Cum sa deschid ochii unui "copil cu copil"?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia
Ok, Diana a facut greseli, nu poate sta pe propriile picioare acum, nu poate avea mari pretentii, bunicii ajuta si trebuie sa le fie recunoscatori, dar, fetelor, chiar trebuie sa-si cedeze copilul bunicilor, in schimbul ajutorului?! Pentru un copil nu e suficienta nici dragostea de mama, dar nici conditiile materiale singure nu sunt de ajuns.

Pai nu are de ales ... mie mi se pare ciudat ca sunt fete care prefera sa o trimita prin sheltere cu un copil atarnat de gat, sa traiasca printre betive, drogate si batute, in loc sa o sfatuiasca sa isi puna cenusa in cap in fata parintilor ei si sa le tolereze greselile, PANA POATE STA PE PICIOARELE EI. Este vorba de o situatie temporara - 3-5 ani.
Nu prea inteleg despre ce traumatisme tot vorbiti - banuiesc ca parintii aia ii spun ca si-a f... viata, ca acum are o responsabilitate in plus (copilul) si ca ar trebui sa priveasca mai serios relatia cu tatal copilului ca numai belele i-a adus. Este ceva fals din toate reprosurile astea ? Ce traume, ce psiholog, ce caz social ? Cred ca putina resemnare si acceptare a greselilor personale ar reduce si inversunarea parintilor.
Si daca situatia este chiar asa de IMPOSIBILA cum vor unele fete sa o zugraveasca, atunci ar trebui sa fie o motivatie in plus sa iasa de sub tutela parintilor. Sa nu imi spuneti ca nu o lasa parintii sa iasa ca asta nu avem de unde sa stim - pana una alta ea nu e in stare sa faca asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Nu am mai scris la subiect, fiindc astept ca initiatoarea topicului sa ne dea lamuriri suplimentare.
Intr-adevar, nu putem sti ce intelegere exista intre parinti si fata si nici ce atitudine are ea fata de propriul copil.
Eu astept sa apara Jocurban.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

LA MULTI ANI tuturor! Fie ca noul an sa va aduca impliniri cat mai multe, sanatate si clipe cat mai frumoase alaturi de familie si cei dragi!

Eu am lipsit in perioada sarbatorilor si mi-a luat mai bine de o zi sa recuperez tot ceea ce s-a scris, intre timp, pe acest subiect... Va multumesc frumos pentru interes si pentru faptul ca ati fost atat de implicate in discutie si ati pus in lumina o multime de aspecte la care eu nu ma gandisem, subiectiva fiind...

As vrea sa revin cu un scurt update al situatiei Dianei, alaturi de care am fost zile bune in aceasta perioada. Din pacate, unele lucruri s-au schimbat mult in rau, altele - din fericire - sper sa mearga spre bine...

Relatiile dintre Diana si tatal copilului s-au deteriorat foarte mult inainte de sarbatori. Va spusesem ca in ultima vreme acesta a refuzat sa mai vina in Timisoara sa-si vada copilul, motivand ca e suparat pe Diana si gelos pe tot felul de pretendenti imaginari ai acesteia, de la facultate. Situatia asta persista de la inceputul lui noiembrie deja, moment din care nici nu a mai oferit niciun ban copilului, in aceste luni. (Este vorba de cei 200 lei/luna, pe care ii oferea micutului pentru Pampers si alte cheltuieli specifice). Dupa mai multe discutii telefonice si rugaminti din partea Dianei, pe motiv ca micutul plange dupa tati uitandu-se la albumul cu poze, acesta a venit inainte de Craciun, a luat copilul si a stat cu el in oras 2 ore, apoi a plecat si si-a inchis telefonul pe intreaga perioada a sarbatorilor.

