la ce ora adormiti copiii seara?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu nu pot sa cred ca toti, sau ma rog majoritatea din ce citesc aici (si nu e primul subiect pe tema asta) copiilor romani sunt nocturni. NU pot sa cred si gata.

Fiu-miu are 8 ani jumate si la 9 doarme. Si da, pana sa-l aduc aici cand eram in Romania statea mama cu el cat timp eram eu la servici si se culca seara la 12 noaptea.

De ce? Pentru ca ziua se trezea la 10, apoi mai tragea un somn de la 3 pana la 6 si pana la 12 noaptea era fresh.

Pai scuzati-ma dar in conditiile atea prefer sa nu mai doarma la pranz. Can l-am adus aici am procedat asa (avea 4 ani): fara somn la pranz, trezirea la 7,30-8, apoi seara cina luata la 6, o ora apoi de joaca afara (alergat bine) si apoi la 7,30 ne pregateam de somn, la 8 in pat. Acum la aproape 9 ani daca il mai apuca candva 10 in weekend e deja bezmetic, agitat, zice ca nu-i e somn dar i se inchid ochii.

La cea mica am o regula, n-a adormit pana la 2 la pranz, la revedere, nu mai doarme, o tin ocupata si la 7,30-8 e in pat.

Si cum spuneam eu cred ca toti copii sunt diferiti insa poate imi explicati si mie cum de copii de aici se culca devreme, eu inca n-am intalnit copil englez sa se culce dupa 9 seara si cunosc ceva englezi.

Ma gandesc ca e ok, e tentant sa ai 3 ore libere la pranz in timp ce doarme copilul insa nu ii este lui benefic sa se culce la 23 si sa se trezeasca la 10 ziua. Cel putin cand intra in colectivitate ii va fi tare greu initial.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonix
Daca nu ii este somn - ghinion: sta linistit cu ochii deschisi langa mine, se invarte nitel... uneori sta si jumatate de ora asa dar sfarseste prin a adormi.

Frumooos,dar crezi ca eu nu am incercat de multe ori sa stau asa frumos pe intuneric intinsa langa ea,tinand-o eventual si de mana ? Si-am stat si mai mult de jumatate de ora timp in care ea canta,vorbeste,se tavaleste prin pat in toate pozitiile,imi cere de trei ori sa ii aprind lumina in baie sa mearga la wc,isi aduce aminte ca ii e foame / sete si vrea aia sau ailalta etc.
Decat asa, mai bine ora aia sa faca ce isi doreste: sa deseneze,sa faca puzzle sau mai stiu eu ce! Si nici eu nu-s mai un car de nervi dupa ce o ora ii repet intruna sa taca si sa se culce

E clar ca sunt copii cu temperamente si firi diferite.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Ma gandesc ca e ok, e tentant sa ai 3 ore libere la pranz in timp ce doarme copilul insa nu ii este lui benefic sa se culce la 23 si sa se trezeasca la 10 ziua. Cel putin cand intra in colectivitate ii va fi tare greu initial.

Nu e vorba doar de asta,fetita doarme la gradinita ... Si se trezeste foarte usor la 8 nu la 10!
Poate si asta e una din explicatiile de ce copiii din Ro se culca mai tarziu: pentru ca majoritatea dorm la gradinita la pranz.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Evolutia fie`mi: ora de miscare intrauterina la orele 23,00 doar si exclusiv.
De cand s-a nascut, primele luni: ora de colici intre 22,00-23,00, puteai regla ceasul.
Renuntat la somnul de inainte de masa la 7 luni, renuntat la somnul de pranz la 4 ani, ea mergand la gradi de dupa-masa - mi-am facut sperante enorme cu culcat inainte de orele 20,00 - 21,00.
Nu poate, efectiv nu ii e somn.
Si e in picioare mereu pana in orele 7,30 maxim in fiecare dimineata !!!

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Monica eu sunt total de acord cu Simonix. A forma un program ia timp insa e benefic pe termen lung. Adica nu inteleg, zici ca vrea apa, vrea la baie, vrea mancare. Atat timp cat astea sunt scuze (daca tu consideri ca a mancat de ex deci n-are cum sa ii fie foame) nu ii satisfaci cererea respectiva.

Eu la 8,30 o pun pe fie-mea in pat si incepe: "mi-e foame!" Stiu ca exact cu 20 min inainte de mers in camera ii dau un snack deci n-are cum sa-i fie foame. Apoi vrea la toaleta, merg cu ea si ii explic ca nu ne plimbam, iar ieri i-am luat olita in camera si face pe intuneric (avem o lumina mica de veghe doar) asa ca s-a potolit cu cerutul aiurea daca a vazut ca nu ne mai plimbam.

Cum spuneam or fi ei diferiti, insa se pare ca numai ai din Romania sunt diferiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

A! Apropo anca, ti se pare uman sfatul dat de doctorita ?

Nu, nu mi se pare "uman". Absolut deloc. De asta l-am si ignorat pana acum si nu am insistat asupra lui: ca nu mi se pare normal sa-i dai copilului medicamente sa doarma.
Dar mi se pare normal sa-l obisnuiesti sa doarma devreme seara ca sa se poata odihni cum trebuie si functiona normal la gradinita, scoala si serviciu mai tarziu.

Apropo, celor care va culcati copiii atat de tarziu in noapte, nu va este dificil sa aveti un pic de timp si intimitate cu sotul? Ca eu nu vad cum as putea sa stau putin la o shueta cu al meu daca cea mica ar alerga in toate directiile in camera, s-ar sui pe biblioteca sau ar bushi bine tastatura de la calculator. E cam zurlie de felul ei, ce sa-i fac?!
Noi am ajuns la modalitatea asta de a proceda: avem nevoie de 1-2 ore pe zi numai pentru noi, sa ne povestim ziua sau sa vedem un film impreuna. Cum fetita este clar obosita dupa 7 seara, ii dam sa pape, ii facem baita, o masam, o gigiulim, si ! Numai asa ajungem sa avem si noi un pic de timp impreuna, altfel nu se poate.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la noi depinde daca se doarme de dupa amiaza sau nu.
Sofia(7 ani) se culca intre 20 si 20.30 daca nu doarme dupa amiaza si la 22.15 daca doarme, Eu prefer sa doarma un pic, pt ca in afara de lectii are de studiat la pian, si asta se face dupa ora 17.30, ca stam la bloc, deci trebuie sa fie odihnita.
De trezit o trezim la 7 si 20, ca scoala e vis- vis.

La Gheorghe(2 ani si 3 uni) e mai dificil, mai ales de cand cu ultimele evenimente s-a zapacit somnu...fiind eu la spital adormea si la 12 noaptea,l-au lasat la desene din alea cretine la bb TV.... dar vad ca incet incet intram intr-o rutina , aseara de exemplu s-a culcat la 20.30.

Pt cei care au copii care dorm la pranz, voi ii treziti din somn? Eu niciodata nu mi-am trezit copiii, chiar daca au dormit pana la ora 19.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Monica - da, asa este, au temperamente diferite dar sunt si organizati de maniere diferite (nu zic mai bine sau mai putin bine, zic "diferit"). Sa stii ca Robert este super capos, este la granita dintre Taur si Berbec si provine dintr-o familie de incapatzanatzi si crede-ma ca nu reusesc sa fac nimic cu el daca nu vrea el. Nu are inca 2 ani dar toata lumea zice ca este capooooos de capos

Eu cum procedez cu el in general - il fac sa vrea sa faca lucrul respectiv Sau il "limitez": de exemplu la somn noi fiind mici avem sac de dormit - oarecum il impiedica sa sara din pat dar tot ramne destul de mobil. Faptul ca acum sta linistit a venit dupa ceva vreme de zbantzuiala prin pat. Totusi am tinut la acest program de somn. Au fost seri in care s-a zbantzait in pat in jur de o ora, seri in care cedam, plina de nervi, la pranz la fel - de fiecare data l-am pus pe barbata-miu sa continue el operatiunea de stat cu ochii in tavan. Cand eu nu mai pot de nervi - dau stafeta la altul. In nici un caz nu il iau pe bebe de acolo. Sau hai sa zic ca il iau intr-o seara cand chiar nu se poate - dar am grija sa ma organizez mai bine a doua zi si ma intorc la ritualul de nani si la programul nostru normal. Ideea e sa nu il obisnuiesc sa se culce tarziu.

Dupa ce o lasi pe Diana sa faca ce vrea ea pana la ora x (e normal, uneori chiar nu ai ce sa le faci + t aduc intr-o stare de nervi etc) a doua zi cum procedezi ? Dar a treia ? Poate ca aici este cheia.

Mamagiuliei - Robert are 1 an si 8 luni.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Sabina Adelise (2ani si 4 luni) doarme o ora doar la gradi la pranz intre 12,30 si 13,30. Acasa incerc sa-i respect programul asta insa daca nu se poate si adoarme mai tarziu (de ex la 2 pm) se intampla sa doarma si 2 ore pana la 4 si tot se culca la 9. Pentru ca stie ca e ora ei de somn, i-a intrat in reflex, si ii e somn.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
Pt cei care au copii care dorm la pranz, voi ii treziti din somn? Eu niciodata nu mi-am trezit copiii, chiar daca au dormit pana la ora 19.

[

Nici eu n-am trezit-o.Si la gradinita am vazut ca nu ii trezesc decat dupa 15,30-15,45 pe cei care nu s-au trezit pna la ora aia.Si ii culca pe la ora 13.

Mergi la inceput