraveaza enorm problemele fetei, insa sunt unchiul si matusa mea, am crescut aproape de ei si stiu ca, asemenea parintilor mei, au facut asa cum la vremea respectiva se credea ca e bine sa faci pentru cresterea copiilor tai. Nici eu si sora-mea, nici verisorii mei n-am fost abuzati, maltratati, privati de nimic, nu am simtit vreodata ca avem parinti rai... am crescut ca majoritatea copiilor, in familii pe care le consideram "normale" pentru acea vreme.

Totusi, n-as spune ca ei sunt principalii responsabili de situatia Dianei. A fost o vreme la inceput cand, la presiunile noastre - a restului familiei, au acceptat prezenta si vizitele taticului in casa lor... Insa rezultatul? Craciunul trecut acesta s-a imbatat pusca in timpul colindului pe la rude, s-a urcat cu Diana si copilul in masina si a condus asa, desi noi toti am protestat ca e periculos si am insistat sa nu faca asta; la alte ocazii festive a facut la fel - imbatandu-se si vociferand ca pe scena pentru a fi in atentia tuturor, desi nu interesa pe nimeni sa-l aplaude pe el... de Pasti i-a adus copilului ceva jucarii de la fratiorul mai mare, motivand de fata cu parintii Dianei ca a luat ceva jucarii noi pentru celalat baietel si ca asa a considerat financiar mai practic, ca cel mic sa se joace cu cele ramase de la fratele lui... moment in care parintii ei s-au simtit penibil si, dupa fiecare asemea episod, ura vis-a-vis de individ a fost mai mare si dispretul pentru naivitatea, "orbirea" si "prostia" Daieni tot mai greu de stapanit.

O sun uneori pe matusa-mea, o tin de povesti pentru a mai calma spitirele si mereu o aud lacrimand si suspinand ca "daca nenorocitul asta ar disparea de pe fata pamantului, ar disparea toate problemele lor"... parintii ei nu vor reusi niciodata sa accepte ca, poate, nu e el singurul vinovat pentru situatia fiicei lor.

Carla 19+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Parintii nu vor accepta prea curand prezenta ginerului in casa si viata lor. De Diana depinde viitorul tuturor, si al copilului si al restului familiei. Daca ea considera ca relatia dintre ea, copil si tatal acestuia are un viitor, ar trebui sa-si faca un viitor impreuna, sa demonstreze parintilor ca se poate. Data fiind descrierea tatalui copilului e foarte putin probabil sa se intample asta. Dar trebuie sa constientizeze ea in primul rand! Iar in relatia cu parintii timpul le va rezolva pe toate. E (aproape) imposibil ca parintii sa-l accepte pe tatal copilului pentru ca ei il vad ca un "parazit" care le-a intrat in viata si le-a facut atata rau. Deci, daca va exista vreodata o relatie intre parinti - tata aceasta va fi doar dupa un timp si doar daca el le va dovedi ca este OM. Cand zic un timp...ma refer la ani.

Cat despre sfaturi care pot fi date ei...e greu. In principiu daca nu le-a inteles pana acum, le va trai pe propria-i piele si atunci sigur le va intelege. Pentru ea acum, faptul ca are in parintii ei un spijin(sta in casa lor, ii cresc copilul, depinde 100% financiar de ei), cred ca e o situatie multumitoare. As fi curioasa sa stiu ce ar fi facut ea daca nu ar fi avut tot acest sprijin. Daca ar fi fost ea, copilul si tatal, fara casa, fara sprijin material, ea la facultate, tatal fara un venit stabil, etc. Poate asta ii va schimba perspectiva.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Dora...ce chirie...ce ANL.?Omul are casa pe care o imparte cu fosta nevasta.
Daca o iubea pe Diana isi lichida absolut orice conturi cu fosta si trecutul.

