Ajutor ! mi-e groaza sa mai incerc sa alaptez

Ajutor ! mi-e groaza sa mai incerc sa alaptez | Autor: AlinaEmi

Link direct la acest mesaj

Poate ma ajutati cu un sfat legat de alaptat, deja imi este groaza ori de cate ori incerc. Eu am cat de cat laptic dar din pacate bebe (2 sapt) nu este in stare sa apuce bine sanul, nu inteleg de ce, doctorul a spus ca ar putea fi cam micut sfarcul desi mie nu mi se pare, nu stiu sigur, oricum este un adevarat show ori de cate ori incearca, face foarte urat la san, probabil ca se enerveaza foarte tare ca nu poate sa manance..... asa ca invariabil ajung la pompa pt. fiecare masa si o primeste cu biberonul.... Este foarte deprimant sa-l vad cum se chinuie dar nici nu-mi permit sa-l infometez pt. ca n-a prea luat in greutate si doctorul spune ca este important sa manace nu conteaza cum.... Sincer n-am solutie la problema asta cu suptul si nici n-am primit vreuna nici de la doctor nici de la asistenta de la neonato care ne-a vizitat acasa...... Nu-mi spuneti de pozitia corecta, stiu teoria si in plus de obicei incerc sa alaptez cu ajutor (adica ma ajuta cineva cu tinutul si presatul sanului si orientarea capului lui bebe… tot degeaba !) Ultima solutie care imi vine in minte sunt mameloanele de silicon … credeti ca m-ar ajuta ?? nu ma intereseaza sa le cumpar pt dureri ci doar sa-l ajut pe bebe sa manance, sunt bune pt asta ? nu imi este clar cum functioneaza treaba asta… poate imi explica cineva… cele de la Avent sunt bune ? cum imi dau seama de marime ??
Mersi mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

e de cateva ori mai usor sa suga sticluta decat sanul.asa ca,smecheria de bebe, nu vrea sa se mai straduiasca.o prietena a patit ceva asemanator,bebele a papat de cateva ori din sticla.au trebuit 24 de ore de chin mama+asistenta ca sa-l convinga sa ia sanul.ei sunt atat de smecherashi,desi f mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Vorbeste cu fetele de aici : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134143 sigur o sa primesti mai multe raspunsuri. Bebe e inca mic, abia invata, ai rabdare si persevereaza, nu renunta, mai ales ca ai lapte. Al meu a invatat sa suga 'adevarat' si bine dupa o luna de antrenament.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

ar mai putea exista o explicatie : unii bebelusi nu suporta anumite mirosuri (deodorant, parfum, sapun, gel de dus, etc.), prefera mirosul "natural" al mamicii lor (al pielii, mai exact)

poate ca tu folosesti un produs de ingrijire corporala care are un miros/gust neplacut pentru bebe; poate fi orice - deodorant, lotiune pentru corp, gel de dus, sapun lichid, parfum...

sau, din experienta proprie, pot sa-ti povestesc faptul ca fetita mea a inceput pe la 3 luni sa refuze sanul, deoarece incepusem sa port acele dischete protectoare in sutien (imi curgea lapte cand se apropia ora de masa a fetitei). poate ca acele dischete aveau un gust/miros neobisnuit, poate pielea sanului prindea un gust/miros aiurea de la lapticul ce curgea si ramanea in dischete (desi ma spalam pe sani inainte de fiecare alaptare)...nu stiu, cert este ca din momentul in care am renuntat sa mai pun dischetele in sutien, si-a revenit si fetita, nu mai facea mofturi.

in plus, bb simte stresul tau legat de momentul alaptarii si reactioneaza pe masura, se streseaza si se enerveaza si el, mai ales ca spui ca te ajuta cineva, poate acel cineva nu este pe placul lui bb. eu intotdeauna o alaptam in dormitor, fara alte ajutoare in jur, puneam in surdina un cd cu muzica de mozart ptr bebelusi, jaluzelele erau trase astfel incat sa fie umbra in camera (era vara).

ai observat vreo diferenta intre incercarile de a-l alapta ziua si noaptea ? adica noaptea tot asa agitat este sau accepta mai usor sa pape la san ?

oricum, bb a prins deja "gustul" biberonului, laptele ii vine mult mai usor prin tetina, fata de efortul pe care trebuie sa-l faca pentru a suge...va fi mai greu, dar nu imposibil sa-l dezveti de biberon, daca intentionezi sa-l alaptezi in continuare...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Incearca sa schimbi pozitia de alaptare. Sa stai intinsa in pat si bebe pe bratul tau. Sau eventual bebe pus pe-o perna (daca stii cum sunt pernele pt alaptat). Nu-i mai da din biberon (stiu ca suna sadic acum, mai ales ca ai primit sfatul ca bebe sa manance "oricum"). Daca te tin nervii si ai ceva ajutor pe langa tine (in ceea ce priveste casa si restul treburilor administrative), ia-ti vacanta 24 de ore de la toate si stai numai cu bebe, in pat, cu sanii la vederea lui. De cate ori scanceste, il pui la san. Nu cred ca ai nevoie de mameloanele de silicon. Astea ar fi bune daca nu ai avea sfarcurile formate, insa nu cred ca este cazul tau. Mai rau, aluneca si ramane gurita lui bebe cu ele in aer!

