Parinti adoptivi in asteptare * 2 *

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui moisecarmen

Buna ziua,

numele meu este Carmen Moise, sunt reporter la Antena 3 si lucrez acum la realizarea unui reportaj care are ca subiect " adoptiile in Romania" - cat e de greu, care sunt etapetele, care e legislatia, care sunt modificarile care se vor face si cand. Reportajul va fi difuzat in cadrul emisiunii Reporter Special. As fi foarte incantata daca cineva care a trait sau traieste inca aceasta experienta ar accepta sa ne povesteasca prin ce a trecut. Chiar si sub protectia anonimatului. Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati pe adresa de mail carmen.climescu@gmail.com
Va multumesc anticipat

Toata stima si respectul pentru ce vrei sa faci. Iti dorim succes.
Din pacate s-au facut atatea emisiuni pe tema adoptiei,unele chiar la Marina Almasan si nu s-a intimplat nimic.
Au fost insa fete care au fost invitate la Marina Almasan si si-au spus necazurile.
La fel s-a intimplat si la niste emisiuni pe acasa TV. Invitati, telefoane cu persoane care s-au lovit de birocratie.
La fel si la alte posturi TV.
Vorba lunga si atat. Vine cineva de la ORA, bate cimpii cat e emisiunea si... nu se intimpla nimic.
Cei in masura s ia o decizie nu fac nimic din pacate.
Doresc insa succes atat reporterilor cat si celor ce se incumeta, chiar sub protectia anonimatului sa povesteasca din intimpalrile lor si din piedicile puse pina in prezent.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina_g

Citat:

Buna ziua,

numele meu este Carmen Moise, sunt reporter la Antena 3 si lucrez acum la realizarea unui reportaj care are ca subiect " adoptiile in Romania" - cat e de greu, care sunt etapetele, care e legislatia, care sunt modificarile care se vor face si cand. Reportajul va fi difuzat in cadrul emisiunii Reporter Special. As fi foarte incantata daca cineva care a trait sau traieste inca aceasta experienta ar accepta sa ne povesteasca prin ce a trecut. Chiar si sub protectia anonimatului. Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati pe adresa de mail carmen.climescu@gmail.com
Va multumesc anticipat

Vorba lunga si atat. Vine cineva de la ORA, bate cimpii cat e emisiunea si... nu se intimpla nimic.

Irina si Mihai

Subscriu la ceea ce a spus Irina,dar mai adaug ceva in privinta deciziilor luate de catre cei de la ORA: i-mi bat cuie in talpa mie si asa fug de mine ca d..... de tamaie fara motiv, dar dupa aceea chiar ca au motiv.
Succes mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

