Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

zana, am recitit primul tau mesaj. ceri raspuns la o intrebare: ce am face noi in situatia ta?
fiecare ti-a raspuns dupa capul ei. fiecare avem viziuni di ferite despre ce inseamna o casnicie , un copil, fiecare avem valori diferite.
tu de fapt ce raspuns vrei sa auzi? ce raspuns iti convine? ca esti plina de venin , zau asa, cand vezi ca nu plangem de mila ta.

daca ai observat, toate ti-am raspuns ca mama ta e in plus. tu ai scuze pentru prezenta ei, numai de tine stiute ( sa nu dormi noptile, mie nu mi se pare un sacrificiu, vine odata cu dorinta si bucuria de a fi mama.)

ce vrei sa auzi de la noi? sa-l criticam pe sotul tau, sa-l facem albie de porci, de cat de imatur, si de inselator s.a.m.d? eu nu pot face asta , pentru ca daca tu zici ca noi vorbim despre tina in necunostinta de cauza, de el chiar ca nu stim nimic ( decat de la tine ).

ai 2 variante: ori uiti trecutul, si incepeti o viata noua fara mama ta, ori divortati si gata.

dar lasa rautatea din suflet, si vei vedea altfel lucrurile.
daca poti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Zina, eu am o mare curiozitate: de ce ai mai deschis subiectul daca oricum stiai raspunsul la problemele voastre?Si, DA, chiar pare de neinteles faptul ca un copil are nevoie de grija a trei femei si pentru mine , care am doar un copil si de care ma ocup doar eu si cu sotul dupa ce vine de la munca, daramite pentru o mamica care singura are grija de trei copii?
Eu am urmarit cu atentie acest subiect , si, cu foarte mici exceptii chiar n-am vazut nici un pic de rautate, dimpotriva , multe persoane si-au rapit din timpul lor sa-si poata imagina situatia ta si sa-ti spuna cum ar proceda ele in locul tau.Ce vezi tu rau in asta ?Nu asta ai cerut de fapt ? Un sfat?Sau poate ai vrut , asa cum spunea cineva mai sus doar sa ti se dea dreptate si sa fii compatimita...si crede-ma ca ti-o zic fara nici un pic de rautate...iar ceea ce a spus Kim79 a fost doar o sinteza a ceea ce s-a postat aici, poate a parut prea directa , dar eu cred ca multe persoane au gandit ca ea ,ca si sotul tau ar putea pune problema la fel ca tine, si el poate chiar ar fi mai indreptatit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Mai mai, eram sigura ca va "treziti" imediat.

Cristoiu, ....nu accept rautatile, de exemplu cum ar fi a ta "daca asta e concluzia pe care ai tras/o din tot ce s-a scris aici inseamna ca ai tras chiulul de la orele de analiza literara". Nu te-ai putut abtine, nu-i asa?

Zina, cu atitudinea pe care o adopti intr-o discutie (in care, culmea, toata lumea isi bate gura sa te ajute pe tine) nu ma mira ca te afli in criza matrimoniala pe care o deplingi. Era o gluma, ok? Pusesem si un emoticon, ca sa fie clar. Invata ca mai exista si glume inofensive pe lumea asta, ca asta chiar ai nevoie sa inveti.

Mai era o vorba romaneasca "Cind 3 iti spun ca esti beat, te duci si te culci". Poate ar trebui sa te intrebi daca totusi nu e dreptatea absoluta in mina ta.

O noapte buna, ca noaptea cica ar fi sfetnic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

[quote]

O noapte buna, ca noaptea cica ar fi sfetnic.

Amintindu-mi de intelepciunea populara, voi adauga si eu un proverb care cred ca se potriveste foarte bine cu situatia de fata:"Copilul cu mai multe moase ramane cu buricul netaiat"
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Of Doamne, plina e gradina ta....asta ca sa vin si eu cu proverbe.

Am mai auzit o "scriere de bine", asa cum sustin unele de-aici, cum ca as fi "plina de venin".
Chiar nu s-anteles ca nu caut mila nimanui? Saracie in gandurile cui a scris asta, pacat.
Femeile chiar nu se prea suporta, asta-mi dati impresia. Sariti imediat cum vi se pare ca aveti o ocazie, la gatul cuiva. Accept pareri de la toata lumea, dar cum am mai spus de vreo 2-3 ori, fara rautate, chiar nu va recititi postarile? Nu se simte izul de inversunare???
Stiti, puteti continua cu proverbe, cu...ce vreti, cu asa zisele glume cu emoticoane pozitive la urma, ca sincera sa fiu, am ajuns la concluzia ca ipocrizia sta falnica in inima unora.

Noapte buna!

Zina

Mergi la inceput

Zina, de ce nu ceri inchiderea subiectului daca vrei sa nu mai citesti raspunsuri pline de "ipocrizie si rautate"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Off topic:

Mama traieste cu noi in casa de cand s-au nascut copiii, cu pauze de cateva luni doar, sotzul meu e cel mai fericit cand merge s-o astepte la aeroport, va rog nu mai generalizatzi ideea: parinte in casa=destramarea casniciei, exista pe lumea asta lucruri mai rele cred decat PARINTZII!

Ar fi culmea sa ma simt vinovata ca sunt odihnita, relaxata , cu chef de sotz si casnicie, pt faptul ca e casa curata si eu am timp la dispozitzie pt copilasii mei (ceea ce in lumea nebuna de acum e un lux), pt faptul ca atunci cand lipsesc de-acasa nu ma napadesc o mie de ganduri negre si de griji, ci am incredere 100% in persoana careia ii incredintzez (lucru f. important).

una dintre voi vorbea cu mare admiratzie despre o femeie care-si creste copiii singura si culmea ii duce la gradi bolnavi fiind (mare eroina) - in primul rand daca ii duce la gradi, nu-i creste "singura", iar daca-i mai duce si bolnavi acolo da dovada de o mare nesimtzire si lipsa de respect fatza de ceilaltzi copii, asupra carora isi imprastie generosi virushii ...

In rest nu vreau sa discut cazul, am intervenit doar fiindca s-a repetat obsesiv ideea cu prezentza distrugatoare a uunui parinte in viatza familiala, si vroiam sa confirm ca se poate si altfel, jur pe roshu .

O seara linistita sa avetzi

Mergi la inceput

spune , sincer , de fapt , ce vrei de la noi?

Mergi la inceput

din tot sufletul sper ca nu ai atitudinea pe care ai afisat-o fata de noi si in relatia cu sotul si soacra, si ca este numai o scapare virtula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Of Doamne, plina e gradina ta....asta ca sa vin si eu cu proverbe.

Am mai auzit o "scriere de bine", asa cum sustin unele de-aici, cum ca as fi "plina de venin".
Chiar nu s-anteles ca nu caut mila nimanui? Saracie in gandurile cui a scris asta, pacat.
Femeile chiar nu se prea suporta, asta-mi dati impresia. Sariti imediat cum vi se pare ca aveti o ocazie, la gatul cuiva. Accept pareri de la toata lumea, dar cum am mai spus de vreo 2-3 ori, fara rautate, chiar nu va recititi postarile? Nu se simte izul de inversunare???
Stiti, puteti continua cu proverbe, cu...ce vreti, cu asa zisele glume cu emoticoane pozitive la urma, ca sincera sa fiu, am ajuns la concluzia ca ipocrizia sta falnica in inima unora.

Noapte buna!

Zina

Zina,

CAnd folosesti expresia de mai sus trebuie sa stii ca o folosesti cand esti scarbita de ceva, mirata de prostia celorlalti din jurul tau sau cand vrei sa sugerezi ca lumea asta este umpluta cu ce s-a putut si tu esti deasupra tuturor dandu-ti seama cat de neajutorati sunt ceilalti!
Asa ca ai grija, nu cumva ne considera pe toate cele care ti-am raspuns la subiectul tau ca fiind niste reduse mintal, fara nimic in cap puse doar sa te critice pe tine !
Ti-ai spus povestea aici, ai cerut pareri si fiecare a incercat sa-ti spuna mai cu perdea sau mai pe direct parerea. De ce devii irascibila in raspunsuri cand iti dai seama ca mai sunt persoane care vad si altfel lucurile?
Nu pun emoticoane cu happy face pentru ca vad ca nu sunt intelese si dupa cum a generat discutia nu-si mai au rostul.
Eu am mai vazut subiecte de astea pe acest forum si multe au avut finalul care se prefigureaza aici. Adica atata timp cat a fost compatimita forumista in cauza subiectul s-a dezvoltat armonios, cand au aparut si altefel de opinii totul a generat in "pus la punct" din partea celei care a initiat acel subiect.

Poate chiar noi cele care am postat aici suntem vinovate ca am dat crezare tuturor postarilor tale, ne-am pierdut timpul citind, urmarind si scriind aici pentru ca in final sa ne-o luam pe cocoase ca suntem fara bun simt (pentru ca avem alte pareri), ca suntem rele si pline de rautati de la care nu ne abtinem ,cu alte cuvinte umplem o gradina cu ce se nimereste (dupa Zina "of Doamne, plina este gradina ta ...")

Zina,
Eu personal iti doresc ca sa rezolvi situatia ta in sensul in care ti-l doresti tu, asa cum vrei tu ca doar dragoste cu de-a sila nu se poate (adica se poate dar se cheama viol )! Sa-ti dea D-zeu sanatate sa-ti cresti copilul asa cum vrei tu si sa inveti odata ca in viata fiecare are dreptul la opinie, chiar si contrarie cu a ta !
Decizii intelepte si rezultate pe masura !

Mergi la inceput