Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Zina lasa copilul cu sotul o seara doua si mergi ori la cumparaturi, ori la coafor, oriunde, iar cand vii inghite cuvintele alea mustratoare care iti stau pe limba si cauta partea pozitiva si lauda-l "ia uite, i-ai dat sa manance (cartofi prajiti, nu-s buni dar tu taci si lauda-l ca i-a facu asa buni), si i-ai facut si baie (desi inca e murdar pe fata) ce frumos!" Incurajeaza-l si va va fi mai bine.

Foarte bune idei.

Si daca e greu seara, cand vine obosit, atunci in week-end. Trimite-l cu copilul la film, la un teatru sau la un loc de joaca, doar ei doi singurei. Nu-ti fie teama! Este cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru copilul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina
relatia noastra de atunci s-a rupt, in sufletul meu s-a rupt definitv dragostea care o aveam pentru el, si el stie asta.

dupa fraza asta, eu una nu mai inteleg dezbaterile legate de soacre, pampersi, cartofi prajiti si alte amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Bine, am inteles toate punctele de vedere.
Dar....sotul vine acasa in fiecare seara in jur de 19 - 19.30 - 20, asa ii este serviciul. Credeti-ma au fost dati in care i-am spus sa vina acasa la ora cutare, pentru ca eu trebuia sa rezolv ceva. L-am rugat de cateva ori sa nu intarzie (asta de fiecare data s-a intamplat), dar el tot a intarziat, chiar si o ora, si nici macar nu suna. Acum de exemplu, a venit, s-ambracat si-a plecat la fotbal cu prietenii lui si apoi la baute. Asta in fiecare miercuri, si sa cada o bomba si tot pleaca. Teoriile sunt teorii, nu le poti aplica pe toate persoanele.
Dar eu nu asta am vrut sa discut cu voi, ci problema faptului ca el a plecat de-acasa din cauza mamei lui si de aici multe altele.
Si blackgirl orice dar numai cautat in cornele sotului meu nu fac. Ai inteles total gresit, si nu caut nici un pretext....Si inca ceva, da acum subit are pasiunea de motoare, dupa ce s-a nascut copilul, pana atunci nu a pomenit nici macar odata de asta."Insa vad ca tu nu consideri ca ai gresit", asta mi-ai scris, poate nu ai citit bine mesajele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Problema este efectiv intre voi doi!N-are nicio treaba soacra ta(zau daca nu cred ca multora le-ar prinde tare bine sa vada cum se comporta buncii din occident cu nepotzii lor),el itzi "plateste"anii pe care mama ta ia stat la voi,merge pe principiul(cred)ca daca maica ta sta acolo de citziva ani,de ce maica sa sa vina cind doresti tu!

Deci problema este doar intre voi doi!Si ar trebui sa va descurcatzi singuri,intr-un fel sau altul,mama ta sa mearga sa locuiasca la casa ei!Daca ea n-ar fi fost,cum te-ai fi descurcat?

Depinde insa si ce vrei tu!Daca tu consideri ca aceasta casnicie nu-tzi aduce satisfactziile dorite...ai momentul prielnic sa iei o hotarire!Insa daca tu(si doar tu)crezi ca ai pentru ce lupta,fa-o!

Succes indiferent de hotarirea luata!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Zina, mie mi se pare ca ceri prea multe de la mama-soacra. Si ce daca n-a sunat doua luni din germania? si ce daca l-a felicitat pe copil abia seara? Copilul e al tau si nu avea pretentii ca ea sa se comporte ca o a doua mama. N-are sens. Nu trebuie sa avem nici un fel de pretentii de la nici un parinte. Daca poate sa ne ajute - sa fim recunoscatori, daca nu, nu e obligatia nimanui. Parerea mea e ca vrei prea multe de la mama soacra si prea putine de la sot- in ceea ce priveste copilul cel putin. Si sa stii ca si eu cred ca mama ta n-are ce cauta la voi, indiferent care-ar fi problemele. Te descurci asa cum se descurca atatea alte milioane de femei fara ajutor. Il ai pe sot si el sa te ajute, nu lasa pe nimeni din afara sa se amestece in familia voastra. Si mi se pare normal sa te porti frumos cu soacra, atata timp cat ea nu te-a jignit direct. Ca are un prieten, e problema ei, e mama sotului si respect-o in consecinta. Nu vreau sa spun ca esti vinovata de criza din familie- da mi se pare ca vezi unele lucruri gresit si daca tii la casnicia ta, incearca sa vezi totul si din prisma sotului. Pe care sot- dupa cum s-a mai spus, pune-l la treaba si traseaza-i sarcini, trimite-l cu puiul la plimbare, in weekend mergeti impreuna la cumparaturi, sau la plimbari, samd. Eu va urez din toata inima sa va impacati - daca va mai iubiti si sa fiti o familie fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Zina, zau ca-mi pare rau daca te-am jignit cu ceva!

Simt nevoia sa ma fac inteleasa: ii "cauti in coarne sotului" in masura in care tu ii asiguri confortul psihic legat de copil (adica iti asumi chiar toate obligatiile legate de cresterea celui mic, fara sa-l implici si pe el, chiar fortat uneori ).Am citit mesajele tale, cu mare atentie, le-am si rumegat peste noapte , insa vezi, pana nu faci si tu un pas spre sot, un compromis, (si da, prezenta sau absenta mamei tale poate sa faca diferenta!), restul sunt discutii. Tu ai asteptarile tale de la soacra, dar nu si de la sot. De ce? Mama ta sta cu voi, insa consideri ca asa-i normal pt viata voastra de familie. Atata timp cat tu acumulezi frustrari legate de aventura sotului si neimplicarea soacrei, acelasi lucur il va face si sotul tau (legat de prezenta mamei tale si de reposurile probabile pe care ii le spui). Si reactia lui este sa fuga! De-acasa. La mama, la fotbal, la tv/calculator. (Aberez si eu, nu-i musai sa stea asa lucrurile). Si asa o fi descoperit si omul ca are niste pasiuni subite.

Insa toate sunt discutii/teorii, cand de fapt totul se rezuma daca il mai vrei, daca te mai vrea, daca va iubiti (cum bine au observat si alte forumiste ). Insa pana nu pui tu piciorul in prag (legat de mama ta, legat de implicarea lui ca tata in viata de familie) si tot o invarti ca motivul adevarat al crizei dintre voi este soacra, cand ea fost doar picatura ce-a umplut paharul, mai ai de tras la aceeasi situatie incerta si tensionata intre voi!

Multa liniste iti doresc! Si intelepciune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bai, sunt unii barbati care pur si simplu NU VOR sa stea cu copiii, NU VOR sa ajute in casa si poti sa stai tu in ce pozitie vrei, nu fac!! Ca asa au fost crescuti, educati,vazut acasa si apoi si invatati de nevasta din prima zi ca e normal sa fie. Si la mine au fost ceva probleme prima data cand mi-am lasat barbatul cu copilul de un an, acasa, pt. 2 zile. Proteste, circoteca.... Pana la urma s-a invatat. Dar si mai tarziu mai mult de nevoie decat de voie. Dar merge dc. te cari si il lasi, ca n-are ce face, eu asa faceam, desi pt. asta tb sa ma trezesc mai devreme, ma trezeam si ma caram, ca dc apuca sa ma gaseasca acasa se cara el inainte si ramanea dimineata, datoria lui, tot pe mine Da' nu-i asa simplu, mai usor de zis decat de facut, se poate face, dar cu scandal si chiar cu scandal asta al zinei cred ca mai degraba se cara de'acasa decat sa fie "sub papuc", ca asa cred ca ar vedea el asta. Din moment ce el crede puternic ca astea cu copiii si gospodaria "nu's treaba lui". Good luck sa il reeduci, da' nu cred, pare un caz penal.

In rest, cu soacra, nu prea ai dreptate. Nu e de treaba, dar o bagi prea mult in seama, ce face, ce zice. Clar nu te iubeste, nu astepta sa fii iubita. Ar fi bine sa mearga mama ta acasa la ea, sa vina sa ajute doar punctual, nu permanent, creaza tensiuni suplimentare prezenta ei in casa, barbata-tu se simte "inconjurat" de "voi" si incepe razboiul "voi" si "noi" (adica el si ma-sa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din cate inteleg eu, Zina, problemele in casnicia voastra sunt multe, astfel ca treaba asta cu soacra e asa, o rabufnire, de ambele parti. Cred ca gresesti cu ideea ca soacra ar trebui sa faca cum vrei tu cu vizitele, dupa cum ai mai multe greseli, la care nu ma refer aici- discutia e despre soacra.
In rest...idei multe, cuvinte grele...si multa neintelegere intre cele doua "specii": barbati si femei.
Nu stiu cata sansa ai sa rezolvi problema cu sotul tau, sau cat de mult iti mai doresti asta, insa problema e in interior si nu in exterior.
Cat despre mistourile cu "baiatul mamei" din diverse postari...nu lua seama, e scuza cea mai jalnica...
Deci: lasa soacra!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Zina eu cred sincer ca ti-ar fi mai bine singura. Insa inainte sa iei hotararea finala, daca o vei lua vreodata, incearca si ultima solutie, spune-i mamei tale sa mearga la ea si incercati o perioada sa va regasiti. Daca nici asa nu merge atunci stii ca ai facut tot posibilul si nu s-a mai putut.

Iar soacra scoate-o din ecuatie. Nu te mai gandi la ea negativ, pana la urma daca totul ar fi ok intre voi iti zic sigur ca n-ar reusi sa bage strambe, strambele le baga acum pe un fond deja labil.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Eu n-am spus nicicum ca datoria mamei Zinei este sa dezvete copilul de pampers ci sa aiba grija de copil. Si faptul ca la 3 ani copilul mai poarta inca pampers mie mi se pare cam mult, dar asta e doar parerea mea. Subliniez: doar parerea mea.

Iar tu, Zina, sa ma ierti cam am fost prea dura, insa partial am trecut si eu prin perioade grele asemanatoare cu tine, si nu vorvesc doar vorbe. Tu esti libera sa faci cum crezi ca e mai bine si sa suporti consecintele faptelor tale. Bafta!

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput