Noi cum stim?

Noi cum stim? | Autor: Deus

Link direct la acest mesaj

azi, mi-a povestit o verisoara cum sotul ei care este reprezentant al unei firme ce vinde medicamente discuta cu o farmacista de vremurile cand au fost impreuna in Venetia - ca bonus fiindca cumpara produse de la firma lor!! faza la care farmacista ii spune ca asta-i nimic ca deja a fost in Dubai si in nu stiu ce insule, excursii oferite de alte companii!
Toate bune si frumoase, sa-i fie de bine ca se plimba, dar noi de unde stim ca ea(farmacista) ne recomanda medicamente bune sau ne recomanda medicamente doar fiindca firma X ii plateste concedii mai spectaculoase?
La fel mi-a spus ca este si cu multi medici de familie care primesc atentii sa recomande/scrie retete pt medicamente de la o anumita companie!
Totusi nu exista nici un fel de bun simt? Chiar este doar o afacere?

daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

asa este, stiam de mult de lucrul asta. da, e o afacere, cel mai bine e sa ai pe cineva din familie, sau macar prieten bun ca doctor, altfel la mana strainilor este jale...

Ramonika si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Chiar este doar o afacere?

daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Parerea mea: Da, e doar o afacere.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Asta este o procedura existenta nu numai in Romania.
A fost importata dinafara, numai ca, in alte tari se face totul cu mai mult bun simt si limita (inclusiv ceva constiinta).
Inafara acestor concedii, medicii si farmacistii mai primesc participari gratuite la congrese internationale in domeniul care ii intereseaza, sponsorizari pt anumite studii clinice, etc.
Si da, Deus, iti recomanda in principal ce este in interesul lor material. Daca nu ai habar ca pacient despre ce e vorba...

Hobby

www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C.
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Danat aici nu e nici un bun simt .Cine da mai mult ala castiga..Pai cand vezi cati reprezentanti sunt la usa unui doctor intr-o zi si fiecare nu stie cu ce sa-l atraga mai mult lasa bunul simt de o parte.Din pacate totul este o afacere.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

se practica peste tot in lume; de curind am vazut un reportaj despre comisioanele astronomice incasate de medici canadieni de la firmele carora le promoveaza aparatura (era vorba de un producator de proteze si de ortopedul care recomanda respectivele proteze); am inteles ca procedeul se practica la scara larga;
este aceeasi situatie si in ind.farmaceutica, farmacistul recomanda medicamentul pentru care incaseaza bonusuri, a fost invitat la prezentarea respectivului medicament care tocmai a avut loc pe un vas de croaziera prin Caraibe, etc; am o amica cu <soacra> in farmaceutica aici, si are destule povesti de gen; de cite ori nu ne intilnim cu <n-am medicamentul x, dar va recomand y, are aceleasi efecte, doar producatorul e diferit>

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, si eu cred ca vinzarea medicamentelor a ajuns doar o afacere si atit! Si nu numai, ci toata lumea medicala! Am citit un articol in care cineva spunea ca sint 40 de mii de medicamente omologate si care se vind la ora actuala in lume, pe scara larga. Si ca, daca le-am lua la cercetat, am lasa 300 si restul am arunca... si lumea ar fi mult mai sanatoasa.

Eu, personal, traiesc o adevarata revolta la adresa medicamentelor! M-am infuriat atit de tare din cauza celor citite si auzite in ultima perioada, incit am aruncat tot din casa. Mi-am promis ca nu mai bagam nici un medicament in noi atit timp cit sintem sanatosi, adica pentru mici probleme de sanatate. Doamne-fereste de altceva mai grav, dar pentru viroze, gripe si altele din astea, nu vreau sa mai aud de nici un medicament recomandat de medicii draguti si vindute de farmacistii si mai draguti. Se intrec unii pe altii de a ne imbia cu medicamente, care mai de care mai eficiente. Nu mai folosesc decit siropuri naturale facute in casa sau cumparate de la Plafar din Romania si trimise de soacra-mea, supozitoare Acet pentru febra, alternate cu Motrin. Si probabil, un antibiotic, daca va fi cazul, speram ca nu... dar si cu astea am o problema. Ne intoarcem cit de mult posibil la leacurile lu' bunica, un ban nu mai bag in medicamentele lor.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Da, totul e o afacere.
Dr. meu s-a cam strambat din nas cand i-am zis ca nu am luat somniferele prescrise de el.

