Bebe nu vrea sa manance la biberon
As vrea sa ma ajutati cu un sfat. Sunt suparata pt.ca fetita mea de 6 saptamani nu a luat suficient in greutate. S-a nascut cu 3750 si a iesit din spital cu 3610 iar acum la 6 saptamani are 4380
si asta pt.ca nu papa bine, nu am eu sufiecient lapte dar nici ea nu ma ajuta abia papa este foarte lenesa. Mai rau este ca nu vrea sa manance lapte praf azi i-am dat cu lingurita 20ml.diminaeata si 30 sear, abia abia a inghitit. Nu stiu ce sa ma fac cu ea
parca s-a tras si la fata. Sunt foarte disperata, daca nu ne reglam greutatea. Am fost la pediatru si mi-a recomandat sa-i dau Milupa. I-am luat si nu vrea sa manance. Ce pot sa-i fac sa o detremin sa manance lapte praf?
Raspunsuri
anna-mama spune:
Nu trebuie sa o determini sa manance lapte praf. Sfatul meu este sa incerci sa ai tu lapte suficient, daca ea e lenesa la supt, dupa ce nu mai vrea sa traga de la san mulge-te si da-i laptele tau cu biberonul. Fa tot posibilul ca micuta sa pape laptele matern. Daca ii introduci laptele praf, treptat va renunta sa mai suga la san. Mult succes!
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
Poze Vladut la 9 luni
www.youtube.com/watch?v=43YgLgNVMpM" target="_blank">Asa merge Vladut la 9 luni
blackgirl0 spune:
DAR DE CE SA-I DAI LAPTE PRAF??? Lasa-l numai pe laptele tau, este CEL MAI BUN! Nu dispera, ia-o incet! De cate ori scanceste, pune-o la san. Des, frecvent, la cerere! Si de-o mie de ori pe zi daca trebuie. Insa nu lapte praf! In timp, va intelege ca de la san vine papa bun si, tot sugand, va stimula si productia ta de lapte. Insa daca il treci pe LP, chiar si completare, vei pierde in timp laptele tau, care-i AUR pentru bebele tau.
Curaj, intra si la Femina Intim, pe Alaptatul Help line si citeste de-acolo! Eu, cand imi intrase in cap ca bebele meu nu se satura, am citit tot ce am putut gasi despre alaptare, absolut tot. Si mi-am mai revenit cand am vazut ca un bebe nu stie ca trebuie sa papa X grame, cum scrie la carte!
Daca face pipi des (6-7 scutece pe zi), un scaun oriunde intre 1 la 10 zile sau 10 pe zi (ca astea-s limitele normalului la un bebe alaptat), pielea are tonus, este rozalie, ochisori vioi, nu are de ce sa-ti faci griji. Si incearca sa-ti cresti si cantitatea de lapte: ceai de fenicul cu chimen si anason, lactate, ananas, supa de pui, eventual galactogil/galafor.
Mult succes! Nu renunta la alaptat, pe lapte praf oricand poti sa o treci, dar sa o alaptezi...
SufletDInger spune:
Draga raluca, nu renunta la laptele tau, e cel mai bun pt bebe.
In prima luna de viata a fiului meu, ma trezeam cu o ora inainte sa pape si ma mulgeam. Cand se trezea il puneam la san, tragea, cat tragea si apoi ii dadeam ce am muls cu biberonul, suplimentar lapte praf. Dupa ce adormea, mulgeam ce a mai ramas. A luat in greutate 900 gr. Din pacate metoda asta a tinut doar o luna.
Parte din luna a doua si toata luna a treia a papat doar lapte praf. Nu a luat in greutate decat 450 gr, repectiv 350 gr. Nu a fost bolnav.
Nu inseamna ca daca bea lapte praf ia bine in greutate.
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
raluca75_13 spune:
MULTUMESC MULT pentru incurajari, aveti dreptate sa ma incurajati sa nu renunt la alaptatul la san, nu am sa renunt, am sa-i dau pana la "ultima picatuira". Durerea mea a fost foarte mare sa vad ca nu a luat in greutate cum trebuie. Este un copil foarte vioi, in ultima perioada nu vrea sa dorma ziua si nici dupa ce venim de la plimbare ( la inceput nu dormea noptile)si este o smechera...s-a invatat in brate, ochisorii ii "joaca-n cap" dar pielea ii este cam uscata, pipi face foarte bine la fel si caca.
Eu am crezut ca daca-i dau lapte pref o ajut sa puna Kg.dar vad ca nu este obligatoriu.
