Se trezeste de 2 zile noaptea plangand tare....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Zina, deduc ca baietelul tau are cam 3 anisori.
E o varsta la care iau amploare cosmarurile, multi copii viseaza urat si au un somn agitat in aceasta perioada, tipa, plang... si e greu sa-i linistesti, pentru ca visul are loc in faza de somn profund.

Asta poate avea legatura si cu ceea ce i se intampla ziua, dar si cu imaginatia lui, care incepe sa se dezvolte. Daca este sau a fost de curand un pic bolnavior, atunci e probabil ca si somnul sa fie mai agitat ( si invers... daca nu a dormit bine noaptea, e foarte probabil ca ziua sa fie marait).

Daca analizele ies bine si tragi concluzia ca visele urate sunt de vina, poti incerca sa-l linistesti cand se agita noaptea cu cateva mangaieri si vorbe calme - fara insa a incerca sa-l trezesti sau sa-l intrebi ce a visat.
El prin vis poate intelege mesaje de genul "Mami e aici, mami te iubeste, se rezolva, o sa fie bine".

Ce mai poti face - sa ai pregatita canitza de ceai langa pat - iar daca tipa il intrebi bland daca vrea ceai (daca nu-ti raspunde, poti incerca sa-l ridici putin, tot cu blandete, si sa-i pui cana in mana - pentru asta ar fi indicata o canitza cu cioc, sa nu o verse).

La noi asta functioneaza foarte bine, iar copilul se linisteste cand bea ceai, uneori se trezeste incetul cu incetul in timp ce bea, iar eu am ocazia sa-i spun ca a fost doar un vis, ca nu e nimic real. Iar, ca sa doarma linistit mai departe, ii "presar" in par vise frumoase, cu ceea ce iubeste el mai mult (cu jucarii, cu animalutze preferate, cu desene animate, cu mami si cu tati, cu pusi si iubire, cu joaca in zapada...Inainte de asta insa ii trec mana prin par ca sa scutur visele urate, sa ramana doar cele frumoase).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Dragele mele, multumesc ca ma ajutati...

La o eventuala otita, nu m-am gandit, dar o sa verific.

Analiza de coprocultura i-a iesit bine, doar cea de la hemoragii oculte este pozitiva, deoarece el are o mica fisura anala, si acum cu atatea supozitoare, s-a iritat din nou.
Ii dau de aseara debridat, de 2/zi, si biotics 2 pliculete/zi. Azi noapte a marait el, dar nu a mai facut asa criza de plans. Doamne ajuta-ne sa fie bine. Si sper ca aceste episoade sa treaca, si sa reintram in normal.
Dar si prezenta sangelui in sange ma nelinisteste, cu toate ca stiu ca e de la fisura.

Zina si Rares (26.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Zina, cumva offtopic, daca are fisura deduc ca are probleme cu constipatia (la fel ca si baietelul meu care are cam aceeasi varsta). Noi am rezolvat problema cu milkzucker (lactoza, 100% natural, 1lingura pe zi pusa in lapte sau altceva) dar avem si seminte de in in casa pentru cazuri grave. Vreau sa-ti spun ca dupa 2 saptamani de lactoza s-a reglat complet si nu mai avem probleme. Cat despre 'cosmarurile' lui (caci nu esti inca sigura daca despre asta e vorba) poate au legatura cu ceva noutati din viata lui - la noi s-a intamplat sa-l duc la gradi si sa-l loveasca o nenorocita de educatoare in primele zile, iar de atunci au inceput cosmarurile si, mai rau, spasmul hohotului de plans - abia dupa ce i-am zis ca nu-l mai duc acolo (desi mersese doar 3 zile pt ca apoi racise) mi-a spus ce s-a intamplat. E bine pana la urma sa-l verifici si de bacterii, virusi dar si de ce se poate intampla in viata lui cand nu e langa tine. Sa de DD sa fie totul bine si sa treaca suferintele puiului.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Tala...cum sa-l loveasca o educatoare de la gradinita??
Nu ati luat masuri??

http://verze.ro
simtul umorului inca nu a murit
femei cu simtul umorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Buna mamicilor,