Aici doctorii iau comisioane grase (procent din vanzari) la prescrierea de anidepresive si somnifere.
Pt o depresie usoara postnatala (la controlul de 6 saptamani dupa nastere) mi-a prescris prozac (pe care ofcorz ca nu l-am luat). Pt un mild hypothyroidism mi-a prescris un medicament (nu ii tin minte numele ceva cu H) pe care l-am luat o luna si mi-a dat tot organismul peste cap, am avut si niste urticarii oribile noaptea. Si cica medicamentul asta trebuia sa il iau o viata, sa imi repet analizele si sa imi regleze periodic doza.
M-am enervat si nu am mai luat nimic decat produse naturale, vitamina C vegetarian formula, Vitamine naturale. Beau zilnic ceiuri aduse din Ro si ma simt excelent. Am gasit o combinatie de ceaiuri care imi tin tiroida sub control. Analizele mi-au iesit super bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Da, totul e o afacere.
Dr. meu s-a cam strambat din nas cand i-am zis ca nu am luat somniferele prescrise de el.

Aici doctorii iau comisioane grase (procent din vanzari) la prescrierea de anidepresive si somnifere.
Pt o depresie usoara postnatala (la controlul de 6 saptamani dupa nastere) mi-a prescris prozac (pe care ofcorz ca nu l-am luat). Pt un mild hypothyroidism mi-a prescris un medicament (nu ii tin minte numele ceva cu H) pe care l-am luat o luna si mi-a dat tot organismul peste cap, am avut si niste urticarii oribile noaptea. Si cica medicamentul asta trebuia sa il iau o viata, sa imi repet analizele si sa imi regleze periodic doza.
M-am enervat si nu am mai luat nimic decat produse naturale, vitamina C vegetarian formula , Vitamine naturale. Beau zilnic ceiuri aduse din Ro si ma simt excelent. Am gasit o combinatie de ceaiuri care imi tin tiroida sub control. Analizele mi-au iesit super bine.

acum aflu ca exista varianta asta de vit C vegetariana, de unde stiu care-i vegetariana si care nu?

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Ica- uite asa arata:
http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=2133416

scrie pe cutie jos- 50 (sau numarul care il contine cutia) vegetarian capsules. Nu sunt tablete. Sunt capsule.
Le iau de cateva luni si ma simt excelent, energie si nu m-a mai prins nici o raceala, eu care ma raceam des.

Uitati ce contin tabletele normale de vitamina C tabletele acelea colorate de supt- citez de pe o cutie:
-Sugar
-Sodium Ascorbate
-Ascorbic Acid
-Fructose
-Stearic Acid
-Dextrose
-Maltodextrin
-Corn Starch
-Magnesium Stearate
-Natural Orange flavors with other natural flavors
-Silica Gel
-Lemon Bioflavonois
-Lactose

De la tabletele astea am avut numai dureri de stomac.
Multe din ele habar nu am ce inseamna, iarasi la celebrele Vitamine gummies pt copii, am vazut o lista imensa de ingrediente chimice pe care abia le pot descifra.

Cautati vitamine naturale de obicei scrie pe ele free of: sodium, yeast, gluten, prezervatives, sugar, artificial colors or flavors.
Eu le iau de la GNC sau Sun Harvest

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Da, totul e o afacere.

M-am enervat si nu am mai luat nimic decat produse naturale, vitamina C vegetarian formula, Vitamine naturale. Beau zilnic ceiuri aduse din Ro si ma simt excelent. Am gasit o combinatie de ceaiuri care imi tin tiroida sub control. Analizele mi-au iesit super bine.

Mindy,imi spui te rog combinatia de ceaiuri pentru tiroida?
Eu tot fug de tratamente cu pastile si incerc sa gasesc ceva mai natural,merci mult daca ai timpul necesar sa-mi spui.

Mergi la inceput