Soferii buni de plata...
Mereu ma suprinde cate ceva la stiri...
Aici ne intalnim, virtual, oameni de peste tot, de aceea intreb ca tot omul: cum au reusit sa scoata, politistii romani, pe soferi vinovati pentru drumurile blocate de zapada??
Cum adica e obligatoriu sa ai sacu' cu nisip in portbagaj, lopatica si cauciucuri de iarna??
Cu zice si nenea Badea - chiar acum la TV - cum sa schimbi din 2 in 2 zile cauciucurile cu cele de iarna?? Pentru ce? pentru circulat in oras si pe asfalt?? Si unde sa le tinem? Noi stam in bloc, nu avem garaj - ca nu avem unde sa construim, in zona in care locuim, unde sa mai tin inca 4 cauciucuri?
Deci masina sa aiba doar cei care locuiesc la casa??
Nici nu stiu ce ma astept sa-mi spuneti .... doar daca e normal ca soferii sa fie amendati pt ca drumarii nu curata drumurile...
In alte tari cum e?
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Raspunsuri
valentinag spune:
Mie mi se pare normal sa ai cauciucuri de iarna,mai ales cand astia au anuntat ca vine viscolul!Si lopata in portbagaj de asemenea!Sotul meu a umblat toata iarna trecuta cu lopata dupa el,in caz ca!
In Austria este obligatoriu sa ai cauciucuri de iarna incepand cu 1 noiembrie!
Ca drumarii nostri,a suta milioana oara,au fost surprinsi,e partea a 2-a!La mine in zona,e cat de cat ok,se circula rezonabil,n-au dat ei cum trebuie,da merge!Aseara am facut drumul 1 mai selgros baneasa si am mers foarte bine,e foarte aglomerat in zona mea,1 mai-arcul de triumf,in rest,s-a circulat bine si asta la 7 seara!In alte zone am inteles ca-i jale!
PS:acum vad ca esti din Tg Mures,la voi cred ca e mai multa zapada decat aici,in sud!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
P&ANA spune:
e un paradox ce se intampla in Romania ,care, culmea, ma uimeste in continuare ,dar promit ca-i ultima data
ieri ,am stat in trafic 6 ore in care am parcurs doar 10 km
am sunat non-stop la comandamentul de iarna si nu mi-a raspuns nimeni.
am sunat la primarie si la prefectura fiind directionata tot la comandamentul de iarna .
Vina acordata gratuit soferilor din partea autoritatilor este un fel de "cea mai buna aparare este atacul" si inca o dovada ca noi ,cetatenii care platim impozite avem o valoare de rahatin ochii lor.
No, sper sa iasa soarele :)
ruxandra_sb spune:
Mie mi se pare normal ca iarna sa nu-ti lipseasca din portbagaj lopata si lanturile. Plus o patura; de preferat si apa. Nu se stie niciodata cand poti avea nevoie de ele.
Noi am schimbat cauciucurile din timp.. nu am asteptat sa dea zapada.
Banuiesc ca se asteapta oprirea cat de cat a viscolului.. altfel ce se curata se pune la loc. Ieri in zona de nord (Pipera) s-a circulat f prost, azi deja ok.
Si da, mi se pare normal sa fi pregatit pt iarna si nu sa incurci circulatia si implicit sa-i intarzii pe ceilalti. Mai ales in conditiile in care au fost date avertizari meteo.. viscolul a fost anuntat din timp.
trischa spune:
In Germania daca nu ai cauciucuri de iarna esti bine de tot amendat si cred ca ramai si fara permis.Spun ,,cred,, pentru ca nu sunt 100% sigura dar ma informez si va scriu.
Exista cauciucuri mixte care se pot folosi vara iarna.
Eu, personal, gasesc soferii cu masina de iarna nepregatita vinovati,asa cum nu poti merge cu sandalele prin zapada,exact asa nu poti circula nici cu cauciucuri de vara pe zapada.
Lichid de spalat geamurile de care folositi ,tot de vara?
Ca nu au iesit drumarii la dezapezit si dat cu sare,este grav si incorect dar la fel este sa nu ai masina pregatita de iarna si sa vrei sa circuli in conditii decente.
P&ANA spune:
revin si mentionez ca eu am cauciucuri de iarna , lanturi si lopata si la ninsoarea de ieri asa putina cum a fost ,daca edilii ar fi intervenit la timp nu s-ar fi creeat haosul de la periferii si nici nu puneau in dificultate pe cei neechipati.
Nu gasesc normal sa platim milioane de euro ,bani colectati din impozitele noastre pentru astfel de situatii si nici macar sa nu poti lua legatura cu ei telefonic.
