Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu zic sa nu mai faci nimic, sa nu mai discuti nimic, cu nimeni.
De Sarbatori, iti iei copilul si te duci la parintii tai sau stai pur si simplu acasa, eventual inviti pe cineva la tine ... e greu, dar pare ca orice pas faci spre el / ei se intoarce impotriva ta. Lasa-i sa se linisteasca si sa inteleaga ca vei supravietui si intr-un caz si in celalat. Atitudine pasiva - asta e sfatul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Ne-am intalnit, el mai mult a strigat, s-a aprins, a plecat, eu m-am dus la el la birou, am continuat discutia, spunandu-i ca am obosit sa alerg dupa el ca sa avem o discutie civilizata.
Ca si concluzie, mi-a spus ca eu ar trebui sa port o discutie cu mama lui, ca el sa se poata simti ok, daca nu, el nu se poate intoarce. Ca eu sa-mi cer scuze, ca acum de sarbatori sa poata simti ca "familia" lui (maica-sa si amantul ei) este ok si nu suparata. I-am spus ca nu pot fac acest lucru, am discutat mult, dar nu am ajuns la nici un punct comun. A ramas in coada de peste totul. Am plecat dintr-o data, pentru ca intrase cineva la el in birou. Nu stiu ce-o sa fie, dar sunt dezamagita si obosita.
A mai spus ca el de sarbatori vrea sa-l duca pe fiul nostru la maica-sa, adica fara mine, si binenteles ca nu am fost de acord.
Atunci mi-a spus ca o sa aibe el grija ca nici eu sa nu mai am sarbatori, in fine, era si spus la nervi.
Dumnezeu sa ma ajute, ca eu nu mai stiu ce sa fac.

draga zina,

concluzia : familia lui nu sunteti tu si copilul, ci mama lui si concubinul acesteia...

in aceste conditii, in care el pune mai presus de voi linistea si aprobarea "mamitzicii", cred ca nu are rost sa te mai amagesti singura...el inca nu s-a desprins de fusta mamicii si nici nu cred ca o va face vreodata, este imatur si iresponsabil, nici macar nu-si da seama sau nu-i pasa cat rau ii face copilasului vostru...

mingea este acum in terenul lui, ca sa zic asa; lasa sa treaca sarbatorile, nu mai incerca sa-l cauti din proprie initiativa, nu raspunde la provocari daca te contacteaza "socrosenia".

daca tot veti ajunge la o discutie, insista sa fiti prezenti toti trei : tu, el si soacra ta. fara copil, fara concubin de fata. intr-un mediu neutru, nici la voi, nici la ei acasa.
pregateste-ti din timp "discursul", argumentele pro si contra, rememoreaza-ti toate fazele in care ea l-a influentat pe el si a rastalmacit ce ai spus/facut tu; arunca-le in fata toate situatiile in care tu ai spus/facut una si ea a inflorit si distorsionat lucrurile - cu zile si date concrete, poate isi amintesc amandoi respectivele imprejurari.
nu te lasa calcata in picioare. daca el vrea sa fiti o familie, sa se maturizeze o data, sa se rupa de mamitzica, sa va protejeze si sa aiba grija de linistea si confortul vostru, nu al ei.
daca nu, usa e deschisa...decat sa duceti asa o viata impreuna, mai bine separati, fiecare pe calea lui...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Uite Zina, eu sunt divortata de vreo 5 ani dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-i limitez bunicii copilului vizitele, si sa-i impun sa vina doar cand sunt eu acasa. Poate sa vina s-o vada cand vrea.

Nu am inteles de ce ai dorit tu ca bunica sa vina cand esti si tu, cu atat mai mult cu cat tot tu spui ca ea nu se simtea bine primita in casa ta. A fost mai mult cred un joc de ambitie de-al tau, ca sa demonstrezi ca tu faci legea.

Ok cu asta, insa sotul tau nu e o marioneta, din pacate. Nu stiu daca as fi reactionat la fel in locul lui, dar nici bine nu mi-ar fi parut ca nevasta sa-mi trateze mama in felul acesta.

Imi pare rau ca ai ajuns aici, insa cred ca trebuie sa te gandesti mai bine. Probabil ca raspunsurile de la topicul acesta te-au alimentat negativ, altfel nu-mi explic de ce sa nu iei in considerare si varianta sotului tau, si anume ca ar trebui sa-ti ceri scuze pentru iesirea avuta. O vina o porti si tu in toata povestea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0
Tot imi sta inima la topicul "Criza barbatului de 40 de ani" in care autoarea era atat de convinsa ca nu-i alta la mijloc, ca bla-bla, cu filozofeli de viata ale barbatului care vrea libertate, insa ghici ce? Motivul era: fix alta!

daca vorbiti de mine... iata-ma!
zina.. din pacate, subscriu.. nu e din cauza soacrei.. acuma am inteles si eu si aveau dreptate fetele cind imi spuneau ca din afara se vede atit de simplu.. vin Sarbatorile si el a gasit motiv - si ce motiv, zau! - sa nu le faca cu tine.. n-o fi pt ca cineva il vrea in alta parte si a pus piciorul in prag?
nu zic ca nu sunt si barbati care, desi casatoriti si parinti la rindul lor, inca mai stau la ordinul mamicii, dar.. zau.. chiar asa.. nu-i ceri scuze lu' mama, imi fac bagajul? in prag de Craciun?
da, stiu, imi da mina sa vb acum, dar zau ca nu vreau sa ma dau desteapta. as vrea, daca am dreptate, desi sper sa n-am, sa faci tot posibilul sa-ti scurtezi suferinta. fiindca doare al naibii..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Zina, parerea mea este sa nu il mai suni si nici sa nu il mai cauti.
Si-a facut bagajele si a plecat, lasandu-va singuri de sarbatori. Motivul nu este mama lui, ci o alta femeie.
Daca viata ta alaturi de el este nefericita, nu are niciun rost sa-l vrei in continuare. Voi nu aveti o casnicie, din pacate.
Daca sotul meu ar fi facut ca al tau, ar fi fost pt totdeauna. Lipsa de respect exista numai acolo unde nu este iubire.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Ma surprinde idea multora ca atunci cand un barbat se insoara mama lui ar trebui sa dispara.....ma surprinde si mai mult aceasta idee la mame de baieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Ma surprinde idea multora ca atunci cand un barbat se insoara mama lui ar trebui sa dispara.....ma surprinde si mai mult aceasta idee la mame de baieti

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si Maya (25 Iulie 2009)

care dintre noi a spus asa o grozavie????? am doi baieti si sper ca vor deveni cei mai buni si mai destepti si grozavi barbati care au existat vreodata. dar cind se vor casatori - daca nu-mi ia Dumnezeu mintile pina atunci! - nu voi avea pretentia sa ma puna inaintea femeii cu care isi impart viata si care le naste copiii. am trait experienta asta in prima casnicie si am tinut-o minte. nu trebuie sa inceteze relatia cu mama, ci doar sa se pastreze in niste parametri ai firescului.

"si va lasa omul pe mama si pe tatal lui si va deveni una cu femeia.." Citez din memorie, desigur, dar parca asa ne-a zis preotul in biserica.. Nu ca as fi vreo habotnica..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si Maya (25 Iulie 2009)

Ina, nu cred ca cineva ar vrea ca mama sotului sa dispara, ci pur si simplu sa nu se bage-n viata noii familii. Se poate, crede-ma ca o mama de baiat sa nu-si bage nasul si sa nu le ceara socoteala de parca ar mai avea 11 ani. (De ex. socra-mea, ca sa nu crezi ca si-a mea e rea ).
In plus de asta, in casa ei, ZINA face regulile... corecte sau nu, ca ii plac soacrei sa nu, e casa Zinei, are dreptul sa ceara sa nu merga soacra in lipsa ei (parerea mea). Si mi se pare o rautate din partea soacrei sa merga sa-si viziteze nepotelul numai cand Zina nu-i acasa, ostentativ, sa-i arate Zinei ca nu ii este draga si nu vrea sa o vada. Eu una m-as simti teribil.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

daca atat de usor si-a facut bagajul si a aplecat pt mamicutza,duca-se.adica a plecat de la voi la mami.ok,acolo sa ramana.el a renuntat de bunavoie la voi.
as depune actele de divort imediat ce as putea.daca tot in suni,vrei explicatii,mergi dupa el,are impresia ca el are dreptate.de aia urla si injura.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

as divorta urgent ca sa-i arat ca nu ne jucam si ca daca asta vrea asta-i dau...va puteti recasatori daca lucrurile se schimba insa dupa cum reiese este baiatul mamei si asa o sa fie pana la batranete - adica un pampalau! sa plece el de langa copil fiindca mama lui este suparata? Nu spune nimeni sa-si renege mama ci sa-si stabileasca prioritatile. Copilul este pe primul loc!
Ce pampalau! cum ai putea dupa toate astea sa-l mai privesti ca fiind un barbat cu coloana ?
Tu poti sa ai o discutie cu soacra? una rationala fara cearta in care sa-i explici ce crezi tu si sa o asculti si pe ea?

daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput