Constipatie la bb 1 an

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Flori, cum spune si Denissa, Humana Milchzuker face minuni (este lactoza naturala fara contraindicatii sau efecte adverse, se poate da a la long, dar la noi dupa 2 saptamani nu a mai fost nevoie). In cazuri mai grave (multe zile de intarziere, kk f tare, exista semintele de in care au efect imediat fara insa probleme de crampe la burtica - le poti macina si insera in ceva papica).
La noi, existand aceasta problema, nu prea avem orez in alimentatie, insa cereale, da (sunt obligatorii pt oricine) si la maxim 3 zile papa spanac (piure facut asa: spanac fiert in lapte, separat inabusita putin o capa mica - in apa cu unt si sare - totul blenduit - ii place la nebunie), multe fructe (cat mai intregi, adica nu suc, pt ca sa-si pastreze fibra intreaga - cele mai bune pt problema asta sunt perele, citricele, morcov crud) si f multe lichide.

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Va multumesc din suflet pt sfaturi

Intre timp,pentru ca a fost racit,a luat antiobitice si tind sa cred ca de la ele s-a reglat cu kk.Sper din suflet sa ramana asa si sa nu se mai constipe.Oricum,in caz de...am retinut tot ce m-ati sfatuit...

Sananate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Constipatie la copil este si autnci cand face tare,chiar daca are scaun zilnic.

Si noi am avut si inca avem probleme cu constipatia. Fetita mea se constipa frecvent si o reglez din alimentatie, adica am grija ca mancarea ei sa fie mai mult lichida, sa bea multa apa, multe sucuri. De baza in alimentatia ei sunt fructele, sucurile, supa, iaurtul, laptele.

Incercam sa evitam painea, bananele (pe care i le dau numai in combinatie cu iaurt), branza (ii dau mai rar si numai in momentele bune), orez (ii mai pun cateodata in ciorba), morcov fiert etc. Daca ii dau budinca sau orez cu lapte, am grija sa pun multa miere si fructe.

Daca 2-3 zile facem abstractie de la acest regim, constipatia revine. Medicul ne-a spus ca daca pot sa o reglez din alimentatie, nu e cazul sa-i dau laxative.

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007
http://www.drepturile-gravidelor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

mi-am adus aminte: painea alba constipa, treceti pe paine neagra sau cu seminte.

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput