Cheful de Craciun la firma

Cheful de Craciun la firma | Autor: columbiana

Link direct la acest mesaj

Deschid subiectul in urma unei gafe pe care am facut-o azi la job;
Aici in mediul francofon la chefurile Craciun de obicei sunt invitati doar salariatii, sunt exceptii firmele (de obicei cu patronaj nelocal) unde partenerul poate participa(isi achita de obicei consumatia); chefurile sunt in sali de receptii la parterul hotelurilor, iar sus de obicei firma inchiriaza camere; oficial camerele respective sunt pentru parteneri, salariati din alte locatii, etc; in realitate sunt pentru diverse cupluri formate adhoc prin aburii alcoolului;
asa ca mi-am manifestat cu voce tare dezaprobarea vs obiceiul in cauza, motivind Craciunul-sarbatoare de familie; dezaprobarea colegilor (si a sefei) si birfele ardente din spatele meu erau vizibile si din avion;
va intreb daca gresesc gindindu-ma ca un party de Craciun se cade sa fie cu cuplul, tintind cont ca de obicei e in weekend seara, ia din timpul familiei si Craciunul este prin definitie o sarbatoare de familie.
trebuie sa specific ca nu-i cazul de gelozii, sotul meu are orar variabil si e plecat de acasa fara ore stabile/zile sau luni (mai rar, dar se intimpla), plus intilnirile cu colegii gen club, cinq-à-sept, etc si nu se pune problema sa lipseasca, cuplul e sudat si eram maturi amindoi cind ne-am gasit; si totusi cheful asta anual ma deranjeaza teribil.
am dreptate?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Daca ar lua din timpul cu familia adica in miezul Craciunului, in 25 sau 26 seara si eu m-as enerva.
Eu cred ca nu se face si cu partenerul din motive financiare, nu vor sa plateasca dublu pt. toata distractia. Ar fi fain sa se faca in timpul serviciului daca e fara partener. Asa la mine, si la cele de seara erau invitati si partenerii (care de cele mai multe ori trebuie sa isi plateasca ei consumatia).
Eu zic ca cel mai bine e sa nu te duci daca te deranjeaza situatia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Neata. Eu zic ca petrecerea de Craciun oferita de firma nu are legatura cu Craciunul in sine, in sensul ca,atata timp cat nu se tine pe 24 spre 25 e doar un chef oferit simbolic la final de an angajatilor. Numeste-o petrecere de Craciun-preview in "familia" de la serviciu,asa cum cica ar fi considerata.
Sigur ca nu prea e-n regula continuarea petrecerii in cuplu "la camera", dar , deh! se practica, iar daca e liber consimtita si protagonistii n-au alte angajamente anterioare...multumim patronilor care ne inlesnesc sudarea relatiei pe banii lor.
Eu prefer sa fiu mai diplomata (ca sa nu zic ipocrita) si sa nu intru in polemici la birou pe teme de-astea delicate, dar e alegerea ta si dreptul tau sa-ti expui parerea. pentru ca ai ales s-o faci,daca nu-ti pika bine.

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Ehe Ana sunt unii care abia asteapta(in mediul francofon vorbesc) acest Party de Noel.Pe unde am lucrat era cu partenerul,la sotul la servici e mai special, pe 24 seara sunt doar ei intre ei, femeile cu copii se organizeaza separat daca vor sa faca ceva. Insa...UN MARE INSA, inainte de 24 se organizeaza Noel des enfants, parintii impreuna cu copii sunt invitati la o dupa-amiaza special familie. Adica incepe de la 12 pana pe la 18, dar e suficient si superb. Locatia in general e super...acum fiind aici se organizeala la hotell Kempinski iar Pere Noel vine in parasuta.
Stii, francezii in general nu gandesc cu voce tare, nu au curajul. Apoi chiar daca cineva a zis cu voce tare ce se vorbeste"tout bas" nimeni nu va sustine de frica sefului.
Pana sa o invat pe pielea mea am facut si eu la fel...acu' am invatat !
Si stai linistita,trece repede barfa, pana gasesc un alt subiect.Dar daca vrei sa-ti sustii pana la capat parerea, si daca chiar e pe 24 sau 25 petrecerea, mergi la sefa si anunti refuzul de a participa fara partener si motivezi familia...trece bine asta!
Nu-ti face probleme...trece!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Si la noi se face numai cu angajatii.. La sot la fel. Nu cred ca sunt ff multe locuri de munca unde se invita si partenerul.

