Protejeaza-ti inima/senioare cu greutate>50kg(44)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui amy2007

Nasico, cand te duci la medic? Poate te lamureste pe tine daca avem voie sa prestam sau nu .

_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
http://lt2f.lilypie.com/cxxkp2.png

N-ai intrebat?!
Cred ca atunci cand te simti in stare. Si cred ca trebuie sa adopti anumite pozitii. Pe mine inca ma jeneaza sub gaurica de la buric. Intreb maine si te anunt.
Dar eu prefer sa astept cele 2 saptamani, pana la control, adica pana maine. Desi sotu' ma tot curteaza de vreo cateva zile. Dar cred ca, vazandu-ma inca cu atisoarele, nu indrazneste.

_
FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Fetelor, sunteti niste dragute. Serios.
Nu ma apuc sa va enumar nick-urile ca sigur uit pe careva, dar ma simt mult mai apropiata de voi, decat de orice alte fete inscrise la Odisee sau nu. Eu am intrat si la Gravidute prin FIV, acolo parca sunt pe lista, dar nu am scris decat o data sau de doua ori. Sincer, sunt putine zilele in care am timp de scris pe net, chiar daca de citit mai apuc uneori.
Si apoi mi se pare mai important sa ii explic Librei ce si cum cu Puregon si alte faze, decat sa povestesc la odisee ca mi s-au umflat picioarele ieri. Imi aduc aminte de mine cat eram de plina de intrebari in perioada in care faceam FIV.
Libra, eu nu am anuntat pe nimeni, absolut nimeni ca facem FIV. A, ba da, am vorbit cu nasa mea, ei chinuindu-se la randul lor sa ramana 'gravizi', nasul se pare ca are niste probleme. Cu ea am vorbit deschis, pentru ca e de varsta mea, ma rog, cu 2 ani mai mare, si e destupata la minte.
In rest, nu am simtit nevoia sa ma sune nimeni zilnic sa ma intrebe ce si cum, sa imi zica maica-mea ca daca nu e natural, nu e de la Dumnezeu, sa ma descurajeze ca e impotriva firii, a naturii si alte povesti de genul asta.
Abia cand am transferat embrionii, l-au apucat emotiile pe al meu, care era super plin de aripi de fericire si super convins ca gata, o sa avem bebe, ca s-a apucat si i-a sunat si pe ai mei si pe ai lui....de parca nascusem deja.
Eu i-am zis ca s-ar putea sa nu iasa nimic, el nu si nu, ca sigur o sa avem bebe. Adevarul e ca eu nu aveam nimic de genul endometrioza sau probleme cu uterul. Eu nu am ovulatie. Si de aia a fost el asa de sigur ca se prinde, desi nimic nu e sigur in FIV. Nici macar nu e sigur ca ajungi la puntie, ca daca ajungi in hiperstimulare, se opreste totul.
Asa ca Libra, daca tot faci un efort financiar sa te deplasezi la Bucuresti si sa faci FIV cu Marinescu, mai cauta inca ceva bani pt cazare, pt ca linistea ta sufleteasca si psihica in zilele astea este de milioane de ori mai importanta decat niste sute de lei in buzunar. Daca tu nu simti sa povestesti la nimeni, nu zi la nimeni. Tu esti cea care decide, tu si sotul tau care ar face bine sa te inteleaga.

Maine vine maica-mea in Buc si mergem la baby-expo cu lista in mana sa completam hainele lipsa - ca noi am luat haotic, ce ne-a placut din magazine - si eventual sa mai luam saltea, lenjerii, cosmetice, din astea. Oare de cand se calculeaza AMR? Pt ca eu simt ca mai e o gramada, desi mai sunt 2 luni

29+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danny1

nu dau sfaturi,guze,dar m-a socat cum i-a sarit la beregata.eu nu vb asa nici cu o cersetoare.+ ca nu e asa citatul latin.vai,cate isi azvarl cu parerea .nimeni nu se mai gandeste la suflet si ca oricine poate ajunge acolo.Doamne fereste,nu se stie cum se invarte roata.si daca semeni furtuna,furtuna culegi.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Danny, nu ma refeream la tine, ci la altele, mai vehemente. Si, daca citesti printre raduri, tocmai acelea au diverse probleme emotionale/ familiale.
Si da, tocmai pt ca nu stii ce-ti rezerva viata, nu-i bine sa te bagi intr-a altora.

