Ce gatim azi pentru pitici (13)
Raspunsuri - Pagina 20
adrianafedorca spune:
LA MULTI ANI MAMICI !!!!
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
dennissa spune:
In primul rand LA MULTI ANI tuturor mamicilor si sa aveti parte numai de bucurii de la micutii vostri!
Si acum papa de ieri la noi (Denis 1,5 ani)
dimi la 6:30- 200 ml lapte
9:00- o jumatate de banana si apoi somn o ora jumate
12:15- trei polonice cu supa crema de mazare verde cu telina, morcovi, praz si rasol de vita+ ingrosala cu smantana si faina (adaugate in supa la final)- zarzavaturile au ramas cubulete, numai mazarea si vita le-am facut crema (i-a placut foarte mult, nu i-am mai facut pana acum cu mzare verde...)+ un iaurtel mic ca si desert
15:30- 180 ml lapte si nani nr.2
17:00- o chifteluta din legume si piept de curcan la cuptor
19:20- spanac cu sos alb si file de peste cu usturoi (gatite la steamer toate)- cam 250 gr ca si asta i-a placut tare mult
21:00- 160 ml lapte (ca mai mult n-a incaput) si
Am o intrebare la voi mamici: oare pot sa-i dau lui Denis ciuperci? Nu i-am mai dat pana acum. Ma gandeam sa-i pun ori in ciorba, ori ceva mancarica... champignons, pleurotus..proaspete, nu conservate
Voi cand le-ati dat prima data?
bubu05 spune:
Denissa, parca dupa 1,5 ani le-am dat...dar ai mei nu mananca asa ca...rar fac ciulama si cu ciuperci, lui Stef ii mai dau cateva ciupercute, dar Vlad nu se atinge de ele decat in pizza Eu stiu ca sunt foarte hranitoare si bune si cateva ciupercute chiar nu au ce rau sa-i faca...
Papica de azi si la noi:
Vlad, 5,2 ani:
- dimineata, senvis cu cascaval si un ou fiert, ceai de fructe cu lamaie
- la pranz, supa de pui cu zdrente de ou, piept de pui cu sos si paine- era cu fasole verde, dar el nu mananca , prajitura cu visine- toate la gradi
- acasa, o felie de www.bucataras.ro/retete/4964/rulada-cu-crema-de-branza-si-afine.html" target="_blank">rulada cu crema de branza si afine si www.bucataras.ro/retete/82/mucenici-pentru-9-martie.html" target="_blank">mucenici, un bol micut
- la amiaza, un iaurt paula cu piersici, 2 cioco milka, iar un bol cu mucenici
- seara, www.bucataras.ro/retete/4977/salau-cu-fenicul-si-ardei-copt.html" target="_blank">salau cu fenicul si ardei copt si piure- am mixat pt. ei fenicul, ardei copt si rosioare si a iesit un sos bun si l-am pus peste salau
- laptic la nani
Stef, 1,10 ani:
- 240 ml lapte la trezire
- mic dejun, o felie de telemea de vaca cu 3 masline, nu a vrut painica...apoi o felie de rulada cu crema de branza si afine
- la pranz, supa de curcan cu galusti
- 180 ml lapte la nani
- la amiaza, un iaurt paula cu piersici, cativa fulgi goldflakes
- seara, piure cu salau cu fenicul si ardei copt
- laptic la culcare, 200 ml
dennissa spune:
Merci Bubu de raspuns
Si eu ma gandeam ca sunt hranitoare, dar nu stiam pe la ce varsta se introduc, ca pe pediatra lui Denis am uitat s-o intreb.
Papa de ieri la noi- Denis 1,5 ani-
dimineata la trezire- 240 ml lapte
9:00- trei sferturi dintr-o banana mare si un iaurt Nestle 100 gr cu capsuni
12:30- trei polonice de supa crema de mazare verde (cu mirodenii:rozmarin, marar, busuioc) cu zarzavaturi zdrobite in ea si cu ingrosala de smanatana cu faina si apoi un cremosso cu piersici ca desert
16:30- un mar ras cu un biscuite
19:30- spanac cu sos alb si file de peste cu usturoi- gatite la steamer toate- cam 200-220 gr
21:00- 200 ml laptic si