Minaretele banate in Elvetia
Raspunsuri - Pagina 9
accept92 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ica 1975
Asa este, Dumnezeu stie cine esti. Chef de cearta Deci stii de post Nu pot aduce contra argumente pentru ca noi doua vorbim limbi diferite, nu ne-am intelege si sigur ne-am certa Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti! |
Punem pariu ca nu ne-am certa? Intr-un conflict e nevoie de doi agresori. Poate tu te-ai enerva, dar in nici un caz nu ai avea cu cine sa te certi.
Ica 1975 spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui accept92
Punem pariu ca nu ne-am certa? Intr-un conflict e nevoie de doi agresori. Poate tu te-ai enerva, dar in nici un caz nu ai avea cu cine sa te certi. |
De unde stii tu ca m-as enerva? Intentia mea nu este sa te conving de ceva, pentru mine in ortodoxie e Adevarul. Am vrut doar sa-ti spun ca nu cunosti ortodoxia, si ca necunoscand-o n-ar trebui sa-i jignesti pe cei care au ales sa o descopere si s-o traiasca. Atat si nimic mai mult
Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ica 1975 De unde stii tu ca m-as enerva? Intentia mea nu este sa te conving de ceva, pentru mine in ortodoxie e Adevarul. Am vrut doar sa-ti spun ca nu cunosti ortodoxia, si ca necunoscand-o n-ar trebui sa-i jignesti pe cei care au ales sa o descopere si s-o traiasca. Atat si nimic mai mult Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti! |
Faptul ca o inteleg altfel decat tine nu inseamna ca nu o cunosc. In rest nici eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Nu stiu de ce dai atata importanta felului in care privesc eu religiile atata timp cat cred ca reiese clar din mesajele mele ca sunt pentru libertatea de practicare a lor...a oricareia dintre ele. Dar pot sa am si eu parerile mele despre o religie sau alta...ce jigneste pana la urma...parerea in sine...sau faptul ca am exprimat-o?
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui accept92 Crestinismul e de mult apus pe acest taram liber, a spune ca esti crestin nu spune absolut nimic despre tine. Nimic. Si eu as putea sa ma declar crestin...asa...dpdv geografic, de ce nu?. Si alea care fac trotuarul pe centura sunt crestine. Si politicienii sunt crestini, mai ales ei...Ce inseamna a fi crestin? Niste sarbatori...ok...si eu mananc cozonac de craciun. Traditiile sunt una, religia ar trebui sa fie la un alt nivel, ar trebui sa impuna o conduita...crestinismul e mort din punctul asta de vedere. Religiile din orientul indepartat au cu totul alt caracter, unul compatibil cu omul modern, unul din care omul modern se poate cu adevarat hrani spiritual, sunt religii pe care trebuie sa vrei sa le descoperi, pe care nu ti le va baga nimeni pe gat, sunt adevarate valori si forme de spiriualitate. Sunt religii care au in centru OMUL ca individualitate, nu ca oaie dintr-o turma. Sunt religii care nu au puterea sa impinga mase de oameni intr-o anumita directie, dar au darul de a impinge individul pe o treapta superioara. Asemenea religii centrate pe individ nu au avut nicicand scopul de a manipula masele, de aceea nici nu stim multe despre ele, sunt religii pacifiste, si in asta consta puterea lor...iti merg direct la suflet. Crestinismul si islamul au avut de la inceput scopuri razboinice , au fost religii patimase care s-au propagat agresiv, insa acum sunt depasite de inteligenta la care a ajuns omul. Numai legile le-ar mai putea impune, nimeni nu si le-ar putea asuma (a-ti asuma o religie inseamna a-ti asuma conduita propusa de religie, nu a te declara) in urma unui rationament pur, ele nu sunt religii pentru oameni, sunt religii pentru turme. Si cum nu mai traim in turme, sunt religii fara destinatar. |
Esti libera sa intelegi ce vrei, nici unul dintre noi nu te obliga sa crezi nimic, si daca vrei sa te exprimi ca mai sus esti libera s-o faci.
Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!
accept92 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ica 1975
Esti libera sa intelegi ce vrei, nici unul dintre noi nu te obliga sa crezi nimic, si daca vrei sa te exprimi ca mai sus esti libera s-o faci. Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti! |
Exprim ceea ce cred. Nu adevaruri absolute. Dar tu cunosti si alte religii ca sa ai idee cu ce le compar? Caci totul este relativ. Trebuie intai sa intrii in contact cu o religie care se adreseaza individului ca sa intelegi ce inseamna una care se adreseaza maselor. Din pacate cei care au intrat in posesia ADEVARULUI se opresc din a cauta mai departe.
denizel spune:
Crestinismul a avut de la inceput scop razboinic .
Cine zicea ca ierea patriarhat pe-atuncea, pe la inceputurile crestinismului?
Era, de fapt, un prosper rai al masochistilor sinucigasi sau al sinucigasilor masochisti, ca m-am si zapacit ("Faceti-le oamenilor ceea ce vreti ca ei sa va faca voua" Taiati-i in bucati si dati-le cu bata-n cap, asa cum si voua v-ar placea sa fiti taiati in bucati si sa primiti bate-n cap) .
Llaura spune:
citat din mesajul lui denizel asa cum si voua v-ar placea |
On-topic: aceste rationamente e grele.
Andrada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Llaura
On-topic: aceste rationamente e grele. |
pentru ca nu esti crestin tolerant ca mai sus
Sheannamp spune:
Subiectul a migrat spre o tema care isi are locul in alta parte.
Va rog sa continuati, fara jignirile nepermise de regulament si in spiritul tolerantei pe care o predica toate credintele religioase, polemica de tip "religia mea e mai tare" la forumul potrivit