Trombofilia o cauza a infertilitatii - 19 -
Raspunsuri - Pagina 20
adrianaady spune:
Buna fete dragi.
La multi ani pt cele cu care nu am vorbit anul asta, sa fie 2010 anul in care visul nostru sa se indeplineasca! sa fim sanatoasa, fericite si sa ne ajute Dumnezeu sa devenim mamici 
fetelor am si eu nevoie de niste pareri. Tinand cont de faptul ca de doua luni de zile am facut pauza de orice tratament, nu am mai luat nici o vitamina, am zis sa imi repet niste analize sa vad cum mai stau. Am inceput cu hormonalele de z3, cele de glanda si inca citeva:
1. Estradiol 79 ( 46-607 )
2. fsh 6.5 ( 3.5-12.5)
3. lh 4.9 ( 2.4-12.6)
4. Progesteron 1.37 ( 0.6-4.7)
5. Prolactina 372 ( 127-637)
6. TSH 3.12 ( 0.27-4.2) - asta pare putin cam mare....
7. ATPO 14 ( <34)
8.T3 1.6 (1.3-3.1)
9. T4 90.6 ( 66-181)
10. Testosteron 0.813 ( 0.22-2.9)
La prima vedere as zice ca sunt bune, parca TSH putin crescut , sigur in august era mai mic. Aici sunt valorile din aug din z3
estradiol 21 ( faza foliculara 39-189)
- Fsh 5.39 ( faza foliculara 3.85-8.78)
- lh 2.424 (faza foliculara 1-18)
- progesteron 0.26 ( faza foliculara 0.27-2.61)
Pe linga astea am facut prolactina 13.64 ( 3.24-29.12), Ft4 0.79 (0.71-1.85), TSH 1.714 ( 0.34-4.20) , Ft3 2.30 (1.4-3.48) si ATPO 7.6 (0.1-16).
Inhibina B 17.5 - <45 rexerva ovariana redusa
- < 286 faza foliculara
- < 189 faza ovulatorie
- < 164 faza lutelala
- Anticorpi Anti Mulleriana - 2.59 ( 1.0-10.00)
Am mai facut si proteina C reactiva ieri si asta a iesit 0.52 ( <0.5), deci cam mare, la fel si fibrinogenul 441 ( 200-400). Hemograma in rest a iesit buna. Ma gandesc ca o fi posibil sa fie putin marite din cauza unui mic abces la o masea, care imi da batai de cap sau a unei raceli combinata cu o mica sinuzita...... inca nu stiu ce sa zic. O sa ma duc zilele astea si la Avram sa mai facem niste analize pt trombofilie, tinanc cont ca sunt in afara oricarui tratament si vedem cum ies.
Multumesc.
O zi buna 
mikas spune:
Buna tuturor fetelor si LA MULTI ANI! sa fie an in care sa culegem multi bobocei
.
Vroiam sa va zic ca in urma consultatiei la dr. Avram, la un hematolog de la spit. Universitar si la dr. gine, raspunsul a fost unanim pt tratamentul intr-o noua sarcina: clexane 0.4 de la inceputul sarcinii. Pana atunci aspenter L-M-V + acid folic.
Medicul hemato de la Univ. mi-a recomandat complex de B sau Milgama.
Eu iau B6 25mg, B12 500mcg, desi am facut analizele pentru aceste vitamine si sunt in limite normale ca si homocisteina.
As vrea sa iau B-urile maxim 3 luni, cu pauza 3 luni...asta daca nu raman gravi :)
Mi-am descoperit si o tiroida autoimuna cu ATPO mariti detsul de mult, dar cu TSH normal, alta distractie, alt tratament...
Sa auzim de bine!
1 sarcina oprita din evolutie 12wk; FVL hetero, MTHFR ambele mutatii hetero, tiroida autoimuna.
rocris75 spune:
Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru, pana ajung la hematolog (nici macar nu-s foarte sigura ca am gasit unul):
Timp de protrombina QUICK
* Timp 13 secunde
* Procente de protrombina 91 % 70 - 120
INR 1.08 Pentru majoritatea situatiilor
clinice intervalul terapeutic
INR=2 - 3
Proteina C
Test de activitate cu substrat cromogen 112 % (70 - 130)
Proteina S
test de coagulare 90 % (55 - 140)
Antitrombina III
Test de activitate cu substrat cromogen 120 % > 80
bubulina1 spune:
Am intrat sa o felicit pe mcrissa pentru baietel.
Felicitari mamico, sa-ti traiasca bb Vladut si sa fiti sanatosi!
Mamica fericita de Raducu(11.04.2009)
danny1 spune:
LA MULTI ANI,fetelor.
si un an cu multi bebei.
a inceput bine anul,mcrissa are o frumusete de flacau.SA-TI TRAIASCA!
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
dezamagita spune:
Buna fetele,
Nicoleta, iti tinem pumnii sa fie bine fetita, Doamne ajuta!
Mcrissa - felicitari, vrem poze cu bebe, sa fie sanatos si voios, mai faci clexane in continuare?
Rocriss - din cate vad teste astea ti-au iesit foarte bine, nu sunt motive de ingrijorare, rez la cele genetice inca nu le ai? Si alea sunt foarte importante.
eu din nou pe baricade, sa fim optimiste
raluca
Ioana112 spune:
Fetelor , va scriu , rugandu-va sa ma ajutai si pe mine cu cateva raspunzuri in cazul in care voi aveti mintea mai luminata decat mine ..
Am facut 2 FIV-uri fara succes , unul la Viena si unul la Dr Dracea ( Gynera )-NEREUSITE in conditiile in care totul a decurs perfect , spermograma , ovocite , embrion super...
