Parinti adoptivi in asteptare * 2 *
Raspunsuri - Pagina 10
gabriela42 spune:
sunt foarte greoaie cu scrisul mai bine vorbim la telefon ori ne vedem .pt kitta.da asa spun asa este legea,dar tot legea are avantaj pt ca in tot sistemul de adoptie se urmareste interesul copilului.deci tu cauti sa te ajui si sa le ajuti.nu furi nimic!daca gasesti micutul il ceri in plasament familial si astepti detalii legale.nu sfatui pe nimeni sa incerce altfel.eu am respectat tot ce mi sa spus.nici nu m-am lasat in asteptare,am sunat azi miine poimiine....cred ca ma urau doamnele dar eu nu puteam sta.am fost ffffffff insistenta.important este sa va doriti acest lucru ambi soti.drumul este scirbos de greu si recunosc daca nu aveam gasit copilul nu stiu daca rezistam pina ne ofereau doamnele o propunere.simonel nu ma descurc sa trimit email pe mine ma ajuta sotul seara cind vine.te rog tu intreaba-ma si eu raspund.ex o foarte buna prietena a aflat despre un mic la ?iasi suceava nu stiu sigur ,a reusit sa-l ia de la 3 luni.situatia copilului este f importanta.daca dpc cunoaste mama naturala si aceasta nu doreste micutul ai sanse sa-l iei in plasament familial totul este sa stii ce ceri si sa nu insisti cu alte mijloace.repet lucrul acesta pt eu am fost prevenita sa nu gresesc si va spun garantat ca trebuie insistat legal curat frumos.
simo_75 spune:
gabriela42- noi vrem pe cale legala fara implicatii dubioase.nu as putea dormi linistita sa stiu ca sunt pe langa lege!!cine poate face asa ceva e treaba lor!Odata ce mie mi s-a spus ca nu am voie sa fac una sau cealalta nu am vrut sa ma dau eu aia desteapta si sa trec peste DPC.
Noi gasisem un copilas insa DPC -ul ne-a spus ferm ca nu putem sa-l luam.Nu au vrut plasament,nu au vrut nimic desi mama copilului era hotarata sa-l dea spre adoptie.Asa ca..nu am vrut sa insistam ca deja ni se spusese ca putem pierde atestatul.Deja sectorul meu ma stie ca pe un cal breaz ca m-am dus la toata lumea de acolo sa vorbesc.
Acum Gabriela..cum putem sa luam legatura?Nu as vrea sa imi dau nr de telefon aici pe forum .Poate reusesti sa trimiti un email cu ajutorul sotului.te pup
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
simona_1979 spune:
Salutare simi75
Mi-am activat PM, am incercat sa-ti trimit un mesaj privat, dar nu a mers. Cred ca stiu de ce esti debusolata,dar iti voi explica, daca imi vei trimite mesajul privat. Ma bucur ca ne-am cunoscut. Pa
simi75 spune:
simona 1979 am reusit sa iti trimit PM ,cred ca ai o intuitie buna,astept sa revin pe orbita ca sa zic asa
gabriela42 spune:
iubita simo 75 nu cred ca mai inteles cind am zis legal ma refeream, la a respecta legea .sper ca am inteles eu gresit neintelegerea ta.trimite-mi nr tau de tel si te sun.daca deja au aflat dpc intentia cu ce ai gasit nu este amuzant.daca nu a trecut mult timp te duci la registratura si depui cererea de plasament pt copilas .ei trebuie sa dea un raspuns in 30 zile .
puffy10 spune:
Buna dragelor!
Mai rapesc si eu din cand in cand timp si va scriu...
Gabriela, de exemplu la noi pe Prahova ni s-a spus clar ca nu se mai accepta forma de plasament de urgenta ci doar adoptie. Avem multi asistenti maternali angajati si au cui sa dea copilasii fara acte finalizate.
Simona_1979 iti doresc un drum cat mai lung catre copilasul vostru.
Kitta felicitari pentru atestat. Ai ceva in perspectiva?
Gabi_99 iti trimit un PM.
6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...
simona_1979 spune:
Puffy10,
Multumesc pt urare, dar de ce mi-au urat un drum cat mai lung ? Poate un drum cat mai scurt, noi asteptam sa ni se intample cat mai repede, nu cat mai tarziu.
simo_75 spune:
puffica-- cred ca ai vrut sa-i spui simonei_1979 ca ii doresti un drum cat mai scurt catre copilasul mult dorit
gabriela42- reusim noi sa luam legatura.Eu am fost corecta si am anuntat DPC-ul care bineinteles ca a luat foc.N-are nimic.am trecut si peste asta insa nu voi lasa lucrurile asa.Am inceput sa ajung la saturatie cu cucoanele astea de la DPC.Zici ca sunt zeite si noi trebuie sa facem matanii in fata lor.Pana la urma sunt niste simple angajate care trebuie sa-si faca treaba!!Sa stau mereu sa le vorbesc frumos,diplomatic (desi ele nu inteleg limbajul asta) sa le ungi cu toate alifiile si pentru ce pana la urma??Sa isi miste ele poponeatza sa inchida situatia unui copil??
Tot ne spun ca nu sunt copii,nu sunt copii...dar unde sunt frate??
Tot ne baga faza cu potrivirea copil-familie,sa fim seriosi!Cele care si-au luat copilasul fie din maternitate,fie auzind de la cunostiinte si vazand o poza, cum le-a facut potrivirea??
Uff! Hai ca iarasi am luat foc!
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
simona_1979 spune:
simo_75, multumesc mult, cred sti si de ce.
si eu am fost mirata cand am vazut ca puffy mi-a transmis drum lung, dar cred ca a gresit sau cel putin asa sper.
Sunt de aceeasi parere cu tine, cel mai bine este sa urmezi ceea ce ti-au spus cei de la DGASPC, mai bine zis legea. este cel mai sigur lucru.
Bafta multa, totul o sa fie bine.
gabriela42 spune:
pt puffy.cine doreste sa adopte un copilas si la gasit intimplator are doua variante in functie de situatia in acte a micutului.daca este adoptabil si fam are atestat cere VIZITARE copil trebuie sa stie numele exact.depui o cerere la registratura fara sa accepti piedici.in max 1 luna trebuie sa ti se spuna ceva.daca micutul nu este adoptabil este mai complicat si dureaza mult mai mult.este cazul meu.depui cerere de plasamentFAMILIAL si astepti.la ambele daca copilasul nu este vizitat de o alta familie vei primi cu siguranta acceptul.despre doamnele ...este ceva extraordinar!dar sa nu uitam cu cine stam de vorba iar eu care sunt fff pozitiva si trecind aproape 3 ani prin acest circ va spun cum m-am consolat din prima zi cind am inceput.sunt bugetare deci foame,venim noi care suntem pline de bani de mai luam sa crestem si....faptul ca ne trateaza ca pe niste infractoare ne sperie cu tot soiul de povesti este in detrimentul copiilor!ei au suferit o data iar ele ii mai fac inca doar pt ca sunt intr-adevar prost platite.stiat ca 80% din fam care depun prima data dosar renunta?