FIV in Europa - 26

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

pisucmic, dupa protocolul ce l-ai primit, ma gandesc ca Prof. Obruca te-a vazut la Kinderwunschzentrum.
A mai facut o fata inhibare cu Enantone, scria si la FIV in Europa, dar nu mai stiu la care capitol. Parca Pishko se numea sau ceva de genul asta; parca a facut FIVul cu Prof Obruca si i-a reusit; nu mai scrie demult pe aici. Daca ai rabdare sa rasfoiesti capitolele anterioare de la topicul asta, o sa gasesti postarile ei.
Din cate am priceput eu, Enantone este totuna cu Lupron, care Lupron se foloseste in USA. Mai mult nu stiu sa iti spun, ca nu m-a interesat decat pentru scurta vreme inhibarea cu Enantone si asta la nivel pur teoretic.
Menopur gasesti la lanturile mari de farmacii: Dona, Helpnet, Sensiblu, etc. De obicei nu au pe stoc injectiile astea, dar ti le aduc in cateva zile la comanda.
Si eu am un Estradiol marisor: cam de 60 pg/ml (a propos, tu nu ai scris unitatea de masura la Estradiolul tau si nu ne putem da seama cat de mare este E2-ul tau daca nu scrii unitatea de masura) si un FSH nu foarte mare: in jur de 8 U/l (luna asta mi-a iesit FSHul de 6.3 dar nu cred ca asta sa fie valoarea reala; e prea frumos ca sa fie adevarat). Cel putin in cazul meu, cred ca Estradiolul meu marisor mascheaza defapt un FSH mai mare decat iese la analize (o valoare marisoara la Estradiol fie indica exista vreunui chist pe ovar, fie poate masca un FSH mai mare decat iese la analize).

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Draga Balanta
ai ghicit, prof Obruca ne-a vazut.
Cu Estradiolul tocmai m-am calmat: am descoperit ca de fapt unitatea de masura la Synevo e pmol/l, ceea ce e de 3.671 ori mai mult decat in pg/ml cum se foloseste in mod normal. Asa ca de fapt cele doua analize ale mele au fost (in unitatea de masura usuala, pg/ml) in jur de 40 in nov si de 30 in decembrie. Cu FSH 6.8. Deci pare OK, m-am linistit...
O sa caut in urma, sa vedem, o sa rog o prietena sa ne traduca prospectul din germana, sper sa ne descurcam...
Tu unde faci FIV-ul? In ce stadiu esti?
Cu drag
PisucMic

Mergi la inceput

pisucmic, Prof Obruca v-a dat si un nr de telefon pe care sa il sunati in caz de urgente?
Eu o sa fac FIVul la Viena si sunt in stadiul in care luna asta m-am trezit cu Prolactina marita (probabil din cauza unor medicamente pe care le-am luat pt insuficienta venoasa pe care o am). Asa ca trebuie sa astept CM din Ianuarie sa vad cum stau Prolactina si daca e ok, incep FIVul.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota

Mergi la inceput

Balanta draga (timisoreana?),
Dar ce, acolo e ca in Romania, sa suni doctorul la orice ora ptr orice?
Avem telefoanele de la clinica, si sper sa nu avem urgente - ginecoloaga mea de aici e f buna.
Oricum, de la mijlocul stimularii vom sta acolo pana dupa ET, asa incat ar trebui sa fie OK.
Tu la ce clinica faci - tot la KWZ sau la prof Feichtinger? Bafta!
Si te gandesti ca Detralexul poate creste prolactina, sau ai luat altceva ptr insuficienta venoasa? Oricum, prolactina nu trebuie repetata neaparat la ciclul menstrual, ea nu este ciclu dependenta, daca e sa fie mare va fi mare oricand. Mai bine repeta din nou, si sa te vada un endocrinolog daca e tot mare.

Mergi la inceput

pisucmic, sunt timisoreanca 'naturalizata'. La baza sunt olteanca .
E clar, l-am speriat si pe Obruca la prima consultatie de l-am facut sa-mi dea nr pt urgente .
Da, mi s-a spus ca este foarte probabil ca Detralexul este raspunzator pt cresterea Prolactinei, avand in vedere ca pe CMurile pe care Prolactina a iesit buna (valori intre 13 si 22 ng/ml) nu am luat Detralex iar ciclul cu Prolactina marita (59 ng/ml) a fost cel din perioada in care am luat Detralex. Deci, am oprit imediat Detralexul si astept finele lui Ianuarie sa imi refac homonalele.

Mergi la inceput

E cam liniste la FIV in Europa vad
Ce se intampla - criza sa fie de vina ca nu mai merge lumea la Viena sau in alte parti? ori v-ati mutat toate la FIV simplu? Ce activitate era aici acum un an
Pupici pisicesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anais74 spune:

Buna! Sunt si eu noua pe la acest capitol. Urma sa incep primul FIV la Viena, acum in ianuarie. Tocmai m-am intors de acolo, unde am facut primul control in vederea stabilirii protocolului...si surpriza: in loc sa incep fiv-ul in ianuarie, m-am programat la operatie. Asta deoarece, operatia laparoscopica facut in RO la inceputul acestui an...nu a fost completa. Mi s-a lasat un chist endometriozic acolo. Iar cu asa ceva nu-ti face nimeni fiv. Asa ca tot tratamentul meu cu cele 6 luni de menopauza...a fost in zadar. O iau de la capat. Numai ca de data asta ma voi opera la viena. numai imi permit sa pierd timp, si sanatate aici si sa ma trezesc la anul pe vremea asta in aceeasi pozitie. Asa ca la mine urmatorul an va fi cumva "pe tusa" sau ma rog, pina prin septembrie 2010 cand se va putea pune problema fiv in discutie.
Am inceput aici la capitolul "aspirante", am ajuns pe la "inseminari" - nereusite, normal, apoi la endometrioza, iar acum la fiv. O buna perioada de timp, va voi urmari doar din umbra... Este trist, dar mergem mai departe. V-am citi mult inainte sa iau decizia sa incerc FIV afara din tara. Pt mine Viena e mai aproape ca Bucurestiul (unde clar existe mai multe optiuni)..asa ca imi voi incerca norocul acolo.

Mergi la inceput

Anais draga, multa multa bafta!
Aduna-ti fortele si fii optimista, e singura cale! Ce varsta ai?
Si eu am facut laparo in strainatate, e mai bine, e mai sigur ca se rezolva totul corect. La ce clinica faci in Viena?
Oricum, dupa laparo cred ca destul de repede (vreo 2 luni) ar trebui sa te poti apuca de FIV - ei ce au spus?
Bafta la toate, si fie ca 2010 sa fie an plin de succese!
PisucMic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

vreti sa va zic de ce e asa de liniste pe aici...caci lumea sa multat la FIV ungaria iar restul sunt la FIV in romania

caci in austria sau celelate tari e mult mai scump, decat in ungaria

mai devreme sau mai tarziu......minunea va aparea si pe strada mea..............

Mergi la inceput

pogonici, chiar si asa scump cum e FIVul in Austria, tot suntem cateva fete care mergem acolo .

anais, bine ai venit si mult succes pe 2010. Ai mare dreptate sa nu te mai lasi pe mana romanilor pt urmatoarea laparoscopie. Si eu, daca as putea da timpul inapoi, nu as mai face laparoscopia in Romania (am facut-o in Aprilie anul asta).

Mergi la inceput