FIV 3 - NOV 09 , SARCINA NONEMBRIONARA , chiretaj 27 Decembrie .
Intrebarile mele sunt urmnatorele
1. Credeti ca ar trebui sa ma duc la Synevo sa fac analizele pt trombofilie?Doctora mea mi-a spus ca nu ar trebui intraucat aceste analize se fac in conditiile in care am 2,3 sarcini pierdute .
2. Faptul ca am facut in Dec un chiuretajul dupa sarcina nonembrionara si faptul in in acest moment bag vitamine in mine intrucat imi este frica de gripa , poate influenta rezultatul analizelor de trobofilie?
Va multumesc mult , din suflet !
balanta_tm spune:
adrianaady
, hormonalele tale par ok cu exceptia TSHului, care TSH ar putea fi considerat mare de anumiti medici care fac FIV (am citit pe la alt topic ca vei face in curand FIV).
Daca iti mai amintesti, si TSHul meu crescuse in anotimpul rece si am inceput sa iau 25 mcg de L-Thyroxin/zi si deja a scazut: e in jur de 1.5.
Am un dubiu legat de progesteronul tau de luna asta. Care e unitatea de masura la el?
Ioana112, imi pare rau pt esecurile tale...Am vazut ca ai scris 'embrion'; adica, doar cate un embrion ai avut la FIVuri? De fiecare data ai facut doar cu embrioni sau ai ajuns si la blastocist?
Legat de analizele de trombofilie, din pacate, asa e mentalitatea medicilor: sa pierzi cateva sarcini ca sa ti le faci
. Si mie mi s-a spus ca n-are rost sa le fac, ca inca nu am pierdut nici o sarcina, dar mi le-am facut si uite ce am la semnatura: 3 mutatii...
Asa ca, daca poti, e mai bine sa le faci. Si daca tot faci un efort financiar, poate e bine sa le faci si pe cele imunologice, nu doar pe cele de trombofilie (sunt trecute pe prima pagina a acestui topic). Referitor la faptul ca ai facut recent un curetaj, nu stiu sa iti spun daca a trecut destul timp ca sa iti poti face investigatii amanuntite. Poate o alta fata iti poate spune.
Zici ca iei vitamine...Dupa parerea mea, poate ar fi bine sa le intrerupi cu 2 saptamani inainte de a face analizele.
La ce clinica din Viena ai facut FIVul si cu cine?
mcrissa
, felicitari pt bebe!
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
adrianaady spune:
Balanta
multumesc pt raspuns. Sa stii ca la tine m-am gandit cind am vazut acel TSH putin mai mare decit in august. Stiu ca si tu ai avut aceasi situatia in toamna parca, si atunci Goldi ne-a confirmat ca intr-adevar iarna tiroida munceste din greu si de aia sa fi crescut si TSH meu. Sper sa fie asta explicatia, niciodata nu am avut probleme cu glanda si sper sa ramina asa. Ma duc pe 19 ian la dr Bajenaru de la Medlife si vede ce spune si ea, am mare incredere.
Progesteronul de acum este 1.37 nmol/L (-faza foliculara: 0.6-4.7) , mie mi se pare bun, in grafic.
- progesteron 0.26 ( faza foliculara 0.27-2.61) este cel din august, dar aici nu mai stiu unitatea de masura, nu am la indemina analizele
Da, ma pregatesc de fiv, insa trebuie sa recunosc ca nu sunt 100% decisa unde sa fac. Eu il apreciez f mult pe dr Albu, dar din pacate la un fiv nu conteaza doar el....vedem, o sa ma decid in saptaminile care vor veni.
Sapt care vine o sa fac inca citeva analize de trombofilie si as face homocisteina, mai ales ca nu am luat nici un tratament de doua luni. Si apoi ma duc la Avram sa vedem ce solutie gaseste pt mine![]()
Tu ai facut analizele imunologice? si eu ma gandesc la ele.....
Tu pina la urma cum ai procedat cu hematologul? la cine te-ai dus? SI apropo cind te apuci de fivulet?
Mcrissa felicitari pe bebelus
Sa traiasca si sa fie sanatos
O zi buna fetelor
balanta_tm spune:
adriana, eu din analizele de pe prima pagina am nefacute doar Imunofenotiparea limfocitara, ca la Synevo nu se fac markerii CD 56+16+ si CD 19 si, de asemenea, nu am facut tipajul HLA-DQ (astea mi s-au parut prea scumpe, ma duceau pe la 800 lei). Insa, am facut si analize in plus fata de ceea ce e pe prima pagina, una din ele fiind mutatia PAI1, pe care mi-am si adjudecat-o
.
Cu hematologul...hmmm....pana acuma, am fost doar la dr Uscatescu si la dr Imre Bodo de la Budapesta, insa sunt sigura ca voi cunoaste si altii
. In afara de asta, tot mai mult cred ca voi avea nevoie de doza terapeutica si nu de cea profilactica de Clexane sau mai degraba Fraxiparine, ca asta inca se mai gaseste pe la noi.
FIVul am sa il incep pe CM de luna asta daca va binevoi a-mi scadea prolactina cu care am avut probleme pe CM de luna trecuta, probabil din cauza unui medicament.
Referitor la TSH, desi mi-a scazut la 1.5, cei din Austria inca nu sunt multumiti de valoare si mi-au spus sa continui cu tratamentul inclusiv pe perioada FIVului (cu toate ca am FT3, FT4, antiTPO si antiTG in limite normale).
Te pup si iti doresc mult succes.