Nu vad legatura intre dragostea lui fata de Diana si faptul ca are o relatie buna cu fosta nevasta. Sunt multi fosti soti care continua sa se inteleaga, daca au copii impreuna, indiferent de traiectoria lor ulterioara - ca se recasatoresc, alti copii, etc. fara nici o legatura sentimentala. drept dovada ca fosta nevasta chiar a incurajat relatia intre el si Diana.

In rest, on-topic: trebuie sa casti bine ochii cand aduci un copil pe lume. Prea este trecuta cu vederea lipsa de responsabilitate a ambilor parinti. Diana nu are nici o scuza ca a facut un copil cu acest om stiind foarte bine ca nu va avea cu ce sa-l intretina.

In plus, se poate angaja (nu este singura care ar lucra pe timpul facultatii), si tatal copilului poate sa-si ia un al doilea job. dar sigur ca e mai comod sa stai pe banii mamichii si a tatuchii. Ei au cea mai mica vina in ecuatia asta, ii inteleg perfect referitor la atitudinea fata de tatal copilului. Le dau o mare bila alba pentru ca au fost parinti pana la capat, au luat-o pe Diana acasa si au grija de ea si de copil. Sunt multi care, la asa o poveste, inchid usa in nas copiilor lor ce-si gasesc diversi dubiosi alcoolici si agresivi cu care sa-si imparta viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:

Dora...ce chirie...ce ANL.?Omul are casa pe care o imparte cu fosta nevasta.
Daca o iubea pe Diana isi lichida absolut orice conturi cu fosta si trecutul.

Nu vad legatura intre dragostea lui fata de Diana si faptul ca are o relatie buna cu fosta nevasta. Sunt multi fosti soti care continua sa se inteleaga, daca au copii impreuna, indiferent de traiectoria lor ulterioara - ca se recasatoresc, alti copii, etc. fara nici o legatura sentimentala. drept dovada ca fosta nevasta chiar a incurajat relatia intre el si Diana.

In rest, on-topic: trebuie sa casti bine ochii cand aduci un copil pe lume. Prea este trecuta cu vederea lipsa de responsabilitate a ambilor parinti. Diana nu are nici o scuza ca a facut un copil cu acest om stiind foarte bine ca nu va avea cu ce sa-l intretina.

In plus, se poate angaja (nu este singura care ar lucra pe timpul facultatii), si tatal copilului poate sa-si ia un al doilea job. dar sigur ca e mai comod sa stai pe banii mamichii si a tatuchii. Ei au cea mai mica vina in ecuatia asta, ii inteleg perfect referitor la atitudinea fata de tatal copilului. Le dau o mare bila alba pentru ca au fost parinti pana la capat, au luat-o pe Diana acasa si au grija de ea si de copil. Sunt multi care, la asa o poveste, inchid usa in nas copiilor lor ce-si gasesc diversi dubiosi alcoolici si agresivi cu care sa-si imparta viata.

Adina, ma refeream sa isi incheie 'socotelile' financiare.Adica tie ti se pare normal ca oamenii dupa ce divorteaza sa mai aiba propietati comune(casa), sa imparta salariul, eventual conturi comune.
Si in timpul asta sa aibe relatii serioase din care rezulta copii cu o alta persoana?
Mie nu!!!

Nu vreau sa degenereze subiectul dar tu te-ai simtii iubita daca partenerul tau ar impartii casa si banii cu fosta nevasta si copilului vostru i-ar trimite vechiturile copilului lor?ASTA ARE LEGATURA cu dragostea pt.Diana.
Nu ma refeream ca isi vorbesc , asta e f bine daca amandoi sunt rezonabili.

Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Diana trebuie sa-si ia viata in propriile maini,este clar ca parintii nu o ajuta sa creasca.Sunt un exemplu cat se poate de evident de parinti critici,SI NU IN SENS CONSTRUCTIV CI DESTRUCTIV,rigizi,abuzivi si manipulatori....care nu permit copilului lor sa ia decizii,sa invete din propriile greseli fara ca greseala sa o transforme intr-o drama,care nu respecta dreptul nepotului de a avea o mama care sa-l educe cum crede de cuviinta,sa accepte ca tatal nepotului lor este TATAL nepotului lor,asa cum este,cu parti bune si mai putin bune.....si nu au in primul rand dreptul sa distruga legatura tata-fiu.
ce fac ei in niciun caz nu este un ajutor.
vroiam sa mai scriu referitor la pasajul in care parintii doresc moartea tatalui nepotului lor..ma abtin...analizati voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
Adina, ma refeream sa isi incheie 'socotelile' financiare.Adica tie ti se pare normal ca oamenii dupa ce divorteaza sa mai aiba propietati comune(casa), sa imparta salariul, eventual conturi comune.
Si in timpul asta sa aibe relatii serioase din care rezulta copii cu o alta persoana?
Mie nu!!!

Nu stiu daca eu as accepta sa stau in acceasi casa, recsatorita fiind, cu fosta nevasta si partenerul ei - dar asta nu inseamna ca daca nu accept eu, altii nu pot s-o faca bien mersi. Treaba lor.

Nici sa traiesc parazit, in conditiile in care am un copil si trebuie sa-l intretin - da, ma mira cum se pune problema ca toti 4 si copiii trebuie sa traiasca din 2 salarii, de parca nu ar fi fiecare cuplu cu treaba lui. In fine.

Dar referitor la proprietati - iti dau un exemplu - eu am impreuna cu fostul sot o proprietate in care locuieste fosta mea soacra. Si asa va ramane, proprietate comuna, pana cand o va mosteni probabil fii-mea. Nu vad ce problema ar fi in chestia asta si de ce ar trebui clarificat, pentru noi e foarte clar de ce e asa si de ce nu se va schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Excelent ca s-a deschis acest subiect. Data viitoare cand mai aud ca fiecare copil vine cu bucata lui de paine, ca e o binecuvantare si va aduce numai iubire si armonie, ca le va da aripi parintilor, stiu ce link sa dau.

Ma doare sufletul pentru fata aia si pentru copilul ei.

Si AdinaIulia, cu tot dragul, de data asta nu sunt de acord cu tine, pentru prima data cred. E ciudat cum lumea nu face legatura cauza-efect cand trece mult timp intre cele doua. Un copil nesustinut, invinovatit si neiubit face prostii la 20 de ani ca sa primeasca ce i-a lipsit.

Normal c-au luat-o acasa, aici nu au nici un merit. E copilul lor, sunt responsabili pt ea. Asa o poate lovi o masina sa o lase neom, nu lor le revine ingrijirea ei?

Meritul era daca ar fi constientizat ce a adus-o aici, ce au gresit ei si cum sa repare. Si daca ii ofereau multa, multa iubire, daca nu traumatizau copilul vorbindu-i tatal de rau, daca o ajutau sa se puna pe picioare, in loc sa o mentina in starea de copil perpetuu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
Mie nu!!!

Nu stiu daca eu as accepta sa stau in acceasi casa, recsatorita fiind, cu fosta nevasta si partenerul ei - dar asta nu inseamna ca daca nu accept eu, altii nu pot s-o faca bien mersi. Treaba lor.

Nici sa traiesc parazit, in conditiile in care am un copil si trebuie sa-l intretin - da, ma mira cum se pune problema ca toti 4 si copiii trebuie sa traiasca din 2 salarii, de parca nu ar fi fiecare cuplu cu treaba lui. In fine.

Dar referitor la proprietati - iti dau un exemplu - eu am impreuna cu fostul sot o proprietate in care locuieste fosta mea soacra. Si asa va ramane, proprietate comuna, pana cand o va mosteni probabil fii-mea. Nu vad ce problema ar fi in chestia asta si de ce ar trebui clarificat, pentru noi e foarte clar de ce e asa si de ce nu se va schimba.

