Tinem postul impreuna?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

mazare cu marar
croissante

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

anaemi, croissantii sunt cu ulei sau margarina? pliz reteta
multam anticipat

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

azi am fost la pomenirea unchiului si ne-au dat si pt acasa,asa ca nu am facut decat mamaliga si mujdei
am mancat
hering marinat(
icre de crap
crap pe varza
ostropel de peste cu piure si castraveciori murati
cod prajit cu lamaie
cozonac
placinta cu mere si nuca
coliva

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

anaemi, croissantii sunt cu ulei sau margarina? pliz reteta
multam anticipat

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Reteta o am de pe un forum culinar, nu mai stiu de cine era postata reteta, dar le-am facut de N ori si au iesit fff bune...ca cele de la patiserie. Multumesc pe aceasta cale celei care a postat reteta

Deci reteta:

12 grame de sare
50 de grame de zahar
500 grame de faina + faina pentru presarat la intins
2 linguri cu praf de budinca de vanilie
300 ml apa
2 linguri rase de drojdie (14-16 grame) granulata

250 grame unt sau margarina pentru impachetat aluatul

Puneti in robot (sau intr-un bol, in cazul in care framantati cu mana) in aceasta ordine: sarea, zaharul, faina, budinca, apa si drojdia granulata. Framantati 1-2 minute la robot sau in cazul in care lucrati cu mana doar atat cat sa se omogenizeze ingredientele. Presarati aluatul cu faina (eu nu am facut asta niciodata)si acoperiti-l cu folie alimentara, apoi dati-l la frigider 2-3 ore.

Dupa cele 3 ore de frig, rasturanti aluatul pe masa bine infainata. Il intindeti intr-un dreptunghi de aprox 40/25 cm, impartiti (imaginar) latura lunga a dreptunghiului in 4 si portiunea reprezentand cele doua patrimi din mijloc adaugati untul intr-un start de o grosime uniforma, apoi aduceti marginile aluatului catre mijloc, pana se intalnesc, acoperind untul. Apoi, pe linia de intalnire a celor doua margini, pliati aluatul, ca pe o carte. Il pliati din nou, in doua, de la mijlocul laturii lungi. Acoperiti cu folie si il dati la frigider.

Dupa 15-20 de minute de frig il intindeti din nou (cu grija, sa nu iasa untul si sa se lipeasca de masa, presarati in permanenta faina) si il impachetati ca pe orice aluat frantuzesc. Repetati operatia de 3 ori, cu pauze de cate 15-20 de minute in care tineti aluatul infoliat la frigider. Dupa ultima impachetare il dati din nou la frig, apoi il impartit in doua (taiati la mijloc), o jumatate se intinde in dreptunghi cam de 15-17 cm / cat iese (45 cm aprox), cealalta jumatate se pastreaza in acest timp la frigider.

Impartiti aluatul in 8 triungiuri,puneti pe aluat umplutura dorita (eu de obicei le fac simple, dar am facu si cu ciiocolata amaruie...mi-au placut mai mult simpple, pt ca nu-mi place ciocolata de post)

Preincalziti cuptorul la 190 C si le puneti 15-20 min la cuptor.

Mentiuni proprii si personale
1. nu am cantar de bucatarie sa masor ingredientele deci eu pun asa 2 lingurite de sare , 3 linguri de zahar + restul ingredientelor care sunt mai usor de cantarit
2. am facut si cu drojdie proaspata, am pus un cub = au iesit f bune si asa
3. de obicei eu fac aluatul de seara, inainte sa ma culc (pe la 12 noaptea), ca sa nu stau apoi toata ziua urmatoare dupa ele. A 2 a zi doar trec la impachetat si termin mult mai repede.
4. autoarea zicea ca merg si de dulce (cu lapte si unt+unse cu ou pe deasupra)- eu le-am facut doar de post

In sine reteta necesita cam multisor timp, dar din pct meu de vedere meria efortul (mie mi-au iesit ieri vreo 13-14 croissante si mai bine de jumate le-am mancat eu ...pana a ajuns sotul de la servici si pana seara n-a mai ramas nimic )

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

Mergi la inceput

azi am facut:
ardei umpluti cu orez si ciuperci
crap cu legume la cuptor
salata orientala
salata de icre de crap

P.S laura72 oare ai putea sa-mi spui si mie reteta de ostropel de peste ? Saru'mana (nu am mai auzit de ostropel de peste, doar de pui care mie imi place tare...se face ca cel cu pui, doar ca pui peste nu pui pui ?)

Mergi la inceput

multumesc pentru reteta anaemi
credeam ca scap de impachetari ca si eu am o reteta la care tot asa...impaturesti pana amestesti dar cred ca numai asa pot iesi in straturi si f fragede si bune

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

O reteta de prajitura simpla, buna si de post aveti? As vrea sa fac sambata

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

uite Aici retetele dulci pe care le-am testat eu de post

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

uite Aici retetele dulci pe care le-am testat eu de post

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

azi am papat o salata de ardei copti si am mai facut niste strudele cu dovleac + cornulete cu rahat + am cumparat vreo doua feluri de salate gata facute ...da' buuune (era una ceva de gnul : morcovi+varza+ananas+dressing si una telina+mandarine+ananas+nu mai stiu ce fructe si seminte+dressing) trebuie neaparat sa le fac si eu

monica, multumim pt retete

Mergi la inceput