_
FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot

Mergi la inceput

Citat:
Si apoi mi se pare mai important sa ii explic Librei ce si cum cu Puregon si alte faze, decat sa povestesc la odisee ca mi s-au umflat picioarele ieri. Imi aduc aminte de mine cat eram de plina de intrebari in perioada in care faceam FIV.

FloricicaAlbastrea, si surioara mea a avut probleme cu picioarele in sarcina, desi ea e f slabuta. Cica sucul de morcovi ar fi indicat. Si cat mai putina sare.

Citat:
Maine vine maica-mea in Buc si mergem la baby-expo cu lista in mana sa completam hainele lipsa - ca noi am luat haotic, ce ne-a placut din magazine - si eventual sa mai luam saltea, lenjerii, cosmetice, din astea. Oare de cand se calculeaza AMR? Pt ca eu simt ca mai e o gramada, desi mai sunt 2 luni

Pt AMR poti sa-ti faci "placintica" cum are Lumy la semnatura.
Doamne, cum trece timpul! Sanatate maxima!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

m am intors de la clinica, am avut programare la anestezist ,iar sange si eco!!
la eco se vedeau asa ;10 foliculi , toti intre 10 si 13!! endometrul de 8mm!! la ora 16, voi stii daca maresc sau micsorez doza de puregon.. luni voi stii cand fac punctia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Libra spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:
citat din mesajul lui Libra

PUREGON PEN de 300!

Azi dimineata am facut a doua doza de Puregon, 150, dintr-un cartus de 300. Cand am scos cartusul ma asteptam sa fie golit complet dar mai era putin in el. N-oi fi incarcat bine (desi am tras pana la 150) ori are rezerva? Asa mi s-a intamplat si la Gonal F Pen

_
made in Romania, '73

Libra, Pen-ul are mai mult decat 300ui. Nu te impacienta.
Eu am mai luat niste rezerve partial golite de la Dorina, apoi le-am dus acolo, pentru alte fete, ce mi-a ramas de la mine.

29+

Da, Blue, si eu am pastrat si am de gand sa le duc la spital. Mie mi-a dat asistenta pen-ul si mi-a fost de mare folos.

_
made in Romania, '73

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui guzelnico

Citat:

FloricicaAlbastrea, si surioara mea a avut probleme cu picioarele in sarcina, desi ea e f slabuta. Cica sucul de morcovi ar fi indicat. Si cat mai putina sare.

Citat:

Pt AMR poti sa-ti faci "placintica" cum are Lumy la semnatura.
Doamne, cum trece timpul! Sanatate maxima!

_

Nico, sare nu mai mananc de mult timp, sotul meu prefera toata mancarea complet nesarata, eu eram cea care, inainte de sarcina, adaugam sare in mancare. Acum tot ce mananc sarat este branza si castraveti murati.
De suc de morcovi nu am auzit, voi incerca.
multam fain.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Libra spune:

Citat:

Nici macar nu e sigur ca ajungi la puntie, ca daca ajungi in hiperstimulare, se opreste totul.
Asa ca Libra, daca tot faci un efort financiar sa te deplasezi la Bucuresti si sa faci FIV cu Marinescu, mai cauta inca ceva bani pt cazare, pt ca linistea ta sufleteasca si psihica in zilele astea este de milioane de ori mai importanta decat niste sute de lei in buzunar. Daca tu nu simti sa povestesti la nimeni, nu zi la nimeni. Tu esti cea care decide, tu si sotul tau care ar face bine sa te inteleaga.

Ce inseamna hiperstimulare? In septembrie am facut gonal f fiole si am avut 10 foliculi, din care 6 mari si grasi. M-me Moisa a zis ca-s hiperstimulata. Acum fac puregon de 150. CATI FOLICULI trebuie sa iasa ca sa nu se considere hiperstimulare?

Blue, nu ai inteles de ce am retineri in a sta toata perioada in Bucuresti. In nici un caz din cauza banilor pentru ca plimbarile cu trenul (la dormit si IC) sau cu masina o data la 2 zile costa muuuuult mai mult decat cazarea in Bucuresti oriunde. Cat despre sot... este mai intelegator decat i-as putea cere, ar face el tot ce fac eu si chiar mai mult numai sa imi fie bine si sa avem bebe(i). As spune eu care e problema mea cu statul in Bucuresti dar mai bine nu... Orasul imi provoaca disconfort. Oricum, voi face exact ce spune dr. si cred ca voi sta 5 zile inainte de punctie si 5 zile dupa.

_
made in Romania, '73

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Libra

Citat:

Nici macar nu e sigur ca ajungi la puntie, ca daca ajungi in hiperstimulare, se opreste totul.

Ce inseamna hiperstimulare? In septembrie am facut gonal f fiole si am avut 10 foliculi, din care 6 mari si grasi. M-me Moisa a zis ca-s hiperstimulata. Acum fac puregon de 150. CATI FOLICULI trebuie sa iasa ca sa nu se considere hiperstimulare?

Blue, nu ai inteles de ce am retineri in a sta toata perioada in Bucuresti. In nici un caz din cauza banilor pentru ca plimbarile cu trenul (la dormit si IC) sau cu masina o data la 2 zile costa muuuuult mai mult decat cazarea in Bucuresti oriunde. Cat despre sot... este mai intelegator decat i-as putea cere, ar face el tot ce fac eu si chiar mai mult numai sa imi fie bine si sa avem bebe(i). As spune eu care e problema mea cu statul in Bucuresti dar mai bine nu... Orasul imi provoaca disconfort. Oricum, voi face exact ce spune dr. si cred ca voi sta 5 zile inainte de punctie si 5 zile dupa.

_
made in Romania, '73

Sincera sa fiu nu stiu definitia exacta a hiperstimularii, dar stiu ca se opreste procedura, nu stiu daca e in f de numarul sau marimea foliculilor, sau poate pt ca se sparg ei necontrolat cand vor ei, chiar nu stiu. Ce e sigur este ca hiperstimularea nu este o faza dorita de organism, chiar dauneaza. Intreaba doctorul. Eu nu vreau sa imi dau cu parerea daca nu stiu.
Consuma multe lichide.

Si sa stii ca nu esti singura care are disconfort in acest oras, am mai auzit si la altii. Din fericire pt noi toti, eu nu as putea locui intr-un oras mic si lent. Bunicii mei sunt din Plopeni - langa Suceava - am fost de multe ori pe acolo prin oras, am rude, dar mi se pare prea lent totul. Deci nu e nici o suparare, fiecare sta unde il arunca soarta sau mai bine, unde se simte bine. Desi nu intotdeauna ne simtim bine unde ne arunca soarta.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

Sindromul de hiperstimulare ovariana (ohss)
Sindrom ce poate apare ca efect secundar in cazul tratamentelor de stimulare ovariana, efectuate in cadrul tehnicilor de reproducere asistata. Poate avea o evolutie foarte grava, punand chiar viata femeii in pericol.
In functie de gravitate, se deosebesc trei forme ale sindromului:
- forma usoara, ce se manifesta prin: disconfort abdominal discret, ovare marite de volum, cu mai multi foliculi mici
- forma moderata, ce se manifesta prin: disconfort si dureri abdominale, meteorism, tulburari de tranzit si greata, crestere ponderala, ascita si ovare marite cu diametrul cuprins intre 5 cm si 12 cm
- forma severa, care la randul ei se poate imparti in 3 grade:
A - dipnee, greata, varsaturi, oligurie, durere si distensie marcata abdominala, ascita importanta, pleurezie, ovare foarte mari, hemoconcentratie
B - dispnee severa, ascita masiva, dureri abdominale intense pana la semne de iritatie peritoneala, oprirea tranzitului intestinal, oligurie importanta, revarsate pleurale masive, ovare foarte mari, semne de ileus, hemoconcentratie marcata, retentie azotata, disfunctie hepatica;
C - sindrom de detresa respiratorie, insuficienta renala acuta, tromboza venoasa.
Aceasta forma severa se poate solda cu complicatii grave: insuficienta respiratorie, insuficienta hepato-renala, accidente tromboembolice si complicatii mecanice precum torsiunea si ruptura ovariana, ce se manifesta clinic prin abdomen acut si hemoperitoneu.

Mergi la inceput