Din cauza soacrei...
Raspunsuri - Pagina 11
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Ne-am intalnit, el mai mult a strigat, s-a aprins, a plecat, eu m-am dus la el la birou, am continuat discutia, spunandu-i ca am obosit sa alerg dupa el ca sa avem o discutie civilizata. Ca si concluzie, mi-a spus ca eu ar trebui sa port o discutie cu mama lui, ca el sa se poata simti ok, daca nu, el nu se poate intoarce. Ca eu sa-mi cer scuze, ca acum de sarbatori sa poata simti ca "familia" lui (maica-sa si amantul ei) este ok si nu suparata. I-am spus ca nu pot fac acest lucru, am discutat mult, dar nu am ajuns la nici un punct comun. A ramas in coada de peste totul. Am plecat dintr-o data, pentru ca intrase cineva la el in birou. Nu stiu ce-o sa fie, dar sunt dezamagita si obosita. A mai spus ca el de sarbatori vrea sa-l duca pe fiul nostru la maica-sa, adica fara mine, si binenteles ca nu am fost de acord. Atunci mi-a spus ca o sa aibe el grija ca nici eu sa nu mai am sarbatori, in fine, era si spus la nervi. Dumnezeu sa ma ajute, ca eu nu mai stiu ce sa fac. |
Familia lui e maica-sa si amantul????
Familia lui ar trebui sa fii tu si copilul.Zina....FUGI!!!
Cat mi repede si nu te mai uita inapoi.Eu numai pt vorbele astea nu l-as ierta!!!!
Meriti mai mult si tu si copilasul vostru!!
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Europe_and US * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR
Bangladesh_Singapore_Bali
Biribu spune:
zina am urmarit si eu cu interes subiectul, si ai mare dreptate cind spui ca esti dezamagita de virulenta unor raspunsuri... cred ca respectivele femei isi proiecteaza aici propriile trairi si sentimente... uite eu nu inteleg cum cineva poate sa spuna ca o femeie gravida e vinovata ca sotul a luat-o pe cimpii...
dar ca sa ramin on-topic, eu am impresia din postarile tale ca tu nu esti pregatita sau nu-ti doresti un divort, nu acum in orice caz, ma insel?
daca e asa ignora toate indemnurile astea catre despartire, e absurd sa sfatuiesti pe cineva necunoscut, asa in eter, sa-si lase perechea si sa destrame o familie. inteleg ca totusi a fost o familie fericita timp de multi ani, cu toate defectele alea catastrofale ale sotului ca nu face nimic in casa. deci ceva v-a tinut impreuna si va mai tine inca, chiar si pe el din moment ce s-a intors tot acasa. tu spui ca nu-l mai iubesti, oare e asa? ai plins dupa el sa se intoarca acasa, de ce?
eu aici as incepe cu introspectia si nu cu partea cu greselile mele nenumarate fata de el. lamureste-te tu ce simti si ce vrei mai intii, apoi lucrurile se vor limpezi; ar fi buna o evadare de una singura macar si citeva zile sa iei o gura de aer curat. surprinde-l si tu cu o plecare, cred ca nu se va astepta, atita vreme cit tu ai fost mereu boul care a tras la caruta.
perfect de acord cu cine spunea ca trebuie sa faci CEVA. dar ceva care te va face pe tine sa te simti mai bine, fii cit de egoista poftesti, odata in viata asta. eu as lasa si discutiile si tot deoparte, as lua copilul si as pleca undeva la aer curat. sa nu mai aud nimic de nimeni macar citeva zile. clarifica-ti sentimentele, asteptarile de la viata in doi si abia apoi poti face planuri, cauta solutii.
situatia cu soacra eu o vad cam asa: tu nu pe ea esti neaparat suparata ci pe atitudinea sotului tau in raport cu voi doua. daca te-ar fi sprijinit pe tine si apoi ti-ar fi cerut ca pe o favoare sa dezamorsezi situatia, probabil ca ai fi rezolvat-o imediat. ma rog din partea mea cu cit se vad mai rar si interactioneaza mai putin e cu atit mai minunat sfatul meu ar fi insa sa o scoti pe ea din ecuatie ca nu e acolo decit intimplator, a fost un pretext comod pt o rabufnire a sotului care ar fi aparut oricum, mai devreme sau mai tirziu, pe motive numai de el stiute.