dragelor cred ca daca noi romini am fi mai uniti mai sanatosi la cap si cu totii am spun in cor;legea este in defavoarea copilului;daca sa mediatiza,daca toata lumea ar indrazni sa se poarte uman si sa recunoasca deficientele si fisurile legii sunt convinsa 100% ca toata lumea ar avea de cistigat.copii statul societatea si ultimii amaritii parinti adoptivi(chinuiti de procesul de adoptie).moisecarmen daca te ti nervii si ar trebui sa te tina incearca o tema de genul,,impreuna cu:
directori dpc,asistenti sociali familii apte...incercam sa ajutam prin mici modificari procesu de adoptie,,.tu ai posibilitatea unei exprimari tv.incearca sa aduni semnaturi cine este pentru actuala formula si vei constata ca te vor sustine cu idei de ajutor chiar oameni din sistem.majoritatea legii este ok dar sunt unele articole care depasesc ridicolul.ex concret;mama naturala paraseste micutul in maternitate,la adresa din buletin nu mai locuieste deci nu se stie nimic despre ea.pentru acordul plasamentului si al adoptiei mama a fost citata de 9(noua )ori.nu a aparut niciodata de la nasterea micutului sii urez numai ginduri bune caaa daca ea nu-l lasa eu nu eram fericita acum.totusi toti cei inplicati in povestea noastra au consumat energie timp bani(judecatorii trebuie platiti,si nunumai ei).aici cred ca trbuie discutat!tot in vederea imbunatatirii procesului mai trebuie dati niste bani la dpc sa poata mari nr angajatilor (stie seful dpc cite dosare are un asistent ?stie ca sunt doctorite cu salariu mai mic decit o menajera?)volumul de munca este enorm.daca ar angaja personal suficient,ar permite sedinte la judecatorie mai dese ca termen ,ar mai pune ceva in buzunarul angajatilor sunt convinsa ca am cistiga toti!si mai ales micutii ca doar asta este deviza,,in interesul copilului,,moisecarmen ar fi minunat daca ai incerca sa faci ceva ca macar de aici in colo sa fie mai usor.am sa mai citesc sa vad ce faci si sunt convinsa ca doar impreuna putem face ceva,si cind vei face emisiunea ai sa observi cit de umil este rominul,ai sa gasesti bolnaviori chiar pe forum care nu vad mai mult de lungul nasului si care ar putea chiar aplauda legea.felicitari pt idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Dragele mele,
Pe langa Moise Carmen de la Antena(care o voi contacta 100%) mai este si Paula Herlo de la Pro TV care vrea sa abordeze aceiasi tema!
Eu deja am luat legatura cu ea(si mai sunt si alte fete) si cine vrea sa ne fie alaturi sa imi trimita un PM sau un email si stabilim ce si cum.
Nu ma stau cu mainile in san,trebuie sa facem ceva!Atat pentru noi cat si pentru viitorii parinti care isi vor cauta puiul la fel ca noi si vor trece prin acest calvar!
Poate daca se va mediatiza pe mai multe posturi TV se va misca ceva.
Se poate face totul si in anonimat ca sa evitam eventualele repercursiuni care sigur vor exista.
Eu deja i-am spus povestea mea Paulei Herlo,urmeaza sa vorbim sa stabilim ce vom face mai departe!
va pup

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Si pot participa si fetele care deja si-au gasit copilasii.
In felul asta ne pot ajuta si ele deoarece au trecut deja de aceasta etapa si poate sunt mai calme ca noi si pot explica cum au reusit sa-si aduca copilasul acasa.
Ma refere la fetele care si-au gasit copilasul cu greu si s-au lovit de birocratia din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Felicitari Simo pentru decizie. Sa dea DD sa fie bine pentru toate fetele.
Am mai scris si la subiectul "dezbatere publica" insa vad ca nimeni nu a continuat.
Eu am citit in mare legea insa am 3 intrebari si normal 3 idei de modificari a legii.
Am citit si eu proiectul de lege si am urmatoarele nelamuriri si sugestii:
1.
11. La articolul 12, alineatul (2) se modifica art259; art351;i va avea urm#259;torul con#355;inut:

Parintii care sunt decazuti din drepturi sau cei carora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor parintesti isi pastreaza dreptul de a-si da acordul la adoptie

Stiu cel putin 3 cazuri de copii adoptati ai caror parinti firesti au incercat sa le faca rau copiilor lor ( de la traume fizice, batai si pina la a incerca sa ii omoare) si care au fost decazuti din drepturi.
Nu e normal ca cineva care s-a purtat asa cu copilul nascut si a fost decazut din drepturi sa mai aiba vreun cuvint de spus in legatura cu copilul.
Acea femeie nu mai poate fi considerata mama dupa asa ceva.
ca urmare ar mai trebui lucrat la acel articol.

2.

(10) Atestatul poate fi retras īn urmatoarele situatii:
c) īn situatia īn care se constata implicarea directa a persoanei/familiei atestate īn identificarea unui copil potenial adoptabil.

Cum se constata implicarea directa? Ce dovada au?

3.
38. Articolul 38 se abroga;.

Art 38 suna asa :

Art. 38. - (1) Directia de la domiciliul copilului va urmari si va īntocmi rapoarte trimestriale cu privire la evolutia copilului si a relatiilor dintre acesta si parintii adoptivi pe o perioada de cel putin 2 ani dupa īncuviintarea adoptiei.

In priiectul de lege spune asa :
Art. 6614 (1) Īn cazul adoptiei interne, monitorizarea postadoptie se realizeaza de catre directia de la domiciliul copilului, care are obligatia īntocmirii unor rapoarte trimestriale, pe o perioada de cel putin 2 ani dupa īncuviintarea adoptiei.

