Fetita mea face temperatura 35
Raspunsuri - Pagina 2
dani33 spune:
Si fata mea a avut de cateva ori temperatura sub 36 dar eu am observat ca ii scade asa cand ii dau echinaceea. Dar e bine sa verifici si termometrul.
Iar la 7 ani sa-i iei temperatura din fundulet mi se pare o nebunie. Mie dr. de familie mi-a spus ca dupa 2 ani e traumatizant pentru copil. Probabil depinde si de copil.
D.
r_ocsy spune:
Temperatura de 35 de grade este ok. Multe persoane au aceasta temperatura, printre ele si mama mea( de cand se stie) si doamen multumesc este sanatoasa. Pur si simplu aceasta este temperatura ei. Pe de alta parte, nu strica sa incerci si cu alt termemotru dar trebuie sa stii ca temperatura poate oscila pe parcursul zilei, iar asta este ok din nou . Ca sa te linistesti, poti sa intrebi un pediatru, ar trebui sa primesti toate raspunsurile in legatura cu acest subiect !
sanziana72 spune:
35 nu e temperatura normala. Dar daca ai luat-o cu un termometru digital, ar trebui sa o iei din nou cu un termometru clasic. Termometrele digitale au frecvent abateri la temperaturile mici (sub 38 C).
Fiica mea a avut temperatura sub 36C si verisorul ei la fel si in aceeasi perioada am mai auzit si de alti copii. Aceasta temperatura a aparut insa atunci cand erau bolnavi, cu febra, dupa ce li se administrat tratamentul (nurofen, paracetamol...). Se pare ca medicamentele au acest efect asupra copiilor, le scad febra mai mult decat e cazul.
In primul rand cauta un termometru clasic (din pacate nici termometrele si nici tensiometrele digitale nu sunt prea fiabile) si daca episodul apare in cadrul unei raceli/boli febrile si nu scade sub 35C nu e grav.
Si mie mi s-a intamplat sa am temperatura sub 36C. Ne-am intoxicat o data toata familia, nu mai stiu de la ce. Mama si fratele meu au facut peste 38C, eu si tatal meu am scazut la 35C. Reactiile au fost in functie de organismul fiecaruia. Dar acolo 35C nu era o temperatura normala.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
witeflower spune:
Ma gandesc ca temperatura "normala", ca si tensiunea "normala" variaza de la persoana la persoana.
Dar daca asistenta de la gradi ia temperatura unui copil, foarte probabil ca au fost si alte simptome, ca nu se apuca asa aiurea sa ia temperatura copiilor din gradi.Eu as intreba-o ce altceva a observat la copil, ce a determinat-o sa-i masoare temperatura.(Poate e ceva ce eu nu am observat si ar trebui sa-i pot spune si medicului...).
De aceea eu cred ca trebuie urmarit daca temperatura sub 36 apare imreuna cu alte simptome - fie ele si usoare - caz in care poate fi vorba de un frison (noi am patit-o).
Daca pe termen lung temperatura e 35 sau fluctuanta si nu apare niciun alt simptom asociat, probabil ca e ok.
lauraxyz spune:
Ai avut dreptate Sanzaiana72 am urmarit-o pe fetitza mea dupa ce iam dat nurofen si intradevar dupa o vreme am pus mana pe ea si era rece ,mult prea rece ,iam luat repede temperatura si avea iar 35.4,atunci am derulat filmul si mi-am amintit ca si atunci cand i s-a luat febra la camin ,ea era bolnavioara si inainte sa o duc iam dat nurofen pt ca se plangea ca o doare rau o maseluta care e cariata.