Cine are parinti, pe pamant, nu in gand...

Cine are parinti, pe pamant, nu in gand... | Autor: lorelei_19

Link direct la acest mesaj

E curand craciunul, pregatim bradul, mare parte din noi la mare distanta de Romania, cumparam cadouri, facem cumparaturi, curatam casa inca si inca o data, pregatim meniuri de craciun, listele de invitatii, mergem la serviciu, luam copiii de la cresa/gradinita/scoala, gatim, ornam casa, miroase a prajituri dulceag cu arome de vanilie, alergam, si seara cadem frante/franti in pat. Inainte de a adormi, stand intinsi in pat cu o mana sub cap ne amintim cum a fost cand am fost noi copii, mirosul de mere coapte si de portocale, porcul de craciun si mirosul de carnati, rudele si... si mai curand parintii. Cine are parinti, pe pamant, nu in gand e mai bogat, e salvat, spune poetul. Haideti sa ne amintim acum de ai nostri parinti, de toti cei care s-au jertfit inca si inca o data pentru noi, pentru ca noi sa avem "scoala", sa ajungem departe, sa ne fie bine, sa fim oameni. Tatal meu s-a dus si el de mult, dar ma inchin in fata ta mama draga si-mi pare rau ca in iuresul asta am uitat sa te imbratisez in gand (esti atat de departe) si sa-ti spun ca te iubesc si ca fara tine n-as fi ceea ce sunt. Haideti sa ne gandim la ei, la ai nostri parinti pe pamant si in gand si sa ne interesam cu adevarat de nevoile lor, sa-i ascultam cum se plang de junghiuri si sageti in spate, de dureri de maini si tensiune, sa ii imbratisam (chiar si doar verbal) si sa le spunem ce mult ii iubim.
O dedicatie din inima pentru toti parintii nostri:

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Eu am parintii pe pamant dar sunt cu ei in gand in fiecare zi; ii iubesc pana la cer si inapoi de infinite ori, vorbesc zilnic cu ei, (internetul sa traiasca!), stiu ca au si reumatism si tensiune dar nu spun niciodata, cand ii intreb imi spun ca ei sunt bine dar ma intreba ce fac eu... Din pacate, anul acesta cel mai probabil voi fi departe de ei. Si gandul acesta ma doare parca cineva imi biciue sufletul... Si fac si eu cozonaci si carnati si prajituri dar nu miroase ca la MAMA!!!!

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Da, ii iubesc...mama isi traieste ultimele zile si numai Dumnezeu stie daca va mai fi cu noi de Craciun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nora

Da, ii iubesc...mama isi traieste ultimele zile si numai Dumnezeu stie daca va mai fi cu noi de Craciun...

Noracu Andrei si Victor

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

nora,imi pare tare rau.

Imi iubesc nespus parintii.Sunt pentru mine radacinile din care imi trag toata puterea.Vb in fiecare zi cu mama la telefon.Sunt o fericita;stau la cateva case distanta de ei,sunt sanatosi,slava Domnului.Sunt extraordinari.

In sufletul si in mintea mea,sunt bunicii mei care m-au crescut.Nu am cuvinte sa spun cum au fost si ce au insemnat pentru mine.Au fost bunicii din povesti,parintii mamei.La ei ma gandesc mereu,mai ales la bunica mea,care mi-a fost ca o icoana.Din fericire,au participat la nunta mea si si-au vazut prima stanepoata,din pacate...au plecat...dar eu sunt sigura ca ne vom revedea.

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Da, ii iubesc infinit de mult, si numai gandul la ei,ma face sa .
Vorbesc cu ei zilnic, si le hranesc batranetile cu imagini surprinse de camera web, vazandu-si nepotelul.
Mai avem 3 zile si mergem acasa si e pentru prima data cand nu as vrea sa merg pentru ca nepotelul lor este bolnavior si le va fi tare greu sa-l vada suferind.
Daca as ramane aici si le-as spune ca nu ma duc, si-ar inchipui lucruri si mai rele si le-ar fi inmiit mai greu.
E dificil sa vezi cum ii faci sa sufere fara sa vrei.