Mie-mi place asa din mai multe motive. Chiar n-as avea chef sa petrec o seara in compania unor persoane pe care nu le cunosc, cu care n-am in clin-si´n-manca etc. etc...

Pt mine ar fi petrecere de familie daca s-ar organiza ziua, eventual ar venit mosul la copiii angajatilor etc.

Cat despre continuarea petrecerii in camere.. Cam de prost gust, dar asa sunt unii. Bine ca nu se intampla la mine sau la sot

Parerea mea: daca nu-ti place nu te duci.. Poti inventa o scuza si gata.. Eventual mergi si stai pana la o anumita ora.
Nu zic ca nu-ti inteleg punctul de vedere, dar daca asa e traditia, n-ai ce face. Lasa-l pe ei sa se distreze cum vor si tu iti petreci o seara frumoasa cu familia ta :))

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Pana anul acesta si la sot erau 2 serbari festive: Cina (o masa cu jumatate din colectiv, de obicei cei mai performanti) si micro-Revelionul,. Doar angajatii, fara parteneri. M-a deranjat la inceput, insa asta este! Nu s-au tinut in zilele dedicate familiei si de obicei erau in timpul saptamanii, asa ca pana in 1-2 aveam sotul acasa! Anul acesta s-a renuntat la Cina si vom avea Craciunul pt copii in care sunt invitate si jumatatile cu pruncii.

Cat despre gelozii la astfel de serbari... sa fim seriosi! La team-building-urile care dureaza 2-3 zile ce sa mai spunem? Le inteleg rostul, sunt intre ei colegii, au ceva subiecte in comun de discutat si in principiu vizeaza strict problemele firmei! Banuiesc ca si eu daca as fi in cazul sotului m-as conforma politicii companiei, chit ca as avea inima stransa, de dor de el si de copil.

Ce inca ma deranjeaza sunt iesirile extra numai intre colegi (vezi Doamne meciurile de fotbal ) la diverse carciumi in care nu au ce cauta si partenerele, dar la care bine-mersi apar si colegele de munca! Asa de pasionate de fotbal sa fie niste doamne? Eu de ce nu as putea sa merg? Ca poate sunt mai microbista decat ele! (Mi-am spus si eu offul, caci dejeaba spun sotului )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Daca tu esti casatorita nu inseamna ca nu trebuie sa privesti cu bunavointa si spre cei care nu sunt si au pus ochii pe cineva din firma. E o ocazie frumoasa pentru ei sa se cunoasca mai bine si de ce nu, sa se combine tocmai la acest gen de activitati. Si tocmai astia incendiaza atmosfera pe la petreceri, dandu-ne si celorlati o ocazie sa ne amuzam si sa barfim a doua zi. Iar cei care nu se duc acolo sa se combine cred ca pot profita si ei de ocazia asta pentru a se simti bine in afara familiei, la o barfa si o gluma intre colegi. Daca ar veni toti cu perechea ar fi exact aceeasi atmosfera ca la o nunta. Lumea si-ar zambi fals si ar discuta politeturi si lucruri generale, ca sa nu se plictiseasca nimeni. Si multe glume bune s-ar face in gand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Din punctul meu de vedere nu ai dreptate.
-In primul si in primul rand cheful este pt. COLEGI. Eu una nu pot sa inteleg nici un ruptul capului de ce un om ar vrea sa participe la cheful de la firma partenerului. Sunt acolo colegii care se cunosc toti intre ei , ce sa faci tu ca partener? Te duci sa stai gura-casca sa-ti fortezi partenerul sa stea mai mult cu tine , sa-ti intretina tie distractia? Adica stai non stop cu partenerul in casa si nici acar la un biet chef de Sarbatori nu-l lasi sa mearga?
- ai spus apoi de copii. Pai nu ...nu vad de ce ar plati firma pt. 50 de persoane cand poate sa o faca pt. 10 si nu vad ce sa caute o familie intreaga acolo unde trebuie sa fie doar colegii.
-referitor la camere : asa . Foarte bine! Cine vrea sa faca sex sa faca , tu daca nu vrei stai jos si te distrezi sau mergi acasa daca s incheie cheful. Ce treaba avem noi cu relatiile sexuale ale altora?
-referitor la data petrecerii : ma indoiec sa faca cineva petrecerile in 24 , 25 seara , dar daca sunt facute atunci spui ca nu mergi pt. ca este o Sarbatoare importanta pt. tine si familia ta si vreti sa fiti impreuna.