Ori se aborga art 38 ori nu.
Odata spune ca se abroga, odata spune ca monitozizarea postadd se face pe minim 2 ani
Lamuriti-ma si pe mine: pina la urma este sau nu monitorizare post adoptie? Daca da, pe ce perioada?
Nu se poate sa existe asa ceva.Trebuie delimitata o perioada. Nu e normal sa se scrie cel putin 2 ani. Atunci maxim cat va fi? Pina implineste copilul 100 ani?
Poate Asi sa ne lamureasca sau cine a citit mai bine legea.
Multumesc

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina_g

Citat:

Buna ziua,

Va multumesc anticipat

Toata stima si respectul pentru ce vrei sa faci. Iti dorim succes.
Din pacate s-au facut atatea emisiuni pe tema adoptiei,unele chiar la Marina Almasan si nu s-a intimplat nimic.
Au fost insa fete care au fost invitate la Marina Almasan si si-au spus necazurile.
La fel s-a intimplat si la niste emisiuni pe acasa TV. Invitati, telefoane cu persoane care s-au lovit de birocratie.
La fel si la alte posturi TV.
Doresc insa succes atat reporterilor cat si celor ce se incumeta, chiar sub protectia anonimatului sa povesteasca din intimpalrile lor si din piedicile puse pina in prezent.

Irina si Mihai

N-ar trebui totusi sa abandonam lupta cu sistemul. Sistemul si legea sunt perfectibile si daca de fiecare data cand presa considera adoptia un subiect parintii care au parcurs procedura i-ar semnala toate problemele atunci poate se va trezi cineva sa incerce niste imbunatatiri

RECLAMA ILEGALA - Primul forum romanesc dedicat exclusiv adoptiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

In legatura cu articolul despre ridicarea atestatului :
cred ca este neconstitutional , intrucat restrange dreptul la libera informare prevazut de legea fundamentala.Parerea mea e ca intr-o prima faza ar trebui sa ne adresam avocatului poporului , avand in spate o lista de semnaturi, daca vrem ca prevederea asta sa nu mai fie in lege.
Daca acesta respinge cererea , ne putem adresa direct instantei de judecata.

Mergi la inceput

hai fetelor curaj!nu stati in umbra si nu asteptati sa faca altul pasul si pentru voi.
Eu am luat legatura cu amandoua si cu Carmen si cu Paula.
Megeti sub anonimat si nu e nici o problema.
Dati macar un email si spuneti povestea voastra ca nu se intampla nimic.
Daca stam si plangem nu rezolvam nimic.Cum a spus mrenescu mai sus- daca se mediatizeaza pe mai multe posturi poate poate...de ce sa nu avem incredere?Dar fetele astea trebuie sa aiba material puternic ca sa poata face treaba asta.
Nu va fii o simpla emisiunea,va fii o campanie cu sistemul de adoptii in romania.
va pup si mult curaj!!

carmen.climescu@gmail.com ANTENA 1

paulah@protv.ro PROTV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moisecarmen spune:

Buna seara,

va multumesc pentru ca nu ati ramas indiferenti(e) la mesajul meu. va multumesc, voua, celor care mi-ati scris si pe adresa mea, povesti absolut incredibile. Nu se poate ca in Romania sa fie peste 40 de mii de copii in sistemul de protectie, si celor care vor sa infieze un copil sa li se spuna ca nu sunt. E drept, poate ca nu toti acesti copii pot fi dati spre adoptie. Dar aici, tot legea strāmb#259; din #355;ara asta e de vin#259;. #351;i asta trebuie schimbata.
Inc#259; mai a#351;tept o curajoas#259;, un curajos, sau mai mul#355;i, care s#259; īmi poat#259; spun#259; povestea sa chiar si sub protec#355;ia anonimatului, astfel īncāt povestea la tv s#259; aib#259; greutate #351;i credibilitate. Inteleg temerea celor care sunt acum in asteptarea visului de a infia un copil. C#259; o astfel de mediatizare le-ar anula pentru totdeauna acest vis. Dar poate cineva care are deja un copil, #351;i a trecut prin aceea#351;i experien#355;#259;, nu ar avea nimic de pierdut #351;i poate ar avea mai mult curaj.
Va multumesc anticipat si tot respectul pentru voi, care faceti acest lucru.

Mergi la inceput