PCOS (16)
Raspunsuri - Pagina 19
Ellyshor spune:
Gudinde
, esti o dulce! Iti multumesc frumos pentru gandurile bune!
Am intrat sa va las un link, despre tratarea PCOS la pacientele non-obese, in vederea obtinerii sarcinii.
Mie mi s-a parut fff interesant, pentru ca trateaza aceasta particularitate a sindromului, respectiv aceea a femeilor normoponderale.
www.soulcysters.net/pcos-treatment-non-obese-women-247091/" target="_blank">PCOS treatment for non-obese woman
Babyboom
...vino la mami...acum

gudinde spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ellyshor Gudinde , esti o dulce! Iti multumesc frumos pentru gandurile bune!Am intrat sa va las un link, despre tratarea PCOS la pacientele non-obese, in vederea obtinerii sarcinii. Mie mi s-a parut fff interesant, pentru ca trateaza aceasta particularitate a sindromului, respectiv aceea a femeilor normoponderale. www.soulcysters.net/pcos-treatment-non-obese-women-247091/" target="_blank">PCOS treatment for non-obese woman Babyboom ...vino la mami...acum![]() ![]() |
Suuuuper.
Am pus linkul pe prima pagina, ca sa-l avem in fiecare capitol.
anamira spune:
Foarte interesant articolul!
Cu toate ca nu am probleme cu glicemia, am ovare polichistice si anovulatie. Poate ca ma incadrez si eu la POCS dar in prima faza
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ellyshor Gudinde , esti o dulce! Iti multumesc frumos pentru gandurile bune!Am intrat sa va las un link, despre tratarea PCOS la pacientele non-obese, in vederea obtinerii sarcinii. Mie mi s-a parut fff interesant, pentru ca trateaza aceasta particularitate a sindromului, respectiv aceea a femeilor normoponderale. www.soulcysters.net/pcos-treatment-non-obese-women-247091/" target="_blank">PCOS treatment for non-obese woman Babyboom ...vino la mami...acum![]() ![]() |
_
Te astept minune mica sa vii la mama in burtica :)
adyrem spune:
Buna ziua fetelor si o primavara frumoasa va doresc.
Am nevoie de sfatul vostru. De 2 luni de zile iau tratament cu Yasmine si androcur 1/2 tableta pe zi in primele 10 zile. Problema mea este urmatoarea, de 2 luni de cand iau AC nu am mai avut CM, poate doar luna 2 cand am avut o scurgere de 1 zi foarte inchisa la culoare, dar in rest nimic. In urma unei ecografii doctorul mi-a zis ca as avea un deficit de estrogen datorita faptului ca, cu toate ca nu am avut ciclu, endometrul meu masura 4mm. Dar nu mi-a dat nici un tratament suplimentar. A zis sa termin ce am incepu si sa ne vedem dupa.
Analizele TSH si Anti-TPO au iesit in limite normale, deci nu am probleme cu tiroida, iar nivelul hormonilor androgeni il voi afla dupa terminarea tratamentului.
Intre timp, deoarece doctorul mi-a spus ca am un deficit de estrogen am inceput sa iau de capul meu, tinctura de Branca Ursului, cate 4 lingurite/zi. Va rog sa-mi spuneti daca fac vreo prostie!!!! Imi este frica sa nu-mi dau si mai tare peste cap organismul, dar in acelasi timp nu pot suporta gandul ca iar nu voi avea CM.
Dr endocrinolog mi-a dat trimitere la Parhon la dna dr Corina Neamtu, imi puteti da cateva detalii despre dansa? Progamarea se face de pe o saptamana pe alta? Trebuie sa am grija sa fac programarea in ziua 1 a CM? Ati fost la ea? Ce fel de doctor este?
Sper ca nu v-am ametit, caci mie mi se invart o groaza de ganduri in cap si nu stiu daca am fost coerenta.
Va multumesc. 
Vreau sa fiu mamica si asta ma face sa pot muta muntii din loc.
adijo spune:
fetelor , am facut in aceasta sapt. pt prima data dozarea insulinei dupa ingestia de glucoza. Valoarea insulinei a jeune e 4.7 ( val. normale 3-17) , iar valoarea insulinei la o ora de la ingestia glucozei e 28.7!. Mentionez ca glicemia a jeune e 96 iar TTGOa iesit OK. Ce ziceti, valoarea insulinei provocate e mare?
gudinde spune:
adijo mi emi se par valori bune. Este normal ca dupa ingestia de glucoza sa fie valorile mai mari. Este perfect normal.
adyrem dr Corina Neamtu este o dr-ita foarte buna. Este o dr-ita foarte ocupata si la Parhon la ea in cabinet uneori n-are timp sa bea un pahar cu apa si nu e timp de discutii. Sfatul meu este ca in masura in care-ti poti permite, sa mergi macar la primele sedinte la privat, sa puteti sta sa discutati istoricul tau, problemele aparute pe parcurs etc.
adijo spune:
Gudinde, am citit undeva pe acest forum ca nu e Ok ca insulina la 1-2h de la ingestia de glucoza sa fie mai mare de 5 ori decat val initiala( presupun ca acesta e cea a jeune). Eu pana acum am luat doar dexamethasone pt hiperandrogenism si ciclurile mele neregulate. Desi sub acest trat. hormonii ieseau in parametrii normali ( inclusiv LH-ul scadea) nu mi s-au reglat ciclurile, n-am obtinut nici o sarcina, nici dupa IUI sauFIV. Din contra la ultimul Fiv am avut embrioni f. slabi... Mi s-a sugerat ca inainte de urmatorul Fiv sa-mi dozez aceasta insulina provocata, urmand sa fac si trat cu metformin. Sunt putin nedumerita pt ca simptomatologia si hormonii mei indica Pcos dar si o usoara disfunctie a suprarenalei; pana acum am fost tratata doar pt suprarenala...
Adrriana spune:
Buna...Am gasit un articol in care scrie ca hrisca ar fi indicata in PCOS.Plus ca hrisca scade si glicemia.Eu,personal,mananc hrisca cu lapte si o lingurita de miere,in loc de cereale.
http://www.doctor.info.ro/hrisca,_aliment_si_medicament.html
Sper sa nu se considere reclama.
gudinde spune:
adijo eu ti-am spus parerea mea. Mai mult de atat sincer ...
Exista indubitabil mai multe pareri pe forum legate de diverse subiecte. In final fiecare citeste, se mai documenteaza si din alte surse si reuseste asa sa-si faca listuta de intrebari si puncte de atins in cadrul consultatiei medicale unde medicul (si de asta zic eu ca-i tare, tare important sa avem un medic cu care putem comunica) raspunde stiind exact cazul, toate datele, analizele, raspunsul organismului la tratamente anterioare etc si interpreteaza rezultatele in acest context.
Iti pot spune ca asa cum PCOS-ul are muuuulte statii/forme/variatiuni se si asociaza cu diverse alte afectiuni.
La persoanele supraponderale se asociaza de multe ori cu Sindromul metabolic.
La persoanele normoponderale (dar nu numai) este cunoscut ca uneori nu se obtine un raspuns bun doar la tratamentul cu metformin si atunci se jongleaza cu doze de dexa (probleme cu suprarenala).
Si exemplele pot continua.
Oricum decizia de a prescrie metformin depinde de multi factori, nu doar de o analiza. De asta se prescrie met si persoanelor normoponderale (cu valori ok ale insulinei).
adyrem spune:
Gudinde
multumesc mult pentru sfat. Asa am sa fac.
Vreau sa fiu mamica si asta ma face sa pot muta muntii din loc.