Mami, ma deranjeaza dintii!...
Raspunsuri - Pagina 2
Soleil spune:
Lili, multumesc mult!
witeflower spune:
Daca aflati raspunsuri dupa ce consultati dentistul, va rog sa reveniti cu noutati...
Pentru ca si noi avem aceeasi problema (5 ani si 8 luni) - baietelul meu se p0lange ca il dor gingiile cand mananca - de cateva zile. Si desi ii este foame, renunta repede la mancare, din cauza disconfortului. Am inceput sa-i tai totul marunt si asa mananca (deci nu e vorba ca nu i-ar place mancarea).
Cred ca s-ar putea sa fie noua dentitie, care creste in interiorul gingiei, desi dintii de lapte nu se misca.
Dar ma intreb daca il pot ajuta cumva - cand era bb ii dadeam gingiile cu Calgel. Pt copii mai mari stiti vreun calmant local eficient?
Carmenbr spune:
Aceeasi problema o am si eu cu baietelul meu (5,6 ani). Nici el nu are nici o carie, dintii sunt perfecti si nu se misca nici unul. Am fost la dentist, i-au facut radiografie si ... surpriza...apare noua dentitie si datorita faptului ca apar si maselele permanente, acestea imping ceilalti dinti sa-si faca loc si creeaza o presiune asupra dintilor existenti. La fel se intampla cu noii dintisori din fata care trebuie sa apara, imping in sus dintii de lapte si creeaza presiune, devin sensibili la atingere. Ni s-a spus ca asta poate dura si 1 an de zile. Eric a avut primul disconfort acum 3 luni si tot nu a aparut nici o maseluta sau un dinte nou. Asa ca rabdare, mancare taiata bucatele in perioadele de disconfort si ibuprofen sau alt calmant usor daca durerile devin mai puternice. O sa treaca!
mayaione spune:
Fetita mea are trei ani si s-a plans o perioada de dinti. I-am dat calciu de vreo 2 luni cate 10 zile/luna si nu mai zice nimic. Posibil sa fi avut si vreo carenta de calciu.
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mayaione Fetita mea are trei ani si s-a plans o perioada de dinti. I-am dat calciu de vreo 2 luni cate 10 zile/luna si nu mai zice nimic. Posibil sa fi avut si vreo carenta de calciu.www.helpsonia.com/" target="_blank">Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei Povestea nasterii www.smi.ro/ana" target="_blank">poze Ana |
http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#