NU TE MAI IUBESC! COMPROMIS SAU ADIO?
Raspunsuri - Pagina 12
AgnesLuca spune:
[/quote]
eu ma gandeam asa, recent, ca e irational pentru mine sa mai visez la marea dragoste. am o varsta. nu mai pot inspira iubiri nebune cum erau alea cand aveam sanii tapeni si pielea de catifea si inocenta in priviri. adica, sa fim realiste.
trist, foarte trist
Agnes si Alexa (21.06.2009)
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AgnesLuca trist, foarte trist Agnes si Alexa (21.06.2009) |
nu mi se pare deloc trist, mai ales ca ma alintam. dar idealist vorbind, dragostea pura e la tinerete, o leg de inocenta. numai romeo si julieta iubesc, dincolo de potriviri sau diferente, de calcule sau whatever. imaginati-vi-i pe romeo si julieta casatoriti pana la urma. pai julieta ar fi candidat cu siguranta la multele topicuri de pe dc despre soacra acra si sotul cu capul in nori si dileme existentiale cand ea are de pus mancare pe masa si spalat copiii la fund si tot asa.
dragostea e dincolo de implinirea ei concreta. cand incercam s-o aducem cu picioarele pe pamant, puf, dispare. si ramane ce ati insirat voi - respect, compatibilitate, feromoni, atractie sexuala.
nu stiu, poti sa fii indragostit de-adevaratelea si sa stai lucid? Agnes, la faza asta venise comentariul meu - avem o varsta, nu ne mai pierdem mintile, ni le recastigam. iubim, dar altfel, mai uman.
mariuta spune:
citat din mesajul lui conchita nu mi se pare deloc trist, mai ales ca ma alintam. dar idealist vorbind, dragostea pura e la tinerete, o leg de inocenta. numai romeo si julieta iubesc, dincolo de potriviri sau diferente, de calcule sau whatever. imaginati-vi-i pe romeo si julieta casatoriti pana la urma. pai julieta ar fi candidat cu siguranta la multele topicuri de pe dc despre soacra acra si sotul cu capul in nori si dileme existentiale cand ea are de pus mancare pe masa si spalat copiii la fund si tot asa. dragostea e dincolo de implinirea ei concreta. cand incercam s-o aducem cu picioarele pe pamant, puf, dispare. si ramane ce ati insirat voi - respect, compatibilitate, feromoni, atractie sexuala. nu stiu, poti sa fii indragostit de-adevaratelea si sa stai lucid? Agnes, la faza asta venise comentariul meu - avem o varsta, nu ne mai pierdem mintile, ni le recastigam. iubim, dar altfel, mai uman. nimic |
Eu cred altfel, COnchita. Problema nu e ca nu am starni pasiuni, problema e ca noi nu suntem in stare sa iubim. Dragoste in stare pura nu exista decat poate la sfinti, si lipsa ei - in sufletele noastre- e o neputinta a noastra si nicidecum a celorlalti (de a se ridica la standardele noastre de femei minunate).
Cred totusi ca ne putem stradui sa invatam sa iubim, inocenta se poate recapata, se poate cultiva, cu conditia sa putem identifica si alunga toate chipurile cioplite de care ne inconjuram singuri (interese, prejudecati, orgolii, etc.)
Deci, cu varsta, s-ar putea sa invatam sa iubim.
Da, poti sa ai momente de luciditate cand esti indragostit, dar nu cred ca iti ajuta la ceva. Mie luciditatea maxima mi se pare sa traiesti fiecare clipa de fericire asa incat sa simti ca ti-ar ajunge pentru toata viata.
She spune:
Nu am crezut niciodata, nu cred si niciodata nu voi crede ca exista iubire NEconditionata fata de un partener. Si ii multumesc cuiva de Sus, ca asta cred. Pt ca asa se xplica iubirea unor femei abuzate, fata de sarlatani, alcoolici si cei care le abuzeaza psihic sau fizic. Iubirea neconditionata exista, dupa mine, numai fata de copii, parinti si frati. Cine crede ca iubirea adevarat fata de un mascul inseamna ca trebuie sa ierti TOT, se minte singur.
Iubirea unui cuplu este , asa cum cineva a spus chiar aici, un dans. Daca el sau ea nu stie sa danseze, si calca pe picioare mereu si nici nu doreste a invata, sau cel ce adora dansul, nu poate dansa cu sine, atunci nu merge. Simplu. Si e bine ca oamenii maturi, care oricum sint singuri, au ajuns sa inteleaga ca un mariaj este facut din DOI, nu din unul singur care da, si celalalt primeste. Ala nu este mariaj, este inchisoare psihica. Si cind spui ca iubesti neconditionat, de fapt vorbim de obsesii, nu de iubire sanatoasa....
parerea mea....desigur.
She spune:
Cred totusi ca ne putem stradui sa invatam sa iubim, inocenta se poate recapata, se poate cultiva, cu conditia sa putem identifica si alunga toate chipurile cioplite de care ne inconjuram singuri (interese, prejudecati, orgolii, etc.) Deci, cu varsta, s-ar putea sa invatam sa iubim. |
Bineinteles ca putem. Ai spus-o tare tare frumos!
AgnesLuca spune:
mariuta, asa zic si io
she, ba io cred ca iubirea este numai neconditionata, in esenta ei aceeasi indiferent daca obiectul este un copil, o ruda de singe, un barbat sau o floare...ca daca iubim, trebuie sa si iertam orice, aici nu sunt de acord, nici macar in cazul copilului meu, oricum a ierta este o tema de discutie speciala si cred ca depaseste mult cadrul subiectului.
iubirea femeilor abuzate este cea mai conditionata dintre toate, ca sa zic asa , fiind conditionata de dependenta
daca la un moment dat
iubim un barbat cu bune si cu rele, cu nuferi si noroi vorba poetului...
din pacate insa de foarte multe ori doar credem ca iubim, vedem doar nuferii si ne cream o iluzie, in fapt nu iubim ci doar ne amagim.
She spune:
citat din mesajul lui AgnesLuca mariuta, asa zic si io she, ba io cred ca iubirea este numai neconditionata, in esenta ei aceeasi indiferent daca obiectul este un copil, o ruda de singe, un barbat sau o floare...ca daca iubim, trebuie sa si iertam orice, aici nu sunt de acord, nici macar in cazul copilului meu, oricum a ierta este o tema de discutie speciala si cred ca depaseste mult cadrul subiectului. iubirea femeilor abuzate este cea mai conditionata dintre toate, ca sa zic asa , fiind conditionata de dependenta daca la un moment dat iubim un barbat cu bune si cu rele, cu nuferi si noroi vorba poetului... din pacate insa de foarte multe ori doar credem ca iubim, vedem doar nuferii si ne cream o iluzie, in fapt nu iubim ci doar ne amagim. Agnes si Alexa (21.06.2009) |
Probabil ca asta o fi iubirea. Eu insa niciodata nu am reusit sa-mi iubesc de ex copiii la fel cum mi-am iubit partenerul de viata. Niciodata. A fost iubire pt tpti, dar foarte foarte diferita. Nu pot cere unui adult ce cer unei fiice, si viceversa. Nici asteptarile nu sint la fel. Pt ca daca iubirea nu poate fi descrisa, pt copil, pt sot, pt parinte, atunci devine utopie, nu are baza, deci iubim idei si aiureli..
AgnesLuca spune:
she, cind iubesti nu ceri nimic, doar dai : afectiune, respect, grija - sotului, la fel ca si copilului, in forme diferite dar identice ca si continut
She spune:
citat din mesajul lui AgnesLuca she, cind iubesti nu ceri nimic, doar dai : afectiune, respect, grija - sotului, la fel ca si copilului, in forme diferite dar identice ca si continut Agnes si Alexa (21.06.2009) |
Nu pt mine. Si o spun cu toata sinceritatea. Putem lua ca ex dragostea pt un copil, care este identica cind cer sa-si faca patul, cu a acelor parinti care nu cer asta. Nu are legatura cu iubirea. Pot iubi un barbat caruia sa-i cer sa fie poate mai calm. sau pe care as dori sa-l faca sa inteleaga ce mult inseamna...muzica pt mine. Asta nu inseamna ca nu il iubesc. Poate ca cer tocmai pt ca il iubesc. Pt ca imi pasa, pt ca doresc sa fie bine tocmai linga el. Nu stiu, spun si eu..
iarasi spun, pt mine personal, fraza cum ca iubirea da fara sa ceara, mi se pare utopie, o definite mult gresita care nu-si are deloc explicatia sub aceasta forma. Mi-ar fi imposibil sa iubesc un excroc, mi-ar fi imposibil sa mai iubesc un tip care este puturos si nesimtit, chiar daca l-am iubit cindva. Mi-ar fi extrem de imposibil sa mai iubesc un barbat care injura si care scuipa pe strada..Sint poate exemple ridicole, dar ele spun cit de multe ne dorim atunci cind iubim.
Eu nu pot iubi fara sa cer nimic in schimb tocmai pt ca, poate, stiu sa dau, avind in mine anumite lucruri, caratcteristici, care poate sint cautate de cineva.
Catehoric, cu cit ma gindesc mai mult la asta, cu atit mai fixata sint pe faptul ca dragostea adevarata nu este dragostea in care nu ceri nimic. Nu pt mine.
Si poate ca uite,pt ca avem definitii diferite, sau pt ca iubim diferit, perechile se destrama sau, si mai bine, ramin impreuna pt ca nu ai nevoie nici sa mai ceri si nicinu te secatuiesti dind atunci cind totul vine de la sine, adica atunci cind alegerea este buna. De aici pleaca tot.
She spune:
citat din mesajul lui AgnesLuca she, cind iubesti nu ceri nimic, doar dai : afectiune, respect, grija - sotului, la fel ca si copilului, in forme diferite dar identice ca si continut Agnes si Alexa (21.06.2009) |
Interesant. In mine, forma de iubire a celor doi( partener si copil) este aceeasi, continutul este diferit:)