la ce ora adormiti copiii seara?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

a mea sta treaza 10 ore stiu de la aparatele auditive pt ca le poarta non stop cand e treaza si programul zice ca le poarta 10 ore pe zi .

ea doarme pana la 8.30-9... apoi daca ii e somn se culca la pranz, cam 1 ora, apoi se culca pe la 9. deci ar dormi de la 9 la 8.30 si apoi ziua 1 ora. azi ne-am trezit la 9 si nu a dormit deloc la pranz pt ca nu ii era somn/avea ceva mai important de facut si a adormit la 7. eu nu inteleg de ce sa ma chinui ore cu ea in pat sa o adorm etc daca ei nu ii e somn...pe vremea cand nu auzea, adormea la 8 maaaaxim, dar atunci nu erau atatea lucruri interesante in jurul ei

iar ieri mi-a adormit in masina la 3.45 (pe ceas ca ne intalneam cu cineva la 16.00) si a dormit pana la 17. n-am trezit-o, nu ne-am mai intalnit, dar ne-a inteles persoana in cauza . niciodata nu am trezit-o din somn, ba chiar am facut urat de tot daca mi-o trezeau asistentele pt analize etc la 7.15 cand ea se trezea la 7.30 oricum.. adica sa o si trezesc, s-o si duc la intepat.. ce-i asta? puteau f bine sa o intepe si la 7.30.

ah, si Sonia e fffff energica, alearga, topaie, se catara non stop, eu chiar nu stiu de unde are atata energie copilul asta... dar asa ziceau si de mine cand eram mica .

Somn usor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

adevaru e ca in orasele mici din belgia, dupa 6.30 iarna, pe strazi ai senzatia ca esti in filme din alea SF unde tocmai a fost exterminata toata populatia de o bomba sau un virus extrem de agresiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Alra asa e si aici. mai apare cate o vulpe cum ziceam.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Pai de aia va culcati odata cu gainile .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui Georgeasca

Pai de aia va culcati odata cu gainile .

Pai nu vezi ca suntem pe forum...deci nu ne culcam, dar ne retragem la casele noastre, doar astia micii fac nani mai devreme...asa e "moda" aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

al meu tocmai ce s-a culcat la ora 12 noaptea si are doar 4 ani si ceva:-) cred ca-i dau la gradinita Red Bull!

daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Da da ... si eu l-am banuit pe al meu ca bea ceva suc de baterie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

In Romania este un alt stil de viata fata de ceea ce constat prin Belgia, Germania, Olanda etc si asta are impact asupra modului in care sunt organizati copiii.

- mamele stau acasa in genere 2 ani ==> nu au nici un stres legat de sculatul de dimineata si nu sunt multe dispuse sa renunte la o ora de somn in plus (cred ca si eu in aceleasi conditii as face la fel)
- harmalaia de pe strazi, mai ales vara, cand dupa ora 21 iese lumea la terase sau la plimbari. Cum sa imi adorm copilul la ora 20 cand afara urla manele sau circula masini sau etc etc (spun din propire experienta cu Robert in tara - ai mei stau la etajul 2).
- copiii au un program decalat daca se trezesc mai tarziu, este normal ca pentru multi somnul de pranz se face dupa-amiaza tarziu. Rezultatul este ca se vor culca mai tarziu seara
- dorinta parintilor care muncesc pana pe la 7 sa stea mai mult cu copiii. Intemeiata, de altfel. Pana si dadaca lui Robert, in Belgia, are problema asta: sotul ei lucreaza pana seara tarziu si vrea neaparat sa il vada pe pitic, asa ca acesta are program "special".
- copiii nu prea merg la cresa si nu sunt obisnuiti cu o rutina de care aici in Belgia nu prea scapi (de altfel consider ca este un lucru bun).
- copiii nu sunt obisnuiti de mici, de bebelushi cu un ritual de somn, cu un program cat de cat stabil. Se merge pe principiul ca adultul sa se adapteze la programul bebelushului, mama care sta acasa are oricum program flexibil si se ajunge ca peste cativa ani piticii nu reusesc sa se adapteze ei ritmului dorit de adulti (care intre timp nu mai sunt asa de flexibili). Si asa auzim ca "niciodata nu a vrut sa doarma". De fapt de multe ori nu s-a incercat suficient, cand copilul era bebelush.

Cam la asta m-am gandit eu... or mai fi si alte cauze ce tin de fiecare familie in parte, or mai fi perioade, cu dureri de dinti, cu vise urate, cu caposhenie. Eu mereu imi spun insa ca perioada este trecatoare - nu se poate altfel, si deci raman consecventa. Fondul trebuie sa fie acelasi, ritualul se respecta.

Si evident, nu trebuie sa uitam un factor, foarte important: natura copilului - postul Tanimei este explicit. Totusi, sa nu punem chiar totul pe seama temperamentului, a felului de a fi etc. Nu pot sa cred ca majoritatea copiilor romani sunt super agitati si incapatzanati iar aia belgieni sunt mielushei. Al meu e berbeco - taur si totusi se culca la 9. Sunt convinsa ca in majoritatea cazurilor cheia este la parinti. Acum, sunt familii unde pentru toti membrii, mici si mari, este perfect acceptabil sa se culce aia mici dupa ora 23 (dar eu una nu prea am vazut chestia asta ...).

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

- harmalaia de pe strazi, mai ales vara, cand dupa ora 21 iese lumea la terase sau la plimbari. Cum sa imi adorm copilul la ora 20 cand afara urla manele sau circula masini sau etc etc (spun din propire experienta cu Robert in tara - ai mei stau la etajul 2).
-

Vara in ultimii ani mai ales ,doar dupa ora 20 e aerul respirabil ! Asta mai e unul din motive vara - canicula.Si nici dimineata nu prea apuci sa iesi la plimbare ca la 10 deja te sufoci!
Asta e unul din motivele pentru care vara orele de joaca pe-afara sunt intre 19 si 22 Asta pentru lamurirea celor ce locuiesc in alt climat si probabil au fost oripilate cand am zis ca vara abia pe la ora 21-22 vine strumfa acasa de la joaca.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

-

Vara in ultimii ani mai ales ,doar dupa ora 20 e aerul respirabil ! Asta mai e unul din motive vara - canicula.Si nici dimineata nu prea apuci sa iesi la plimbare ca la 10 deja te sufoci!
Asta e unul din motivele pentru care vara orele de joaca pe-afara sunt intre 19 si 22 Asta pentru lamurirea celor ce locuiesc in alt climat si probabil au fost oripilate cand am zis ca vara abia pe la ora 21-22 vine strumfa acasa de la joaca.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Monica eu iti dau dreptate, am fost asta-vara in ro, dar...aici apare un dar...vara in general cam toate tarile au vacanta de vara, adica de genul 6-7-8 saptamani, deci copilul nu trebuie sa fie dimineata "fresh" ca sa mearga la scoala, gradi, etc.
Insa pentru mine ramane un pic sefeu de ce se insista cu dormitul asta ziua, in timpul scolii, deci sa lasam la o parte un pic vacanta.
Bine ca de vina inteleg ca sunt si aia care pun activitati d-astea extrascolare atat de tarziu.
Dar copii in ro merg la scoala de la 6-7 ani daca nu ma insel, varste la care nu mai putem vorbi de dormitul ala din timpul zilei.
Si cu toate astea sunt mame care isi pun copii sa doarma la ore d-astea gen 3-4 ziua, pai normal ca dupa la 22-23 nici eu n-as mai avea somn in locul lor.
Dar de fapt cred ca pana la urma e de fapt o alta componenta culturala, faptul ca e o tara mai sudica, deci cu clima mai blanda.
Si daca voi va descurcati bine cu ei si asa nu vad sincer impedimentul.
Chiar asa pana la ce ora tine o zi de scoala primara in ro, poate ma dumiresc cu chestia asta cu dormitul dupa-amiaza la varste d-astea mai mari?

Mergi la inceput