Ulterior, Diana a aflat telefonic de la sotia fratelui acestuia ca taticul si-a petrecut sarbatorile cu noua lui prietena, o tanara amica comuna din oraselul in care locuieste, cu care se pare ca e impreuna deja din septembrie... Vestea a socat-o pe Diana intr-o masura mai mare decat pot eu spune aici, insa - pe de alta parte - am simtit-o ca si cand intorsatura asta a lucrurilor ar fi venit ca o eliberare pentru ea... ca si cum ar fi taiat raul din carne vie... Mi-a povestit de acesta noua prietena a taticului ca fiind o amica comuna cu care uneori, in trecut, s-au intalnit la o cafea, o individa "pitzi" (fara griji materiale si cu mult chef de distractie), care probabil a venit ca un pansament peste nevoile "barbatesti" ale taticului... pe de alta parte intre Diana si tatic de multe luni nu se mai intamplase nimic intim, din lipsa de spatiu si din cauza tensiunilor dintre ei... Ce sa spun mai mult de atat in privinta lui?! Nu am dreptul sa ma bag in viata lui intima, ca barbat, insa cred ca atitudinea lui, ca tata, este deplorabila, iresponsabila si oricine il poate condamna pentru acest subit dezinteres vis-a-vis de propriul copil, indiferent de motivatie!

Referitor la relatia Dianei cu parintii ei, au intervenit si aici schimbari: eu am incercat sa preiau din sfaturile si parerile voastre si sa i le expun si Dianei, care deja decisese singura ca are nevoie sa se "rupa" cumva de dependenta de parinti. In prezent isi cauta un job oarecare, care s-o ajute cu un minim financiar pana in vara, cand isi termina studiile. Din februarie doreste sa se mute impreuna cu o colega de scoala, care s-a oferit sa-i ofere gazduire gratis pana in vara, urmand sa imparta doar cheltuielile de intretinere si sa-si asigure mancarea. A discutat cu parintii ei despre acesta optiune, iar acestia au fost de acord s-o ajute in continuare cu copilul pe timpul zilei, urmand ca seara - dupa cursuri si/sau job - sa vina la ei si sa ia copilul acasa, urmand ca in dimineata urmatoare sa-l aduca din nou la ei... Din pacate la cresa/gradinita inca nu poate inscrie copilul, conditia obligatorie fiind ca baiatul sa nu mai poarte pampers, iar el are abia 2 ani si inca nu stie sa faca la olita de fiecare data.

Cred ca, in situatia lor, e cel mai bun lucru pe care il poate face, chiar daca va fi complicat si obositor pentru copil sa fie plimbat zilnic intre doua case... dar e o incercare pe care Diana e determinata sa si-o asume, sa incerce sa faca ceva, atat cat ii permite situatia de acum... avantajul fiind ca seara, dupa program, va avea sansa sa fie doar ea cu copilul, linistiti si impacati, pentru a construi o relatie mama-fiu asa cum doresc ei si fara interventia altora.

Luna aceasta va inainta in instanta si o cerere de stabilire a unei pensii alimetare pentru copil, intrucat pana acum taticul le oferea benevol acei bani iar in prezent se implinesc 3 luni de cand acesta argumenteaza ca nu are bani si nu stie cand va mai avea...

Inainte sa inchei, vreau sa mentionez ca s-au spus multe lucruri nedrepte si tendentioase la adresa Dianei, a parintilor ei si chiar a taticului... stiu insa ca ele nu s-au dorit a fi rau-voitoare, ci au fost folosite doar pentru a nuanta diverse idei in sine corecte... Nu are sens sa le reiau pe toate, mai ales ca ulterior s-au facut mai multe corectii si lucrurile acestea nu schimba cu nimic povestea generala... toti patru sunt oameni, cu defecte si calitati.

Carla 22+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu vad aproape numai lucruri bune.
e clar ca "taticul" nu era om pe care sa te poti baza, asa ca mai bine ca se departeaza.
poate ca Diana va gasi un sot si un tatic adevarat si responsabil.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Din pacate, asa cum e el, ramane tatal acestui copil, care va creste si va avea nevoie de prezenta tatalui sau biologic in viata lui, macar sporadic...

Acest copil n-are nicio vina ca tatal nu se mai simte atras de mama, e gelos pe ea sau are o alta relatie - dupa cum a reiesit ulterior... si nu merita sa-si piarda dreptul de a-si vedea tatal, doar pentru ca acesta are alte motivatii personale (egoiste) pentru care nu se mai oboseste sa vina sa-l viziteze.

Blog de babies

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Bravo, numai lucruri bune ... eu zic ca e de bine ca relatia cu Domnul se termina, era clar de la inceput ca nu ducea nicaieri.

Pe de alta parte, cred ca am mai spus pe la diverse subiecte, eu nu vad uitla implicarea cu forta a tatalui in viata copilului. Stiu ca teoriile spun altceva, dar eu gandesc ca daca tatal nu vrea si nu are chef de copil, a-l forta sa vina si sa petreaca timp cu el este neeficient. ai mult da copilul peste cap si timp de calitate nuo sa fie, ca ala e nervos pe mama ca ii cere bani, se gandeste la ce urmeaza dupa ce scapa de copil ...deci oricum nu e focusat pe copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Ce nu inteleg eu cum reuseste 'dl tatic' sa isi gaseasca partenere numai amicele fostelor partenere ?!!
Mie mi se pare un pic sick...

Cat e de mic e oraselul ala ca si daca ar avea 50 de locuitori tot gasesc pe cineva care nu e prietena cu fosta nevasta si fosta iubita.
Dar avand in vedere ca el continua sa si imparta casa cu una dintre ele....
Mai bine sa stea departe de copilas cu astfel de moravuri, si asa cel mare vede in casa destule...mami ..tati.divortati.iubitul lui mami ,diana-iubita lui tati care are bebe cu tati, prietena dianei-noua iubita a lui tati....si cine stie mai ce..

Errie's mummy

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Lara, cred ca de fapt taticul ar proceda la fel in alegerea partenerelor indiferent daca ar locui intr-un satuc sau intr-o metropola... Din punctul lui de vedere probabil e mult mai comod sa invite la o cafea o veche amica sau cunostinta, despre care are deja o gramada de informatii, iar lucrurile pot evolua mult mai usor in directia dorita de el... nu? De ce sa se oboseasca sa caute femei straine, sa tatoneze, sa seduca, sa riste un refuz... cand asa are deja deschisa poarta unei conversatii normale, are pretextul unei invitatii, a unei intalniri "nevinovate" la o cafea etc...?!

Oricum, individa nu e prietena cu Diana, e doar o cunostinta, o veche "amica" a taticului, cu care s-au mai intersectat sporadic in trecut... si care, probabil, a fost foarte dispusa la o relatie de moment cu un "artist"... iar lui, de asemenea, i-o fi convenit situatia, ca doar e barbat, nu?!

Blog de babies

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu ii doresc mult succes Dianei si cred ca lucrurile se vor aranja inspre bine!
Mult succes in gasirea unui job si castigarea treptata a independentei fata de parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

O si un pentru Diana, da dovada ca nu e chiar un copil rasfatat si atit... de fapt, asa cum ma si asteptam de la ea. Si pentru parinti ca au acceptat sa o ajute pe Diana in conditiile puse de ea de data aceasta. Asta este singura solutie pe moment si sint sigura ca va aduce numai lucruri bune in viata lor, a fetei lor si a nepotului.

Cit despre 'artist' nu ma mira deloc ce s-a intimplat, chiar ma asteptam la asa ceva... E clar ca asta e genul, chiar daca intre ei ar fi mers bine intre Diana si el, la cum s-au desfasurat lucrurile pina acum in viata lui, ar fi facut acelasi lucru mai devreme sau mai tirziu. Pentru Diana este important sa se desprinda de acest barbat, oricit de interesant ar fi el, sa pastreze o mica legatura cu copilul, ca un punct de plecare in relatia tata-fiu viitoare, oricare ar fi ea... ca mama a copilului e bine sa-i incurajeze pe amindoi in acest sens... dar Diana merita mult, mult mai mult de la un barbat si de la viata in general.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput