Modernism vs traditie
Raspunsuri - Pagina 4
triple_axa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Triple_axa, pentru ca un copil de 8 luni NU CONSTIENTIZEAZA nevoia fiziologica de-a mictiona/defeca, oricat ai vrea tu ca parinte sa crezi ca al tau copil este mai special si poate! Uite pe www. nou-nascuti. ro/ puericultura.html?id=522 (scoate spatiile) Poate va mai ganditi cu pusul la olita asa devreme! Si imi cer scuze de off-topic, insa ai intrebat, musai sa raspund! p.s. am editat raspunsul, caci nu am dat link-ul corect! |
Am intrat unde ai indicat tu ... si nu am vazut nimic care sa faca referire pe pusulpe olita mai devreme decat spun " psihologii" ... deci care este problema cu asezatul pe olita de la o varsta mai mica? .. repet inca odata, Yannis nu a fost obligat sa stea la olita ... in schimb constat ca chiar ii place ... oricum multumesc de link ... din cele 5 puncte pe care le prezinta acolo privitor la pipi la olita ... doar la unul nu se incadreaza Yannis ... cel cu pantalonii jos ...cu toate ca trage de ei ... dar mai bine sa explic: Yannis, atunci cand face pipi ( ma refer aici la perioada de zi) face in urmatorul fel : ... se opreste , incearca sa traga de pantalonasi in jos ... se uita dupa noi cu o privire ca si cum ar cere ajutor ... mimica este in concordanta ( avand in vedere ca face la olita ... pot spune ca stim care este aceasta)... cei drept inca nu spune "pipi"... cum spune "caca" atunci cand trebuie sa faca treaba mare> Pe de alta parte are momente in care pentru perioade mai lungi nu face treaba mica ...pipi face normal daca luam in calcul ca peste noapte pempersul abia face fata ... si inca ceva>>> de multe ori atunci cand cere la olita pentru caca ... de fapt face pisu ...si atat ...dupa ce face se ridica ....
Deci?
blackgirl0 spune:
Exista si o terie AP, numita Elimination Communication, in care parintii stiu bine semnele ce preced un pipi sau kk la bebe si il pun direct deasupra wc-ului sau a olitei sa faca, fara a purta pampers. Uite aici:
reclama ilegala - considera acesta un avertismentforum/viewforum.php?f=6
Insa copiii nu sunt pusi cu forta pe olita. Tu tot spui ca copilului tau ii place pe olita! Si ca, mai mult, chiar el cere sa fie pus. Pot sa am dubii?
As spune si eu ca Mediajust ca al vostru Yannis reactioneaza la olita ca si catelul lui Pavlov la mancare. Daca ai inteles totusi ceva, il vei pune pe olita pe Yannis cand chiar stie sa verbalizeze, sa constientizeze aceste nevoi si nu ca reflex conditionat.
Este totusi un bebe, nu are nevoie de adultii din jurul lui sa-l abuzeze cu pusul la olita de pe acum!
triple_axa spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Exista si o terie AP, numita Elimination Communication, in care parintii stiu bine semnele ce preced un pipi sau kk la bebe si il pun direct deasupra wc-ului sau a olitei sa faca, fara a purta pampers. Uite aici: reclama ilegala - considera acesta un avertismentforum/viewforum.php?f=6 Insa copiii nu sunt pusi cu forta pe olita. Tu tot spui ca copilului tau ii place pe olita! Si ca, mai mult, chiar el cere sa fie pus. Pot sa am dubii? As spune si eu ca Mediajust ca al vostru Yannis reactioneaza la olita ca si catelul lui Pavlov la mancare. Daca ai inteles totusi ceva, il vei pune pe olita pe Yannis cand chiar stie sa verbalizeze, sa constientizeze aceste nevoi si nu ca reflex conditionat. Este totusi un bebe, nu are nevoie de adultii din jurul lui sa-l abuzeze cu pusul la olita de pe acum! |
Cu multumirile de rigoare ... chiar daca tu ai dubii ... am sa incerc sa postez si niste poze ( fericirea copilului meu dupa ce face la olita poate iti va elimina dubiile) ... am sa postez cateva fragmente mai jos:
"Contrar impresiei generale, s-a descoperit c#259; bebelu#351;ii sunt con#351;tien#355;i de func#355;iile lor de eliminare înc#259; de la na#351;tere #351;i c#259; au, într-o anume m#259;sur#259;, controlul mu#351;chilor sfincterieni înc#259; de foarte devreme. Majoritatea bebelu#351;ilor semnalizeaz#259; în vreun fel cu pu#355;in timp înainte, în timpul sau imediat dup#259; urinare #351;i defecare"
"Comunicarea elimin#259;rii este o modalitate blând#259; #351;i plin#259; de respect de a privi una dintre nevoile fiziologice primare ale bebelu#351;ului #351;i se bazeaz#259; pe un efort comun de încredere reciproc#259;, intimitate #351;i comunicare continu#259;"
"utilizarea sunetelor, dezmierd#259;rilor, recompenselor #351;i lipsa pedepselor"
Tata de bebe ce face la olita
alra spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Exista si o terie AP, numita Elimination Communication, in care parintii stiu bine semnele ce preced un pipi sau kk la bebe si il pun direct deasupra wc-ului sau a olitei sa faca, fara a purta pampers. Uite aici: reclama ilegala - considera acesta un avertismentforum/viewforum.php?f=6 Insa copiii nu sunt pusi cu forta pe olita. Tu tot spui ca copilului tau ii place pe olita! Si ca, mai mult, chiar el cere sa fie pus. Pot sa am dubii? As spune si eu ca Mediajust ca al vostru Yannis reactioneaza la olita ca si catelul lui Pavlov la mancare. Daca ai inteles totusi ceva, il vei pune pe olita pe Yannis cand chiar stie sa verbalizeze, sa constientizeze aceste nevoi si nu ca reflex conditionat. Este totusi un bebe, nu are nevoie de adultii din jurul lui sa-l abuzeze cu pusul la olita de pe acum! |
mai, daca e sa ma intrebi pe mine si pusul "deasupra olitei sau wc" chiar si cand da semne tot o forma de abuz e. e neplacut mai sa stai cu fundul la aer rece, tinut ca vai de tine contra gravitatiei de ti-e frica sa nu cazi si sa mai si trebuiasca sa te concentrezi. asa pe olita cel putin stai comfy, mai citesti o carte cu winnie pooh ceva, mai te uiti la teveu, parca mai usor iti vezi de ale tale.
nu credeti?