PS da, recunosc deschis ca si eu as lua foc daca repetat ar veni madam la mine in casa in lipsa mea, si ar persista in asta dupa ce i-as spune cu frumosul ca nu e cazul. nu e gestul unei bunici care doreste sa aibe o relatie buna cu copilul, ci e gestul unei soacre care vrea sa-si siciie nora. cind bunica e interesata de relatia cu nepotii, stie prea bine ca esentiala este o relatie civilizata cu mama copilului.
Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)
ilia_99 spune:
zina, imi calc promisiunea ca nu mai scriu aici, pt a-ti explica mai bine ce am vrut sa spun. m-am exprimat prea vehement si n-am facut decit sa te enervez, vad, desi nu asta mi-am dorit si imi cer scuze.
oricit ne-ar deranja, avem o parte de vina atunci cind suntem inselate. nu conteaza cind se intimpla asta. biribu, sunt ultima persoana care ar putea gasi scuze unui barbat care-si inseala sotia gravida, dar.. niciunul n-o face fara motiv. s-au scris peste 100 de pagini pe tema asta la topicul meu, cu concluzii pt fiecare. cea mai importanta pt mine a fost aceea ca inselam atunci cind ne simtim neglijati emotional si unii dintre noi, mai ales barbatii, nu tin cont, de obicei, decit de interesul propriu. femeile par a fi mai cerebrale, indiferent de situatie.
o alta concluzie a fost aceea ca diferenta intre ce credem noi ca-i transmitem partenerului si ce simte el ca primeste e ca de la cer la pamint, de aici toate sincopele de comunicare intre doi oameni.
referitor la faptul ca barbatii nu se implica in cresterea copilului, depinde de felul in care mama ii lasa s-o faca. va dau un ex, nu spun ca asa ai facut tu, zina, vb de niste cunoscuti de ai mei. ea naste, el da sa ia copilul in brate, s-o ajute pe sotia cu cezariana sa-i faca baie baiatului si ea incepe: nu asa, timpitule, nu vezi ca nu stii sa-i tii capul. ce dracu esti asa prost? iesi naibii afara..azi asa, miine asa, zi de zi. pina cind el nu mai face nimic, nu se mai baga, incepe sa iasa tot mai des cu baietii si da, isi gaseste si o amanta. copilul are 2 ani acum, sotia se plinge peste tot ca sotul n-o ajuta cu nimic, nu se ocupa de copil si, culmea, o mai si inseala. cind mi-a pov ea ce nasol merg lucrurile intre ei, am zis saraca, cind mi-a pov el am zis.. eeii, stai ca nu-i chiar asa...
eu nu spun sa divortezi, iarasi: am fost in situatia asta o data, iar a doua oara n-am mai avut curajul sa rup totul din nou. un divort e greu de dus, foarte greu. si abia dupa el, pt mine, cel putin, vine partea si mai grea. sigur, acum depinde de cit de compromisa e relatia, ca uneori nu mai e alta solutie. dar daca mai e si mai poti repara ceva cu sotul tau, poate ar merita s-o faci.
asta presupune insa multa comunicare, multa deschidere, lasat orgolii deoparte, devenit vulnerabil pina la extrem, scos toata "mizeria" dintre voi afara, toate supararile, toate reprosurile, oricit de dureros ar fi. s-ar putea sa fii complet uluita de ce iti va spune sotul tau ca-l doare.
doar voi doi, fara mama, fara soacra, fara sa conteze altcineva, in afara copilului. aveti un baiat, baietii au nevoie de tata si inca n-am cunoscut niciun barbat sa nu fie mindru ca e tata de baiat!
te rog nu te supara pe mine, nu asta vreau si daca am fost prea abrupta in exprimare imi mai cer o data scuze. e atita durere in mesajele tale, referitor la aventura sotului, incit inteleg ca ti-e greu sa admiti ca poate pe undeva ai gresit si tu fata de el, cind tot ce vrei acum e ca el sa-si ceara iertare pt ce ti-a facut si sa faca orice pt a te imbuna si pt ca tu sa poti sa-l ierti. dar s-ar putea sa n-o faca, s-ar putea ca si el sa-ti poarte tie pica pt ceva si atunci va trebui sa va intilniti cumva la jumatatea drumului..
eu iti tin pumnii, sincer.
stockholm spune:
buna zina cu toate ca nu te am vazut niciodata te cunosc f bine sotia finului nostru este identica cu tine :ea le face pe toate , e superinteligenta , natie superioara barbatului,barbbatul nu stie nimik , nu face bine nimik , strica tot ,esenta ei suprema in viata e sa fie gospodina si mama perfecta ...(penibil pt o persoana de 28 de ani!)