Fara lapte praf, nici macar un minut! Asta daca tii sa il hranesti cu lapte de la tine, care-i mai bun decat orice lapte manufacturat de pe piata. Si fara biberon! Daca nu rezisti, da-i lapte muls insa cu seringa de la panadol. Din moment ce se obisnuieste un bebe cu biberonul, greu va vrea de la san (la biberon curge mai repede, fara nici un efort).

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Cum a zis si danny e posibil ca bebe sa se fi obisnuit deja cu sticluta din care curge usor laptele in defavoarea sanului unde trebuie sa munceasca. Poti incerca si cu mameloanele de silicon dar eu mai degraba as incerca urmatorul lucru: pt o zi si o noapte te bagi in pat cu bebe, uiti de biberon si il tentezi cu sanul cat de des posibil. Eventual dezbracata pana la mijloc sa simta mirosul de laptic. E foarte important si sa nu te stresezi pt ca va scadea productia de lapte. Relaxeaza-te si ai incredere ca totul va fi bine.
Te asteptam cu vesti bune

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Noul target...ajutat de Montignac si P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Alina, poti incerca cu mameloanele de silicon, eu asa am alaptat vreo 3 luni primul copil, apoi doar cu pompa. Cea mai buna marca ar fi Medela, marimea S probabil pt tine.

E bine ca ai ajutor, incearca sa te linistesti si fa o proba daca reuseste sa suga asa. Baietelul meu nu a putut trage niciodata direct din san, tinea limba deasupra sfarcului si nu se putea si gata.

Alaptatul nu depinde doar de mamica, trebuie sa poata si bebe sa o faca si depinde de mai multi factori.

Te avertizez ca pe acest topic vor intra mamici care vor incerca in primul rand sa te faca sa te simti cat mai vinovata, te rog sa nu cazi in depresie din cauza lor. Incearca cat poti sa alaptezi copilul, dar daca devine traumatizant pt bebe atunci cauta alte solutii ( ex. pompa).

Si ca sa inchei intr-o nota optimista: la primul bebe nu a mers alaptatul bine ( am dus-o pana la 6 luni jumate cu pompa), cand s-a nascut fetita eram pregatita sufleteste pt o depresie si mi-era groaza ca va fi la fel ... ei bine, ea a stiut din prima clipa ce sa faca la san. Si o mai alaptez si acum, are 18 luni.

Succes si ai grija de tine!

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Si noi am avut aceiasi problema,eu insa am folosit pompa si l-am alaptat 6 luni.Am incercat si silicoanele,la noi nu a mers.
Dezavantajul cu pompa este ca la inceput trebuie sa o pui foarte des,cam la 2 ore ca sa iti mentii productia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si eu am unul din sfarcuri o idee mai mic decat celalalt si am avut probleme mari cu sanul respectiv.
si cand era fata a doua mica si aveam si sanii plini ma chinuiam minute intregi sa o "conectez"

ideea e sa incerci sa ii bagi cat mai mult din areola in gurita si poti face asta daca strangi areola cu degetele pana o faci ca pe o hartie creponata si apoi i-o bagi in gurita. buzele trebuie sa fie desfacute peste san

protectii de silicon si eu am folosit la prima fata cu care am avut probleme (era si un pic inainte de termen nascuta, si bolnava). a mers un pic mai bine, dar mi se par dificil de gestionat/sterilizat/pus/tinut

eu a trebuit sa ma chinui sa le alaptez direct caci cu pompa, fie ea si electrica, mare branza nu am scos niciodata

as renunta insa la ajutor din partea altcuiva si as incerca singura, mi se pare complicat cu atatea maini pe un bebe

inca ceva: cand incerci sa il pui direct la san ai grija ca bebe sa nu fie foarte flamand caci atunci nu e cooperant deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu nu inteleg sincer de ce va este asa groaza de biberon si considerati ca laptele muls este o varianta gresita. Cata vreme se chinuie si mama si copilul, este clar ca alaptatul direct de la san nu este indicat.
Eu mi-am hranit fetita cu lapte muls si am fost amandoua f fericite. Si in plus mi-am implicat si sotul in procesul de hranite. Si credeti-ma ca este un tablou f dragut sa vezi un tatic emotionat ca isi hraneste copilul.

Andra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Eu nu inteleg sincer de ce va este asa groaza de biberon si considerati ca laptele muls este o varianta gresita. Cata vreme se chinuie si mama si copilul, este clar ca alaptatul direct de la san nu este indicat.
Eu mi-am hranit fetita cu lapte muls si am fost amandoua f fericite. Si in plus mi-am implicat si sotul in procesul de hranite. Si credeti-ma ca este un tablou f dragut sa vezi un tatic emotionat ca isi hraneste copilul.

Andra.

Pentru ca in timp, doar folosind pompa, productia de lapte scade pana la disparitie. Este bine stiut ca gurita lui bebe stimuleaza cel mai bine producerea laptelui si la fel suptul de noapte. Asta daca vrei sa fie hranit copilul cu lapte de-al tau, cat mai mult timp. Si biberonul odata acceptat de catre copil, greu va fi dezvatat de el, in asa fel incat sa accepte si sanul.

Si da, consider o conditie esentiala, ca mama sa fie odihnita, sa doarma cand doarme si copilul, sa fie relaxata, sa manance bine si divers, sa-si doreasca sa-si alapteze copilul si, mai ales, sa-i faca placere acest lucru!

Mergi la inceput