Blackgirl , merg alea pt. ca sunt colege! Tu esti sotie. Iti dai seama ce relaxati ar fi colegii de lucru daca fiecare ar veni cu partenerul , nu?

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

pe unde am lucrat, invitatiile au fost pentru cuplu, idem la firmele ex-sotului meu. daca ar fi fost doar pentru colegi, sincer nu m-as fi dus, casatorita fiind. pentru ca prilejul este sa "umanizezi" relatiile profesionale facandu-le cunostinta colegilor cu partenerul, etc. eu m-am distrat de nu se poate de fiecare data la petrecerile date de compania ex-ului, mi-am facut prieteni, am ras, dansat, etc. idem el la party-urile de la mine de la job.
parties strict pentru co-workers se fac in timpul anului o gramada, BBQs si tot felul de ocazii, strict fara familie. dar Craciunul??? e sarbatoarea familiei, deci da, mi se pare normal sa fie inclusi si partenerii.

aia care nu au, se cupleaza intre ei oricum, nu pricep de ce trebuie sa fie fara aia care deja au partener? - ca ei oricum nu se pot "cupla".

deci Ana, nu ai fost deloc exagerata. iar obiceiul e sa platesti pentru partener, nu plateste firma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Xio, ei bine eu i-am pus cam interzis la astfel de intalniri. Adica, mai rarut ca-i mai dragut! Mai ales ca s-a dat de gol ca unele dintre ele erau la colege acasa. Norocul lui ca ii cunosc colegii si colegele care au confirmat toti ca s-a purtat ok. Ba mai mult, la una din intalnirile extra, la o aniversare a unei colege la ea acasa i-am pus copilul in brate si l-am trimis cu el!!! Cand s-a intors acasa, am inteles ca al meu bebe (8 luni pe atunci) a fost vedeta serii. Dar mi-am facut cunoscuta prezenta in viata sotului!

P.S. De fapt, motivul oficial a fost ca aveam examenul de specialitate si nu puteam sa invat cu bebe in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ana sa stii ca la inceputurile mele in Germaniasi eu am fost contrariata de petrecerile astea fara familie!

Dupa ce m-am angajat,m-am obisnuit cu ele si mi se par ok,zau ca sunt sigura ca sotzul nu s-ar simtzi bine in mediul asta,asa cum nu stiu daca eu m-as simtzi bine intre colegii lui de munca!

Si are dreptate Mindy(parca)in general petrecerile de craciun la noi sunt cu 2-3 saptamini inaintea craciunului asa ca...zau nu afecteaza cu nimic traditzia familiei!

Sunt insa putzin ...contrariata cu inchiriatul camereleor pentru cuplurile formate ad hoc!Pai permisiva tare firma asta,ca sa nu mai spun ca incurajeaza tacit un anumit comportament!

Dana

Mergi la inceput