cata apa le dati copiilor si de care?
copilasul meu robi are 2 ani si de mic nu a prea agreat apa nic acum nu se omoara dupa ea, bea cam 200 ml de apa pe zi si sucuri de portocale, mere, morcovi, etc. pediatrul mi-a spus sa ii dau 1,5 l de apa pe zi sau combinata cu suc de portocale dar eu ma gandesc ca in primul rand robi nu ar bea nici fortat cantitatea asta si in al doilea rand, mi se pare mult, nici eu nu beau 1.5 l de apa pe zi
apa ii dau plata dar ii mai dau cateodata si minerala, ii place mai mult efectul "de dupa"
voi cata apa le dati la copilasi, dragi mamici? si tatici...
ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576
Raspunsuri
madau spune:
Fimea bea maxim 1 l de apa pe zi. Plus sucuri, lapte, etc... Bea apa de la frigider, avem din ala cu dispenser de apa.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
lulu77 spune:
Nu stiu exact cat, oricum destula, mai ales vara depasea 1 litru, plata DORNA.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
leandrulalb spune:
ca tot veni vorba de apa...pana la ce varsta le-ati dat voi puiutilor apa plata si racita?Bebe al meu nu prea vrea multa apa, bea cam 30ml / zi apa plata, fiarta si racita.Pana cand ii dau insa in felul acesta apa? Multumesc
khrisu spune:
Le dau apa oricata doresc. Am grija ca sticlutele lor cu apa sa fie mereu pline. Fi-miu imi cere cand ii este sete daca nu-si gaseste sticla..isi ia sg o cana si mi-o aduce sa i-o umplu. Nu m-am gandit sa masor apa lor. Stiu ei mai bine cat le trebuieste. Apa plata Dorna sau Bucovina folosim.
Tala spune:
Nici al meu baietel nu se grabeste sa bea prea multe lichide ceea ce stiu sigur ca nu e bine. Apa bea maxim 400-500ml, apoi inca 300ml suc de portocale, inca 200-300ml lapte si ce-o mai fi in ciorbita si restul mancarii de peste zi.
mie mi-a recomandat un pediatru la un moment dat sa-i pun mai multa sare in mancare pt a-l determina sa bea mai multe lichide, mai ales ca vara transpira destul de mult.
trebuie sa ne obisnuim noi, ca parinti sa-i intrebam mai des daca nu le este sete (totusi nu fac rabat pt ca daca l-as tenta cu diverse sucuri din comert ar fi poate mai receptiv, dar nu vreau sa platesc pretul asta - sincer nu stiu ce e mai rau: lipsa de lichide sau surplus de e-uri...)
cat despre marca, ma uit sa fie un izvor de munte si nu apa din vre-un put de mare adancime de pe langa bucuresti caci (asta e, evian nu-mi permit...)
Bucurie!
Kariris spune:
mie evian chiar nu mi-a placut. Mi s-a parut oribila. Am baut de nevoie la disneyland paris ca doar de asta gaseam.
Le dau fetelor la 2 ani si 4 luni: 300 ml lapte dimi, 300 ml seara, 300 ml suc portocale nediluat cel putin 600 ml apa plata (de caciula). asta daca nu le fac ceai. daca fac ceai(neindulcit deloc) una din fete bea 2 biberoane de 300 ml (deci 600 ml) pana la ora 11 dimineata, asta dupa laptele de 300ml, dupa care continua sa bea apa in mod normal. Ma costa cam scump scutecele in cazul asta, asa ca fac mai rar ceaiuri. daca le mai ofer pe timpul zilei un bibe de lapte suplimentar (asta insa nu formula, ci de vaca nu-l refuza nici pe ala). Nu beau decat apa plata dorna sau bucovina si niciodata sucuri din comert. De nici un fel. le fac eu in casa.
De fiert apa nu am fiert-o niciodata.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
conchita spune:
cam doua pahare pe zi, apa filtrata de la frigider. suc eu nu ii dau, ii da tati insa. niciodata simplu, tot diluat cu apa. dar sonia bea 3-4 cupe de lapte pe zi, asa ca se compenseaza.
mayaione spune:
Fetita mea bea foarte multe lichide, ne depaseste pe noi. Cam 1.5 l tot bea cu tot cu sucuri. Vara cred ca ajunge si la 2 l, pe mine chiar ma ingrijora ca ea la juma de ora cere apa. Pediatra ne-a zis insa ca e un lucru bun si sa ii dam copilului sa bea de cate ori cere. Inainte si noaptea se trezea sa bea, de ceva vreme nu se mai trezeste dupa apa.
anya spune:
Eu am doi copii. Cel mare e "gasca" -pe la 1 an i-am facut analize ca ma speria cat de multa apa bea. Copilul era sanatos, doar ca mama lui care nu pune gura pe apa era defecta. Cel de-al doi-lea nu bea atat de mult, dar nu mi-am facut probleme. Nu am masurat cantitatea. Atata timp cat sunt sanatosi - nu stau cu ochii pe ei. Evident ca beau si lapte, suc (stors in casa, dar in deplasari bem si din comert), supa, ceai. Amandoi sunt in colectivitate (scoala si gradinita) asa ca nici nu as putea sa verific exact cat beau.
Acasa au apa plata (cumparata la bidoane de 5 litri) la dispozitie, plus sticlute mici in toti rucsacii, langa pat (ei beau si noaptea) si isi iau singuri. Niciodata nu le-am fiert si racit apa. Sau sa nu mint - cred ca pana pe la 4 luni, cand le faceam laptele praf...Cand mergem la munte sau cand nu avem la dispzitie imediat vre-o sticla de apa mai beau si de la robinet sau de la izvor (la munte).
I-am prins gustand si apa de mare, piscina .
pisellino spune:
ANYA nici eu nu i-am fiert apa lui robi decat cand era mic e bine ca baietii tai beau apa
leandrulalb eu nu sunt de acord cu apa fiarta decat atunci cand sunt mici in rest, procesul de fierbere distruge si oligominerale f bune pt organism
pt copiii care beau apa multa bravo voua!
ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576