iar el este demn de mila ,el ar vrea maacr o ieseire pe luna pe an , la 2 luni toti 3 la munte(dar nu se poate pt ca copilul doarme bien numai in patul lui),el vine la noi in vizita sa se relaxeze , sa poate vb liber , sa numai fie prostul satului , sa fie asa cum este un OM
bineinteles ca intre timp a mai achizionat si catev amante care nu il considera prostul satului(primul lucru pe care i l a spus nevasta sa la nunta a fost dobitocule cum poti venii cu tortul asta !)
sincer eu daca as fi barbta te as lasa de mult sau te as sicana pan nu mai pot
Biribu spune:
ilia am citit in mare parte subiectul tau si chiar ma miram de raspunsul dat zinei.
insa e incorect spus ca un barbat inseala cind e neglijat emotional, crede-ma. poate in unele cazuri, si nici atunci nu e o mare scuza. insa ce te faci cu cei care inseala pt ca au ocazia si au intilnit un model nou si sotia desi poate afectuoasa nu e prea atragatoare, deh, sarcina etc etc... cum o intoarcem atunci sa ne scoatem tot pe noi vinovate?
stockholm glumeai, da??
Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)
Alizee spune:
Ma indoiesc ca Stockholm a glumit. Si eu cunosc un cuplu in care el e "prostu' satului", iar ea le stie pe toate. Vai de relatia lor; tot timpul se cearta; el nu are dreptul la opinie, ca i se spune ca e prost si tampit.
In asemenea situatii, e si vina barbatului ca accepta sa fie tratat in asemenea hal. Nici noua, ca femei, nu ne-ar placea sa ne spuna sotul ca nu suntem in stare de nimic, ca suntem etc...
Zina, daca se mai poate, incearca sa ai o discutie sincera cu sotul tau. Nu soacra e problema, ci relatia voastra ca sot si sotie. Asa cum tu ai multe reprosuri la adresa lui, tot asa are si el multe reprosuri la adresa ta. Ma gandesc la faptul ca a plecat de acasa fiindca te-ai certat tu cu mama lui. Asta a fost doar scanteia, nu motivul. Si, da, si pe mine m-ar deranja ca soacra sa vina sa vada copilul numai in absenta mea. Prea este evidenta reaua vointa.
allinta
SARBATORI FERICITE !
popescudora spune:
Daca tot sta mama ta la voi in casa, de ce nu profiti de lucrul asta sa mai iesiti si voi seara la o cina, sau un weekend la munte singuri?
Nu stiu care e atmosfera intre voi, se poate sa ma insel, dar seara cand vine de la munca obosit, in loc de reprosuri ca faci tot in casa si el nu face nimic, nici macar nu spala vasele, ar ajuta mai mult sa il intampini cu o vorba buna, sa-l intrebi cum a fost ziua la munca, un sarut sau o imbratisare pot face minuni intr-o relatie.
Daca el are miercurea program cu prietenii, lasa-l sa se duca, nu cred ca ar avea ceva impotriva daca faci o rezervare undeva joia numai pentru voi doi. Vrea sa mearga in weekend sa vada motoare, lasa-l, dar poti sa-i zici "Du-te weekendul asta, dar weekendul viitor as vrea sa iesim si noi la un gratar cu prietenii, sa petrecem si noi putin timp impreuna", si incet-incet iesirile impreuna sa devina o obisnuinta, nu un eveniment special.
Eu inteleg ca nu vrei sa ti se destrame familia, banuiesc ca il si iubesti, iar daca e asa si el e imatur si aparent indiferent, trebuie sa incerci sa faci ceva, macar ca sa ai constiinta linistita ca ai incercat si nu s-a putut. O continuare in stilul de pana acum, tu obosita si frustrata, el nepasator, fiecare cu viata lui, timpul liber petrecut separat, nu poate sa duca la nimic bun.
In ce priveste povestea cu soacra, mai asteapta cateva zile, eu nu cred ca n-o sa revina la sentimente mai bune, acum actiunile pe care le face sunt impulsive si la nervi (dupa gestul cu vasele inteleg ca e tipul temperamental). Daca se incapataneaza sa stea acolo, sfatul meu ar fi sa-ti calci pe mandrie si sa incerci sa vorbesti cu maica-sa. Chiar daca ai tu dreptate, e un mic sacrificiu pe care poti sa-l faci ca sa fiti toti 3 impreuna de Sarbatori.
Luna1 spune:
Ilia iti cunosc subiectul si ma mira mult raspunsurile tale. Unu rautatea gratuita relativ la pampers, tot n-am inteles de ce femeile pot fi atat de rele una cu alta in situatii aproximativ similare, si doi faptul ca te-ai convins ca femeia are o vina cand este inselata.
