Lovitura puternica la cap

Lovitura puternica la cap | Autor: Chuny

Link direct la acest mesaj

Anna mea cea nazdravana s-a lovit la cap acum 2 zile. Nu eram acasa, am inteles ca s-a urcat in scaunul de masa si a cazut pe spate, a dat cu capul de beton. A plans tare, apoi a fost ok. In cele 2 zile a fost bine, nu a vomitat, nu parea ametita, dar acum am tot vazut ca isi ducea mana la cap. Am pus mana si are o parte a capului ( cam 8 cm diametru) mai umflata si moale cumva. Maine sun pediatra, dar acum clar ca sunt nelinistita. A mai patit cineva asa ceva? Un cucui ar trebui sa fie tare, nu ?

Multumesc de raspunsuri.

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Offf,imi pare rau pt patanie!!!...n-am patit nimic asemanator dar as controla-o...o radiografie la capushor sa vezi daca nu s-a acumulat vreun cheag ceva,oricum du-te cu ea la medic, sa vezi ce spune...

Pupici anei-nazdranei!!!

Carla
Povestea Carlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Am sunat la Urgente: au spus ca daca e tonica, nu vomita si nu e ametita, aunci pe ei nu-i ingrijoreaza. Hematomul poate fi moale si trebuie supravegheat. Au spus ca pot merge la pediatru daca vreau sa o verifice. De tonica e f tonica, numai ca zici ca are o omleta in cap cand pun mana acolo. Evident cavoi suna si pediatra maine.

Sibylle

Vladimir
***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle
A mai patit cineva asa ceva? Un cucui ar trebui sa fie tare, nu ?

Multumesc de raspunsuri.

Sibylle

in primul rand, imi pare rau de patanie, imi imaginez prin ce treci de ingrijorare.
in al doilea, noi am patit asa ceva, cucui moale si foarte umflat. ne-am dus direct la urgenta. cheagul se sange ar trebui sa se resoarba, dar trebuie investigat daca are contuzie sau nu. pe noi ne-a trimis si la psihopupu la o saptamana dupa cazatura, sa fie siguri ca nu exista probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Verifica in urmatoarea saptamana de cateva ori pe zi sa aibe pupilele egale si daca ai o lanterna sa verifici daca pupilele se contracta cand pui lumina puternica in ochi. Pui lumina pe rand in fiecare ochi iar pupilele (amandoua odata) trebuie sa se contracte rapid si sa se dilate imediat ce ai luat lumina puternica. In general reactia pupilelor si dimensiunea loc (trebuie sa fie egale) sunt primele semne ale unei hemoragii intracraniene. Fetita ta pare ok dar ca sa dormi linistita.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Pentru ea si pentru tine cel mai bine ar fi sa mergi la control de specialitate cu trimitere de la pediatru.Prin telefon nimeni nu poate sa spun daca puiul tau este bine sau nu.Io te sfatuiesc sa nu amani controlul de specialitate chiar daca se dovedeste a fi doar o cazatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Eu am patit-o personal anul trecut, cat sunt de mare am dat cu capul (in crestet) de muchia vitrinei din rigips, cand ma ridicam din pozitia de 90grade dupa ce am scos ceva din priza.
M-a durut de am vazut stele verzi, m-am frecat eu bine dar tot ma durea capul. Pe urma mi-a trecut, a 2-a zi m-am trezit si am plecat la servici, pana a inceput sa ametesc, colegii mi-au spus ca vorbeam aiurea, ma simteam tare ciudat.
M-am dus la urgente si au vrut sa ma interneze si nu am vrut (era vineri, ce sa fac pe sectie la neuro, pana luni, o luam razna). Luni m-am dus la tomograf si la neurochirurgie, unde m-au linistit in sfarsit ca sunt ok. Intre timp nu mai aveam nici o manifestare naspa, dar spaima a fost mare.

Sfatul meu este, Siby, sa te duci cu fata de urgenta la spital, pentru investigatii, nu o lasa asa. Traumatismele cerebrale sunt perfide si pot sa nu dea simptome imediate.
Departe de mine sa te sperii dar du-te la spital, sa fiti siguri!
Bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Sibylle, ce mai face fetita ...cum se simte ?

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

E bine, multumesc de intrebare. E tonica si la fel de temerara. Argint viu, nu alta. O va vedea si pediatra, placinta aia e tot acolo, ma trec fiorii cand pun mana. Francezii astia nu se panicheaza deloc, la spital nu am vrut sa merg pt ca as astepta vreo 5 ore pe culoar si m-as intoarce cu vreun virus ceva.

Ma bate gandul sa ii iau o casca de protectie pt ca daca o scap din ochi 2 secunde e deja cocotata undeva. Intre timp ne gandim sa investim intr-un perete de escalada in camera ei ... sa facem fericit copilul.

Sibylle

Vladimir
***** ***** Anna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Sibylle ,
imi pare rau de patania voastra, si sper sa ramana doar o simpla lovitura.
Casca este o idee grozava, recunosc ca mie mi-a trecut de "N" ori prin cap ideea asta.
Poate si fiindca am o frica organica vis-a-vis de loviturile din zona capului...

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

E bine, multumesc de intrebare. E tonica si la fel de temerara. Argint viu, nu alta. O va vedea si pediatra, placinta aia e tot acolo, ma trec fiorii cand pun mana. Francezii astia nu se panicheaza deloc, la spital nu am vrut sa merg pt ca as astepta vreo 5 ore pe culoar si m-as intoarce cu vreun virus ceva.

Ma bate gandul sa ii iau o casca de protectie pt ca daca o scap din ochi 2 secunde e deja cocotata undeva. Intre timp ne gandim sa investim intr-un perete de escalada in camera ei ... sa facem fericit copilul.

Sibylle

Vladimir ***** ***** Anna

Sibylle, ma bucur ca fetita e ok.
Vreau sa-ti psun ca asa am avut eu o patanie urata la vreo 13 ani, si am avut un hematom f urat (cat pumnul) si cunosc senzatia de care spuneai, ca mie imi intra degetul pana la prima falanga in el
Nu te speria ca se va resorbi, dar va dura vreo cateva saptamani.

Asa cum ti-au explicat fetele, stai linistita daca fetita nu isi modifica starea, dar daca observi ceva ciudat, fuga cu ea la urgenta.
Va tin pumnii sa fie totul ok.

Mergi la inceput