Parinti adoptivi in asteptare * 2 *
Raspunsuri - Pagina 14
gabriela42 spune:
LA INTILNIREA CU COPILASUL LUCRURILE AU FOST FOARTE NEASTEPTATE.ATITUDINEA MATERNALEI STAREA COPILULUI,NIMIC NU A FOST IN ORDINE.EU SPERAM CA ACESTE INTILNIRI SA SE DESFASOARE IN PREZANTA UNUI PSIHOLOG DE LA DPC,EVENTUAL LA SEDIU NU SA TE TRIMITA ACASA LA MATERNALA CARE MAI ARE SI EA 2 COPII SI TOTI CU GURA CASCATA.COPILASUL NEPREGATIT PARCA SPERIAT.SCUZE PT EXPRIMAREA MEA DEPLASATA DAR DACA AI FACUT CURSUL PT ATESTAT FARA SA VREI ITI AMINTESTI INSTUCTAJUL PE CARE L-AM PRIMIT DESPRE STAREA DE SANATATE A MICUTILOR.NICIODATA NU AM JIGNIT .
Mariaa spune:
intalnirile normale tocmai acasa la maternala se desfasoara, in mediul cu care este familiarizat copilul! celelalte sunt anormale...
imi amintesc ca la momentul primei intalniri in casa maternalei eram 11 persoane: A.S., psiholoaga, noi doi, asistenta maternala cu sotul ei, fata si ginerele acesteia, o bunica, celalalt baietel aflat in asistenta maternala si Alexandra - sa ne amintim ca familiile la sat sunt inca familii mari!
...dupa primele momente de tatonare nu i-am mai auzit pe nicicare ce vorbeau...eram numai noi 3 acolo.
si no offence, de plecat pleci la drum cumva in cunostinta de cauza...nici eu nu am inteles...te astepti cumva sa gasesti copilul cu dantela de matase si fir aurit?!
e esential sa treci de aparente, sa vezi copilul dinaintea ta - nu zugraveala, patul, mobila, camara si altele.
mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor
gabriela42 spune:
maria scuze pt noi intilnirile au fost la centru,si da am gasit puiutul curat sanatos frumos imbracat,tot la maternala!deci se poate.tu ce crezi ca taranii stau in zdrente?toate maternalele au ac salariu dar se descurca mai intelept cu banii.atit voiam sa spun nu despre mine,au fost situatii in care familiile au mers sute de km si nu au fost compatibili de loc.cu siguranta cind va mai veni in vizita viitoarea mamica poate iti va povesti .ideea este ca noi suntem dosar nr si din 2 date este putin probabil sa gasesti micutul potrivit familiei.si cred ca importata maxima o are virsta micutului.acestia erau mari.noi pe micu l-am gasit si ne-a gasit .
ioanaalice spune:
Cred ca merita sa mergi 500 de km ca sa vezi un copil adoptabil. Da, daca esti ferm hotarat ca vrei un copil sub 4 ani si nu de 7, atunci nu mergi la capatul tarii.
Nici noi parintii nu suntem complet pregatiti pentru intalnirile cu copiii, darmite ei. Dar daca ai plecat cu speranta in demersul asta, pai te agati de orice fir de pai care iti iese in cale (iar daca iti vine sa lesini, o faci acasa pe canapea )
simo_75 spune:
puffy- trebuie insistat peste tot,acolo unde crezi tu de cuviinta.
Si va mai spun ceva,inainte sa va cautati copil intrebati-le de 9 ori pe AS daca va ajuta ca puteti avea surpriza mea si sa va spuna ca le depaseste situatia si ca nu sunt in relatii bune cu DPC-ul respectiv.
Te trimit ca pe prost la usa DPC-ului unde ai gasit copilasul si acolo evident ca te trimite pachet la DPC-ul tau sa iti gaseasca ei.Te plimba si tu innebunesti ca nu stii ce sa faci!
Nici nu te poti certa cu ei ca pe urma ti se spune ca numai adopti in viata ta (experienta mea cu o AS dragalasa pe care nu o voi uita)sau ca ti se ridica atestatul/
Acum- voi nu vedeti ca de cateva luni bune nu sunt copii cu varsta care o cerem 80% dintre noi,maxim 3 ani??nu vi se pare ca e ceva foarte putred?mie mi se pare dubios.
O tara intreaga sa iti spuna ca nu au copii ,deja.......
Cat despre ORA- alti dezinteresati!Ei vor adoptii internationale si atat!cat despre noua lege nationala care o tot puneau pe tapet,nu va exista prea curand,pana cand nu li se aproba internationala acea lege nu va exista.
Am scris in luna octombrie o cerere de audienta la Panait,nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns.I-am dat email lui acest Panait bineinteles ca nu s-a obosit sa-mi raspunda..asa ca ..nici cu ORA nu imi este rusine!!!
Nu am timp de umblat pe strazi aiurea,am un job care trag cu dintii de el ca se stie situatia din Romania asa ca printre picaturi ma ocup si de treaba asta insa ei nu inteleg.Te pun pe drumuri aiurea,isi bat joc de tine,te trimit prin tara ca pe Stan Papusa si uite asa.....
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
Mariaa spune:
nu cred ca poate cineva garanta ca daca faci un anumit drum, la capatul lui se afla copilul tau. asta numai tu poti stii, nimeni altcineva...cei de la directie pot avea o idee cumva, apropiata..
ducand putin la limita exemplul spun ca merita sa faci km aceia poate doar si pentru experienta..nu poti stii niciodata ce te astepta dincolo. poate chiar copilul tau, nu-i asa?! nu degeaba multe mamici dau sfatul: fiti deshise!
nu raspund celeilalte provocari, una am zis eu si alta s-a interpretat.
multa sanatate si asteptare scurta.
mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor
Bellaiza spune:
Pe Stefan l-am gasit mare: 5 ani si 9 luni. Si noi vroiam un micut de maxim 3 ani. Si ne astepta, nu exagerez, la exact 500 de km. A meritat din plin.
In decizia noastra ne-a ajutat foarte mult faptul ca nu eram pregatiti...sa alegem. Am mai spus-o: eram hotarati sa intalnim un singur copil. Asta ne-a salvat. Am putut mai lesne sa facem abstactie de...ambalaj...si astfel am vazut minunea ce avea sa fie puiul nostru drag.
Si a mai fost ceva: eram pregatiti sa acceptam ca, poate, Dumnezeu ne-a harazit sa nu avem copii...Ne-am rugat tot timpul sa avem copii, dar am spus mereu din suflet: faca-se voia Ta...
simona14 spune:
Bellaiza mii de tie si puiutului tau.Si noi am fost hotarati sa vedem doar un puiut,daca nasti nu poti sa alegi.Ma bucur ca sunteti impreuna si sa aveti parte de multe bucurii.
Bellaiza spune:
Simona14, mereu cand ai privit spre noi ai privit cu drag.
Si noi va dorim voua tot binele din lume, ca de altfel, tuturor.