Pai Adina, cine a zis ca tb sa traiasca Diana parazit.Din contra, eu ma sugerat chiar sa inghete facultatea si sa isi gaseasca de lucru, sa fie independenta.
Cat priveste locuinta, sunt sigura ca multe persoane sunt in situatii mai rele.Ideea e ca mie un barbat care traieste inca cu fosta nevasta in aceeasi casa in timp ce ACTUALA partenera cu care are un copil sta la parintii si se vad prin baruri si pe strazi nu imi inspira deloc incredere si devotament fata de familie.
Raman la parerea mea ca fostii soti e cel mai bine sa isi incheie socotelile financiare dupa iesirea din casatorie.
Acum, cazul tau e diferit.Casa este pt copil.Banuiesc ca ati muncit impreuna pt ea si e normal sa ii ramana copilului vostru.La fel banuiesc ca atat tu cat si fostul sot aveti o alta locuinta (fiecare).
Situatia de fata e una in care fosta nevasta locuieste inca in casa, isi aduce si partenerul acolo si o perioada mergea si Diana.
Mie asta mi se pare nesanatos pt copiidar si pt adulti.Dar mai ales pt cei mici...Mama si tata sunt inca in aceeasi casa =impreuna (oare cat stie primul copil despre divorturi..?) dar in aceeasi casa mai vin si o tanti si un nene si tata mai are un bebe.Iar cel mic va crede ca asa e normal..
Situatia e foarte incuracat si Diana trebuie sa se detaseze de aceste persoane, sa isi vada de copil, sa caute un serviciu ca sa se poata intretine.
Parerea mea.

Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_80

Normal c-au luat-o acasa, aici nu au nici un merit. E copilul lor, sunt responsabili pt ea.

De multe ori dorinta de control si nu responsabilitatea imping parintii in situatia celor in cauza, iar avand in vedere pozitia parintilor via a vis de educatia nepotului (cat timp esti in casa noastra copilul il crestem cum vrem noi) tind sa cred ca mai degraba despre asta e vorba aici.

Atata timp cat relatia se rezuma la intalniri in we, in baruri sau in parc, cei doi au toate sansele sa se 'iubeasca' fericiti pana la adanci batraneti. Numai o viata impreuna si asumarea responsabilitatilor ca niste oameni maturi le-ar putea deschide ochii amandorura si le-ar da ocazia sa se cunoasca si sa se convinga daca iubesc omul real sau iubesc o falsa imagine. Nu putem noi judeca daca actorul o iubeste sau nu ghidandu-ne dupa fapte administrative, unde locuieste si ce cadouri ii face fiului. Ca este imatur si iresponsabil...se poate...sau cel putin ne putem forma o parere...dar ce este in sufletul lui numai el poate stii, iar femeia lui se simte iubita. Altele au soti responsabili si devreme acasa, atenti cu copiii, care aduc bani in casa si duc si gunoiul...si totusi nu se simt iubite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_stef spune:

Problema poate fi privita din 2 parti.

1. Diana a "scapat" la facultate. Actorie, libertate de exprimare, liberate de gandire, libertatea de a fi oricine isi doreste. A avut o relatie - mai mult sexuala - cu un coleg divortat. A ramas accidental insarcinata si a decis singura - si poate in ciuda tuturor - sa duca sarcina pana la capat.
Cand s-a vazut cu un copil alaturi - ea insasi fiind un copil - neputand si nestiind cum sa se descurce, a acceptat ajutorul parintilor si s-a reintors acasa de unde a fugit.
Nu stie exact ce isi doreste, o lalaie la nesfarsit cu crize de identitate si nehotarari. Din lipsa altui barbat in viata ei, se intalneste cu fostul sub pretextul copilului. Nu stie sigur daca il mai iubeste sau nu, si continua o stare de nefericire patologica. Sau poate crede ca starea de nefericire pe care o simte se numeste iubire neimpartasita ... oricum, nu vede nici o rezolvare a problemelor ei. Si da vina pe toata lumea, mai putin pe ea insasi.

