Ce stiti despre laptele UHT ?
Raspunsuri - Pagina 9
liliana83 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
La copiii panain 3 ani se recomanda lapte gras, de 3% grasime minim, pt ca acea grasime este necesara dezvoltarii creierului. Bazar pentru Robi Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Multumesc pentru informatie! Fulga are 1,5%, chiar e f.bun la gust, dar voi cumpara altul?Ce-mi recomandati?
fritz spune:
Eu stiu ca exista Fulga si cu grasime 3,5%. Dar poti incerca Prodlacta. Sotul meu, care a crescut cu lapte de la vaca din curte, spune ca se apropie cel mai mult de gustul pe care il stie el de mic copil.
Marta_Damoc spune:
Parerile sunt impartite legat de consumarea laptelui gras:
Copiii nu ar trebui să mai bea lapte gras după vârsta de 2 ani pentru a preveni blocarea arterelor și bolile de inimă de mai târziu", este ultima recomandare a specialiștilor de la agenția guvernamentală Food Standards Agency (SUA). Motivul acestei schimbări de optică este strâns legat de nivelul ridicat de grăsimi în sânge (un indicator al problemelor cardiace) identificat la copiii mai mici de cinci ani.
Eduard Adamescu, nutriționist, e de părere că medicii români nu agreează ideea avansată de americani: Copiii ar trebui să consume lapte integral, cu 3,5% grăsime, pentru că au nevoie până la pubertate de acizii grași și colesterolul care se găsesc în lapte. Acestea furnizează energie și ajută la maturarea sistemului nervos.
Eu personal sunt de accord cu primul nutritionist, de aceea le dau copiilor mei cel mai des un lapte slab. Dar intotdeauna caut sa echilibrez aportul de acizi grasi din alte alimente, adica: adaug la salata copiilor o lingurita de ulei de masline, folosesc o margarina de calitate (Rama), le dau sa rontaie cateva boabe de fistic, miez de nuca, etc. Si problema e rezolvata. De aceea am sfatuit-o pe liliana sa apeleze la un lapte mai slab, dar fiecare sa faca asa cum crede ca e mai sanatos.
flavia maria spune:
Poate cineva sa ma lamureasca daca este adevarat ca, prima cifra de pe fundul cutiei de lapte UHT indica de cate ori a fost prelucrat termic laptele?
Circula un un moment dat de mail informatia cum ca, laptele uht care se apropie de data expirarii este reprelucrat termic si pus in vanzare cu un alt termen de garantie...astfel se spunea ca sunt firme care reprelucreaza laptele de pana la 5 ori....
de ex pe fundul cutiei de fulga apar scrise cifre de 1 la 5 ...una dintre cifre lipseste din acest sir si se considera ca, acea cifra reprezinte numarul de prelucrari termice...eu am acum o cutie pe care apare asa: 1 3 4 5 ceea ce ar inseamna ca acest lapte este obtinut din a 2 a prelucrare termica dupa i-a exprirat o data termenul de valabilitate.
Multumesc celor care imi vor raspunde.... fara rautate
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marta_Damoc Parerile sunt impartite legat de consumarea laptelui gras: Copiii nu ar trebui să mai bea lapte gras după vârsta de 2 ani pentru a preveni blocarea arterelor și bolile de inimă de mai târziu", este ultima recomandare a specialiștilor de la agenția guvernamentală Food Standards Agency (SUA). Motivul acestei schimbări de optică este strâns legat de nivelul ridicat de grăsimi în sânge (un indicator al problemelor cardiace) identificat la copiii mai mici de cinci ani. Eduard Adamescu, nutriționist, e de părere că medicii români nu agreează ideea avansată de americani: Copiii ar trebui să consume lapte integral, cu 3,5% grăsime, pentru că au nevoie până la pubertate de acizii grași și colesterolul care se găsesc în lapte. Acestea furnizează energie și ajută la maturarea sistemului nervos. Eu personal sunt de accord cu primul nutritionist, de aceea le dau copiilor mei cel mai des un lapte slab. Dar intotdeauna caut sa echilibrez aportul de acizi grasi din alte alimente, adica: adaug la salata copiilor o lingurita de ulei de masline, folosesc o margarina de calitate (Rama), le dau sa rontaie cateva boabe de fistic, miez de nuca, etc. Si problema e rezolvata. De aceea am sfatuit-o pe liliana sa apeleze la un lapte mai slab, dar fiecare sa faca asa cum crede ca e mai sanatos. |
Margarina si calitate in aceeasi propozitie?
Asta chiar e o faza tare (nu ma refer la tine): nu consumam UHT ca are conservanti/ prostii/ etc dar mancam margarina .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
micha08 spune:
Si noi consumam lapte UHT, nu pt. ca e mai bun ci ca pe acesta il gasim in super-marketuri. De cateva luni am inceput sa cumpar lapte care are si Omega 3 in compozitie.
flavia maria spune:
Desprecopii poate ma lamuresti si pe mine te rog in problema pe care am ridicat-o anterior....MULTUMESC!
