Esec in dragoste
Raspunsuri - Pagina 3
gabitza2005 spune:
La noi educatia sexuala e zero in general , adultii nu-i invata pe tineri mai nimic (nici macar partea mecanica nu le-o explica) si ca sa se asigure mamicile le baga in cap fetelor clisee de genul "daca cedezi el te paraseste" sau "sexul e supraestimat".
Nimic despre propria sexualitate si cand domnisoara merge pana la capat si el ii ofera atata placere ea incepe sa se uite la el ca un zeu al placerilor si gata pune verdictul -el este barbatul visurilor mele si atunci cand se termina totul doamne ce tragedie. Mai tarziu iti dai seama ca nu e chiar asa.
Sa nu credeti ca la mine a fost altfel in ceea ce priveste educatia dar sa-iti mai zic ceva madi25 eu am fost cea care la parasit pe primul pentru ca mi-am dat seama ca nu era chiar persoana pe care mi-o doresc cu toate ca a fost o perioada in care ziceam ca el e viata mea.
Fii mai stapana pe viata ta , maturizeaza-te incearca sa citesti despre asta (si aici nu ma refer numai la carti cu pozitii) si in felul asta o sa fii pregatita. Exploreaza-ti sexualitatea si o sa fii constienta de raspunsul tau sexual.
Numai daca esti informat poti fi pregatit si poti avea satisfactii fizice si " spirituale".
Intr-adevar trebuie sa existe o perioada de tataonari intre parteneri dar tu nu trebuie sa-ti impui standarde de genul : o fac cu el numai peste trei luni, depinde de fiecare poate sa fie dupa 2 ore sau 2 ani eu cred ca in cazul tau nu esti pregatita fizic si de aici blocajul. Imposibil ca la varsta asta sa poti sa-ti reprimi dorintele daca ai fi fost constienta de sexualitatea ta.
Este normal sa faci sex , la varsta ta avantajul este conditia fizica, mai tarziu experienta - acumulata in prima etapa.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui accept92 Vezi ca desi nu suntem de acord putem sa ne intelegem? Exact asta este parerea mea...a face sex tine numai de dorinta (insa dorinta pentru o persoana, nu de genul 'doresc sa fac sex asa ca ma multumesc cu oricine'). Comparatia cu Bubico nu ma supara deloc, este adevarat si cateii fac sex, si cateii mananca, si cateii dorm, ba chiar se spune ca si cateii plang. |
Ei, asa mai merge.
Pe linia asta, a simplificarii fiintelor umane pana la stadiul de catei de exemplu, nu te-ai contrazis niciodata .
Madi, , e ok daca vrei si certitudini, e ok si daca nu vrei certitudini, e ok daca vrei sa nu fii presata, e ok sa spui 'nu' atunci cand nu esti suta la suta convinsa, e ok sa spui 'pa' mitocanilor care se cred stapani pe sufletul si trupul tau.
Sa ai mereu incredere in tine!!
[/quote]
Madi25 spune:
Individul de care povesteam in primul mesaj nu imi oferea deloc certitudini. Si el e student venit doar pentru jumatate de an in Italia, in martie urmand sa se intoarca in tara sa natala, adica in Japonia. Fiind doar temporar aici si fiind si japonez, m-am gandit ca nu are niciun sens sa imi incep viata intima cu el. Dar nu ma asteptam ca el sa aiba asa reactie. Prietenii mei mi-au spus ca e stiut faptul ca japonezii de obicei nu cauta decat aventuri cu strainele, apoi se intorc la femeile lor. De aceea mi s-a parut cumva aiurea sa fac acest pas tocmai cu el...
accept92 spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 La noi educatia sexuala e zero in general , adultii nu-i invata pe tineri mai nimic (nici macar partea mecanica nu le-o explica) si ca sa se asigure mamicile le baga in cap fetelor clisee de genul "daca cedezi el te paraseste" sau "sexul e supraestimat". |
Eu nu cred ca e treaba adultilor sa-i invete pe tineri despre sexualitate. Banuiesc ca exista in orice om instinctul sexual sanatos, care sa il faca sa descopere lucrurile astea singur, din proprie initiativa si mai ales fara teama. Parerea mea...cu cat esti mai tanar (chiar copil), cu atat e mai frumos si mai firesc. Pe masura ce trece timpul inocenta se pierde si odata cu ea sansa unui inceput frumos. Si cand instinctul sexual e puternic poate sa zica mama ce-o zice, zici ca mama si faci ca tine. Oricum la 25 de ani nu mai putem da vina pe parinti, indiferent de educatia primita acasa.
accept92 spune:
citat din mesajul lui Madi25 Nu e vorba ca nu simt dorinta in sine, ci intr-adevar doream si certitudini. |
Doresti ceva ce nu exista.
Totusi de ce consideri ca a face sex inseamna a ceda ceva? Crezi ca femeile fac sex pentru placerea barbatului?
gabitza2005 spune:
Individul de care povesteam in primul mesaj nu imi oferea deloc certitudini. Si el e student venit doar pentru jumatate de an in Italia, in martie urmand sa se intoarca in tara sa natala, adica in Japonia. Fiind doar temporar aici si fiind si japonez, m-am gandit ca nu are niciun sens sa imi incep viata intima cu el. Dar nu ma asteptam ca el sa aiba asa reactie. Prietenii mei mi-au spus ca e stiut faptul ca japonezii de obicei nu cauta decat aventuri cu strainele, apoi se intorc la femeile lor. De aceea mi s-a parut cumva aiurea sa fac acest pas tocmai cu el... |
Si daca sta cu tine in oras si la o saptamana dupa ce sunteti impreuna primeste o promovare si e trimis in japonia....
Cauti certitudini pe care nu o sa le ai niciodata incearca sa savurezi mai mult prezentul si nu te mai gandi atat la viitor. Nu trebuie sa iti fie frica sa traiesti pentru ca pana la urma asta e viata plina de imprevizibil.
delsim spune:
Trebuie sa iei treaba asta cu sexul mai usor...nu e asa o problema de viata si de moarte cum faci tu din ea. NU EXISTA CERTITUDINI ca veti ramane vesnic impreuna nici daca astepti luni intregi inainte de a face pasul asta cu un baiat. Sa nu fie badaran si clar interesat numai de sex...in rest...la ce strica putin sport?
Nu stiu daca mai e cazul sa punem atata pret pe virginitate.Parca ar fi un premiu pe care ar putea sa-l castige la sfarsitul unei curse "de asteptare" si probe.
De ce te temi? Lasa-te in voia simturilor , daca te atrage baiatul respectiv.Pana nu gusti ceva nu ai de unde sa stii cat de bine e, dar o data initiata si constienta de propria feminitate, sexualitate, propria placere, nu vei mai pune pret asa de mult pe framantarile de acum. Asta nu inseamna ca trebuie sa devi femeie usoara...dar e ok sa vrei sa simti placere, e ok sa doresti fizic un baiat.
Experienta personala: cu marea mea dragoste am asteptat 2 luni sa facem dragoste. Dupa alte 3 luni , din alte motive, relatia s-a destramat. Cu sotul meu...am facut-o dupa prima intalnire.Era vacanta, eram la mare in cadrul perfect, eram puternic atrasi unul de celalalt si ne-am lasat in voia simturilor. Putin mi-a pasat in clipele alea ce se va intampla de a doua zi de dimineata incolo. Si suntem impreuna de aproape 11 ani , din care casatoriti de 6.
Depinde foarte mult si de baiatul implicat in poveste.
Asa ca ai grija pe cine iti cad ochii, incearca sa alegi bine , sa fiti pe aceeasi lungine de unda si...go for it! fara regrete si intrebari.
Cum putem avea garantii intr-o relatie?Nici casatoria nu e o garantie...
E doar o chestie de mentalitate ...si pe mine mama m-a invatat ca sexul nu trebuie, nu e decat o datorie pentru o femeie, dar el de fapt e cah...daca ma luam dupa ea...
denizel spune:
Eu cred ca Madi (Madi, te rog sa ma corectezi daca gresesc) e genul de femeie care nu poate face sex in afara dragostei sau macar a unei afectiuni impartasite.
Sau in afara unei pasiuni foarte puternice (din aia care explodeaza de la prima intalnire).
Mai exista si femei din astea .
Degeaba o tot indemnati sa-si descatuseze simturile, asta nu e o solutie.
Stie ea ce simte, din moment ce nu a putut sa faca sex cu tipul respectiv.
Respectati-i convingerile intime si nu o mai faceti sa creada ca ea este in neregula.
Nu e nimic in neregula cu ea!!!
Ba inca, dupa reactia pe care a avut-o prostovanul ala, sunt convinsa ca mare lucru nu a oferit in relatia aia de o luna. De unde si retinerea lui Madi.
Din punctul meu de vedere, neregula e atunci cand esti ca Bubico.
Daca ma las in voia simturilor (alea de care zice Accept ca au si cateii), descopar in fiecare saptamana cel putin 2 barbati cu care nu mi-ar displace (fizic vorbind) sa fac sex.
Numai ca, stiti, se spune ca si creierul e un organ sexual.
maru spune:
sincer, m-ai ucis!
cum adica sa faci sex de copil? Nici nu vreau sa imi imaginez ce implicatii are acest statement!
cum ti=-ar fi daca copii tai si-ar incepe viata sexuala de copii? Ce e frumos in asta? unde e maturitatea necesarea luarii unei asemenea decizii? unde e intelegerea consecintelor posibile?
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Eu nu cred ca e treaba adultilor sa-i invete pe tineri despre sexualitate. Banuiesc ca exista in orice om instinctul sexual sanatos, care sa il faca sa descopere lucrurile astea singur, din proprie initiativa si mai ales fara teama. Parerea mea...cu cat esti mai tanar (chiar copil), cu atat e mai frumos si mai firesc. Pe masura ce trece timpul inocenta se pierde si odata cu ea sansa unui inceput frumos. Si cand instinctul sexual e puternic poate sa zica mama ce-o zice, zici ca mama si faci ca tine. Oricum la 25 de ani nu mai putem da vina pe parinti, indiferent de educatia primita acasa. |
accept92 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui maru sincer, m-ai ucis! cum adica sa faci sex de copil? Nici nu vreau sa imi imaginez ce implicatii are acest statement! cum ti=-ar fi daca copii tai si-ar incepe viata sexuala de copii? Ce e frumos in asta? unde e maturitatea necesarea luarii unei asemenea decizii? unde e intelegerea consecintelor posibile?
Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Departe de mine intentia de a ucide pe cineva. Copii, adica adolescenti, sper ca nu te-ai gandit la altceva.
Nu-mi pot imagina doi adulti sarutandu-se cu orele pe o banca intr-un parc la -10 grade. Nu-mi pot imagina doi adulti atingandu-se cu orele prin haine si apoi dormind unul langa altul fara nici o tensiune sau presiune in aer. Nu-mi pot imagina doi adulti goi unul langa altul care doar se mangaie. Nu-mi pot imagina doi adulti trecand prin toate fazele astea si ajungand intr-un final pana la capat fara a vorbi macar odata despre asta. Nu-mi pot imagina doi adulti atat de frumosi cum pot fi doi adolescenti. Aici vad eu frumusetea.
Nu neg ca ar putea exista, obligatoriu pentru un astfel de scenariu inocenta trebuie sa fie prezenta de ambele parti...poate de asa ceva ar avea nevoie Madi pentru un inceput frumos. Dar chiar daca ar gasi partenerul potrivit, oare ea mai are inocenta necesara? Adolescentii nu cauta certitudini.
Sexul facut in urma luarii unei decizii, dupa ce ai analizat bine toate consecintele posibile, eventual in urma unei sedinte cu proces verbal la sfarsit...hmm...nu stiu ce e asta da nu simt ca am pierdut ceva interesant.