2. Diana este o tanara hotarata, care stie ce vrea, si a incercat din rasputeri sa se desprinda. Familia ei o trage mereu inapoi si nu o lasa sa se maturizeze. S-a indragostit de un barbat, si-a asumat fosta relatie a barbatului, a facut un copil cu el, a incercat sa aiba familia ei si viata ei.
Cred ca marea majoritate a familiilor au inceput din doua salarii de bugetari si fara locuinta.
In situatia asta, parintii ei - poate conservatori - au fost suparati pe ea ca nu s-au casatorit ma intai si apoi sa faca copilul. Au incercat mereu sa ii puna bete in roate, culminand cu luarea acasa intr-un moment de slabiciune.
Ea isi doreste ce este mai bine pentru copilul ei si pastreaza o relatie frumoasa cu tatal copilului. A acceptat sa se reintoarca acasa pentru a oferi o locuinta decenta copilului ei. Pentru a-si continua studiile, pentru a-i fi bine ei si copilului ei. Va deveni incet, incet, independenta, se va desprinde de parintii ei si va deveni adult responsabil. Isi va cauta o casa a ei unde isi va lua copilul si vor fi ei doi o familie, pana viata le va aduce noi schimbari, poate un alt barbat in viata ei.

In care dintre cele doua situatii se afla Diana, numai ea stie. Si numai ea isi va trai viitorul. Singurul ajutor pe care il poti da, Jocurban, este sa o asculti. Sa ii asculti nemultumirile si sa o lasi sa vorbeasca. Incet, incet, isi va pune ordine in viata ei si isi va cauta calea. Daca este obositoare, pune-o pe speaker si ascult-o in timp ce faci treaba in casa. Probabil ca ea simte nevoia sa vorbeasca, nu neaparat sa o asculti.

Cu timpul va intelege ca viata trece, indiferent de vorbele si nemultumirile ei. Copilul deja este mare, maine-poimaine merge la gradinita, va avea o viata independenta de ea. Si va intelege ca nu are dreptul sa se vindece prin copil. Se va maturiza si va lua decizii. Dar fiecare maturizare si schimbare este dureroasa si de durata.

Nu cred ca este cineva vinovat. Este doar o situatie. 2 parinti ai unei fete rebele, o fata care isi cauta identitatea, un copil care creste curat si linistit in familia bunicilor. Nu cred ca cineva are solutie. La ce solutie? La nemultumirea fetei, la cautarile ei? Fericirea ei este in ea insasi, doar ca nu stie sa o caute. Nu stie sa aprecieze ceea ce are, nu stie sa isi aprecieze libertatea, parintii, copilul, barbatul iubit, prietena, prietenii, poate nici pe tine nu te apreciaza asa cum ar trebui. Pentru ca nu se apreciaza in primul rand ea pe ea insasi.

Maturizarea este o schimbare, mai usoara sau mai dureroasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Aoleuuu ce abrambureala in viatza fetei asteia!

Eu iar am sa ies din tipare si zau ca zic,atita timp cit ea habar n-are pe ce lume traieste(mie cel putzin asa mi-a dat impresia)faptul ca parintzii ei se ocupa si de ea si de copil...este solutzia cea mai indicata!

Sigur va veni odata timpul(mai devreme sau mai tirziu din pacate)si-si va da seama singura de chaosul din viatza ei si va lua masuri!

Acum..da,intreb ca intrebarea nu costa nimic,n-am prea dedus ce relatzie are mama cu copilul(vorbesc de personajul principal al telenovelei in desfasurare),cum isi ichipuie ea viitorul ei si al copilului?

Multa minte si intzelepciune ii doresc!

Dana

Mergi la inceput