Esec in dragoste
Raspunsuri - Pagina 13
marius spune:
Eu am sa fiu foarte scurt la acest topic. In cazuri de acest gen, cand esti in dilema opinia mea este sa faci ceea ce iti spune INSTINCTUL.
Daca vei avea un raspuns fericit e Ok, daca totusi va fi un raspuns pe care nu l-ai fi dorit, macar ai incercat pe mana ta si devine o experienta in viitor.
Iar cat despre povestea ta si titlul topicului, eu nu vad nicaieri un esec in dragoste din ceea ce ai scris, iar pentru mine cel putin, dragostea se mananca si cu sex, dar nu este absolut deloc o egalitate de genul sex=dragoste.
Nu cred ca este recomandabil sa faci sex la presiunea nimanui, consider ca a face sex liber consimtit este la fel de valabil cu a manca liber consimtit, adica nu mi se pare deloc Ok sa mananc fortat de exemplu, doar pentru a face placere cuiva, insa in egala masura pot sa spun ca exista din nefericire si factorul timp, care poate sa devina dusmanul oricui si uneori, poate trebuie sa vedem cat de foame ne este in realitate comparativ cu ce anume am dori neaparat sa mancam, nu de alta dar daca vom sta nemancati asteptand ca pe lista de meniu sa apara odata si odata caviar la pensiunea din colt, exista riscul sa murim de inanitie. Undeva trebuie, sau ar fi bine sa gasim si meniul suficient de potrivit locului si momentului, chiar daca ne-am dori sa gustam caviar.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita aici era vorba despre povestea lui Madi - un tip care nu ar fi impartit cu ea "pretioasele" detalii despre viata lui cotidiana, dar ar fi avut pretentia ca Madi sa imparta intimitatea cu el. intimitatea e construita din ceva mai mult decat saliva din coltul gurii la vederea unor nuri femeiesti sau barbatesti. unele femei, cum sunt Madi, Larisa, etc, pur si simplu nu se pot dezbraca in fata unui strain. si unui strain ii ia mai mult decat atractia fizica sa devina intim cu ele. mi se pare simplu. fara atata filosofie plina de dispret si lipsa de consideratie la adresa lor. mai devreme proslaveai inocenta, acum ai dat-o pe "veselie", cine sa mai inteleaga despre ce e vorba? :-)) nimic |
Pe langa a ne relata povestea ei, Madi a pus si niste intrebari, a exprimat niste temeri. Strict la povestea cu acest barbat, toata lumea de la topic e de acord. Eu nu inteleg nici macar de ce s-au sarutat (sper ca ai citit postarea in care am intrebat asta), daramite sa consider ca trebuia sa se culce cu el. Nu a fost nimic intre ei...uite asta da!, ar fi fost cel mai apropiat exemplu de sex sportiv dat la subiect.
Dar eu am vorbit aici despre a fi liber, nicidecum despre a fi sportiv. Este asa o mare diferenta incat chiar imi pare rau ca am intrat in discutie ca sa arunc conceptul de 'libertate' in gura unor oameni care pun semnul egal intre el si conceptul de 'sportiv'. Pentru mine libertatea este sfanta, si un om care nu face ce doreste nu este liber. Cand, cum si de ce ajunge o femeie sa isi doreasca sa se culce cu un barbat depinde desigur de ce se intampla intre femeia si barbatul respectiv, si eu nu asta judec aici. Indragosteala tine mult de hormoni, de aceea am sustinut ca e foarte natural sa ai prima experienta sexuala in adolescenta...dar nu am spus nicicaieri ca a face sex e o chestiune hormonala. Nivelul ridicat de hormoni favorizeaza indragosteala si din cate stiu eu atunci cand esti indragostit doresti sa faci dragoste, si daca esti si liber o vei face. Asta nu inseamna ca nu te poti indragosti la orice varsta, doar ca pana la urma fiecare varsta are ceva de oferit si nu se mai intoarce.
Si daca alatur termenul de veselie cu cel de inocenta unde este buba? Si veselie nu inseamna ranjet, nici ras zgomotos cu prietenele in autobuz. Preuspune multe chestii, printre care si a fi dispus sa crezi ca cel de langa tine e un om cinstit pana la proba contrarie, nicidecum sa te incrancenezi sa-l privesti cu suspiciune si sa ti in permanenta grada ridicata de parca ai fi la razboi.
CampariSoda spune:
Buna Madi,
Vin si eu la spartul targului sa imi dau cu parerea. Nu stiu daca am inteles exact motivul - daca exista unul pentru care tu iti pastrezi virginitatea.
Daca ai anumite convingeri si iti doresti sa iti incepi viata sexuala cu sotul tau - well, atunci va trebui sa iti gasesti un partener care iti impartaseste aceste convingeri. Nu cred ca e usor, dar daca intr-adevar iti doresti asta, satisfactia de a fi asteptat va fi foarte mare.
Daca nu asta e motivul si e doar problema cu "daca ma paraseste a doua zi si eventual le spune tuturor prietenilor lui" - din pacate aici nu exista nici o garantie. Sunt oameni si oameni, unii mai sinceri, altii mai ticalosi. Sigur, si factorul timp e important, cei care sunt fluturasi saritori din floare in floare nu trec probabil testul de trei saptamani :)). Sa zicem ca asta ar fi o metoda de triaj asha, grosolana.
Singurul lucru care depinde de tine este sa analizezi situatia si sa incerci sa iti iei cat mai putine riscuri. Un barbat care iti da de inteles ca pentru el sexul - de oricare fel si cu oricine e important - nu este probabil partenerul ideal pentru o asemenea experienta.
Din cate povestesti tu nu e nimic in neregula cu tine; din cate inteleg tu oricum nu aveai super-sentimente pentru acesti barbati care ti-au propus/cerut relatii sexuale. Ceea ce e BINE. E sanatos. Inseamna ca functionezi cum trebuie. Asta nu tine de virginitate, tine de demnitate si de "n-am chef sa devin intima cu toata lumea".
Dreptul de a alege nu e doar al barbatilor ci si al tau. Si vei vedea, dupa ce iti vei incepe viata sexuala aceasta "problema" nu va disparea. Pentru simplu motiv ca meriti mai mult decat cei cu care te-ai intalnit pana acum au putut sa iti ofere. Si o sa mai ai ocazia sa refuzi o gramada de tipi. Care la randul lor saracii probabil nu vor "doar sex" ci "si sex" cu o femeie care le place. Tu insa nu ai obligatia sa ii "placi" inapoi :).
Eu zic sa profiti de tinerete, sa cunosti cat mai multi oameni fara sa iti faci presiuni singura si cu siguranta se va afla printre ei si cel pentru care nu va mai conta virginitate sau ne-, doua sau trei saptamani, cel cu care iti vei dori sa parcurgi o bucata de drum impreuna.
Madi25 spune:
Multumesc pentru mesajele voastre. Acum doua zile amicul nostru comun m-a sunat si m-a rugat sa stau de vorba cu prietenul lui pentru a-i spune ce si cum gandesc. Asa ca ieri seara am vrut sa vorbesc eu el, i-am trimis un sms, si el mi-a raspuns la miezul noptii ca e intr-un club unde e cu doi prieteni si daca vreau sa vorbim, el e acolo. Si nu i-am raspuns la mesajul asta. El stie ca mie nu-mi place sa merg in cluburi, si mi s-a parut aiurea mesajul asta si faptul de a sta sa umblu dupa el la modul asta. Oare daca vroia sa vorbim, de ce nu a procedat altfel? Putea tine cont un pic si de modul meu de a fi, oare cer atat de mult?
freedelia spune:
Draga Madi -- dar DE CE sa te mai intalnesti cu el??? Ce sa mai vorbiti??? Daca intr-o luna de zile nu a avut nimic de vorbit cu tine, ce sa mai vorbiti acum?? NU te inteleg. Ti-e oare frica de singuratate si de aia incerci sa tii cu dintii de o relatie care nici nu exista?
Relatiile intime sunt ceva INTIM, in care dai ceva din sufletul tau (si uneori primesti din sufletul celuilalt). Cu cat faci ceva de mai multe ori, cu atat devine mai putin pretios. Daca ar veni Mos Craciun in fiecare zi, am mai astepta Craciunul cu atata nerabdare?
NU inteleg de ce se incearca atat de mult bagatelizarea sexului. NU este acelasi lucru cu mancatul unei ciocolati. Desi si de aia te saturi daca o mananci prea des. Este ceva deosbit, ar trebui sa fie un schimb complet de trairi fizice si emotionale intre doi parteneri, nu ceva ce face, asa, de plictiseala sau pentru ca ne gadila hormonii.
Sunt convinsa ca daca vei face acest pas cu persoana potrivita, va fi o experienta minunata!
26+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
Madi25 spune:
Freedelia, ai exprimat cel mai bine trairile si dorintele mele. Intr-adevar nu imi place singuratatea, dar imi si doresc sa intalnesc persoana potrivita. Oricum mi-a aratat ca nu mai e nimic de discutat cu el.
vikinga spune:
Madi ce fel de tipi preferi tu, cam care e asa stilul baitelor/barbatilor dupa care sa zicem ramii asa mai pe ginduri? Pt ca esti inca in scoala, iau un ex la nimereala, te vezi rezonind cu tipul colegului ori tipul mai matur, sa zicem al profului, unul mai tinar normal:).Tu pe tine cum te-ai putea caracteriza? Esti multumita de tine, sigura pe tine, cum stai cu increderea? Esti tipul femeii singuratice? Ai prietene, confidente? Iesi cu ele? Unde?Incearca macar pt tine sa-ti raspunzi la intrebarile astea si poate constientizind cam pe unde esti si tu si cam cum ar trebui sa fie el, o sa-ti fie mai simplu. Ca barbati sunt desti si pe toate gusturile, nu trebuie sa accepti primul venit doar asa ca ti l-a bagat pe git un prieten comun.De ce trebuie sa hotarasca prietenul asta comun ca tu sa mai stai la explicatii cu japonezul? Pai e treaba lui? Nu puteai sa-i zici, nu, merci, povestea e incheiata? Ce ginduri are prietenul asta comun de tot intreaba de una alta, mai ales de virginitatea ta?Vikinga 37+ cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 3saptamini