Niciodata nu-i aud sa se vaite si de fiecare data, la intrebarea : va descurcati? raspunsul este intotdeauna: sigur ca da.
Nu ar cere un fir de atza.
Cred ca asta ma termina psihic ca am gandit mereu ca ei si-au sacrificat tineretea sa ne creasca si sa ne educe asa cum au considerat ei, iar acum, cand a venit randul nostru sa-i ajutam si sa-i sprijinim atunci cand nu mai sunt in putere, eu sunt la mii de km distanta.
Asta nu ma opreste sa ma rog zilnic si sa ma gandesc la ei, sa plang si sa suspin de dorul lor!

Te iubesc mama, te iubesc tata!
Va multumesc ca sunt astazi om !
Sa va tzina bunul Dumnezeu sanatosi, atat cat se poate si cat de mult!

P.S. Nora, multa sanatate mamei tale!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelei_19

E curand craciunul, pregatim bradul, mare parte din noi la mare distanta de Romania, cumparam cadouri, facem cumparaturi, curatam casa inca si inca o data, pregatim meniuri de craciun, listele de invitatii, mergem la serviciu, luam copiii de la cresa/gradinita/scoala, gatim, ornam casa, miroase a prajituri dulceag cu arome de vanilie, alergam, si seara cadem frante/franti in pat. Inainte de a adormi, stand intinsi in pat cu o mana sub cap ne amintim cum a fost cand am fost noi copii, mirosul de mere coapte si de portocale, porcul de craciun si mirosul de carnati, rudele si... si mai curand parintii. Cine are parinti, pe pamant, nu in gand e mai bogat, e salvat, spune poetul. Haideti sa ne amintim acum de ai nostri parinti, de toti cei care s-au jertfit inca si inca o data pentru noi, pentru ca noi sa avem "scoala", sa ajungem departe, sa ne fie bine, sa fim oameni. Tatal meu s-a dus si el de mult, dar ma inchin in fata ta mama draga si-mi pare rau ca in iuresul asta am uitat sa te imbratisez in gand (esti atat de departe) si sa-ti spun ca te iubesc si ca fara tine n-as fi ceea ce sunt. Haideti sa ne gandim la ei, la ai nostri parinti pe pamant si in gand si sa ne interesam cu adevarat de nevoile lor, sa-i ascultam cum se plang de junghiuri si sageti in spate, de dureri de maini si tensiune, sa ii imbratisam (chiar si doar verbal) si sa le spunem ce mult ii iubim.

Lorelei,faci f. bine ca le atragi atentia acelora carora le mai traiesc parintii!
Pt. mine lipsa parintilor este atat de dureroasa incat numai prezenta familiei dragi care ma inconjoara o poate compensa!
Dar niciodata nu va inlocui cu totul dragostea parintilor care mi-au infrumusetat copilaria!
Hai sa nu zgandarim suferinte in acest moment de sarbatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Noi i-am facut cadou mamei mele, singura bunica in viata din cei 4 bunici ai copiilor, numele primei ei nepoate pe care o va chema la fel ca si pe dansa si anume Sabina.

Nu am cum sa va descriu cat de tare s-a bucurat.....

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Te iubesc Mama ! Te iubesc Tata !

Imi sunteti necesari ca aerul si nu-mi pot inchipui cum mi-ar fi viata fara voi. Multa sanatate tata acum mai ales cand esti atat de incercat de boala. Multa sanatate si tie mama si multa putere.

Sarbatori cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nora,

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Lorelei un subiect tare sensibil si frumos mai ales pentru cei care mai au parintii doar in gind in poze, in amintiri, si in suflet pentru totdeauna.
E o luna magica de sarbatoare, si ajutati de licarirea din ochii copiilor nostri, gindul ne duce inapoi la diminetile geroase de dinaintea Craciunului cind ne trezeam in miros de cozonac proaspat scos din cuptor si mirosul de brad si portocala ne parfumau serile petrecute la gura sobei. Si cana de ceai cu scortisoara ce ne astepta in serile de Craciun intorsi rumeni in obraji dupa umblatul cu colinda o seara intreaga ... sunt amintiri dragi care le purtam in suflet pentru totdeauna!
Anul asta am sentimente amestecate ... de bucurie pentru pitica mea si familia noastra mica si de suparare ca e primul Craciun fara mama si al patrulea fara tata. Dar m-a durut rau cind in atmosfera feerica ascultind colinde si scriind felicitarile de Craciun am sarit adresa mamei pentru prima data a durut foarte tare si am plins mult si cu patos ca un copil ...
oare a cita oara ? ...
Nora fii tare si traieste fiecare clipa ramasa cu bucurie si alaturi de ea. Dumnezeu sa va aiba in paza !

Mergi la inceput