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
Inaf78 spune:
MARGARINA??? in nici un caz, nici la copii, nici la adulti, nici macar cea imbogatita cu acizi grasi omega-3. are atatea studii ca genereaza cancer, incat nu merita riscat!!! mai bine unt in cantitati moderate.
intr-adevar, dupa 2-3 ani (limita de 2 sau 3 e inca disputata), trebuie dat lapte pasteurizat sau ultrapasteurizat(UHT), de 1,5%.
pentru grasimi omega-3 atat de necesare dezvoltarii creierului copilului (IQ, vaz, impotriva ADHD), de ce nu administrati Omega-3 Ulei de Peste, special conceput ptr varsta mica??? va pun aici un link pentru a citi studiile cu Ulei de Peste administrat la copii.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145100&whichpage=2
stiu despre acel email care circula cu cifrele de pe laptele UHT. doar ca nu se potriveste cu toate firmele. chiar acum am in frigider un Lapte UHT de 3,5% de Albalact (Lapte de Albalact-produs Natural), care nu are stantat decat:
A se consuma, de preferinta, inainte de: 06/04/2010, L06J, 13:54, 18955
asa ca nu stiu cum sa interpretez, fiindca nu exista nici un 12345...
stiu ca si pe oua trebuie stantat la inceput 1 sau 2 sau 3 in functie de provenienta oului: 1-gaina de tara, crescuta liber in curte; 2-gaina crescuta in curte, dar cu spatiu mic, ingradit; 3-gaina crescuta in hala, intr-o cusca cat ea, cu lumina permanenta(deci fara ciclul zi-noapte), ca sa oua permanent. se zice ca aceste uoa stantate cu 3 au o incarcatura mare de adrenalina, hormonul de stress, provenit de la gaina care nu e lasata sa se odihneasca...
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
ille spune:
Inaf78, cifra este trecuta la codul de bare, practic este prima cifra din acel sir.
La laptele UHT de 3.5% Albalact, cifra este 5. Dar poate ne spune cineva cat de adeavarata este povestea cu prelucrarea termica .
Eu una daca as avea o sursa sigura de la tara, as prefera acel lapte indoit cu apa, sa nu fie prea gras si pe care bineinteles ca l-as fierbe.
Este "normal" ca in prezent sa se faca o gramada de studii prin care sa se combata cam tot ce este natural, mai apropiat de natura, pt ca lapte in care nu sti ce s-a pus si cum s-a obtinut se poate produce in cantitati uriase, pe cand laptele de vacuta, nu. E ca la produsele farmaceutice, ca tot e subiectul la moda, mereu apare ceva nou,mai bun, care nu e neaparat mai bun...
Anul trecut am avut ocazia sa stau o luna la tara intr-o zona de munte si cand am ajuns in Bucuresti si am cumparat lapte si iaurt, de care eu consumam in mod constant, credeti-ma ca nu am mai putut manca. Iaurtul in special, are un gust ciudat care nu are nici o legatura cu iaurtul adevarat. Treptat m-am obisnuit, nu am o sursa constanta de lactate adevarate si nici nu sunt extremista, dar am observat totusi o diferenta esentiala.
Deci lapte UHT, cu termen de garantie de 6 luni, nu, nu as lua.
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ille Inaf78, cifra este trecuta la codul de bare, practic este prima cifra din acel sir. La laptele UHT de 3.5% Albalact, cifra este 5. Dar poate ne spune cineva cat de adeavarata este povestea cu prelucrarea termica . Eu una daca as avea o sursa sigura de la tara, as prefera acel lapte indoit cu apa, sa nu fie prea gras si pe care bineinteles ca l-as fierbe. Este "normal" ca in prezent sa se faca o gramada de studii prin care sa se combata cam tot ce este natural, mai apropiat de natura, pt ca lapte in care nu sti ce s-a pus si cum s-a obtinut se poate produce in cantitati uriase, pe cand laptele de vacuta, nu. E ca la produsele farmaceutice, ca tot e subiectul la moda, mereu apare ceva nou,mai bun, care nu e neaparat mai bun... Anul trecut am avut ocazia sa stau o luna la tara intr-o zona de munte si cand am ajuns in Bucuresti si am cumparat lapte si iaurt, de care eu consumam in mod constant, credeti-ma ca nu am mai putut manca. Iaurtul in special, are un gust ciudat care nu are nici o legatura cu iaurtul adevarat. Treptat m-am obisnuit, nu am o sursa constanta de lactate adevarate si nici nu sunt extremista, dar am observat totusi o diferenta esentiala. Deci lapte UHT, cu termen de garantie de 6 luni, nu, nu as lua. |
Tu ai citit care este explicatia pentru termenul de garantie asa mare? Laptele UHT= lapte de vaca nu altceva.
Sora-mea este inginer chimist in una din cele mai mari fabrici de lactate din Europa: Arla Foods. Inainte de a pleca din Romania, tot in fabrici de lapte a lucrat. Ea (si colegii ei din laborator) sunt cei care hotarasc daca laptele adus in cisterne de la vacute se incadreaza in standardele lor de calitate. Deci, vin cisterne pline cu lapte de vaca nu de maimuta, laptele e testat si daca e conform intre in productie. Nici in lapte, nici in unt nu se adauga nimic in plus (se scoate grasime din cel degresat). Sotul sora-mii este seful sectiei de pasteurizare din aceeasi fabrica. Mi-a explicat procesul foarte clar. E simplu si logic: laptele e mediu propice pentru microorganisme, temperatura ucide microorganismele, temperatura crescuta si indelungata distruge MO dar si principiile nutritive ale laptelui -> solutia: incalzire scurta+racire brusca apoi ambalare in mediu fara aer (aer care ajuta dezvoltarea MO).
E foarte simplu.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/