Cat ati alaptat?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rkarmen spune:

Fetita mea are 1an si 9luni si e super indragostita de san o voi alapta cat va dori ea ii face placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

2 ani si 10 zile

ALESSIA 1/08/2007
http://en.fotoalbum.eu/tatto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Am alaptat 1 an si 8 luni caci asa a vrut STEFAN insa fiecare alapteaza cat se simte bine sau cat este copilul fericit
Alaptatul este un "act" in 2 si pentru mine nu a contata ce zice soacra,vecina sau prietena.
Sfatul meu este sa alptezi atat cat poti caci este cel mai minunat lucru din lume si pe langa asta este si cel mai sanatos pentru copilul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Eu alatez de 10 luni. nicioadata nu m-as fi gandit k voi alapta atat si ma rugam mereu la DD macar 3 luni sa am laptic...
Acum, a facut diaree de 3 zile incoa din motive necunoscute si probabil ar fi maseluta ce n-o vad inca sa rasara, dar... sper sa ii treaca.
Secretul la alaptat mi-a spus dr din szeged: SA PUN CAT MAI DES BB LA SAN - LA CERERE, multa apa bauta, odihna cat se poate si fara stress, dar mai ales sa ma feresc de conflicte.
am ascultat si iata!
o nelamurire am eu: cum se poate sa nu mai fie bun laptele de mama? stiu ca nu mai e asa concentrat, dar.... pana la "intoleranta la lactoza"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

11 luni si inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ca sa fiu on topic : 4 luni la fiecare din cei doi baieti, 8 luni la fetita.

Nu, laptele de mama nu face rau insa e clar insuficient de la o virsta incolo.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

15 zile...

Ingrid si Cristi 6 ani si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

2 ani la primul (baiat) si 2,7 ani la al doilea (fetita) si mai vroiau ei, dar eu numai puteam de noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Ce multe mamici super fericite.
Si eu sunt adepta alaptatului cat mai mult posibil, minim 6 luni. Dar cand nu se poate ... nu se poate.
Eu am 2 baietii si sunt tare mandra de ei.
Sa va povestesc: pe cel mare Darius l-am alaptat aproape 6 luni din simplu motiv ca nu prea dorea sa suga. Cred ca era cam lenes, statea la san doar 5 min si apoi se agita. De luat in greutate lua la limita. Mie imi curgea mult lapte pe care il aruncam, doar ca sa pot intretine lactatia. Pe la 4 luni am inceput sa diversificam, dar nu am renuntat la tzatza, chiar daca eram nevoita sa ma mulg si sa ii dau laptele cu biberonul. Si asa manca destul de putin. Am muncit asa inca aproape 2 luni. El nu este de fel un mancacios, chiar si acum face mofturi la mancare.
Acum la cel mic, care are doar 3 luni avem aceleasi probleme. A mers 2 luni bine, a papat destul de binisor, dar acum in a 3 a luna s-a culcat pe o ureche. Suge parca mai prost de cat in lunile precedente si ieri la cantar a iesit ca a luat in greutate mai putin, dar totusi se inscrie in limitele normale. El este un pic mai somnoros, doarme toata noaptea si in timpul zilei mai doarme in vreo 3 reprize, iar cu papa se lasa si la 4 -5 ore. Eu ii bar tzatza in gura de cate ori consider ca ar trebui sa manance (cam la 3 ore), dar el se agita, intoarce capul intr-o parte, da din picioare, nu stiu ce se intampla. Am fost sfatuita sa ii dau si cu ligurita sau chiar cu biberonul. Bibe nu vrea sub nicio forma. Cand il pun la tzatza este agitat si am crezut ca nu curge nimic, dar cand scoate tzatza din gura tzasneste lapte peste tot. Daca il las sa manance cand vrea el (adica mai rar) este un pic lacom, i se umple stomacelul si vomita.
In rest mai foloseste tzatza pe post de suzeta ca sa adoarma. Mie imi este teama sa nu pierd lactatia. As vrea macar 6 luni sa il hranesc exclusiv la san, dar daca nu se poate o sa incepem diversificarea mai devreme.
Ce sa fac? S-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme?

Mary mamica de Darius-Theodor (14.07.2006) si de Victor-Gabriel (08.09.2009)

Mergi la inceput