islamul denunta violenta si teroarea??

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Dupa opinia ta,eu ar trebui sa-mi asum nelegiuirile altora nu?Si pe deasupra activ.Adica cum?Sa stau la drumul mare si sa-i trag pe nelegiuiti de mineca sau cum?
Si daca eu sau altcineva am face ceva,tu de unde ai sti?Te-ar informa TV-ul si ziarul?In sensul ca tu chiar crezi ca cineva din lumea asta are interes sa zica ceva bun de musulmani?Eu nu cred.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

La multi ani, Hannen!

Uitandu-ma la semnatura ta, as zice ca ai ceva idee despre cum ar putea sa arate un protest/atentionare/luare de pozitie etc.

P.S. Ma stii suficient de bine ca sa recunosti ca, daca oamenilor le-ar fi frica sa mai mearga pe ici pe colo din cauza unora care, cum-necum, apartin religiei mele, nu mi-ar ajunge jumate de pagina web ca sa protestez .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Martie, pana la anu´ nu mai am treaba cu tine

Sa stii ca sunt de treaba, si chiar daca vii suparata vei pleca zambind cu voie buna:-)

Sa ai un an excelent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

"'Dark is the water of Kheled-zaram, and cold are the springs of Kibil-nala, and fair were the many-pillared halls of Khazad-dum in the Elder Days before the fall of mighty kings beneath the stone.'[...]hearing the names given in his own tongue ancient tongue, looked up and met her eyes;[...]".

Ghici, ghicitoarea mea?

Asa cum spunea profesorul meu de limba romana: "tinere autor, mai trebuie sa si citesti, nu doar sa scrii ...". Nu te grabi sa fii forum-witty, martie, citeste postarile cu atentie.

PERFECT INFORMAT inseamna ca nu e nevoie sa-mi "traduca" nimeni (dintre cei care posteaza la acest subiect, cel putin) ce scrie in Coran. Nu suntem la ora de BRAINWASHING aici. PERFECT nu inseamna COMPLET, daca asta e ce ai vrut sa spui. PERFECT inseamna ca am citit Coranul repetat, si am cerut explicatii cand a fost cazul de la musulmani educati (si ale caror familii sunt musulmani de multe generatii). Unii sunt prietenii mei, ca si colaboratorii mei profesional.

Acesti musulmani (foarte rafinati si deschisi la minte) nu au nici o problema sa repudieze extremismul celor care i-au prigonit pe Omar Khayam si Salman Rushdie. My point (singura idee pe care vreau s-o demonstrez aici, si care e amplu demonstrata deja) e ca sunt prea putini asemenea musulmani.

_
All we have to decide is what to do with the time that is given us.

Mergi la inceput

Citat:

Avind in vedere ca ai vrut sa-mi demonstrezi ca gresesc/mint,sau stiu eu ce ai vrut sa arati ,si mi-ai dat copy/paste la citeva versete scoase din context(care context contine si o explicatie detaliata in josul fiecarei pagini) ,da,tot ce-mi ramane de facut este sa ma indoiesc.

N-am vrut sa-ti demonstrez nimic - pot sa-mi folosesc timpul mult mai bine de-atat. Am argumentat o idee (asta facem pe acest forum, nu atacuri la persoana), impartasita de prietenii mei musulmani, si pe care aceasta dezbatere a demonstrat-o foarte clar.

Apreciez foarte mult poezia lui Omar Khayyam, inspirata mult de credinta lui. Remarca citatul meu preferat, din Camus, un alt colos intelectual arab. Il apreciez foarte mult pe Rushdie (nu pentru ca e la moda ...) , care provine dintr-o familie de Shia muslims. Si mai sunt multe lucruri bune de spus despre musulmani si Islam. Dar asta nu diminueaza cu nimic oroarea perpetuata in Gaza de catre Hezbollah si de catre alti musulmani, unde copii inocenti sunt trimisi la o moarte groaznica prin brainwashing religios. Aspectul moral al oricarei credinte ar trebui sa te faca sa te simti responsabila.

Citat din alt musulman pe care il apreciez foarte mult (ghicesti?):

"The Holy Quran enjoins us to reflect on the verities of Allah's created laws of nature; however, that our generation has been privileged to glimpse a part of His design is a bounty and a grace for which I render thanks with a humble heart."