Eu am un bb de 10 luni care pt prima data de 2 zile mi-a facut diaree. Nu are temperatura, doar scaune moi. Sambata a facut 10 scaune apoase, i-am dat la recomandarea medicului smecta 1 plic/zi si hidrasec + orez cu morcov si banana engros fara tzitzi, dar duminica a facut 6 scaune solide si azi la fel, din care unul apos. e nelicistit si desi vrea joaca, e agitat si nu doarme bine. m-am gandit sa-i fac coprocultura si i-am dat urmatorul amestec: un ou prajit fara ulei cu otet de mere cateva picaturi+orez+1 lingurita dulceata/suc de casa de afine+ banana. a mormait el la noutatea culinara, dar a papat 50 mg. S-a oparit jos rau de la diaree si l-am dat inca din prima zi la fundulet cu aloevera gelly de la Forever si alternat cu sudocrem (anume din ungaria si am inteles ca s-ar gasi si la noi in farmacie, dar parca la sensiblue)
Legat de tipete in somn. A meu le are inca de cand s-a nascut. Nu-mi aduc aminte sa fie mai mult de 3-4 nopti consecutive in care el in toiul noptii sa nu tzipe din motive necunoscute (si credeti-ma k l-am urmarit sa vad ce cauze ar fi si treptat le-am eliminat pe toate), iar dr nu stiu ce sa zica. nici macar de pavor nocturn nu mi-au zis. pe acest site am aflat prima data. in schimb mi-a fost recomandat un eco cranian, caci tot are inca fontanela deschisa si sunt indecisa daca sa-l fac sau nu. voi ati mai facut asa ceva?

Merci,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui dry_votka

Tala...cum sa-l loveasca o educatoare de la gradinita??
Nu ati luat masuri??

http://verze.ro
simtul umorului inca nu a murit
femei cu simtul umorului

Da, am luat , nu cele pe care mi le-as fi dorit (sincer nu vizualizez decat cum o bat crunt), am depus plangeri pe scara ierarhica pe unde am putut, am urlat la ea si chiar am amenintat-o ca daca mai loveste un copil nu o sa-i fie bine (la care ea mi-a confirmat ca stie ce pateste daca loveste copiii, evident neaga ca l-ar fi lovit pe-al meu), a fost mutata disciplinar, dar credeti ca ma incalzeste cu ceva? nici daca ar face puscarie nu as fi mai fericita. asta este, am avut noi astfel de ghinion dar poate ajuta daca impartasesc experienta noastra si altora.

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Viviannie

Buna mamicilor,

Eu am un bb de 10 luni care pt prima data de 2 zile mi-a facut diaree. Nu are temperatura, doar scaune moi. Sambata a facut 10 scaune apoase, i-am dat la recomandarea medicului smecta 1 plic/zi si hidrasec + orez cu morcov si banana engros fara tzitzi, dar duminica a facut 6 scaune solide si azi la fel, din care unul apos. e nelicistit si desi vrea joaca, e agitat si nu doarme bine. m-am gandit sa-i fac coprocultura si i-am dat urmatorul amestec: un ou prajit fara ulei cu otet de mere cateva picaturi+orez+1 lingurita dulceata/suc de casa de afine+ banana. a mormait el la noutatea culinara, dar a papat 50 mg. S-a oparit jos rau de la diaree si l-am dat inca din prima zi la fundulet cu aloevera gelly de la Forever si alternat cu sudocrem (anume din ungaria si am inteles ca s-ar gasi si la noi in farmacie, dar parca la sensiblue)
Legat de tipete in somn. A meu le are inca de cand s-a nascut. Nu-mi aduc aminte sa fie mai mult de 3-4 nopti consecutive in care el in toiul noptii sa nu tzipe din motive necunoscute (si credeti-ma k l-am urmarit sa vad ce cauze ar fi si treptat le-am eliminat pe toate), iar dr nu stiu ce sa zica. nici macar de pavor nocturn nu mi-au zis. pe acest site am aflat prima data. in schimb mi-a fost recomandat un eco cranian, caci tot are inca fontanela deschisa si sunt indecisa daca sa-l fac sau nu. voi ati mai facut asa ceva?

Merci,

Aceeasi,
Viviannie TSR

Buna Viviannie,

Ai mare grija, sunt prea multe scaune/zi si destul de proaste, baietelul se poate deshidrata foarte rapid. Circula in aceasta perioada tot felul de bacterii si virusi, care s-au inmultit peste masura din cauza temperaturilor prea mari pentru aceasta perioada+umezeala.
Ar fi bine sa-l vada un medic de la urgente, intre timp nu mai sta pe ganduri si fa-i o coprocultura, poate fi vorba de o enterocolita virala sau bacteriana, in functie de rezultat vei afla si ce tratament este potrivit.
Nu-i rau sa-i dai sa pape de regim, elimina laptele normal din alimentatie si da-i lapte formula fara lactoza, cu cereale "burtica sanatoasa" de la nestle. Poti sa-i mai dai mar copt amestecat cu banana si branza dulce, orez simplu sau cu morcov, supa de morcov ATENTIE fara cartofi, etc. Carnita de pui sa fie fiarta bine.
Ii mai poti da Debridat, calculezi doza zilnica in functie de varsta si greutate, ar trebui sa scrie in prospect.
In legatura cu iritatia de la fundulet, iti recomand Mustela pentru iritatie GRAVA de scutec, este cam scumpa (aprox 50 RON), dar face minuni, vindeca de pe o zi pe alta. Bineinteles, igiena stricta in zona funduletului dupa fiecare scaun (apa calduta si sapun lichid cu ph neutru, apoi sters prin tamponare cu un prosop sau un scutec foarte moale), daca poti sa-l lasi cateva minute si cu funduletul gol (desi e cam riscant, daca nu e destul de cald in casa).
Iar fontanela, stai linistita, se inchide complet in jurul varstei de 1,5 ani (18 luni, adica). Doar medicul pediatru este in masura sa-ti recomande suplimentarea cantitatii zilnice de Vigantol, pentru accelerarea inchiderii fontanelei.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Of, dupa ce 2 nopti nu a mai plans, azi noapte s-a trezit pe la ora 3 si a facut iarasi o criza de plans, nu m-a mai lasat sa-l iau in brate. De-abia l-am potolit. La 6 dimineata s-a trezit, i-a cerut mamei mele, care doarme cu el, ceai, ea i-a dat, el a spus ca vrea ceai mult in sticla, i-a adus mult, dupa care i-a spus ca nu vrea mult, ca vrea putin, i-a dat putin, dar nu i-a convenit nici asa. Si a inceput sa urle din nou, pana cand n-am mai putut si am ridicat tonul la el, l-am luat in brate si i-am spus f.suparata ca asa nu mai merge. Si a tacut. Dar cum se trezeste, incepe sa tipe la toata lumea, sa dea ordine, sa arunce cu jucariile lui, le mai si sparge, si uite asa nu mai stiu ce sa fac. Ziua trece, dar noaptea este un calvar. Si asta de o saptamana. Am sunat doctorita neuropediatru care mi-a spus sa-i dau 3 zile Nitrazepam, dar nu prea sunt de-acord. Atunci a spus sa-i dau 10 zile jumatate de tableta Magnerot, seara inainte de culcare, ca asta il mai linistetse. Dar eu stiam ca magneziul luat seara agita. Nu mai stiu cum sa fac ca sa fie bine.

Zina si Rares (26.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

La 3 ani ar trebui sa-ti poata spune ce-l doare. Incearca sa-l intrebi tu, si sa areti diverse zone din corp.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Multumesc de sfaturi.

BBle a avut otita+rinofaringita+diaree, conform spuselor dr.
Acum e mai bine dupa o sapt de tras cu el... Culmea e k n-a facut febra!
A luat antibiotic si altele...
La fundulet cel mai bine i-a trecut cu Sudocrem.
Totusi, tipa in somn si acum... de fapt tot timpul, in fiecare noapte sunt astfel de reprize, de sperietura in somn sau de frica de a fi singur in camera...

Sarbatori fericite!

Mergi la inceput