Sunt o mamica incepatoare, sper sa fac tot ce este mai bun pentru ingerasul meu.
Am sa mai apelez la sfatul vostu cand ma mai lovesc de probleme
VA MULTUMESC MULT DE TOT PENTRU SFATURI SI INCURAJARI.
Sanatate la mamaici si bebici
anna-mama spune:
Pentru pielicica uscata da-o de mai multe ori pe zi cu crema pana se regleaza. Si baiatul meu are pielea uscata si din cauza asta se irita destul de rapid, dar in zilele respective il dau de 2-3 ori cu crema.
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
Poze Vladut la 9 luni
www.youtube.com/watch?v=43YgLgNVMpM" target="_blank">Asa merge Vladut la 9 luni
raluca75_13 spune:
Am sa cumpar o crema pt. bebelusi. Eu am un ulei pt. bebelusi Jonsons (dar nu prea-l folosesc).
Multumesc pentru sfat
Sabina spune:
daca face pipi/kk si e f vioaie e perfect cat a crescut.
bebelusii nascuti mari au tendinta de a creste mai incet.
cat a luat in lungime?
sfatul meu e sa o pui f des la san si sa o stimulezi la obrajor/talpici cand suge.
mai ales la sfarsitul mesei, cand ea ar trebui sa ia laptele mai gros.
Persevereaza si da-i completare doar daca o vezi plangand, nemultumita, flamanda.
daca e doar o cresetere lenta intervii degeaba in cursul naturii....
exista copii care cresc f putin si odata intarcati dau in anorexie nervoasa:(
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
alra spune:
pune-o des la san, scoal-o ziua si pune-o la san daca au trecut mai mult de 3 ore de la inceputul mesei anterioare. noaptea las-o sa doarma.
in paralel cere medicului sa caute mai bine motivul pentru care nu a luat in greutate.
ce inseamna lenesa? oboseste repede? gafaie sau transpira la supt?
pielea uscata suna a deshidratare. pipi e galben?
gogosel spune:
intreaba medicul daca este ok si mamelonul, forma lui, marimea. se prea poate sa nu manance bine si din cauza ca mamelonul nu este bine format. si cand o pui la san ai grija sa cuprinda cu gurita si areola. laptele iese si pe acolo.
in rest, inainte de alaptare, comprese cu apa calda sau dus caldut, si grija mare la ce mananci tu.
pupici si sanatate!
mami & bubu, foarte specialul meu
NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar
raluca75_13 spune:
Multumes mult, sunteti tare dragute ca ati venit in ajutorul meu.
Astazi micuta mea a fost mai mult somnoroasa, dimineata i-am dat 30 ml cu lingurita si dupa a papat san (apuca bine mamelonul si este incantata asta cand nu este somnoroasa si tipa de somn). Cand incerc sa-i dau biberon mi-l impinge cu limbuta, si sub nici o forma nu-l vea sa-l ia si apoi ii pun sanul la gurita, stiti cum il apuca...cu o pofta... . Dar nu suge mult pt.ca uneori adoarme cu tata-n gura alteori are chef de joaca ( da drumul la tata , intoarce capul si iar o apuca si iar ii da drumul... si uite asa o tinem) nu transpira si nici nu gafaie in timp ce suge.
Tare as vrea sa o alaptez mai des pe durata unei zile...dar lenesa mea... . Azi cand a adormit cu tata-n gura i-am picurat laptic din celalata tataica in gurita dar nu am reusit sa o trezesc cu toate ca o gadil in talpita sau la obrajori. Am sa ma multg sa nu pierd laptele.
Pipi face foarte bine nu este prea colorat iar caca face cam moale si de culoarea mustarului ( sa fie stricata la burtica? cu taoate ca am auzit ca asa arata scaunul la copii alaptati la san).
Astazi am cantarit-o si are tot 4380 ca la medic, cu tot efortul nostru de ai da fortat lapte praf, o scoatem zilnic afata, astazi am scos-o de 2 ori. O sa repetem toata saptamana programul asta si daca pana saptamana viitoare nu pune pe ea merg iar la dr.
Este un copil vioi si cand se trezeste se intinde si ne jucam ... zambareste parca la mine imi vine sa o mananc... . Mai pange din cauza colicilor si vrea in brate leganata. Incerc sa nu disper sa nu-i transmit si ei starea asta de agitatie.
In speranta ca va fi bine pana la capat.
Eu va multumesc mult pt.sfaturi. Nu renunt la apaptare