Akemashite omedeto gozaimasu!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Acesti musulmani (foarte rafinati si deschisi la minte) nu au nici o problema sa repudieze extremismul celor care i-au prigonit pe Omar Khayam si Salman Rushdie. My point (singura idee pe care vreau s-o demonstrez aici, si care e amplu demonstrata deja) e ca sunt prea putini asemenea musulmani.[/b]

_

Si-atunci, cu mine ce problema ai?Am zis eu cumva altfel decit cei pe care ii mentionezi la categoria "rafinati si deschisi la minte"?
Problema este ca ,tu cunosti foarte putini musulmani.Nu ca sunt putini asa cum ai vrea tu.

Iar despre Gaza,nu vreau sa discut.Asa mi-am inceput si anul trecut si daca dai o cautare sigur gasesti subiectul care mi-a schimbat parerea despre multe dintre persoanele pe care le apreciam si in care am avut incredere .dezamagire crunta ...

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Si ca sa nu uit,LA MULTI ANI tuturor!Liniste,pace ,fericire si mai ales sanatate sa aveti!

Si scuze ca n-am raspuns mai devreme,am iesit de pe forum pe la 12:20 iar 2010 suna cam friguros si pe la noi.Primele stiri avertizau anumite prefecturi/judete sa se pregateasca de ninsori abundente ...pina si la noi a fulguit ieri!Tinind cont ca n-am mai vazut zapada de vreo 10 ani...

Mergi la inceput

Si acum m-a pocnit o curiozitate,oare mi-o satisface cineva?
Eu nu inteleg dupa ce criterii se voteaza subiectele.Dupa titlu,dupa discutii,dupa simpatii si antipatii?Prima steluta stiu dupa ce criterii a fost acordata,da a doua (tot una singura si data de un domn) deja m-a facut curioasa.
Sunt discutiile atit de neplacute incit va apuca asa lehamite/dezgust pe care nu reusiti sa le stapaniti si pe care vreti neaparat sa le aratati celor care-si pierd timpul sa posteze pe aici.
Avem citeva variante;tema /mesajele sau participantii ,care din astea trei sa deranjeaza?

Mergi la inceput

Citat:
Iar despre Gaza,nu vreau sa discut.

"It is time that we Muslims acknowledge that the freedoms we enjoy in the US are more desirable to us than superficial solidarity with the Muslim World. If you disagree, then prove it by packing your bags and going to whichever Muslim country you identify with."
Dr. M. A. Muqtedar Khan

Ed Bradley: Correct me if I'm wrong, but isn't it the responsibility... Does not Islam, does not Allah require that Muslims police their own religion and rid themselves of extremists?

Hamza Yusuf: Yes, absolutely. It's an obligation for Muslims to root them out. And I think it is a jihad now for the Muslims in the Muslim country to rid themselves of this element.
CBS's 60 Minutes, September 30, 2001

"Who has the greatest duty to stop violence committed by Muslims against innocent non-Muslims in the name of Islam? The answer, obviously, is Muslims."
Ingrid Mattson, Vice President, Islamic Society of North America

Walk this way, talk this way!

_

Mergi la inceput

Hey,ziceai ca`s putini cei de felul acesta.

In fine,daca tu crezi ca asta e singura problema a Gazei pe teroristi ii vede toata lumea,insa starea in care sunt adusi oamenii aia nu o vede nimeni.Sunt tratati precum animalele!Asa ca nu asteptati altceva .Am zis si repet,atunci cind aprobi un macel al populatiei civile ,macel al unei armate vreau sa zic ,oameni buni aveti o problema grava!
Si te rog nu insista pt. ca este singurul subiect care ar putea degenera urit.Asa cum tu ai un ghimpe impotriva teroristilor,am si eu doo,unul tot acolo dar unul si mai mare impotriva celor manipulati de mass-media pina la ingretzosare!
Si ca sa nu uit,daca un om cauta sa inteleaga una alta(pt. ca tu si eu nu am citit decit "sensurile Coranului" asta nu inseamna ca sunt brainwashed!Te rog frumos,tu cind ti-ai intrebat profesorii una alta,cind ai cautat ceva despre care nu erai multumit/lamurit etc,asta se cheama ca ti s-a spalat brainu?
Dezamagitor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

Sunt destui musulmani care denunta terorismul. Exista o multime de declaratii ale unor lideri musulmani care condamna aceste acte. In multe tari musulmane au avut loc demonstratii ale oamenilor obisnuiti impotriva terorismului . Doar ca aceste acte de condamnare sunt un pic mai greu de gasit (nu imposibil, pentru cineva cu un dram de bunavointa sa le caute) si asta pentru ca, daca un extremist musulman isi declara adeziunea fata de al-Qaida (lucru oribil, fara indoiala), vuieste toata presa occidentala, insa atunci cand organizatii islamice, clerici sau alte voci musulmane www.unc.edu/~kurzman/terror.htm" target="_blank">condamna terorismul , cand clerici influenti denunta actele de terorism in a fata a mii, sau chiar www.guardian.co.uk/world/2005/jan/20/saudiarabia.religion" target="_blank">milioane de credinciosi musulmani, sau cand se emit fatwa impotriva terorismului, in general acestea sunt ignorate cu gratie.

Beren l-a dat pe Khomenini ca exemplu de extremist musulman fata de care exista o reticenta a celorlalti musulmani de a-l repudia. Cu calificativul de "extremist" sunt totalmente de acord. Reticenta insa nu o vad nicaieri. Parerea unui sunnit am auzit-o deja, Khomeini si restul siitilor abereaza. Siitii din afara Iranului au exprimat mai degraba antipatii decat simpatii fata de Khomeini, iar iranienii din diaspora (musulmani siiti, cei mai multi dintre ei) sunt critici ferventi ai lui. Dar sa ne gandim la ce se intampla in momentul de fata acasa la Khomeini, in Iran, intre siitii lui. Mii de iranieni zac in inchisori, sunt batuti si indura torturi cumplite, familiile multora nici nu mai stiu de ei de luni de zile, si asta pentru ca au strigat "moarte dictatorului!". Khomeini, Khamenei &co sunt pilonii unei dictaturi brutale, careia i-a fost cel mai simplu sa isi gaseasca justificarea in Islam, pe care il foloseste abuziv. Cei care demonstrau in iunie impotriva regimului de la Teheran tot "Allahu akbar" scandau. Nu se opuneau religiei islamice, ci unui regim dictatorial despre care ei spun tocmai ca nu e cu adevarat islamic. Sunt putini oare acesti cateva mii de oameni care au avut curajul sa iasa in strada si sa se opuna regimului instaurat de Khomeini? Avem dreptul sa ii acuzam pe restul iranienilor (din Iran) ca sunt "reticenti" in a-l denunta pe Khomeini, stiind care sunt consecintele pe care le-ar avea de suportat pentru asta? Acum, problema e: pe cine consideram a fi o voce "mai autentica" a islamului, pe cel care striga Allahu akbar riscand sa moara pentru ca se opune regimului, sau pe cel care striga Allahu akbar si il bate, tortureaza, ucide pe cel dintai? Fiecare raspunde cum crede.

In alta ordine de idei – Beren, te-ai referit de vreo doua ori la Omar Khayyam si prigoana impotriva lui. Mie cazul lui Omar Khayyam mi se pare mai degraba o bila alba pentru Islam. Suntem in secolul 12, omul asta scrie niste versuri curat blasfemitoare, pentru care in Europa la acea vreme ar fi fost urgent ars pe rug, clerul musulman il acuza de erezie, acuzatii de care scapa totusi bine-mersi cu un pelerinaj la Mecca, si ajunge sa moara de batranete la nouazeci si ceva de ani, continuand sa fie respectat ca om de stiinta chiar si de cei care nu-i gusta creatiile literare.

Revenind la problema luptei musulmanilor impotriva terorismului (sau absenta ei), din punctul meu de vedere, insistenta cu care li se cere musulmanilor sa actioneze urgent si eficient pentru a distruge din radacini terorismul denota o imensa ipocrizie. Desigur, nimic nu poate justifica, sub nicio forma, un act terorism, dar nu putem ignora cauzele acestor acte (si nu, ele nu stau in niste versete din Coran). Atat timp cat noi ne facem ca ploua cand mii de civili sunt ucisi in Orientul Mijlociu in razboaie care se poarta sub stindardul valorilor noastre occidentale, nu suntem pe pozitia de a le cere musulmanilor sa isi asume vreo responsabilitate pentru acte comise de persoane despre care oricum multi musulmani considera ca nu ii reprezinta. E o ipocrizie sa ceri cuiva sa rezolve efectele unor actiuni pe care tu le-ai comis, si pe deasupra sa continui sa faci acele lucruri. Suntem si noi, Occidentul, la fel de responsabili pentru ce se intampla. Nu ma astept sa fie cineva de acord, am mai spus lucrurile astea pe aici si raspunsul pe care l-am primit a fost, invariabil, ceva de genul "aha, deci gasesti justificari terorismului".

La multi ani tuturor, sa avem un an 2010 cat mai pasnic!

Few parents nowadays pay any regard to what their children say to them. The old-fashioned respect for the young is fast dying out. (Oscar Wilde)

Mergi la inceput