Da, stiu, cand faci compromisul de a ramane cu un barbat care a inselat trebuie sa gasesti un motiv care te tine INCA langa el. Si cele mai multe femei inselate care nu divorteaza il gaseste pe acesta : am si eu o vina. NU, o femeie nu este de vina ca a inselat-o sotul. Sotul daca era nefericit, neglijat sentimental si sexual putea sa discute despre asta iar in ultima instanta sa isi ia catrafusele si sa plece daca nu se rezolva problema. Abia apoi isi putea gasi "femeia ideala", nu cat timp era inca in realtie.
Se intampla des ca intr-o familie sex drive-ul (nivelul dorintei sexuale) sa devina diferit la ambii parteneri. Unul vrea mai mult altul mai putin. Acolo poate exista o problema. Dar nici asta nu-i o scuza pt inselat.
Intorcandu-ma la Zina poate imi spui tu ce vina poate purta o femeie insarcinata pentru a gasi barbatul o scuza sa insele. Ca e gravida, si n-are chef de sex, si e hormonala, si ca nu-i mai arde de sex vreo 1 an dupa aia? Pai un barbat matur ar fi trebuit sa fie informat de aceste schimbari si sa-i fie sprijin sotiei.
Stockolm si allinta deci barbatul Zinei care vine seara acasa si nu ridica un pai, care isi ignora copilul, care pleaca in weekend cu motorul toata ziua, care iese cu baietii desi isi vede sotia extenuata, care pleaca la mamica cand se cearta cu sotia etc, este din punctul vostru de vedere un pampalau si ar trebui sa o lase? Hmmm, eu zic mai bine, sa-i mai traga si un dos de plama, o corectie, sa-i bage mitile in cap Zinei ca prea vrea multe.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
ilia_99 spune:
luna1, daca ai fi citit cu atentie sbiectul meu cred ca ar fi trebuit sa intelegi mai bine ce incerc sa spun aici. acuma.. daca vrei sa vorbim despre filme facute la Hollywood, e ok, vorbim, sau despre situatiile ideale in care totul e frumos si minunat, cei doi soti traiesc intr-o continua luna de miere dupa nunta si pina cind moartea ii va desparti sau, daca apar pb barbatul vine si comunica frumos ce-l deranjeaza.. viata, din pacate, e nitel mai prozaica. nu ma lua de sus ca n-am nevoie sa-mi caut mie scuze in fata mea. stiu exact de ce am luat decizia de a-mi continua casnicia: pt ca, punind in balanta, am gasit mai multe parti bune la el decit partea asta rea. si da, cred cu tarie, in continuare, ca am avut partea mea de vina in criza prin care am trecut.
dar... nu exista surd mai mare decit cel care nu vrea sa auda!
cristoiu spune:
Luna, asa e, nimeni n-are niciodata nici un fel de scuza pentru ca inseala. Evident nu are cum sa fie vina unei femei gravide ca e inselata.
Insa de obicei cind merge ceva prost intr-o casnicie este axiomatic vina amindurora. Fiecare are o bucatica de vina. Da, barbatii inseala cind se simt neglijati in diverse aspecte, depinde de nevoile pe care le au. Daca au nevoie de mingiieri, vorbe dulci si intelegere si nu o primesc acasa, o vor cauta altundeva. Daca au nevoie de sex fierbinte si lenjerie de piele decupata si nu mai primesc acasa, o vor cauta iar in alta parte. Si femeile sunt exact la fel. Poate ceva mai cerebrale, dar simt la fel.
Da, daca lucrurile sunt pe margine de prapastie intr-o casnicie nu este numai vina unuia din parteneri. Poate ca femeile care aleg sa stea cu un barbat dupa ce le-a inselat isi gasesc o vina mai mare ca sa se simta impacate cu ideea. Dar a nu iti cauta vina deloc si a o arunca doar pe celalalt este o mare greseala si dauneaza atit relatiei prezente cit si celor viitoare.
Zicea cineva ca Zina ar fi singura vinovata. Asta e o alta aberatie. Evident ca nu este asa. Dar ca a gresit si ea in casnicie e la fel de evident.
Eu o compatimesc, mi se pare nasoala rau situatia ei si nu o doresc nimanui. Dar ea nu prea are ce face cu compatimirile noastre. Si cred ca ii face bine sa auda/citeasca si postari cu care nu este de acord. Cind va avea timp sa gindeasca in liniste s-ar putea sa descopere adevaruri in ceea ce i s-a spus.