Am avut ocazia sa constat si in alte tari cum se comporta autoritatile in astfel de situatii si simti domle' ca incearca sa te ajute ,ii vezi ca se straduie .
danielac spune:
ati vazut ce a declarat berceanu cand a fost intrebat de comandamentul de iarna????
..."cei care suna colo sa fie intrebati intai de seria de la rovigneta..."
cata nesimtire .... e incredibila nesimtirea acestor conducatori....inimaginabila...
OanaRusu spune:
Revin cu o precizare - vorbesc de sacul de nisip, eu stiu de lopatica si de lanturi (alea nu le scoatem uneori nici vara... ca au locul lor in masina...) dar dc temperatura e in jur de 0 grade si mergem doar pe drum asfaltat - maxim 100 km - ce rost au cauciucurile de iarna?
Da, este zapada la Tg Mures, dar nu e munte..
Si va rog sa intelegeti ca am umblat f mult la schi, am condus pe zapada de nenumarate ori - si la curbe schimbam pozitia piciorului pe pedala ca la schi .
Eu zic de ce a fost acum la stiri... adica in zone in care o masina de dezapezit rezolva pb. Plus ca pe marginea drumurilor NU sunt gramezile de nisip care tb sa fie iarna, si deja e jumatatea lui decembrie.
Deci, soferii buni de plata?
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
marius spune:
Eu am inteles ca masini de curatat sunt, de iesit au iesit daaaarr.... toti soferii vor sa mearga pe sosea in acelasi timp, daaaarr noaptea toti parcheaza masinile pe strazile principale, daaaar nimeni nu vede daca are cauciucuri de vara desi afara viscoleste, daaar toata lumea striga "ce face primarul?!"
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Alexa Ioana spune:
din cate stiu eu, cauciucurile de iarna nu se folosesc doar pe zapada (sau ... nu zapada e factorul principal care sa determine schimbarea pneurilor). e vorba in primul rand de temperatura. daca bine imi amintesc, parca 7 grade celsiul era pragul sub care trebuie folosite cauciucurile de iarna. tine de "compozitia" cauciucului din care e facut pneul, de cat de tare se intareste la temperatura joasa, chestie care afecteaza enorm aderenta si capacitatea de franare...
si ca sa'i raspund initiatoarei topicului, si noi stam in bloc si nu avem beci/garaj. asa ca tinem cauciucurile in beciul unei cunostinte...
si da, e responsabilitate "edililor" sa aiba grija de drumuri. dar cata vreme eu sunt la volan (si mai ales daca e si copilul meu in masina), eu sunt prima responsabila cu viata noastra... si nu vreau sa'mi asum niciun risc inutil... asa ca da, in fiecare iarna voi schimba pneurile, indiferent de conditiile meteo si de eficacitatea edililor...
(si ca sa ma revolt putin, cum mama zmeilor i'o luat iara pe nepregatite ??? )
Soleil spune:
Prin alte tari capeti o amenda de nu te vezi daca nu ai cauciuri de iarna montate si lanturi in masina.
La noi chestiile astea sunt obligatorii numai pentru masinile de peste 3.5 tone. Si sincer, nu mi se pare normal.
E vorba de siguranta ta si a celorlalti din trafic - nu cred ca problema unei legi tre' sa fie spatiile noastre de depozitare.
Ieri, pe la ora 15, am trecut pe langa o firma de montat cauciucuri (printre altele). Era o coada incredibila... La ora 19 la fel. Totusi, in Bucuresti sunt in jur de 0 grade de mai bine de o saptamana. Ma intreb totusi de ce oamenii aia au asteptat sa vina zapada si poleiul peste ei .
Ieri in Bucuresti au iesit masini de deszapezit, le-am vazut pe strazi. Pe de alta parte, ieri a nins si a viscolit destul de serios in oras. Asa ca totusi, degeaba trece plugul pe bulevard acum, ca peste o ora e la fel.
La ora 1 azi-noapte m-am intors de la petrecerea firmei (traseu Mariott - Titan). Se vedea clar ca strazile fusesera curatate.
Traficul in ziua de ieri a fost intr-adevar infernal, dar asta si pentru ca nu se putea circula cu viteza. Se mergea cam cu 30-40 km/h. Asta e, nu cred ca asta e vina primariei.
Iar Badea e un tampit, oricum . De ce mama zmeilor ar vrea cineva sa-si schimbe cauciurile din 2 in 2 zile?? Ti le pui p'alea de iarna prin nov-dec si le mai scoti spre primavara.
Eu as zice ca domnul Badea, in mod particular, sa si le schimbe dimineata, la pranz si seara, ca deh, spre 11-12 ziua mai apare soarele .
Edit: typo